2025-08-14 166 瀏覽
放工同事聚會, 去左旺角間Outdark食韓餐。餐廳環境好有特色。天花吊住好多星星、月亮造型嘅燈飾,仲有大大隻鯨魚同水母裝飾,成個氛圍好夢幻,好似置身星空底下咁。近排佢地仲有個啤酒set推廣, 好優惠禁,但聽日番工所以今次無order酒精😆。叫左個炸醬麵(Jjajang)超掛汁,黑醬鹹香又帶少少甜,入面仲有肉同蔬菜,鋪住兩粒鵪鶉蛋,黑醬濃郁,成個口感層次好豐富。跟住嗰個無骨雞,叫Two Flavours Chicken,有醬油雞同蒜蓉蜂蜜兩種味。雞肉炸到外脆內嫩,咬落仲好多汁,配埋薯條同薯格,薯格脆卜卜,薯條外脆內軟,成個組合真係絕,食到停唔到口。食雞勁開心🥳仲有個DIY飯團都幾好玩,飯有海苔碎同魚子,自己攪勻再捏成飯團,海苔香同魚子嘅鹹鮮味好夾,飯團飽滿又有嚼勁。飲品方面,藍莓乳酪飲料酸酸甜甜,乳酪味好濃,上面有忌廉,飲落好滑,甜味都啱啱好。百香果飲料都幾清新,百香果味好出。總體嚟講,呢度食物味道正,炸雞必點!種類又多,暑假仲有優惠,環境都幾有氛圍,同朋友傾計食飯好適合,下次仲會再嚟試其他嘢。

• 雙拼炸雞
2025-06-14 1997 瀏覽
店名:Outdark地址:旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓今日拍拖黎開旺角,朋友推介旺角附近有間好有情調嘅韓國餐廳,一於試試佢,一黎到餐廳好有氣氛,暗暗地有情調,真係好啱情侶,一大班朋友係到吹水,聚會👏👏我哋叫咗三樣菜式1.芝士王國-芝士炒雞$328芝士炒雞冇得輸,夠兩個人食,配料又多又啱打卡,中間一半芝士一半炒雞,放喺爐上加熱,芝士半溶時,店員會過嚟幫手將芝士同雞肉攪拌,芝士配炒雞好邪惡😈,炒雞重要有少少辣,好惹味👍,旁邊仲會有蛋汁,紫菜飯,泡菜等配料混合食用,必食推薦2.碳豚飯卷 $98飯卷好正,配料多好足糙,豚肉嫩,份量足,二個人完全夠吃,每一啖入口都好滿足🤤3.炸醬麵 $118醬汁濃郁惹味,配上彈牙面條,入口好滿足,配料多,有洋蔥,肉片,青瓜,混合上黎好正😋現時Outdark 10週年抽獎活動進行中,用餐後就有抽獎機會,頭奬係來回首爾商務機票,二奬Apple AirPods Max, 三奬Apple iPad mini ,四奬Dyson 風筒及其他豐富禮物。餐廳現時還推出10週年 Special Menu,如果成為會員,更加會有額外美食,積分及現金券回贈。總價連加一 $598
店名:Outdark

總價連加一 $598
  • 芝士炒雞
  • 炭豚飯捲
  • 炸醬麵
✈️ Outdark 嘆韓食 抽首爾機票!✈️ Outdark 10週年抽獎活動開動❣️用餐就抽獎機會,贏取來回首爾商務機票、Apple AirPods Max、Apple iPad mini 、Dyson 風筒及餐廳美食等豐富禮物。餐廳仲推出左10週年 Special Menu,如果成為會員,更有額外美食、積分及現金券回贈。🐔 芝士炒雞 $328芝士控絕不能錯過的辣炒雞,雞腿肉配上秘製辣椒醬及香濃芝士,加上配菜爐邊蛋、泡菜、紫菜飯及迷你脆皮腸,份量慷慨,在場Oppa還會幫忙熱融芝士,是餐廳內招牌菜式。🐷 烤豬梅頭肉 (鹽味) $198🥬 蔬菜 $20用生菜包住烤得焦香可口的豬梅頭肉,加上金菇、蒜片、辣椒及包飯醬,味道豐富又滋味。🍓🫐 Fresh Yogurt (士多啤梨/藍莓味) $48/杯食辣野推薦大家飲返杯帶有果肉嘅乳酪,清新又解辣。@outdarkhk🍽 餐廳:Outdark (飛達商業中心) 🌐地址: 旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓🐮 #cowing吃在旺角#hkigers #hkkol #foodie #hkfoodblogger #igable #旺角美食 #Outdark
✈️ Outdark 嘆韓食 抽首爾機票!

🐔 芝士炒雞 $328

🐷 烤豬梅頭肉 (鹽味) $198
🥬 蔬菜 $20

食辣野推薦大家飲返杯帶有果肉嘅乳酪,清新又解辣。

@outdarkhk
🍽 餐廳:Outdark (飛達商業中心)
🌐地址: 旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓

🐮 #cowing吃在旺角

2025-05-28
  • 芝士炒雞
2025-05-16 2140 瀏覽
好想食炸雞,見到呢間超多好評,就同fd上嚟試試!平日夜晚接近8:00都full晒,要等近15分鐘先入座,下次都係早d訂位。等位期間可以先在店外玩下即影即有相機!雙拼炸雞-醬油味及香蒜蜜糖味,香脆炸雞,每件沾上醬汁。醬油味偏甜,反而香蒜蜜糖味味道更有層次,下次要試埋甜辣醬味!加$38要了腸仔年糕串,年糕外皮夠脆好有驚喜,沾上炸雞醬更惹味辣炒豬肉,配料:大荳芽,蔥,旁邊有腸仔,芝士,泡菜,紫菜飯。我哋另外點了2客生菜盤,有蒜有辣椒,配埋辣炒豬肉食一流!邊爐旁的芝士亦係超級正,尤其在半溶狀態,加落辣炒豬肉或炸雞上都非常對味!海鮮蔥煎餅,大蝦,與其他餐廳不同,有大量蔬菜及大蔥,味道豐富見到人地超大盤炒年糕好吸引,有大大件炸魷魚,下次再嚟食飲品點了梳打系列,我最愛Mojito ,清爽解膩。朋友的芒果梳打及葡萄柚梳打都不錯~埋單時店員俾咗抽獎劵我哋,原來做緊10週年大抽獎,大獎是雙人來回首爾機票,仲要係Business Class!!!! 我們要中獎呢!

見到人地超大盤炒年糕好吸引,有大大件炸魷魚,下次再嚟食

• 海鮮煎餅
2025-08-15 0 瀏覽
呢間韓國野我記得開左好多年,好耐冇食,今日再去環境都幾好。不過變左暗黑系,掛左好多星星。辣炒豬肉 HK$288份量好多,不過比較油少少,辣度唔算好辣,周邊仲有好多配菜,有紫菜飯、芝士,好多樣野,所以好滿足。烤牛肉飯捲 HK$98餡料都好足,味道都不錯,配返D濃味野食就岩岩好。香蒜蜜糖半份炸雞(無骨 250g)HK$138無骨雞最正,啖啖肉,仲有薯條薯格,2個人食已經好飽。Outdark (飛達商業中心)旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓
呢間韓國野我記得開左好多年,
好耐冇食,今日再去環境都幾好。
不過變左暗黑系,掛左好多星星。
辣炒豬肉 HK$288
份量好多,不過比較油少少,
辣度唔算好辣,周邊仲有好多配菜,
有紫菜飯、芝士,好多樣野,所以好滿足。

烤牛肉飯捲 HK$98
餡料都好足,味道都不錯,配返D濃味野食就岩岩好。

香蒜蜜糖半份炸雞(無骨 250g)HK$138
無骨雞最正,啖啖肉,仲有薯條薯格,2個人食已經好飽。

Outdark (飛達商業中心)
旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓
依間屹立係香港十年既韓式餐廳都係朋友間好高人氣,不過我都係第一次食😂同男朋友兩個人點左三樣野都覺得有d多🤣🤣,因為好似每個菜份量都幾多✅BB八爪魚火鍋(HK$288):冇認真數過,但我估至少有15隻~無論配菜定係八爪魚,都比我想像中還要多~ 男朋友都食菜食到飽左😂😂✅海鮮煎餅(HK$138):走軟綿綿路線,好細心切開咗12小份✅烤豬肉(HK$198):對比八爪魚火鍋依個震撼性比較少,顯得性價比冇咁高👀不過都好貼心將啲豬扒切咗小份~最近十周年做緊啤酒Promotion🍻,不過我唔太好🤣唯一小Kick 既地方係餐廳既燈光偏暗,影相可能需要開閃光燈或自行打燈🤣🤣💡💡

最近十周年做緊啤酒Promotion🍻,不過我唔太好🤣

唔洗飛韓國都食倒正宗味道,成日同朋友garthering都會揀嘅餐廳。半份香蒜蜜糖炸雞炸雞即叫即炸,上枱熱辣辣!外皮脆到「咔哧」聲,粉漿薄身掛滿香蒜蜜糖醬,蒜香夠晒霸道,蜜糖甜度啱啱好唔會膩。雞肉去晒骨啖啖肉,咬落嫩滑爆汁,完全唔乾柴。配菜有齊波浪薯條、薯角同薯格,全部炸得金黃脆口,邪惡度爆燈!加$28追加嘅Cheese Stick🧀 係驚喜之作,外層炸衣超脆,一拉開澎湃芝士瀑布湧出。豬腳呢碟絕對係重量級!豬腳切到薄片鋪滿成盤,皮燜到超軟糯,肉鬆化入味,醬油鹹香中帶蒜蓉。跟生菜、蒜片同韓式辣醬包住食清爽解膩。必點芒果馬格利酒用傳統大碗上枱,儀式感十足!芒果果蓉配米酒,甜度天然唔假,飲落似芒果乳酪咁清爽。酒精濃度低易入口,配炸雞一流。餐廳佈置超有韓劇feel!滿天星星燈✨、情侶鎖牆🔒平日都勁多人,建議提前訂位。兩個人食晒三樣加飲品埋單約$600,其實份量夠3個人食,係我地貪心嘅,炸雞同豬腳水準超高,環境打卡able,係旺角區高質韓餐之選!

半份香蒜蜜糖炸雞
豬腳

芒果馬格利酒

2025-08-14
5 分鐘 (堂食)
  • 士多啤梨米酒
  • 豬腳
2025-08-12 0 瀏覽
同朋友去旺角,就揀咗呢間韓國嘢食,因為真係由韓國廚師煮,侍應都係韓國人,非常有風味!食品都係自製,好有心思😋😋五花肉炒年糕😋超級大份,份量非常多!辣醬同埋泡菜嘅味道已經炒晒入去五花肉入面,所以每一啖都好香嘅韓式辣醬泡菜味,個底仲墊咗好多年糕,同樣地,每一啖都沾到醬汁,入口非常滿足!😛側邊仲有腸仔、芝士、雞蛋,用嚟點汁嚟食,非常之夾。🤩串串魚糕湯😋同樣地都係好大份,除咗有好多串魚糕之外,佢仲有蘿蔔同埋野菜,蘿蔔吸晒佢嘅湯底,湯底好清甜,而且好好飲,同埋魚糕煮到非常之彈牙,好襟食🥳烤牛肉紫菜飯卷😋飯卷好足料,牛肉嘅份量都好多,好紮實,每一啖都好滿足😝😝配埋兩杯飲品,解渴之餘仲解理,係好滿足嘅餐😋😋

五花肉炒年糕😋
超級大份,份量非常多!

串串魚糕湯😋

烤牛肉紫菜飯卷😋
飯卷好足料,牛肉嘅份量都好多,好紮實,每一啖都好滿足😝😝

配埋兩杯飲品,解渴之餘仲解理,係好滿足嘅餐😋😋
2025-08-12 0 瀏覽
從小看韓劇長大的我,對韓食真的愛得深沉呀~ 今天朋友帶我來的這家韓料店,果然沒讓人失望😌店裡的裝修好戳我!頭頂是浪漫的星空頂🌌,還有韓劇裡常見的鎖牆,掛著好多情侶鎖🔒,氛圍剛剛好~菜品分量很足,味道也很正宗👇✅辣炒豬肉:中間是辣醬炒的豬肉,旁邊圍著芝士、紫菜飯、泡菜、肉腸和菠蘿🍍,搭配起來層次好豐富!底下還有年糕,糯叽叽的很入味~✅泡菜煎餅:餅皮帶著點焦香,每口都能吃到泡菜的酸辣,蘸醬吃更絕🥢✅牛肉飯糰:海苔裹著米飯和牛肉,一口一個很扎實,越嚼越香~對了,在open rice投票能換一杯價值$48的梳打飲品🥤,氣泡滿滿很解膩,超划算~最驚喜的是門口有即影即有相機📸,和朋友拍了張合照留紀念,感覺很青春呢~ 已經列入常去清單啦~

菜品分量很足,味道也很正宗👇
✅牛肉飯糰:海苔裹著米飯和牛肉,一口一個很扎實,越嚼越香~

同尖沙咀分店一樣... 好! 多! 人! ...勁多妹子~ book了都要等一陣. 是韓國人哥哥帶位. 今次第二次食. 我唔想叫"一窩嘢"啦, 叫menu上面第一頁的推介. 其實我無見到有人叫. 但我係豬手的愛好者. 點都要試下~ $318一份嘅韓式豬手豬皮滿滿骨膠原✨肥瘦比例剛剛好肉質軟嫩得黎仲有嚼勁韓式醬汁醃得超入底層... 仲鋪滿吸晒精華嘅韓式椰菜! 清甜爽口幫成碟菜加晒分🥬~炸醬麵$118黑嚕嚕嘅醬汁濃郁得黎唔會死鹹 彈牙麵條掛滿醬汁🍜仲有洋蔥、肉片、青瓜增加口感 食完成個超滿足💯~其實豬手都好大份. 要大食的OR 肉食愛好者先會食得曬. 最後我出絕招. 打包~ 第二日仲入味, 一樣咁好食~
其實我無見到有人叫. 但我係豬手的愛好者. 點都要試下~

$318一份嘅韓式豬手
豬皮滿滿骨膠原✨肥瘦比例剛剛好
肉質軟嫩得黎仲有嚼勁
炸醬麵$118
黑嚕嚕嘅醬汁濃郁得黎唔會死鹹 彈牙麵條掛滿醬汁🍜
仲有洋蔥、肉片、青瓜增加口感 食完成個超滿足💯~
2025-07-23
2025-08-08 0 瀏覽
其實本身諗住係嚟食魚煲湯㗎,但係冇諗過最好食反而係個飯團囉!個飯團真係超級無敵有驚喜,本身以為係一個配菜就會係細細碟好Hea咁樣,但係其實都幾大份。而且呢佢個麻油味係超級無敵重,撈埋一齊食係勁正。魚糕湯份量都有返咁上下,可能因為個價錢都唔係話平。我哋兩個人食好似真係太多,建議可以三至四個人食。可能係因為家族海鮮嘅緣故,覺得佢嘅湯其實係好鮮,如果佢有得俾人另外再加配料會更加正。因為低估咗嘅份量,所以其實我哋係仲叫咗個炸雞㗎,但真係食唔晒囉,好彩佢炸雞有得嗌細粉,如果嗌大份真係搞唔掂。

2025-08-08 0 瀏覽
呢間真係喺香港開咗好多年嘅韓餐!冇記錯嘅話第一次去食應該係4、5年前,同過無數friend去幫襯過!可以話係我心目中香港韓料嘅白月光~食物質素一直keep住水準,出品幾穩定,去咗咁多次基本上未伏過 🍲今次試咗佢哋10週年限定menu嘅韓式燉牛小排,超大份!勁多牛肉🥩同配料,兩個人食到飽晒~個醬汁甜鹹度啱啱好,尾韻有陣梨香,啲牛肉燉到好淋,娃娃菜、粉絲同冬菇索晒啲精華✨真係好好味 🍚每次嚟都必點DIY紫菜飯團!紫菜+麻油+飛魚籽撈落熱辣辣嘅飯度,真係香到爆,又好玩的可以自己搓飯團 🍓士多啤梨米酒真係無得頂!用新鮮水果整,完全冇人造糖精嘅假甜~得返生果嘅天然酸甜同清新,米酒帶氣泡又甜甜哋,酒精味好輕,怕醉嘅姊妹都可以放心飲 🧀🐖其實以前成日會點芝士豬肋排,肋骨捲住拉絲芝士,辣醬混合奶香,真係邪惡到爆,今次發現已經冇得賣,諗起都流口水 🌟真係好適合帶crush或者friend去嘅一間店,一入門口就被啲星星月亮燈✨同天花吊落嚟嘅串燈迷倒,仲有標誌性嘅情侶鎖牆🔒,燈光暗暗哋氣氛一流,成個場景好似韓劇咁~餐廳都好易搵,外牆掛住超大張海報

2025-07-19
  • 士多啤梨米酒
  • Diy飯團
今日放工同男朋友喺旺角食呢間超高質嘅韓式餐廳!環境好舒服,仲有photo booth,影相一流!📸😍 食物質素真心唔錯,encore左好多次啦👍🏻😋✨炭豚炒粉絲 $108粉絲爽口彈牙,炭豚肉香濃郁,調味啱啱好,食落好惹味,份量都夠二人share!🐖✨串串魚糕湯 $228湯底鮮甜,魚糕軟糯又有咬口,串串設計好有趣,飲完暖笠笠,勁多料,仲有青口金菇等,超滿足!🇰🇷✨半份炸雞(香蒜蜜糖) $138外皮炸得香脆可口,雞肉嫩滑多汁🍗,香蒜蜜糖醬汁甜中帶微蒜香🧄 🍯,味道層次豐富,半份份量啱晒2人share,超值又好味!😋✨芒果米酒 $38芒果味清新,米酒甜而不膩,入口順滑,夏天飲一流!🥭🍹✨蜂蜜米酒 $38蜂蜜香氣突出,米酒味道濃郁又唔會太甜,飲完好relax~🍯🍹

✨炭豚炒粉絲 $108

✨串串魚糕湯 $228

✨半份炸雞(香蒜蜜糖) $138

✨芒果米酒 $38
芒果味清新,米酒甜而不膩,入口順滑,夏天飲一流!🥭🍹

✨蜂蜜米酒 $38
才发现香港也开了outdark⁉️🐷辣炒猪肉🌶️韩餐的辣炒猪肉就没有难吃的吧❗️超级入味的猪肉夹着豆芽洋葱泡菜,再裹上拉丝的玉米芝士🫕 超香🍜辣豆腐汤乌冬🔥配料丰富而且份量真的很大,有嫩豆腐、肉片、香菇、丸子、金针菇等等… 吃一口面再搭一口汤🍹草莓奶昔🍓浓郁香甜~两份主食够至少三个人吃!
才发现香港也开了outdark⁉️[派对R]
🐷辣炒猪肉🌶️
🍜辣豆腐汤乌冬🔥
配料丰富而且份量真的很大,有嫩豆腐、肉片、香菇、丸子、金针菇等等… 吃一口面再搭一口汤[色色R]
🍹草莓奶昔🍓
浓郁香甜~
两份主食够至少三个人吃!
2025-08-05 0 瀏覽
韓國海鮮煎餅是一道美味的料理,外皮酥脆,內餡豐富,咬下第一口時,會感受到香脆的口感,隨後是鮮嫩的海鮮味道,蝦、魷魚和貝類,與特製的醬油或辣醬搭配,味道更加鮮明,煎餅的香氣中帶有淡淡的蔥香,增添層次感,吃每一口都令人難以抗拒炸醬麵韓國炸醬麵是一道美食,麵條彈性十足,與濃郁的炸醬完美結合,炸醬由豬肉、鵪鶉蛋等材料製成,味道醇厚,帶有微微的甜味和鹹香,當你將炸醬拌入麵條時,香氣四溢,口感滑順,讓人一口接一口韓國炸雞薯條和番薯芝士條,炸雞外皮酥脆,肉質鮮嫩多汁,香料的調味讓每一口都充滿驚喜。薯條金黃酥脆,內裡軟嫩,帶有淡淡的鹹香,與炸雞相得益彰。番薯芝士條則是另一種享受,表面金黃酥脆,咬下時能感受到番薯的天然甜味和濃郁的芝士香氣,口感滑順,讓人回味無窮

炸醬麵