2022-08-22 675 瀏覽
將軍澳海旁近年進駐了不少新餐廳,由日本菜、台式料理、港式茶記,以至咖啡店等,應有盡有,猶如一條美食街。見今日放假,專登同朋友過嚟行下,順便喺附近食埋晏先走。上網 search 到呢間「OMG Chicken」,餐廳主打燒雞同薄餅,睇相見到啲烤雞賣相幾吸引,一於試下。餐廳午市有套餐供應,選擇都幾豐富,而且定價亦十分親民,由 $68 - $148 不等,包主菜、餐湯/薯條/沙律(3選1),如果唔夠飽,仲可以追加小食!我哋揀左 OMG Chicken 2 件配黑松露菌飯 ($68) 同 日式照燒鰻魚Pizza ($108)。午餐包餐飲,我哋點左可樂同凍檸茶。 是日餐湯為椰菜花忌廉湯,湯身熱辣辣,口感細滑,帶濃郁椰菜花香。薯條外脆內軟,炸得很香口,乾爽又唔油膩。烤雞有墨西哥辣醬、惹味 BBQ、蜜糖芥籽 3 款醬料可供選擇。雞件表皮燒得很香脆,色澤金黃,肉質鮮嫩又多汁,點埋個醒胃嘅蜜糖芥末醬一齊食,甜而不辣,啖啖肉好惹味。伴吃嘅米飯味道亦唔錯,入口菌香濃郁,帶松露香氣。另外個鰻魚薄餅,水準亦唔輸蝕,餅底烤得很香脆,面頭鋪滿了鰻魚肉同木魚碎,加上微甜嘅照燒汁,簡直係 perfect match,啖
另外個鰻魚薄餅,水準亦唔輸蝕,餅底烤得很香脆,面頭鋪滿了鰻魚肉同木魚碎,加上微甜嘅照燒汁,簡直係 perfect match,啖啖滋味!
炸!雞!之!呼!喚!🍗🍗炸雞 燒雞 唔係連鎖店嘅專利🫢將軍澳南雖然好多餐廳,但係食雞嘅就真係唔多😬呢間可以一試🫡,CP值推介1️⃣二人餐👫$278呢個二人餐嘅分量非常滿足🤤未上主菜,食哂前菜都飽了🤣餐湯🍲沙律🥗小食🍟炸雞🍗薄餅🍕飲品🥤,今次叫咗墨西哥香辣汁烤雞🔥食得辣嘅朋友不妨試吓🤣雞肉大件加上肉質幼嫩有肉汁🤤佢嘅汁有少少tabasco嘅鬼鼠辣,慢慢滲啲滲啲好過癮😍,9吋pizza🍕揀咗黑松露雜菌🍄每人大概三件,屬於脆薄餅底芝士拉到絲🧀 夾到雜菌嘅味道😍,另外加$10仲有更多特飲可以選擇ps. 薯條係有少少薯皮嘅好味薯條🥰,回頭率....🌟🌟🌟🌟。
炸!雞!之!呼!喚!🍗🍗
炸雞 燒雞 唔係連鎖店嘅專利🫢
將軍澳南雖然好多餐廳,
但係食雞嘅就真係唔多😬
呢間可以一試🫡

CP值推介1️⃣
二人餐👫$278
呢個二人餐嘅分量非常滿足🤤
未上主菜,食哂前菜都飽了🤣
餐湯🍲沙律🥗小食🍟
炸雞🍗薄餅🍕飲品🥤

今次叫咗墨西哥香辣汁烤雞🔥
食得辣嘅朋友不妨試吓🤣
雞肉大件加上肉質幼嫩有肉汁🤤
佢嘅汁有少少tabasco嘅鬼鼠辣,
慢慢滲啲滲啲好過癮😍

9吋pizza🍕揀咗黑松露雜菌🍄
每人大概三件,屬於脆薄餅底
芝士拉到絲🧀 夾到雜菌嘅味道😍

另外加$10仲有更多特飲可以選擇
ps. 薯條係有少少薯皮嘅好味薯條🥰

回頭率....🌟🌟🌟🌟

2022-08-11
將軍澳南新開嘅餐廳越來越多,同埋越嚟越多元化,環境舒服又休閒。所以喺附近行完街,散完步,踏完單車🚴🏻‍♀️後,過嚟搵食就非常之方便了🥳🥳🥳今次試呢一間就見到有pizza同埋炸雞🍗套餐仲可以三選一,選擇是日餐湯/薯條/是日沙律是日餐湯蕃茄湯蕃茄味非常之濃郁鮮甜。薯條🍟熱辣辣即炸嘅薯條🍟外層非常之酥脆,內軟香口惹味。OMG Chicken (2件)配日式咖喱飯佢個套餐仲可以揀兩件雞或者三件雞,同埋醬汁都可以選擇,醬汁可以揀蜜糖芥籽/惹味BBQ/墨西哥辣醬我哋就揀咗蜜糖BBQ,甜度適中嘅蜜糖BBQ醬汁,外脆嘅雞皮內裏肉質鮮嫩,仲有特製嘅日式咖喱醬汁,口感香滑濃郁,味道較甜。蒜片欖油黑松露野菌扁意粉🍝如果鍾意健康飲食嘅話,我就推介呢一款扁意粉,主要係菌類為主,濃郁嘅黑松露野菌味道,忌廉味啱啱好,唔會太過濃亦都唔會太過淡,扁意粉有口感彈牙。哈密瓜乳酸梳打士多啤梨乳酸梳打乳酸嘅酸甜,可以幫胃口解膩,我相信夏天冇人可以抵擋得住梳打的箇中誘惑,喝一口簡直是清熱消暑😮‍💨
將軍澳南新開嘅餐廳越來越多,
同埋越嚟越多元化,
環境舒服又休閒。
所以喺附近行完街,
散完步,踏完單車🚴🏻‍♀️後,
過嚟搵食就非常之方便了🥳🥳🥳
今次試呢一間就見到有pizza同埋炸雞🍗

套餐仲可以三選一,
選擇是日餐湯/薯條/是日沙律

是日餐湯蕃茄湯
蕃茄味非常之濃郁鮮甜。

薯條🍟
熱辣辣即炸嘅薯條🍟外層非常之酥脆,內軟香口惹味。

OMG Chicken (2件)配日式咖喱飯
佢個套餐仲可以揀兩件雞或者三件雞,
同埋醬汁都可以選擇,
醬汁可以揀蜜糖芥籽/惹味BBQ/墨西哥辣醬

蒜片欖油黑松露野菌扁意粉🍝

哈密瓜乳酸梳打
士多啤梨乳酸梳打
2022-08-14 17 瀏覽
是日適宜食肉!同朋友去將軍澳行完Donki就去咗附近呢間餐廳食,喺將軍澳海傍地段能夠食到$278嘅二人餐,真係性價比超高!二人餐牌有兩款揀,A款係Pizza,B款係意粉。我同朋友揀咗A款。是日餐湯是日沙律好鍾意呢份沙律,啲菜好新鮮,配上蜜糖芥末油醋汁好好食,果肉好甜!4件烤雞配法式蜜糖汁呢一間餐廳而言,我個人鍾意食烤雞多過炸雞,烤雞好大隻,法式蜜糖汁好入味,然後雞肉好鮮嫩,咬嘅時候都有汁好Juicy!千島烤雞薄餅超大份!最後先上pizza差少少唔記得,見好多人都係推薦呢款千島烤雞(唔需要加錢!),即叫即焗香脆可口,好多配料,差少少食唔晒!一口脆雞 跟餐+$22個人覺得烤雞更出色,脆雞外層皮比想像中硬,內裡嘅肉多脂肪,不過整體都係好食的。士多啤梨乳酸梳打 跟餐+$10香橙熱情果四季春茶 跟餐+$10推薦士多啤梨乳酸梳打,好清新又甜甜的感覺~

是日餐湯

是日沙律

4件烤雞配法式蜜糖汁

千島烤雞薄餅

一口脆雞 跟餐+$22

士多啤梨乳酸梳打 跟餐+$10
香橙熱情果四季春茶 跟餐+$10

推薦士多啤梨乳酸梳打,好清新又甜甜的感覺~
  • 二人餐
將軍澳嘅Monterey真係有好多新餐廳,呢到嘅餐廳唔單只新派,而且好多都好高質🤪今次食嘅呢間主打pizza同烤雞店係健康之選,平時就食得多炸雞,食返烤雞感覺係健康返啲😂餐廳主張少鹽少糖少油,但食物仍然保持水準,價錢都算親民🤩除左pizza同烤雞,飯、意粉都有好多款式選擇,而小編就同朋友叫左個二人餐黎試,抵食又飽肚👍🏻. 🍽Set B 二人餐 $278呢到嘅二人餐包左沙律、餐湯、烤雞、主食、小食同飲品🍔重點介紹下呢到嘅烤雞,小編推介法式蜜糖汁烤雞,甜度適中,提升左雞肉嘅鮮味😜烤雞原本已經會淋上一層蜜汁,但仍然可以保持到外皮酥脆嘅效果,每份烤雞都有2舊雞髀同2舊雞全翼,兩個人食真係都幾飽🤤而主食小編就嗌左龍蝦汁焗海鮮飯🦞呢個飯有好多芝士鋪面,每粒飯都有龍蝦汁嘅味道,一啲都唔乾身,加埋海鮮真係絕配🥰另外小編加$22 upgrade左個小食,叫左黑松露薯條🍟食落一啲都唔油,感覺就好似係用氣炸鍋炸出黎咁,而且配上非常濃嘅蕃茄醬😚.💰人均消費~$150.🍽味道:3.5/5🏙環境:3/5👨🏼‍🍳服務:3/5💧衛生:3/5💰價錢:3.5/5
🍽Set B 二人餐 $278
💰人均消費~$150
🍽味道:3.5/5
🏙環境:3/5
👨🏼‍🍳服務:3/5
💧衛生:3/5
💰價錢:3.5/5
2022-08-11 21 瀏覽
將軍澳有間專食烤雞嘅餐廳,門口掛咗好多橡膠尖叫雞,每次行過都覺得好有趣。咁啱今次再過呢區,有時間可以入去食燒雞和蛋糕拼盤做下午茶Grilled Chicken ~ Sweet Honey Sauce 法式蜜糖汁烤雞> 肥美雞脾厚肉到!烤得幾香、蜜糖汁令雞肉更甜美,中間啲肉有啲生同店員反映,佢態度好即同廚房跟進改善Dessert Set甜蜜芝士三重奏 ・半熟芝士蛋糕・檸檬芝士蛋糕・提拉米蘇> 個人覺得半熟芝士蛋糕最好味,質感絲滑芝士味道清香;檸檬芝士蛋糕也不俗,檸檬汁可平衡芝士膩感;提拉米蘇比較乾身,如果軟熟d、加多啲mascarpone cheese同埋咖啡酒仲正Passion Fruit Sijichun Tea熱情果四季春茶> 鮮橙片好加分、令呢杯凍飲清新解渴好飲,唔會太甜啱啱好

Dessert Set
甜蜜芝士三重奏
・半熟芝士蛋糕
・檸檬芝士蛋糕
・提拉米蘇

Passion Fruit Sijichun Tea
熱情果四季春茶

> 鮮橙片好加分、令呢杯凍飲清新解渴好飲,唔會太甜啱啱好

法式蜜糖汁烤雞/熱情果四季春茶甜蜜/芝士三重奏
提拉米蘇
檸檬芝士蛋糕
半熟芝士蛋糕
2022-08-09 21 瀏覽
👀大家咪心邪呀!我係講緊將軍澳既「OMG Chicken」,主打烤雞同薄餅,價錢較親民,雖然以快餐形式經營,但質素並不輸給西餐廳,至今依然很回味!👅2人餐A($278)有齊餐湯+沙律+烤雞+pizza +飲品👍🏻全部野食都係即叫即整,上枱熱辣辣、香噴噴,而且份量足,餐湯同沙律已經誠意十足,比想像中好味很多!🍗4件烤雞(墨西哥香辣汁)外皮烤得香脆,入口唔油膩,啖啖肉好juicy,最重要無雪藏味,腌得幾入味,配埋墨西哥香辣汁更惹味!🍕千島大蝦海鮮pizza (+$20)有大蝦、魷魚、雜錦海鮮,鋪滿成個pizza,配料超豐富,批底非常香脆,配埋芝士、千島醬,口感一絕!🧄洋蔥圈口感香脆無比,食到洋蔥嘅清甜味,配上自家製茄蓉,特別開胃好味!雖然咬到一半洋蔥會同脆皮分開,但仍然無減對佢嘅喜愛!
👀

👅
2人餐A($278)
有齊餐湯+沙律+烤雞+pizza +飲品

👍🏻

🍗
4件烤雞(墨西哥香辣汁)

🍕
千島大蝦海鮮pizza (+$20)

🧄
洋蔥圈
*💭𝑶𝑴𝑮 𝑪𝒉𝒊𝒄𝒌𝒆𝒏平日踩單車到將軍澳南時,必定會經過這間餐廳,鋪頭雖小但經常滿座😍點了個晚市二人套餐,有蘑菇湯、沙律、唐揚魷魚、烤雞、和一個𝘱𝘪𝘻𝘻𝘢🍕唐揚魷魚🦑外層炸得香口,魷魚彈牙,配上帶有鹹香的醬料很惹味🤤𝑃𝑖𝑧𝑧𝑎🍕有多款選擇,我們點了瑪格麗特,芝士超厚超多🧀餅底偏薄,很脆口😋烤雞🐓有兩隻大雞槌和兩件雞翼,外層香烤,內層嫩滑,配上墨西哥香辣汁,味道偏酸辣,很開胃☺️
💭𝑶𝑴𝑮 𝑪𝒉𝒊𝒄𝒌𝒆𝒏

唐揚魷魚🦑
外層炸得香口,魷魚彈牙,配上帶有鹹香的醬料很惹味🤤

𝑃𝑖𝑧𝑧𝑎🍕

烤雞🐓
2022-08-04 26 瀏覽
和朋友在將軍澳海濱公園跑完步,便來到食肆林立的「澳南海岸」Monterey Place覓食【OMG Chicken】主打燒雞及薄餅,午餐價格合理,便來試試。套餐可選餐湯、沙律或薯條。是日餐湯是粟米濃湯,喝下香濃甜美,口感綿滑。沙律以黑醋汁調味,蔬菜新鮮爽脆,加上青瓜、車厘茄和甜橙,酸甜醒胃。跟餐可加錢追加各式炸物小食,"芝士薯條"即叫即炸香氣誘人,粗薯條外脆內裡帶薯香,襯熱吃還可拉出絲來。附上的茄醬以鮮蕃茄製作,非坊間普通貨式,極具誠意。烤雞是店內名物,當然要嚐嚐,"OMG CHICKEN配黑松露菌飯"有2隻雞全翼及雞鎚,外皮烤得金黃香脆,內裡雞肉鮮嫩富肉汁而且醃得入味,不用蘸醬已經很美味。黑松露菌飯充滿菇菌香氣,有飯下肚感覺充實。"溫泉蛋卡邦尼扁意粉"份量頗大,醬汁濃稠適中,溫泉蛋蛋汁豐盈,拌勻吃大大增加麵條的掛汁度。扁意粉煮得剛好,吃下彈牙富嚼勁,加上野菌和煙肉碎,更添鹹香。
2022-07-28
2022-08-03 335 瀏覽
同朋友行完將軍澳Donki,見到呢間餐廳Menu吸引,價錢實惠就決定試吓~我哋想食炸雞又想食pizza話咁快就決定揀🌟$278二人A餐🌟:🌽 🥣 先嚟兩碗粟米湯,清甜滋味啖啖粟米蓉,絕對唔係罐頭湯嘅味道~🥗是日沙律賣相靚之餘蔬菜用料新鮮,配上蜜糖芥末油醋汁好味又開胃~🍗4件烤雞有原味、照燒汁、蜜糖汁、墨西哥香辣汁、美式BBQ汁或川味麻辣可以選擇,揀咗美式BBQ汁,煙熏香味帶微甜嘅醬汁同烤雞係絕配,非常滋味~🍕9寸Pizza味道有10多款可以選擇,有部份口味需要加錢,揀咗千島烤雞,即叫即焗香脆可口,配料鋪滿Pizza,好滿足~🍟黑松露薯條- 加$22 取代原味薯條,享受一下黑松露帶嚟嘅奢華香氣,個人認為非常值得🤭🍹🍸+$10 可以轉特飲,叫咗哈密瓜乳酸梳打同香橙熱情果四季春茶,兩杯飲品賣相靚味道清新唔會過甜,又係值得upgrade👍🏻💁🏻‍♀️所有食物都係即叫即做新鮮熱辣,二人餐配搭豐富,最鍾意呢度嘅餐牌夠彈性,可以隨意揀選自己鍾意嘅口味同以優惠價加配小食,份外滿足😌😌

• 二人餐
  • 黑松露薯條
  • 美式BBQ汁烤雞
  • 千島烤雞pizza
2022-08-03 28 瀏覽
將軍澳海傍食店愈開愈多這天和媽媽逛完DONKI便來到澳南海岸覓食烤雞店環境以旅行為主題牆身佈置玩味十足平日午市時間客人不算多可以慢慢享受餐牌上有不同口味烤雞薄餅選擇亦有沙律意粉焗飯小食等提供蛋糕甜點選擇也很豐富BBQ豬仔骨配脆炸薯條十分大份足夠二人分享豬仔骨烤得香口肉質軟腍容易骨肉分離燒烤醬濃度適中入味而不會太鹹非常有水準薯條炸得外脆內軟吃得出薯味半熟芝士蛋糕濕潤度高質感綿密口感滑溜芝味香濃卻不會太膩提拉米蘇香軟厚滑咖啡味突出也不會過甜酒味如果可以再濃些更完美

將軍澳海傍食店愈開愈多

咖啡味突出
也不會過甜
酒味如果可以再濃些更完美
2022-08-01 16 瀏覽
今日去到將軍澳海旁嘅omg chicken食午餐,午餐選擇都幾多,欣賞餐廳定時會轉換餐牌,烤雞嘅質素果然對得住個名👍🏻!🍴OMG chicken (3件) 配白汁雞皇飯 $88呢個午市套餐前菜有薯條沙律或者餐湯選擇,今次就揀咗薯條,份量都唔少喎,整體份量都多,價錢非常合理。烤雞嘅味道有得選擇蜜糖芥茉,墨西哥辣醬,惹味bbq,我鍾意甜甜辣辣所以揀咗蜜糖芥末,雞肉烤得一啲都唔乾,有兩件雞全翼同埋一個雞鎚,啖啖肉好滿足!

🍴OMG chicken (3件) 配白汁雞皇飯 $88

星期日,唔煮飯又要諗出街食乜嘢,見到呢間pizza+烤雞店🐤🍕,個名好特別,再睇睇,好多人like👍, 決定一試!7點🕖入座,好在剛好有位,遲5分鐘都無得食,真係好多人,超多人買外賣,又多人堂食,我見9成人都係order二人餐!跟大圍啦!🌈先上餐湯🥗🥣,沙律是日餐湯:洋蔥忌廉湯🥣沙律🥗醬汁出奇地開胃,沙律汁有一種講不出的味道,好味!🌈飲品凍檸茶凍咖啡🌈小食: 炸薯條🍟原個薯仔🥔炸出嚟嘅薯條🍟零食好味,熱辣辣,配上自家製茄汁🍅,真係零舍唔同!個茄汁清晒!🌈烤雞🐤配墨西哥汁(小辣🌶️)OMG推介呢個烤雞🍗熱辣辣,烤得剛剛好,重點係墨西哥汁,估唔到佢咁野味😋,少少辣🌶️,好驚喜,有別於一般烤雞店!🌈Pizza :千島烤雞味🍕薄餅份量剛剛好,厚度適中,薄餅邊十分脆,加埋配料十分新鮮,好耐都未食過咁好味嘅薄餅!另有4人🧑‍🤝‍🧑👭餐選擇,人多都享用到總結💝:二人餐性價比超高,澳南地段,街坊價錢,唔怪得知咁多人排隊, 食好西一定要訂枱,下次會再試其他!

🌈先上餐湯🥗🥣,沙律
是日餐湯:洋蔥忌廉湯🥣
沙律🥗醬汁出奇地開胃,沙律汁有一種講不出的味道,好味!

🌈飲品

🌈Pizza :千島烤雞味🍕

另有4人🧑‍🤝‍🧑👭餐選擇,人多都享用到

2022-07-31
2022-07-30 25 瀏覽
呢一間位於將軍澳海旁嘅西式料理之前食過幾滿意😆,今日就再黎到試下佢地嘅晚市套餐啦🥳.二人晚市套餐A $278是日餐湯:甘荀湯甘筍湯真材實料😜,而且加咗忌廉更加creamy🤤.是日沙律.4件法式蜜糖汁烤雞黎到當然要試下佢地嘅招牌烤雞🌟,蜜糖汁超級惹味,而且新鮮烤雞特別皮脆肉嫩😎.辣肉腸9寸薄餅薄餅同樣都好出色🔥,辣肉腸令到薄餅更加香,另外芝士份量夠曬多😍.小食: 原味薯條.飲品: 凍檸檬茶
二人晚市套餐A $278
是日餐湯:甘荀湯
甘筍湯真材實料😜,而且加咗忌廉更加creamy🤤
是日沙律
4件法式蜜糖汁烤雞
辣肉腸9寸薄餅
小食: 原味薯條
飲品: 凍檸檬茶
2022-07-29 14 瀏覽
將軍澳南越嚟越多嘢食見到呢度二人餐 ($278)好抵食,又有幾多選擇,就決定試吓☺️🥣餐湯係粟米忌廉湯🌽粟米打成蓉好creamy😋🥗沙律菜新鮮爽脆,撈埋酸酸地嘅沙律汁好開胃👍🏻🧅洋蔥圈好大份,炸到卜卜脆👍🏻🍴墨西哥香辣汁🌶烤雞🍗醃料調味唔錯,唔使醮醬都夠味烤到外層微微香脆,雞肉都keep到嫩滑juicy👍🏻👍🏻🍴辣肉腸薄餅🍕有大大片辣肉腸同salami,Pizza 餅底好脆配埋出名辣嘅墨西哥辣椒,夠哂刺激👍🏻👍🏻餐飲🥤凍檸茶🍋正常發揮
將軍澳南越嚟越多嘢食

🥣餐湯係粟米忌廉湯🌽粟米打成蓉好creamy😋
🥗沙律菜新鮮爽脆,撈埋酸酸地嘅沙律汁好開胃👍🏻
🧅洋蔥圈好大份,炸到卜卜脆👍🏻

🍴墨西哥香辣汁🌶烤雞🍗
醃料調味唔錯,唔使醮醬都夠味
烤到外層微微香脆,雞肉都keep到嫩滑juicy👍🏻👍🏻

🍴辣肉腸薄餅🍕
有大大片辣肉腸同salami,Pizza 餅底好脆
配埋出名辣嘅墨西哥辣椒,夠哂刺激👍🏻👍🏻

餐飲🥤凍檸茶🍋正常發揮