2024-04-10
呢間餐廳位於APM隔離步行1分鐘内的亞太中心3樓。地點好揾不過人流真係好少。以致夜晚好少生意。但我食完係完全讚賞大厨真心有料,由餐廳環境、餐碟至食物配菜的安排都勁有心機。餐廳裏面不太但座位都闊落,顔色配搭都賞心悅目。➰三款餐包熱辣辣上桌。有芝士酥、紅菜頭同法包,全部都好軟熟,我自己有整開麵包,食得出係新鮮整。紅菜頭包好有驚喜,顔色鮮艷,裏面有小量果仁相得益彰。➰開胃菜:巴馬臣芝士薯撻➰前菜:章魚配鱘魚子醬+鴨肝法式焦糖燉蛋鴨肝焦糖燉蛋第一次食,超有驚喜。原來濃味的鴨肝配焦糖可以甘夾,係難以形容但好好味。章魚配鱘魚子醬,比左好多魚子醬,加上特別的香菜,未食已經聞到香味。🥣紅菜頭甘筍湯+龍蝦湯配西班牙紅蝦他他第一次飲甘筍湯,足料又超級fresh,大厨好細心,不同的湯裏面都有花小心機,加左少少配菜增加口感。呢個甘筍湯裏面就加左少少芝士。而龍蝦湯搭上鮮蝦一起食增加風味,仲有蘿蔔清下口腔。餐湯仲會係你面前倒,好有儀式感!🍝番茄忌廉海鮮手工意粉+黑松露手工意粉食得出真係手工意粉,搭配的番茄醬汁恰到好處,鮮味都不少。黑松露意粉比較特別!一上桌即刻聞到香味,原來係根據我地食野速度即刻整。好細心。好鍾意
食得出真係手工意粉,搭配的番茄醬汁恰到好處,鮮味都不少。
呢度的鴨胸食得出係貴野,因爲油脂豐富,好似食緊燒味甘。車厘子醬同經過加工的車厘子同鴨胸一起食,口感一流。而黑毛豬就煮到8成熟,口感爽脆。
最後以慕斯蛋糕作完美的結尾!來呢度慶祝會免費寫字+即影即有。