2025-04-20
話說有朋友知道我鐘意飲酒🙈🙈然後介紹咗一間都有幾多酒飲兼有小食order 嘅酒吧俾我,於是趁前幾日得閒就去咗chill返下😆Drink Menu嘅選擇的確幾多,紅白酒香檳甜酒cocktail都有,大概一杯定價同出面飲嘢地方差唔多。而俾到surprise 係嘅係佢嘅食物。餐廳將佢地某啲非熱盤嘅小食放晒出面bar table,你拎張類似點心紙嘅嘢出去拎就得。當中有個八爪魚薯仔嘅串燒好好食,原因係八爪魚食落好軟身,配埋稍醃製過嘅薯仔一齊食都幾夾。餐廳亦有提供熱盤小食,個人大推potato parmentier,上面加咗隻煎鵪鶉蛋,入面Mix咗啲西班牙肉腸,成個味道好夾亦唔會好漏,好食。Pork Belly原以為會好油膩,但食落無呢個感覺,上面加咗啲蘋果同芹菜令成個pork belly 清新咗。另外牛菲力鵝肝配紅酒又係無得輸。整體餐廳定價唔算貴,偶爾同friend 收工飲返2杯食少少snack先食晚飯都幾爽皮,會再有下次。