2020-12-20 129 瀏覽
係銅鑼灣食完飯,咁岩行過見到呢間飲品,餐牌既香港口味飲品好吸引,不過冇試到,買左其他,曲奇味同士多啤梨味係用玻璃樽裝住,樽飲品係非常非常冰凍,如店名一樣非常ice。所以會有個紙包住比你,不過都好凍。樽野唔係好大,細細樽,但咁既價錢都幾貴,唯有希望入面係好濃郁好足料。杯野係沙冰,不過好冰凍所以都好多仲係冰,要一路行等佢溶下先再飲到。味道好濃郁,入面都好多曲奇碎,唔係全部都係水,所以都ok不過價錢略貴,一試無妨,味道唔差

所以會有個紙包住比你,不過都好凍。

不過價錢略貴,一試無妨,味道唔差
2020-11-24
2020-10-31 86 瀏覽
叫左$42 朱古力奶昔,一飲感覺係沙冰!當沙冰來飲,朱古力味道都夠濃、沙冰來講都夠又幼細,可以叫合格。但強烈建議佢改名先,因消費者預飲milkshake 但最後變沙冰未必人人鍾意!
其實喺銅鑼灣已經經過 @perfecticehk 好多次,但每次都覺得佢啲奶昔40幾蚊份量又好似唔多好貴咁,所以一直都冇試吓🤣不過前排見到好多人都推薦芝士蛋糕味,所以終於決定去試吓~當日見到三款港式口味做緊試飲價;$42買一送一又或者用$25一枝,師奶心態嘅我忍唔住放棄咗原本一心要試嘅芝士蛋糕味😹不過我係幾星期前去,依家優惠已經做完啦🙊.Walked by @perfecticehk multiple times already 😆 but never wanted to spend the $40 on a milkshake 🥛 but a ton of people have been recommending it to me so decided to give it a try 😊 a ton of different flavors to choose from 😋 the soft serve is not bad but overall, i think its abit overpriced 😆 personally think it’s only worth tr
Walked by @perfecticehk multiple times already 😆 but never wanted to spend the $40 on a milkshake 🥛 but a ton of people have been recommending it to me so decided to give it a try 😊 a ton of different flavors to choose from 😋 the soft serve is not bad but overall, i think its abit overpriced 😆 personally think it’s only worth trying once if you are nearby 🙊
💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨
食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 6.8/10
環境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 6.8/10
服務 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 7.2/10
性價比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 6.8/10
回頭率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 7/10 (仍然想試吓芝士蛋糕味😹)
🌟多款特色味道選擇 • 價錢偏貴✨
阿華田味奶昔
阿華田味奶昔

《阿華田味奶昔》$25🌟6.8/10🌟
奶昔口感順滑,雖然餐牌上話有曲奇脆脆,但我哋完全飲唔出有脆脆嘅口感。味道方面,奶味濃郁,但阿華田味唔算太出,少失望🥺如果要用原價$42嘅話我就覺得唔太值得啦~
牛乳軟雪糕

《牛乳軟雪糕》$30🌟7/10🌟
拎上手感覺都幾重幾大杯,兩個人𝚜𝚑𝚊𝚛𝚎啱啱好~偏向冰冰地嘅口感,唔係想像中超順滑𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖𝚢嘅嗰一種🙊奶味香濃,但唔會過膩,但整體感覺普通~
軟雪糕溶嘅速度都比較快,大家要快快手食咗佢啊~
𝙿𝚎𝚛𝚏𝚎𝚌𝚝 𝙸𝚌𝚎 @perfecticehk
📍#BELLYwongs_causeway
#BELLYwongs_sweets #BELLYwongs_icecream #BELLYwongs_snacks #BELLYwongs_drinks
韓國人來到香港要入鄉隨俗,韓國奶昔來香港當然要推出本土茶餐廳口味!Percect Ice 是在韓國很有人氣的打卡飲品店,來到香港銅鑼灣開店,寶藍色門面叫人眼前一亮。除了本身的招牌奶昔之外,小店最近就推出了三款香港特色口味,而且只賣HK$25一瓶,路過需要消暑可以一試!從韓國帶過來的藍色店面,整個設計很搶眼,又真的有點走在韓國街頭的感覺,路過都會好奇是賣甚麼。奶昔口味有很多,水果系有士多啤梨、藍莓和荔枝;茶味有綠茶和紅茶;朱古力也有好幾款,最多人買來打卡的應該是藍藍綠綠的薄荷朱古力味。最近推出三款期間限定港式口味,分別是阿華田、好立克和紅豆奶昔,試飲嚐鮮價只賣 HK$25,差唔多係半價,非常抵飲!奶昔瓶蓋設計很有心思,你可以揀密封或是有孔可以插飲管,看你是想立刻飲還是要帶回公司嘆。店員還會先幫奶昔穿上錫紙保溫套,比較沒那麼快溶掉,韓國設計都幾細心。很多人都不知道奶昔其實是牛奶加雪糕打在一起而成,所以它才有那種綿滑的誘人口感,這三個口味我最喜歡阿華田。店裡用韓國牛奶和韓國雪糕/奶昔機,喝起來又真的很香濃牛奶味,都真係幾好飲。好立克奶昔入面有胚芽,紅豆奶昔則真係有一粒粒紅豆,用料夠認真。韓國

韓國人做港式口味雖然唔會真係咁地道,但我覺得有心思做成自己的風格也很值得稱讚,去開銅鑼灣逛街可以買枝消暑降溫。
2020-09-04
2020-08-12 135 瀏覽
呢間係韓國人氣嘅奶昔雪糕店🥰有好多款唔同口味嘅milkshake,但香港分店嘅雪糕暫時就得原味🍦-事先聲明,第一張相喺韓國影🙈香港嘅Perfect Ice應該未出呢款雪糕筒🍦軟雪糕外貌好得意,好適合打卡📸佢係用日本牛奶製作,睇落去好幼滑,但食落去就覺得有少少似沙冰咁,但奶香味濃郁,好好味😆 如果可以雪糕質感creamy d就好,始終望雪糕樣以為係好軟滑嗰種,所以有少少衝擊😂😂下次會試吓佢哋馳名嘅milkshake🙈-評分:8/10價錢:$30-📍Perfect Ice 銅鑼灣📍
評分:8/10
價錢:$30
📍Perfect Ice 銅鑼灣📍
2020-07-23 123 瀏覽
CWB 銅鑼灣 • PERFECT‧ICE 🧊🇰🇷📍銅鑼灣謝斐道518號地下A號舖➰韓國人氣奶昔店Perfect Ice主打健康奶昔和雪糕,入饌日本霧島牛奶,雪糕加入奶漿,無加冰和水,口味繁多,有薄荷朱古力、抹茶、咖啡、曲奇等,款款都好吸引😌➰紐約芝士蛋糕味 $55 🍰牛奶軟雪糕 $30 🍦➰奶昔個樽仔好靚,紐約芝士蛋糕味好特別,入面有粒粒芝士蛋糕,質感厚實挺身,不會像美式奶昔般甜膩🥰 軟雪糕奶味濃郁,口感冰涼幼滑☺️整體味道不錯,但價錢偏貴且份量不多,間中過下口癮算🧐➰👅 味道:🌟🌟🌟💫👩🏼‍🍳 服務:🌟🌟🌟💰 抵食:🌟🌟———————————📌 Instagram: penguin_foodblog
CWB 銅鑼灣 • PERFECT‧ICE 🧊🇰🇷

💰 抵食:🌟🌟
———————————
📌 Instagram: penguin_foodblog
2020-07-09 114 瀏覽
之前行過見到佢標榜專賣韓國奶昔而且個樽仔好特別🤣雖然一杯$40係有d貴但其實佢成日做promote可以多d留意下佢某社交平台會有不定時優惠😉-黑朱古力奶昔好多朱古力碎粒飲奶昔之餘仲有朱古力碎咬下🍫朱古力味濃而且奶昔好軟滑😋-曲奇雲呢拿奶昔相比下曲奇味道就冇朱古力咁濃😂但曲奇碎🍪都好多口感豐富😋
黑朱古力奶昔
曲奇雲呢拿奶昔
相比下曲奇味道就冇朱古力咁濃😂但曲奇碎🍪都好多口感豐富😋
2020-06-13
2020-05-18 218 瀏覽
路過銅鑼灣,之前見到有間MILKSHAKE鋪,但係本人對MILKSHAKE沒有太大興趣,但今日發現有新野,就係士多啤梨CREPE!店員極力推介,見到現場即叫即做,所以,揀左款士多啤梨忌廉CREPE,士多啤梨絕不渣流,唔係得幾片,仲有,自己仲可以揀醬,士多啤梨CREPE再加士多啤梨醬,簡直PERFECT MATCH! 拎黎打卡厄LIKE
士多啤梨CREPE
2020-05-16
外賣自取
士多啤梨CREPE
2020-02-29 280 瀏覽
想試新嘢!唔想飲珍珠奶茶!來到Sogo 附近有驚喜!來到銅鑼灣總統戲院對面就見到哩間韓國Milk shake,有太多味道可以選擇,我有選擇困難症,唯有問店員邊款最受歡迎啦?店員推介抺茶味、薄荷朱古力味、曲奇味,剛好我們三個人就每人試一款,果然有驚喜,好味又唔太甜,好香濃,值得再嚟試其他味道!店員有禮貌!學生仲可以減$10添
外賣自取
2020-01-01 264 瀏覽
今日食完辣野,經過見到一間韓國奶昔,就買咗黎解辣,雖然價錢比較貴,但係飲落去好香奶味,一啲都唔甜,飲完都唔怕會好肥,而且好貼心俾咗個保溫袋,唔怕凍親隻手。經過真係值得一試
2019-12-25 204 瀏覽
今日同朋友行街,見到一間韓國牌子嘅嘢飲店,佢個飲品樽幾可愛,好適合打卡,一於買黎飲😘落完單之後,店員會即刻整,不過都唔駛等好耐😃 我揀咗本人最鍾意嘅綠茶味奶昔,盛惠$45。飲落帶有淡淡的綠茶味,唔會苦澀,值得一讚嘅係佢奶味超級濃郁,好creamy,有沙冰嘅質感,就好似食緊雪糕咁樣。佢有一個銀色嘅包裝袋保溫,所以好夠凍,拎住飲好耐都仲係凍嘅😝真係好窩心呢!我覺得味道唔錯,經過可以試吓😜😜鍾意飲牛奶嘅你唔好錯過呀😉

我覺得味道唔錯,經過可以試吓😜😜鍾意飲牛奶嘅你唔好錯過呀😉
2019-12-25
在香港奶昔遠不及台式飲品受歡迎,但相反比起台式飲品,個人卻是更鍾情於奶昔得多,早前看到韓國奶昔店PERFECT·ICE在香港開張的消息固然雀躍不已。除了朱古力和士多啤梨等常見口味外更有芝士蛋糕、咖啡等口味,標榜用上日本霧島牛乳,主要以雪糕加上奶昔漿製成更不加冰或水。奶昔小小一瓶看似份量不多,而且口味繁多三心兩意之下還是選了兩樽獨自享用。奶昔樽會用銀色膠套保溫,減慢奶昔融化速度,感覺上在細節方面都別有用心。暗黑風暴奶昔 ($48)眾多口味當中又以暗黑風暴最具特色,以十五種穀物調配而成,味道近似玄米加上黑芝麻;奶昔質感稠密濃厚,更不會出現冰水分離的狀況,甜度恰到好處,獨自喝完兩樽後亦不覺膩。薄荷朱古力奶昔 ($48)另外當然不容錯過個人最愛的薄荷朱古力味,平時雪糕口味當中一向鍾情薄荷朱古力,而這款奶昔更是正中下懷,薄荷味冰涼濃郁,更加入大量朱古力粒,口感豐富。整體來說對於奶昔狂迷的我而言,味道方面的確稱心如意,款式特別之餘味道亦不如美式奶昔一樣甜膩,不過正價價格實在偏貴,比起一般台式飲品店幾乎高出一倍,而份量方面亦比較少,所以未必會經常光顧,但留意到他們再推出其他優惠時定會再嚐。

暗黑風暴奶昔 ($48)
暗黑風暴奶昔

薄荷朱古力奶昔 ($48)
薄荷朱古力奶昔

暗黑風暴奶昔
薄荷朱古力奶昔
2019-12-20 113 瀏覽
Originated from Korea, Perfect Ice serves freshly made milkshake of various delicious flavor. I picked this New York Cheesecake flavor, which is the most expensive item on the menu. To be honest, there was just a really light hint of cheese flavor in the milkshake. Yet, the milkshake was quite thick and filling in a good way. Those at the bottom was more like shaved ice though.On the whole, this milkshake gave me a mixed feeling. Not sure if I would go for it again, especially with those poker f
New York Cheesecake Milkshake

On the whole, this milkshake gave me a mixed feeling. Not sure if I would go for it again, especially with those poker faced staff...
2019-12-19
2019-12-19 79 瀏覽
經過見到幾有趣,同朋友一人買咗一支,佢嘅口味選擇都幾多,士多啤梨黑朱古力藍莓咖啡曲奇雲呢拿紐約芝士綠茶等等等我就叫咗個紐約芝士蛋糕味嘅奶昔,芝士味都幾出,入邊總會有啲蛋糕粒粒,飲落都幾得意不過如果大杯啲就好。另外朋友就叫咗個曲奇雲呢拿味奶昔,佢就略嫌冰咁有啲太重,如果順滑啲Smooth啲會好飲啲!不過值得一讚嘅係,佢每支奶昔都會有保暖套,同埋包裝都好有心思,好靚,飲落都唔錯,不過大枝啲應該會抵飲啲!

2019-12-14 74 瀏覽
終於去飲咗呢間來自韓國🇰🇷嘅人氣奶昔飲品perfect ice喇🥛.佢哋嘅奶昔都有多款口味,都唔知點揀好,問返店員最受歡迎嘅係薄荷朱古力🍫同埋士多啤梨味🍓,所以我就揀咗士多啤梨味喇😋.我相信個奶昔係有新鮮士多啤梨製成嘅👍🏻,因為飲嘅時候會找到士多啤梨核,奶昔口感香滑,就好似一杯飲得嘅雪糕一樣🍦.佢哋嘅飲品仲會有錫紙袋裝住,可以保持奶昔嘅溫度🌡️,幾有心思🥰