2025-07-26
通常大商場同裝修又靚既西餐通常都一定貴!?錯啦❗呢間走西西里海岸風意大利餐廳🇮🇹,價錢親民、氛同裝修有格調🕯️,仲要食物都好用心晚市Signature Menu 2人餐 $488佢地2人dinner set👯♂️豐儉由人,每個set都包哂前菜、主菜、甜品、餐飲全部自選2款‼️性價比好高💰,我地第一次黎就試個中間價位set🎈🥖餐前麵包🥘白酒煮青口(晚市免費贈送)原本套餐個小食想叫青口,店員話晚市送青口😱好佛心😘青口有8-9隻,細細隻但好嫩,唔會柴口,而且都幾入味,正前菜:🍲是日餐湯🥑生帶子配牛油果+$28餐湯係應該係意大利雜菜湯🥘,濃稠度適中,味道好濃帶微酸,非常開胃生帶子配牛油果非常特別🉐,將生帶子撳扁到好似張紙咁薄,再配埋同樣壓扁咗牛油果🥑,口感同味道都係意想不到主菜:🍕招牌手工薄餅係手工酸種pizza🍕,餅皮烤完好香帶煙韌口感,pizza配料雖然簡單有蘑菇🍄🟫、火箭菜🥬等,但已經好香好好食😋成個薄餅都幾大件,2-3人食都夠晒🍖紐西蘭小羔羊膝+$28大大隻嘅羊膝🦵🏻,配上綿密嘅薯蓉🥔👍🏻羊膝肉質嫩,有羊味🤌🏻外表烤得焦香,鍾意食羊人士必叫🫶🏻而且份量十足,非常有性價比甜品:🍮法式燉蛋+
晚市Signature Menu 2人餐 $488
🥖餐前麵包
🥘白酒煮青口(晚市免費贈送)
前菜:
🍖紐西蘭小羔羊膝+$28
甜品:
🍮法式燉蛋+$28
☕意大利芝士蛋糕+$28
兩個都好食😋唔會太甜,燉蛋香滑,表層好脆👍🏻Tiramisu超級細滑有酒香,2款都推介
餐飲:
🍾Sparkling Wine+$48/Draft Beer+$38
個餐包左果茶或汽水,因為餐廳氣氛好好就加錢飲酒😆汽酒同啤酒都同啲食物好夾
overall:
餐廳氛圍好岩dating或者黎慶祝🍰,如果生日記得叫餐廳安排生日甜品畫碟,食物每一款都食到餐廳既用心💖,呢個價錢可以食到咁高質同環境咁好既餐廳,絕對超值,大推