就不時經過旺角道的天橋看到這餐廳晚上友人提議到這邊,就有機會一試啦一到餐廳門口人山人海等位的人很多不過其他等位人士都是35成群2位位大約等了20分鐘左右吧餐廳環境不錯,裝潢都很用心但餐桌的距離就太close了食物方面,很一般點了一個葡汁海鮮黃薑飯葡汁沒有味道,但汁就很多多得根本就是一個汁撈飯,完全吃不到黃薑飯的味道而友人的ok醬炒飯亦很油膩,友人吃到一半就已經停手甜品亦都是水準之下,應該是choco pudding,but....友人只吃了一口就停了,而我,都吃了一半不過湯和飲品(奇異果生果特飲)值得一讚,好味!!另外,今晚餐廳的電腦好像有點故障點了兩個set~但食物不斷的上呀上而我們就不斷的拒絕再拒絕後來更侍應倒更要每張餐桌重新record但服務態度不錯^^
就不時經過旺角道的天橋看到這餐廳
晚上友人提議到這邊,就有機會一試啦

一到餐廳門口人山人海
等位的人很多
不過其他等位人士都是35成群
2位位大約等了20分鐘左右吧

餐廳環境不錯,裝潢都很用心
但餐桌的距離就太close了

食物方面,很一般
點了一個葡汁海鮮黃薑飯
葡汁沒有味道,但汁就很多
多得根本就是一個汁撈飯,完全吃不到黃薑飯的味道
而友人的ok醬炒飯亦很油膩,友人吃到一半就已經停手
友人只吃了一口就停了,而我,都吃了一半
不過湯和飲品(奇異果生果特飲)值得一讚,好味!!

另外,今晚餐廳的電腦好像有點故障
點了兩個set~但食物不斷的上呀上
而我們就不斷的拒絕再拒絕
後來更侍應倒更要每張餐桌重新record
但服務態度不錯^^
2007-05-20 12 瀏覽
睇你係食食物定食環境啦係旺角區,好難搵到一間可以舒服坐低而慢慢吹水既地方呢度就得地方大(成層)和不叫太嘈(多人時唔咁包)睇環境既,都ok今日我和mum一時去吃lunch叫了西冷扒沙薑飯+鴨胸天使面,兩杯朱古力飲品好大杯,但係冇味,要落哂包糖(本人未試過飲chocolate要加糖既-_-)食物麻麻,西冷扒太肥冇咩鮮味,成set西冷扒沙薑飯普普通通d天使面吸哂汁,發漲左,唔好食-_-鴨胸很普通,不叫好味,但未至於難吃d services fine, 個manager做落單,冇咩野~其他員工還可toilet十分不行,不乾淨,很殘舊的樣子總的來說,這裏只適合來聊天的人罷了,想食正野就去第二度.希望食物可以改善-_-
睇你係食食物定食環境啦
係旺角區,
好難搵到一間可以舒服坐低而慢慢吹水既地方
呢度就得
地方大(成層)和不叫太嘈(多人時唔咁包)
睇環境既,都ok

今日我和mum一時去吃lunch
叫了西冷扒沙薑飯+鴨胸天使面,兩杯朱古力
食物麻麻,西冷扒太肥冇咩鮮味,成set西冷扒沙薑飯普普通通

toilet十分不行,不乾淨,很殘舊的樣子

總的來說,
這裏只適合來聊天的人罷了,
想食正野就去第二度.
希望食物可以改善-_-
2007-04-28 6 瀏覽
其實啲野食真係麻麻地,上次叫左個鐵板蜆肉炒雙色意粉,黎到見到都唔想食,成碟都係油囉,又少意粉喎,我次次出街食都會食剩,但係呢到無囉,但係個底都唔敢食,實在係好似飲油落肚咁野飲超甜,叫左少甜都可以咁甜,好明顥係無聽我講野囉,要加水先飲到,變左有2杯野飲,係好定係唔好,只可以話飲到飽..........呢到唯一好處就係幾好坐,跟住就諗唔到有無優點啦, 價錢都幾貴

2007-04-25 10 瀏覽
昨天下著大雨,難得男友出來和我食晚飯,覺得上次lunch食過都尚可接受,於是就試試dinner。進去坐下不久,我們仍在研究食什麼時,就有一個女士走過來,示意要我們order。我們都還未決定,而且cafe內客人十分少,我們當然不加以理會。如是者,那個女士(是同一個)在10分鐘之內重複以上動作超過三次,令我們覺得很煩,而且很有壓迫感!我們只好點了食物,而幫我們take order的是另一位女士,她不待我們order飲品就離開了!不消一分鐘,餐湯來了,和我們上次喝的一樣,明顯是罐頭開的,還未搞溶。我點的三文魚意粉(原本是天使麵,我轉了意粉)和男友點的海鮮黃薑飯都很快送上。三文魚意粉賣相不錯,但食味就一般。意粉被大量的忌廉汁浸著,仿佛湯意粉。而男友的黃薑飯,沒想過是那麼甜!難為他了!我們隨後order了飲品,都是最為簡單的coffee和lemon water。然後,人愈來愈多,也愈來愈嘈,我們要扯破喉嚨才能談話。那找magazine看吧,全是不update的!那找玩具玩吧,也是又殘又舊的了。再坐了一會,我們決定結帳。看看張bill為何價錢不對呢?仔細一看,原來是天使麵轉意粉要加$5。你要加$5
再坐了一會,我們決定結帳。看看張bill為何價錢不對呢?仔細一看,原來是天使麵轉意粉要加$5。你要加$5,可以,但為什麼不一開始就通知客人要加錢?而是要在check bill時才讓我們知道?這和「老屈」有什麼分別?
真的沒想過食一餐飯,還要是在cafe內,不單被催促落order,還被欺騙。這樣的服務態度和食物水準,在mong kok有很多更好的選擇!
2007-04-25 6 瀏覽
1) 食物: 完全唔好食, 只係非常普通lor2) service: 差到極點, esp 個manager, 我覺得waitress (part time) 都好過佢, 我地8個人, order 左兩個4人餐, 明明只係叫左7杯drinks, 佢係都話我地已經叫晒8杯, 我地就話, 你而家都數到我地只係得8個人, 仲要其中一個啱啱到, 邊度有8杯...我地就同佢講, 你數有邊8杯出黎...... 之後佢再去check, 先話啱數...3) 地方: 坐得十分十分之不舒服!!!!! 又迫又嘈一定唔會再去!
1) 食物: 完全唔好食, 只係非常普通lor
3) 地方: 坐得十分十分之不舒服!!!!! 又迫又嘈

一定唔會再去!
(非會員)
非常感謝你的批評及指教我們已經開會告知服務員注意服務態度及投入大量主管人員加強本公司的服務或食物我們會盡快改善不好意思多謝你

多謝你

2007-03-18 0 瀏覽
星期五晚﹙16-3-07﹚約咗兩個fd出來食飯聚舊吹水,所以嚟呢度諗住可以坐耐D﹙話晒都叫做cafe呀﹚,點知去到都幾多人,同理每張枱與枱既擺位都好密,d櫈又大張搞到個環境好擠逼。有個好似係經理既男士帶我哋去咗張枱度.....點知一睇d櫈--嘩!咁硬點坐?!﹙完全冇軟墊﹚跟住我話我個朋友有身孕,可唔可以換個舒服d既位,個男士先至帶我哋去過第二張枱度坐。由我哋坐低、點菜到等上菜都冇人俾杯水我哋,於是我個fd叫人俾杯暖水我哋,但係就俾咗杯熱水。係我哋食嘢其間,有個女侍應走埋嚟我隔鄰的"路口"位,要求我拍理張櫈俾佢過,我心諗"小姐,你都有眼見啦,根本都冇得讓條路出嚟!﹙因為已經同隔鄰枱櫈背撞櫈背﹚,於是我唯有示意佢知我哋d櫈己經拍貼牆,讓唔到位。 隔咗一陣嗰位女侍應又係咁,企係我隔離向佢對面既同事,做晒手勢表示佢過唔到!我心諗點解你唔由原路走呢?係都要由呢度過?又唔見其他侍應係咁。搞到要佢同事要求隔鄰枱的客人起身﹙6人枱﹚,俾佢哋移開d櫈嚟讓出條路﹙條路依然好細,d人行過會踢到櫈腳﹚。坐咗冇幾耐,有個高級d既女仔走嚟同我哋講,話好需要我哋張4人枱,想調張3人枱俾我哋。調咗枱,傾計其間d侍應得

坐咗冇幾耐,有個高級d既女仔走嚟同我哋講,話好需要我哋張4人枱,想調張3人枱俾我哋。調咗枱,傾計其間d侍應得閒走理嚟問我哋d嘢嚟齊未,一時又走嚟搞吓我哋杯飲品睇下飲完未,一時又問駛唔駛加水,最後叫我哋調枱既女仔走嚟話就到宵夜時間,問我哋駛唔駛叫d小食,咁樣即係擺明趕人啫!

睇吓錶,都差唔多要走,所以結帳離去。當然係冇俾tips。

食物-- 一般,係pizza叫做好味D
飲品-- 失望,諗住叫得cafe,D 嘢飲應該好飲架,點知大就大杯,但係冇乜味好淡﹙我哋叫咗杯朱古力咖啡、香濃朱古力同柚子蜜﹚呢d都係好基本既嘢,但都整得唔好飲
服務-- 勁差,好多時d侍應係睇到扮睇唔到,由其是那個叫人讓位的女侍應,一d禮貌都冇!!
總結-- 唔會再去呢度!!奉勸各位要考慮清楚先好去
2007-03-17 1 瀏覽
琴晚同5個朋友去呢度食dinner.好多人.好嘈.我地係咁叫人都冇理.而個waiter企係電腦唔理我地.反而企門口個女仔(唔知係咪經理?)就叫其他waiter同我地take order.都唔知係咪見我地唔到!我諗佢地真係要改善下~
琴晚同5個朋友去呢度食dinner.好多人.好嘈.
我諗佢地真係要改善下~
2007-03-16 4 瀏覽
對於您所投訴的經理本公司已經給予開除並再聘請更適合之人選謝謝你的批評及指教我們會更加努力
對於您所投訴的經理本公司已經給予開除

並再聘請更適合之人選

謝謝你的批評及指教

我們會更加努力
2007-03-15 5 瀏覽
之前同家姐去呢度食過,d服務都唔錯!但今次去,個經理既態度真係十分之差,又串,我個FD問佢個飯可唔可以走一樣材料,因為唔食得,佢話無得走,叫過第二樣law~佢咩態度,經理大晒,其他d侍應既服務仲好過佢。今次去真係好失望~
之前同家姐去呢度食過,d服務都唔錯!
佢咩態度,經理大晒,其他d侍應既服務仲好過佢。

今次去真係好失望~
2007-03-15 2 瀏覽
話說個日係個類似manager既人同我地take oder, 由於本人唔食得egg, 於是就問佢個煙三文魚炒飯有冇落egg, 以下就係我地既對話:我: 我想問下個炒飯有冇落egg架?manager: 有架frd: 由於我個frd(指我)係唔食得egg既, 咁你可唔可以唔落egg唻炒?manager: 唔得wor, 你唔好食果個囉, 叫其他野囉!frd: 下!你d飯預先炒定架?manager: 我冇咁講過囉, 係你地自己講!然後個manager就自己走開啦係成個過程入面個manager係非常冇禮貌, 而且又唔願意serve我地咁, 明明仲有9mins先冇lunch, 點知佢話如果我地唔叫就收lunch menu, 果陣我地都只係just坐低, 點會咁快決定到食咩. 而且叫佢take oder果陣就唔應我地, 只係望左我地一眼就算反而其他staff既srvice都唔錯, 至少好禮貌d
我: 我想問下個炒飯有冇落egg架?
manager: 有架
frd: 下!你d飯預先炒定架?
manager: 我冇咁講過囉, 係你地自己講!
然後個manager就自己走開啦
反而其他staff既srvice都唔錯, 至少好禮貌d
2007-03-10 2 瀏覽
非常感謝你的批評及指教我們已經開會告知服務員注意服務態度及投入大量主管人員加強本公司的服務或食物我們會盡快改善不好意思 多謝你

多謝你
為one of the best friends 慶生. 壽星女recommend這兒. 訂了檯子, 來到時是意想不到的繁忙(嘈吵, 擠逼), 而且有人龍- 而越夜, 人龍只有越來越長. 四個人懶得諗, 點了個四人餐. 湯不提也罷. 西蘭花蟹肉絲炒意粉, 意粉是意外地爽口, 完全不油膩; 所謂太極墨魚麵, 乃黑白兩色幼意粉, 無墨汁味的. 整個dish而言, 味道很淡, 好像沒下鹽似的.乜乜咸豬手竹筒飯, 咸豬手嘛, 我不好此道, no comment (其實似豬手皮撈叉燒粒). 竹筒飯除了夠熱, 一無是處, 毫無香氣或味道, 差. 金牌至尊pizza就好好. 餅底薄又帶煙韌, 不像咬餅干. 配料又不會邊吃邊掉下來. 非常不錯. Rainbow pancake如食家所言是個disaster. 像cherry或blackcurrant sauce味道唔湯唔水浸著三大塊疊著連老麥早餐hotcake也不如的班戟, 味同嚼臘, 大而無當. 那球香草雪糕叫食得過, 不過稍甜. Pizza以外, 最好的就是另嗌的blueberry cheesecake. 那位cute cute又失魂的waitr
為one of the best friends 慶生.

四個人懶得諗, 點了個四人餐.
湯不提也罷.

Pizza以外, 最好的就是另嗌的blueberry cheesecake. 那位cute cute又失魂的waitress(可能是全場最nice的)在適當時候拿著插著臘燭小小的一件cake出來唱生日歌, 連男manager也過來趁熱鬧. cheesecake是我愛的稍硬質感, 芝士味適中, 最正是雪得夠凍, 只嫌
blueberry sauce (別期望這兒有原粒藍莓cheesecake供應了)太甜.

食得飽飽就鋤D玩遊戲, 不過期間先後被要求調檯(因為一班化晒粧好明顯一個錢也未懂賺的O靚妹要坐出面- OK, FINE! 這是個MK場), 真是睬佢都傻, 又要我們掉低個遊戲走人, 我們唯有說坐多十五分鐘, 卻未料到即時掉低個bill在檯上, 真是吹脹- not a single cent of tips was given.

環境和clientele絕對是thoroughly MK, 別期望水晶燈或梳化會令個場優雅或中產一點. 梳化也不好坐, 因高度不對, 坐著吃東西很不舒服. 不過拍拖或柴娃娃來hea下玩下遊戲又ok的, 若你不介意以上列出的種種缺點.
2007-03-07 3 瀏覽
元宵佳節,可以和男友食lunch,好開心!我們選了這間樓上cafe,皆因可以慢慢坐。我們選了兩個set lunch,我的是肉醬意粉,bf的是鴨胸天使麵。set包了餐\湯,是忌廉湯,味道一般而已。然後主菜很快就上了,我的肉醬意粉比較濕,有很多肉碎而不是肉醬。味道還可以,size都算大。男友的天使麵是牛油汁,所以比較膩,我就不太喜歡。最後到了飲品。我要了一杯應該是最安全的凍檸蜜,但完全不能入口!我和其中一個waitress講了,她主動幫我換了一杯,我就選了iced mocha。雖然咖啡味不多,只有朱古力味,但都總比凍檸蜜好!男友的維也納很讚!有好多cream,而且咖啡味好好!飲品都算大杯,可以慢慢坐。我們一邊坐一邊看看magazine,玩玩games,開開心心過了三個多小時!服務就一般,只有那個waitress比較好,那些高級小小的男性態度十分差。服務差,卻收加一服務費,合理嗎?
元宵佳節,可以和男友食lunch,好開心!
我們選了這間樓上cafe,皆因可以慢慢坐。
set包了餐\湯,是忌廉湯,味道一般而已。
男友的天使麵是牛油汁,所以比較膩,我就不太喜歡。
2007-03-06 1 瀏覽
琴晚同朋友去左食野...首先...D野唔好味...完全唔覺佢D野食有味...第2....極NOISY....第3....果個咁既經理第4....老細扮大牌...第5....完全唔係一間CAFE..似茶餐廳多D!坐得勁唔舒服其實本身都諗住好就一餐..唔好又一餐..但係當我同朋友係度傾緊計果時...果個經理一面執第2張TABLE既野...一面SHOut to the other waiter叫佢執第其他table...嘈到我同朋友個心都煩埋!e樣都算喇...傾傾下..突然有個杯從我朋友既頭上倒落黎...倒到我朋友成身濕晒..連個bag都濕埋..就係果個經理做既好事..仲要唔講sorry就走左去!之後我地要求佢搵佢老細出黎同我地傾..個老細串到話唔見人..fine!之後仲要好似施捨咁..比個9折我地..多謝晒喎真係..果$1x...真係搭的士都唔夠.總之大家唔想一肚氣咁走...就千萬唔好choose e間野...
琴晚同朋友去左食野...
首先...D野唔好味...完全唔覺佢D野食有味...
第2....極NOISY....
第3....果個咁既經理
第4....老細扮大牌...

其實本身都諗住好就一餐..唔好又一餐..
但係當我同朋友係度傾緊計果時...