2010-07-11 21 瀏覽
超差lawbook 左台, 但係佢安排一個超差既位比我地8個人同佢話可唔可以換台個waiter 個態度超差講"我唔可以只係為左你呢一台客而影響其他客"成晚d waitress 態度超差, 黑口黑面收錢多謝都唔講聲跟住我地有朋友要走先, 所以我地賣單先咁其他人諗住坐多陣但係d waiter waitress 過黎執哂我地d野有一台客等緊, 跟住要趕我地走law我都未去過一間 cafe 趕人走ga lawcafe 係預左比人坐 ga la 呢間野真係唔得
超差law

book 左台, 但係佢安排一個超差既位比我地8個人
同佢話可唔可以換台
waiter 個態度超差
講"我唔可以只係為左你呢一台客而影響其他客"

成晚d waitress 態度超差, 黑口黑面
收錢多謝都唔講聲

跟住我地有朋友要走先, 所以我地賣單先
咁其他人諗住坐多陣
但係d waiter waitress 過黎執哂我地d野
有一台客等緊, 跟住要趕我地走law
我都未去過一間 cafe 趕人走ga law
cafe 係預左比人坐 ga la

呢間野真係唔得

2010-07-09
2010-06-26 14 瀏覽
在網上搵到呢間cafe, 睇相以為好靚好有特色la點知一去到, 已經覺得好失望la成間店黑"晚晚"禁熊貓黑白色姐,, 間店5洗全黑掛=.=黑色都5緊要, 開燈得5得ar!店內的熊貓擺設並冇想像中多只有一入門口的個堆當我的朋友行埋去想影相掂都未掂到佢已經話我地5好攪亂d擺設!驚亂就5好擺出黎la更何況我地掂都冇掂!!都算!之後我地去拎game玩朋友負責拎我企在附近睇下野la佢又話我地"拎game在前面拎5好企在d音響前面!"我發誓我絕對冇掂佢d野囉!!5洗驚我整壞wor!佢真係好煩!之後又話我地坐太耐(係講到出口@@) 叫個侍應催我地落order我地之前在網上見到有熊貓樣的野飲 覺得好得意所以咪問下佢邊款飲品有個種裝飾點知佢答我地 要睇下水吧師傅想5想整=.=錦都得-口-總之呢間cafe d人好煩咩都管住曬四圍參觀下5得見隔離枱冇人坐 攞多個咕o臣玩下又5得攞多d game玩下都5得真係好煩ar!!!!都未嘗過去cafe去得禁5開心><""我寧願比d侍應黑面對待好過!!5會再去ga la!!
在網上搵到呢間cafe, 睇相以為好靚好有特色la
點知一去到, 已經覺得好失望la
成間店黑"晚晚"禁
熊貓黑白色姐,, 間店5洗全黑掛=.=
黑色都5緊要, 開燈得5得ar!

店內的熊貓擺設並冇想像中多
只有一入門口的個堆
當我的朋友行埋去想影相
掂都未掂到
佢已經話我地5好攪亂d擺設!
驚亂就5好擺出黎la
更何況我地掂都冇掂!!
都算!

之後我地去拎game玩
朋友負責拎
我企在附近睇下野la
佢又話我地"拎game在前面拎5好企在d音響前面!"
我發誓我絕對冇掂佢d野囉!!5洗驚我整壞wor!
佢真係好煩!

咩都管住曬
四圍參觀下5得
見隔離枱冇人坐 攞多個咕o臣玩下又5得
攞多d game玩下都5得
真係好煩ar!!!!
都未嘗過去cafe去得禁5開心><""
我寧願比d侍應黑面對待好過!!
5會再去ga la!!
2010-06-26
2010-06-07 16 瀏覽
2010-06-06
紀念日
長通粉吸曬D芝士白汁 好好味XD
肉醬酸酸地 配 蜜糖豬肘骨 正~
杯底有星形椰果..
泡沫朱古力 賣相nice~
另有小天地..
幽暗的氣氛 很舒服..
再見啦..
2010-04-30 7 瀏覽
今日同幾個朋友黎左呢間CAFE 食DINNER, 主要係因為其中一個好鬼死鐘意熊貓, 所以就一齊去左呢間CAFE GATHERING 下~點知又真係幾PANDA~場內有好多PANDA 擺設, 又好多公仔啊...PANDA 愛好者一定鐘意黎呢度, 我朋友仲同PANDA 影左好多相添 個場分開黑/白兩個區, 我地揀左白區, 比較靜, 因為我地幾個女仔想傾下計DINNER要每人叫一個SET, 我揀左豬肘骨飯, 同焦糖朱古力點知有驚喜, 隻豬肘骨幾正~~~雖然得兩條, 不過啖啖肉呀, 唔同出面D 餐廳得條骨食.....最緊要就係配埋肉醬汁, 好好味!!! 我另外個FD 叫左個芝士西蘭花帆立背意粉, d帆立背都好大粒, 好似好抵食咁~下次要試下呢款~仲有杯朱古力, 好有心思呀, 係面度畫晒熊貓, 仲要隻隻都唔同表情, 幾特別~~個餐仲有個甜品, 個服務員話會隔幾日轉一款, 今次係豆腐cake, 個味真係幾豆腐, 都算特別總括黎講, 食同環境都唔錯唔錯~我地下次一定會再黎要提一提係, 埋單走個時d服務員好有禮貌咁同我地講byebye,仲提我地記得拎遮~~~好彩提一提, 如果唔係又唔記得拎ka la

最緊要就係配埋肉醬汁, 好好味!!!

總括黎講, 食同環境都唔錯唔錯~我地下次一定會再黎

好彩提一提, 如果唔係又唔記得拎ka la.....hahaha

2010-04-22 6 瀏覽
第一次寫食評,因為呢間嘢安真係好差........原本唔係想去呢間cafe 既,不過嗰間full咗,唯有係咁二試一間......上到無耐,已經覺得好熱......叫個waitress 開大啲個冷氣,佢聽完就算........嗰晚得三枱客,佢唔係忙ga wor......之後上嘢飲,杯沙冰應該落咗藥水,難飲到我寧願飲水都唔飲佢!!!不過chocolate drink 上畫既panda就幾得意~嘢食都ok,快餐店水準,不過就貴一倍有多.......其實去得cafe 都預咗貴,去都係諗住可以坐得耐d,玩得開心啲~點知食完嘢玩咗無耐,佢就叫我哋細聲d,我哋呢個時候再叫佢開大啲冷氣(因為我哋出緊汗....)佢依舊唔理....最後我哋決定自己開window......十一點左右,嗰位小姐就俾張單我哋話就嚟close, 心諗cafe都咁早close...?走既時候,睇到佢出面係寫12 am close ge...一間無冷氣既cafe仲要早一個鐘就趕客,呢間真係幾OK wor!!!
第一次寫食評,因為呢間嘢安真係好差..
......

走既時候,睇到佢出面係寫12 am close ge...
2010-04-21
2009-10-30 7 瀏覽
好姊妹生日而且超鍾意PANDA所以特別BOOK咗PANDA HOUSE CAFE幫佢慶祝生日 !!!上到CAFE姊妹勁開心首先一輪自拍同勁影場地CAFE真係超多PANDA之後就玩一輪層層疊疊嘈到無人有玩咗一個鍾到開始肚餓就點咗晚餐.....食物質素係CAFE算超好食白汁同肉醬勁好味不過食物等咗四五個字至到可能當時飲品食物分開時間點啦.......飲品都算OK朱古力仲有熊貓食完再玩一輪,到十二點咗右就叫服務員出生日蛋糕服務員送上蛋糕時仲熄燈讚.....之後服務員幫我地影相,男服務員仲攞咗D PANDA公仔俾我地攞住影相 相當細心之後過咗一陣送咗一杯朱古力比生日嘅姊妹仲有佢個NAME佢地點知姊妹個NAME????可能見到生日蛋糕上寫住掛......到咗一點咗右就各自回家...總結呢間CAFE食物,飲品質素服務OK超細心價錢較一般CAFE貴咗D不過一定會再幫襯
好姊妹生日而且超鍾意PANDA
!!!上到CAFE姊妹勁開心首先一輪自拍同勁影場地
CAFE真係超多PANDA
之後就玩一輪層層疊疊嘈到無人有
不過食物等咗四五個字至到
食完再玩一輪,到十二點咗右就叫服務員出生日蛋糕
服務員送上蛋糕時仲熄燈
...總結呢間CAFE食物,飲品質素
服務OK超細心價錢較一般CAFE貴咗D不過一定會再幫襯
2009-10-25
  • 朱古力
2009-10-28 19 瀏覽
朋友生日,專登早一個星期上門去"試菜",順便book位啦,點知個日爆場,唔緊要啦,見咁多人係度食,而且見openrice既食評都唔差,應該信心保証,決定即時book位,仲同個度既侍應姐姐講明因為朋友生日,所以一定要platform個位置,侍應姐姐話亦問左我地人數,最後就話ok無問題!點知到當日準時上到去,platform位有2台客,當堂打個突,即刻問當時個侍應點解我地book個位有人坐緊啦,點知係廚房位相信係老細既人,眼尾都唔望下我地就話我地太少人,所以轉左位。嘩!你轉位唔緊要呀,但係咪應該早一d通知聲我地呀,更何況book位當日你地話ok架麻,而且我地又無打黎改人數,點可以咁架!但疑似老細個位人兄堅持有打過我地通知我地,我地咪問佢係邊位同事contact我地啦,佢就係咁話個同事今日放假,即係你依家講咩都得架啦!(請留意: 以上疑似老細個位人兄講說話時,仍然係無望過我地一眼!)咁算啦,成十幾個朋友係咁度都費時嘈,大家都係想同主角慶生ja,都唔想同佢地嘈咁耐,所以決定一人讓一步,而且佢地話比個九折我地。咁正式上菜喇,講真....可能心情都已經佢地影響,都唔係好想食野,不過點都一人嗌左一個

咁正式上菜喇,講真....可能心情都已經佢地影響,都唔係好想食野,不過點都一人嗌左一個餐,而且係每一款都唔同,仲嗌左d小食忝。

詳情唔係好記得嗌左d咩,不過佢個bbq雞翼係ok的,有蜜糖味,而且個皮係脆,至於主菜...印象有一個白咖哩香茅雞扒飯,香茅味太重,好多朋友都唔鐘意,另外有一個南瓜焗意粉,個汁係ok的。

飲品方面,自己就試左個藍苺果肉沙冰,個味係ok的,不過果肉就欠逢。而且朋友們既飲品到齊,先知所有xx果肉沙冰,都係無果肉的。

大約都過左2個零鐘,見platform既2台客相繼離開,我地就要求轉台,當然依個係ok無問題的,不過真係唔轉好過轉,我地有時玩的興起,大聲左少少笑,就走埋望下我地做咩!其實仲有好多野,不過最令我地朋友唔鐘意既就係疑似老細個位人兄成日都係水吧位望住我地,好似好驚我地會拆左佢個platform咁,真係唔知咩事!

到埋單,先知原來要加一,10幾個餐再加小食都成千銀,如果唔係佢地俾個九折我地,變相免加一,我真係想問下佢地......佢地既srevice值唔值依一百蚊!

大家聽落好似都平左一百蚊,其實就大錯特錯喇,因為.....個set dinner係包一個是日甜品架,到我地走,佢都無上過俾我地囉,好過份!!!

旺角既上樓cafe多的是,Panda既環境係唔差,不過如果佢地再係provide d咁既service,肯定好快俾其他cafe取締。
2009-10-24
2009-10-26 9 瀏覽
話說今日係朋友仔的生日,知道朋友仔好鍾意熊貓於是同朋友仔一行三人去咗呢間cafe食tea去到大約4點,waiter話因為夜晚有人book咗場我地要六點前走我地都ok冇問題直至到我地叫嘢食的時候本來我想叫一個daily cake,點知佢話daily cake賣哂跟住我地叫咗一個牛油厚多士,一個芝士吞拿魚飛碟同一杯熱coffee十幾分鐘之後,個waiter先同我講話吞拿魚賣哂...咁早就賣哂??跟住我地問佢有啲咩嘢係有,個waiter就好似遊緊魂咁唔知答我地啲咩整體唻講呢間嘢啲service又差嘢食又要乜冇乜唔會再幫襯囉
話說今日係朋友仔的生日,知道朋友仔好鍾意熊貓
於是同朋友仔一行三人去咗呢間cafe食tea
我地都ok冇問題
直至到我地叫嘢食的時候
十幾分鐘之後,個waiter先同我講話吞拿魚賣哂...
咁早就賣哂??
跟住我地問佢有啲咩嘢係有,個waiter就好似遊緊魂咁
唔知答我地啲咩
整體唻講呢間嘢啲service又差
嘢食又要乜冇乜
唔會再幫襯囉
2009-10-26
2009-09-20 14 瀏覽
一大班人搞生日會多數都會去cafe, 貪佢地夠大有得玩又有得食, 不過香港雖然有好多間cafe, 都要搵一間d野又好食又多野玩又坐得舒服既cafe 都唔係咁易嫁! 由期搵好食既cafe 更難, 不過今日同朋友去既呢間panda cafe d野就好食喇, 其實之前都黎過呢度一次, 見幾舒服雖然唔多野玩但傾計都仲ok今次只係同左1 個朋友黎所以我地叫左2個set 南瓜意粉!呢個真係必食之選, 因為好難搵到一間cafe or even 一間餐廳整南瓜野整得好食! 佢個source 真係好好味, 好濃但係又唔會滯, 個味好清新食得出唔係一包南瓜汁開水個種. 雖然好簡簡單單無乜料呀咁但係真偽煮得好食, 個意粉都唔會太硬或太林時間掌握得好好 燒雞鎚肉醬飯佢d source 講真真係好有驚喜! 個肉醬係意料之外既好食, 佢唔係單單係蕃茄汁加d肉碎, 佢有少少辣, 咸咸地好似免治牛肉飯d 免牛咁, 同個燒到脆卜卜既雞鎚好夾. 雖然我會覺得個雞鎚燒得過火左少少個肉身乾左dd硬左dd, 但係個味好食既, 好惹味野飲反而失色d, 我地2 個都叫左凍朱古力, 唔夠味, 雖然未至於似水, 但係好有進步既空間環

但傾計都仲ok

今次只係同左1 個朋友黎所以我地叫左2個set

南瓜意粉!

燒雞鎚肉醬飯

環境都幾舒服, 間cafe 間開左3個sections, 一邊近窗就細d迫d, for 人傾計既, 我地今日就坐左係呢邊, 中間係最大既有電視既for 一大班人book 場玩, 另一邊近門口就細少少, 不過都算係for 一大班人book 既, 而且店到有好多熊貓既野, 睇得出店主都下過下工夫做擺設, 鍾意熊貓既人應該會鍾意呢度

燒雞鎚飯
南瓜意粉
2009-09-10
燒雞鎚飯
南瓜意粉
2009-06-04 12 瀏覽
在cafe慶祝生日,加上有朋友喜歡熊貓,便選了這間評價不俗的panda cafe…去之前便book定,因為都有8-10人,閒日上到去已經差不多full場,人氣不錯~因為晚餐最低消費80,大家都點了個dinner set~(飲品-飯-甜品)而我點了白汁西蘭花帆立貝飯和竹葉青~在等吃的期間玩了層層疊~鱷魚~ 這裡提供的娛樂遊戲還可以~食物上了,上的時間也挺長的~不過還能接受~食物質素都比預期高~朋友們都滿意味道~而且份量恰好~而且一些特飲賣相做得非常吸引~例如沙冰~ 我的竹葉青很有果味~成分好像有芒果的~有趣!(熊貓喝的)白汁西蘭花帆立貝飯也不錯! 汁的味調得夠~~而其他朋友的焗飯賣相也吸引呢! 芝士足~最後來的甜品就太甜了! 之後大家繼續遊戲~~總結這裡地方不算大~(很易嘈到他人)但氣氛還可以的~~員工也有禮~食物質素真的不錯~價錢也可以喇~唯一不足是這裡竟然沒水供應!! 真奇怪~ 有個朋友來到就快渴死了~~所以我都推薦大班人來這裡gathering的~

而我點了白汁西蘭花帆立貝飯和竹葉青~

在等吃的期間玩了層層疊~鱷魚~
這裡提供的娛樂遊戲還可以~
食物上了,上的時間也挺長的~不過還能接受~
食物質素都比預期高~朋友們都滿意味道~而且份量恰好~
而且一些特飲賣相做得非常吸引~例如沙冰~

我的竹葉青很有果味~成分好像有芒果的~有趣!(熊貓喝的

白汁西蘭花帆立貝飯也不錯! 汁的味調得夠~~
而其他朋友的焗飯賣相也吸引呢! 芝士足~
最後來的甜品就太甜了!

之後大家繼續遊戲~~
總結這裡地方不算大~(很易嘈到他人)但氣氛還可以的~~
員工也有禮~食物質素真的不錯~價錢也可以喇~

所以我都推薦大班人來這裡gathering的~
白汁西蘭花帆立貝飯和竹葉青
沙冰
  • 白汁西蘭花帆立貝飯
  • 竹葉青
2009-05-27 36 瀏覽
一路覺得樓上cafe只得舒適既環境,卻沒有好質素既食物.panda house cafe令我好surprise!因為d食物真係好好味,再加上有heart既飲品,有外表有內涵. 特別推介:沙律, 肉醬意粉and白汁西蘭花帆立貝長通粉(真係好得!)Drinks 特別推介: coffee and Chocolate之於環境都很好,好多可愛panda裝飾.可以影下相呢~裡面有好多大枱,10幾人都坐到,一大班人不妨試下!不過記住book位~
一路覺得樓上cafe只得舒適既環境,卻沒有好質素既食物.
panda house cafe令我好surprise!

之於環境都很好,好多可愛panda裝飾
.可以影下相呢~

Drinks: 特色飲品 and 沙冰
  • 沙律
  • 肉醬意粉
  • 白汁西蘭花帆立貝長通粉
2009-02-21 7 瀏覽
尋晚十一點幾到去左呢到同fd坐下傾下計~本身上次都想去呢間dinner嫁啦~點知佢有人包左場~今次去到就宵放lu~佢好似咁岩都係得番2個位~一入到去其實覺得幾靚姒~亦都係因為網上見到咁我先來~點知佢得番既果2個位係響再入d既位置~wa....入到去cafe既另一面~令我失望@3@...機乎完全冇佈置既~公仔又冇咩~攪到勁冇feel>n<"之後叫野食~諗著問下佢今日既事日蛋糕係咩啦~點知佢話賣哂= ="雖然我覺得cake係一間cafe必要既野~不過可能人地真係咁好生意啦....之後叫左一杯瑞士香濃朱古力同埋mint chocolate~本來見到有d好得意既名既野~但見佢成份又好似唔係好好咪~好彩呢2杯野都唔差^v^雖然個名普通d~但係個樣夠靚同埋好味之後仲叫左一個法式焦糖燉蛋~同埋一個好似叫雪糕什果窩夫~個燉蛋有d薑味~不過唔係好大陣味so都可以接受~個窩夫既汁就有d奇怪~可能酸得制同個甜味唔夾~如果佢係chocolate 既汁可能會好d~其實我覺得佢d mian好味d嫁~不過又食左dinner so就冇食到~但係我覺得另一面真係好feel好多lo~同埋咁岩隔離枱好似有人
尋晚十一點幾到去左呢到同fd坐下傾下計~
本身上次都想去呢間dinner嫁啦~點知佢有人包左場~
今次去到就宵放lu~
佢好似咁岩都係得番2個位~

一入到去其實覺得幾靚姒~
亦都係因為網上見到咁我先來~
點知佢得番既果2個位係響再入d既位置~
wa....入到去cafe既另一面~令我失望@3@...
機乎完全冇佈置既~公仔又冇咩~攪到勁冇feel>n<"

之後叫野食~
諗著問下佢今日既事日蛋糕係咩啦~
點知佢話賣哂= ="
雖然我覺得cake係一間cafe必要既野~
不過可能人地真係咁好生意啦....

本來見到有d好得意既名既野~
但見佢成份又好似唔係好好咪~
好彩呢2杯野都唔差^v^
雖然個名普通d~
但係個樣夠靚同埋好味

之後仲叫左一個法式焦糖燉蛋~同埋一個好似叫雪糕什果窩夫~
個燉蛋有d薑味~不過唔係好大陣味so都可以接受~
個窩夫既汁就有d奇怪~
可能酸得制同個甜味唔夾~
如果佢係chocolate 既汁可能會好d~

其實我覺得佢d mian好味d嫁~
不過又食左dinner so就冇食到~
但係我覺得另一面真係好feel好多lo~
同埋咁岩隔離枱好似有人生日~佢地一大堆人響到玩下傾下都幾開心~因為個環境係唔錯既~
有機會我都會去試多次既~
因為d panda好cute
不過不失啦
$60 (宵夜)
  • 瑞士香濃朱古力
2008-10-07 12 瀏覽
雖然食物一般但1. 位置方便2. 附小遊戲 (棋、大富翁……)3. 間格分明,雖沒VIP房,若一大班人也可有自己的一角4. 沒有煙味==>適合非吸煙朋友相聚交談
雖然食物一般

1. 位置方便
2. 附小遊戲 (棋、大富翁……)
3. 間格分明,雖沒VIP房,若一大班人也可有自己的一角
4. 沒有煙味

==>適合非吸煙朋友相聚交談
很多Panda
沒煙味 GOOD !
2008-10-05 7 瀏覽
其實食過兩次, 上星期第二次食過之後都忍吾住要寫下食評 其實食過二次都覺得這間CAFE D野食比起旺角其他CAFE好好多, 由其係佢D白汁個味好特別 我兩次都係食芝士帆立貝O個個, 但都有食朋友叫的朱串骨個D, 好香幾好味,飲品方面, 我兩次都係叫朱古力, 都幾好味, 可以一試 試過一淡"藍泡泡", 隻味幾清涼 至於服務方面, 第一次去時因為成場爆哂, 可能太爆D服務生只係做到基本水平, 但上次去就吾同哂, D服務幾好, 笑容都多好多 不過可能佢地都係行餐廳型式, 吾會同客人傾太耐...至於坐位方面, 就不算好, 但也不算差 (一次坐白色, 一次坐黑色)D GAME同D 熊貓公仔都算新同白, 吾知係咪有洗過呢? 整體上, 這間CAFE個人覺得值得試
其實食過兩次, 上星期第二次食過之後都忍吾住要寫下食評

飲品方面, 我兩次都係叫朱古力, 都幾好味, 可以一試

試過一淡"藍泡泡", 隻味幾清涼

不過可能佢地都係行餐廳型式, 吾會同客人傾太耐...
D GAME同D 熊貓公仔都算新同白, 吾知係咪有洗過呢?

整體上, 這間CAFE個人覺得值得試
2008-09-07 11 瀏覽
星期六下午二時三十分左右,我和女朋友抱著膽顫心驚的心情來這裡碰運氣,因為女友想來這裡已經很久了。事緣有次於某晚上來這店,但店員木無表情地說:沒有book位就沒有檯,然後就走開了!今次來到終於沒有訂位都有位了,因為我們是第一檯客(但店員依舊問有沒有訂位?!)。我點了杯香檳葡萄綠茶(熱),女友點了一杯特色飲品叫“竹葉青”(唔記得成份是甚麼),兩杯飲品都OK,一般cafe 之作。另外,叫了一份芝士焗雜菌芋絲配長通粉(+$10),都是一般,沒甚麼特別!其實我覺得這店沒甚麼特別,都是一般cafe,可能有熊貓做主題,吸引到顧客。題外話:我去過幾間係旺角既主題cafe,某些全店十多張檯,都是得兩個店員,仲要係廚房、樓面、收銀全部包辦,試問這樣怎去提供有質素的飲品、食物以致服務給顧客???這店是其中一間,不過我去的時候是下午(但係星期六wo!),可能人手比較少。我和女友想叫埋單幾乎五分鐘有多,想找個店員望下都無,最後要自己走去他們工作的地方俾錢!
)。

竹葉青