·Ocio kitchenFusion food🥘🍲🍔🥗🧇·~~~~~~~~~1️⃣冬陰功大蝦燴意大利飯($138)*呢個樣貌睇落去好似一般嘅冬陰style,原來係估你唔到又幾好味😋😋成個risotto辣辣酸酸,酸味都幾重,但識落又真係幾好味,幾出到嗰種冬陰功嘅特色味道😌👍🏽👍🏽*Risotto啲米飯都明顯地粒粒好出,熟透度唔錯,唔太腍又唔太硬,入面有埋蕃茄仔同蘑菇,配埋食都真係幾好味😋😋😋😋*大蝦🍤都幾大隻,食落都幾爽口,係係咩味,但配埋risotto食就正正子👍🏽👍🏽😙😙😙(score:5/5)•2️⃣香草檸檬🍋燒原條鱸魚($148)*諗住食清啲,所以叫咗魚食,燒雞同豬手其實都好吸引,下次可以試下😌😆😆*鱸魚聲稱等候時間要30分鐘,食完ristto就岩岩好上,食落真係有浸幾重嘅檸檬味,但魚肉都係冇乜味,魚上面有啲蒜頭香料係入邊,但碟上嘅油比較多,反晒光咁,同埋條魚燒得唔夠燶,半碟有啲配菜喺度,啲菜係有啲酸酸地嘅味道,夾埋啲魚肉食會有味啲👍🏽👍🏽整體可改善,但好少可呢類餐廳有成條鱸魚食😌😌😌😂😂(score:3/5)·3️⃣朱古力榛子窩夫配燒棉花糖($68)🧇🍫*賣相100分嘅甜品窩夫,成個窩夫
Ocio kitchen
Fusion food
🥘🍲🍔🥗🧇
~~~~~~~~~
1️⃣冬陰功大蝦燴意大利飯($138)
(score:5/5)

2️⃣香草檸檬🍋燒原條鱸魚($148)
(score:3/5)
3️⃣朱古力榛子窩夫配燒棉花糖($68)🧇🍫
*賣相100分嘅甜品窩夫,成個窩夫底都係朱古力味嘅窩夫,面頭有球朱古力雪糕同埋忌廉,上面仲有啲榛子味既朱古力脆片,配埋一齊食又幾好味😍😍😋😋😋
(score:5/5)
其他:
*晚市套餐有配埋餐湯同嘢飲,餐湯係南瓜湯,味道都唔錯👍🏽👍🏽😋😋😋
*除咗晚市套餐,餐牌仲有唔同食物可以order,好似漢堡包咁🍔見到隔離枱叫,賣相都好吸引😍😍
評分👑
賣相:✨✨✨✨
味道:👅👅👅👅
價錢:💰💰💰💰
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
(5分)
~~~~~~~~~~
冬陰功大蝦燴意大利飯
香草檸檬燒原條鱸魚
香草檸檬燒原條鱸魚
冬陰功大蝦燴意大利飯
2021-07-16 21 瀏覽
Charcoal Grill Ribeye😍 & Dessert Time🍰🍴..Ocio 勻勻分店中,最鐘意就係位於將軍澳既分店❤️。走文青風既Cafe 店,滿滿田園擺設,感覺舒服又寬敞,全沒壓迫感。而且餐廳既Main Course🍴 & 甜品🍨 都同樣不錯,分量大大份,整頓飯吃得好舒適,食物亦有一定水準喔。ll $189Charcoal Grill 10oz US Ribeye w/ Chip & GravyDinner Menu 配上是日餐湯 Soup of the day:南瓜忌廉湯。5成熟既Ribeye 滿有驚喜😍,肉質帶粉嫩又夠tender,帶炭焦肉香又柔軟而Juicy💦,而且Portion 不少呢。ll $68Chocolate Brownie Waffle今次既Waffle 粉漿略嫌調配得有點乾,Brownie 亦偏熟,不過朱古力雪糕卻把我口溶化。ll $59Melon Shaved Ice w/ Vanilla Ice Cream夏日透心涼之選,蜜瓜香甜💚,配上清爽刨冰。ll $45ll $33飲品方面,Milkshake 好香濃,帶有Vanilla 雪糕既香甜味道,加

l[炭燒美國10 oz 肉眼伴紅酒燒汁]l $189

l[朱古力布朗尼窩夫]l $68
Chocolate Brownie Waffle

l[蜜瓜刨冰配雲呢拿雪糕]l $59

夏日透心涼之選,蜜瓜香甜💚,配上清爽刨冰。

l[香蕉奶昔 Banana Milkshake]l $45
l[凍鮮奶 Fresh Milk]l $33
飲品方面,Milkshake 好香濃,帶有Vanilla 雪糕既香甜味道,加上香蕉🍌 多一份果香甜,rich 又好味。凍鮮奶🥛 有奶香,簡單飲完好睡眠🤗。
×××[Ocio]×××
©將軍澳坑口重華路8號東港城2樓238號舖
2021-07-16 31 瀏覽
首先介紹嘅係75%心太軟加雲呢拿雪糕,呢個甜品唔算等好耐就上餐,不過佢同餐牌嘅圖片有啲出入,雖然味道唔錯,但個心太軟比較細,而且同餐牌唔同,所以有少少失望!因為餐牌上嘅心太軟係插上一塊糖片,感覺上打卡會靚好多,依家就失色少少,但都可以接受!另外一個係波子汽水泡冰配雲呢拿雪糕,呢個賣相吸引,而且好大兜,適合兩個人食!一個人一定食唔晒!呢個甜品,有少少霎眼嬌,個樣同個味道有少少距離,個樣係靚嘅,但個刨冰入邊嘅波子汽水味到好淡,好似糖水唔係好夠,而且味道太單一,食左¼之後已經冇乜特別,所以有少少失望!

2021-07-16
2021-07-13 35 瀏覽
趁住放假,就去咗坑口有間叫《Ocio》既文青Cafe店,優閒一吓先😊!醬燒豬肋骨窩夫早餐 $89豬肋骨燒得剛剛好,肉質保持水份而醬汁亦夠入味,配搭厚實的窩夫,飽肚感大增,打咭賣相亦一流👍🏻👍🏻!水牛城雞扒漢堡 $98外脆內軟的麵包皮塗上薄薄的蕃茄醬,清新口感👍🏻之餘,加上雞扒特別嫩滑,簡單配搭,但又特別好味😋😋!鑊仔伯爵茶雪山熱香餅$79冰凍的雲呢拿雪糕球,放在暖笠笠的熱香餅上,食落似剛剛焗起的蛋糕,超鬆軟!加埋高溫鑊仔,邊食邊溶化,沾上棉花糖和伯爵茶的糖醬,味覺享受,超滿足😊!焦糖咖啡/南瓜餐湯

醬燒豬肋骨窩夫早餐 $89

水牛城雞扒漢堡 $98

鑊仔伯爵茶雪山熱香餅$79

焦糖咖啡/南瓜餐湯
2021-07-13 39 瀏覽
黎到坑口,一定要試試係東港城入面嘅餐廳,今次揀左Ocio🥰🍝香煎珍寶帶子辣肉腸手打意粉($138)手打意粉非常特別,同平時食開意粉完全唔同,有少少似中式嘅伊麵,好有新鮮感,加上辣肉腸令意粉帶有微微嘅辣,同埋有三隻超大帶子,好吸引。🥩炭燒美國10oz肉眼($189)呢塊肉眼真係今餐嘅重頭戲,我哋揀咗五成熟,食落非常淋而且帶有好香牛味,仲配好多薯條,呢個價錢都真係值!🍟小食拼盤(+$68)小食拼盤包括炸魚手指、炸芝士條、芝士火腿春卷同埋薯條,份量超級多好抵食!佢配這兩款醬汁梗係令炸物更升一個Lv!!
黎到坑口,一定要試試係東港城入面嘅餐廳,今次揀左Ocio🥰

🍝香煎珍寶帶子辣肉腸手打意粉($138)

🥩炭燒美國10oz肉眼($189)

🍟小食拼盤(+$68)
2021-07-12
2021-07-12 34 瀏覽
星期日行街行到又攰又熱但又唔肚餓,就搵到呢間甜品行文青風格鋪入去休息下消費下。叫左個蜜瓜玖瓏蜜瓜雪山,同埋2杯野飲,爽一爽。蜜瓜玖瓏蜜瓜雪山——原個半邊蜜瓜又甜又多汁,中間有蜜瓜啫喱,上面就有疏乎厘再加雪糕,仲有星星BB餅裝飾。十分讚!! 仲要讚下鋪入面嘅刀夠利,用嚟切蜜瓜無難度。2杯特飲—— 蜜桃梳打,雜果賓治都過份地甜,唔推介。
2杯特飲—— 蜜桃梳打,雜果賓治都過份地甜,唔推介。
2021-07-11
$200 (宵夜)
2021-07-06 36 瀏覽
#將軍澳美食 ♡Ocio♡☕️簡潔清新的的文青cafe位於將軍澳東港城,難得可以係商場搵到呢類型cafe,而且食物質素有水準😋😋𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧❥經典All-day breakfast:份量同用料都好足,擺滿晒成個大碟,CP值極高,早餐控必叫😸❥紐西蘭羊架配露絲瑪利燒汁:口感同味道都唔錯,有肉味又juicy不會太dry,冇乜so味,不過注意order時店員不會問你要幾多成熟,想食得較熟或者要另外要求❥鑊仔伯爵茶雪山熱香餅:熱辣辣既熱香餅用鑊仔上,口感鬆軟有綿密既空氣感,好似梳乎厘pancake,配埋散發淡淡香味既伯爵茶醬仲有融化既棉花糖,真係幾夾,加埋雪糕,一凍一熱好有層次👍🏻👍🏻𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧呢間cafe甜品種類相對較多而且賣相都好精緻,下次都想再encore試埋其他款,而另外難得既係主食水準亦都唔會失色,份量同味道質素都有保證,希望遲d其他區會開分店🙏🏻📍 Ocio (東港城) (將軍澳)將軍澳坑口重華路8號東港城2樓238號舖#hkfoodmemories_cafe#foodie #hkfoodie #
#將軍澳美食 ♡Ocio♡

☕️簡潔清新的的文青cafe

𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧

𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧

📍 Ocio (東港城) (將軍澳)
將軍澳坑口重華路8號東港城2樓238號舖

#hkfoodmemories_cafe
#foodie #hkfoodie #hkfood #hkrestaurant #hkig #food #foodpron #likesforlike #hktstfood #foodstagram #restaurant #hktstfood #將軍澳美食 #將軍澳好去處 #香港美食 #Tseungkwano#tst #tasty #hongkongstylerestaurant #relax
2021-07-05 50 瀏覽
餐廳位於坑口,鄰近坑口鐵路站,位於大型商場之內,內裡座位舒適,空調也十分充足,這天和朋友一同前來,我們挑選了兩個小食。小食:奧斯水牛城雞槌和奧斯小食拼盤。 先說說雞槌,絕對是用心製作 ,經過高溫香炸,外表香脆可口,但內裏肉汁鮮嫩,配搭餐廳自家配製的醬汁,絕對是一份美食,加上價錢合理,絕對是性價比十足的選擇。另外小食拼盤方面, 選擇還十分多樣化當中, 魚柳一樣香脆可口, 最重要完全沒有腥味,芝士火腿卷也絕對是超水準的製作, 帶點鹹香,內裏的芝士更可拉絲。

2021-07-04 118 瀏覽
除左Beans 坑口難得嘅小清新cafe🌱餐廳以淺木色為主 環境乾淨舒服👍🏻點完菜好快上晚餐跟嘅湯同餐飲⭕️蘑菇湯 偏稀 菇味唔濃 有粒粒菇增加咬口 不過不失⭕️檸檬茶 有檸檬味 茶味偏淡 甜度適中👌🏻⭕️炭燒美國肉眼伴紅酒燒汁 $189點左五成熟 真係煎到五成 不過牛味欠奉🤨味道偏淡 好似無落鹽咁😥不過肉質軟硬適中 有肉汁 緊緊合格👌🏻個紅酒燒汁好似茶記洋蔥汁😂冇紅酒咪好普通🤔相反伴菜嘅翠玉瓜爽甜juicy😋仲有grill味😋👍🏻薯條係帶皮粗薯 有薯味👍🏻鹹度適中👍🏻⭕️無骨BBQ春雞伴黑松露薯蓉 $138唔係完全冇骨 仲有2條雞鎚骨同雞軟骨🤥雞肉唔鞋但未至於好滑 加埋上面嘅茄汁好夾👍🏻最好味係個薯蓉🤩雖然唔係好滑但好香黑松露😋⭕️德國鹹豬手伴薯條 $148味道適中唔會太咸👍🏻但係個皮太硬🤥似係炸唔係燒/焗出黎🤔所以食落係硬脆唔係鬆脆😟不過皮好香豬油味 肉質淋滑👍🏻⭕️鑊仔抹茶紅豆雪山熱香餅 $79Pancake真係熱辣辣☀️配上凍冰冰嘅抹茶雪糕好夾😋抹茶味濃👍🏻加埋軟嘅紅豆同脆卜卜杏仁片 口感好豐富🤩整體絕對值得一試嘅餐廳👍🏻食完鹹點一定要叫甜品😋👍🏻

點完菜好快上晚餐跟嘅湯同餐飲

凍檸茶
去骨BBQ燒春雞伴黑松露薯蓉
鑊仔抹茶紅豆雪山熱香餅
2021-07-04 35 瀏覽
芝士肉醬千層麵:千層麵都幾足料,食落覺得芝士🧀同埋番茄🍅味都幾濃郁!不過,美中不足既係千層麵既四個邊焗得比較loan😅麵質就岩岩好,唔會話太淋身又唔會硬香草檸檬原條鱸魚🐟:諗住健康d,叫左原條鱸魚🐟試下,講開講,又真係唔多見cafe會有原條鱸魚🐟食😂鱸魚入面既頭、魚身、魚中間果層都擺左檸檬同香草,好有誠意,所以食落係完全無腥味👍同埋食每一啖都食到檸檬同香草味,幾surprise☺️另外,仲係旁邊加配少少既沙律菜,可以將魚肉連埋沙律夾住一齊食,都不錯蜜瓜巴馬火腿:叫dinner set時見到可以加$68就已經配到蜜瓜巴馬火腿😍覺得好抵!蜜瓜好甜又多汁,巴馬火腿都有成6-7片左右,我覺得都幾值得加🤗鑊仔綠茶班戟心太軟:個甜品用鑊仔上,感覺幾高質,但可惜pancake四邊都loan loan地,心太軟無流心,有少少失望🥲✨Dinner有set,包埋飲品,仲可以加錢要小食,呢樣係真係抵既🌸

2021-07-03 88 瀏覽
東港城又有新餐廳, Ocio 位於2樓, 餐廳幾大, 座位數目都唔少, 週末中午時間人流都幾多, 要預番時間等位呢! 餐廳裝修感覺好清新好舒服, 好適合同朋友傾計!奧斯經典全日早餐 $98係一份份量十足嘅all day breakfast, 有巴馬火腿, 雞扒, 香腸, 薯條, 炒滑蛋, 茄汁豆 ,沙律菜, 烤蕃茄同窩夫! 真係應有盡有~~ Parma ham味道鹹香, 雞扒煎到外脆內嫩, 肉質好腍, 仲要好似大塊! 香腸煎到好香口, 仲要係芝士腸嚟, 好濃味! 窩夫口感鬆軟, 配上蜜糖一齊食, 好好味! 薯條都係新鮮即炸, 又熱又香脆! 沙律菜都好新鮮, 食晒成碟十分滿足, 亦都十分飽肚, 充滿energy!睇menu見到d甜品好多都好吸引, 一定要再黎encore先得呀!

奧斯經典全日早餐 $98

奧斯經典全日早餐
午餐
奧斯經典全日早餐
2021-07-02 60 瀏覽
朋友今日放假約我食飯,我提議想試吓Ocio, 因為每次經過都想去這間有文青feel的Cafe!今次同店員講想坐獨一無二的角落位!😍今日叫左兩個set lunch, 同朋友分享一起吃,可以試到唔同口味呀!😊首先來的是Ocio全日早餐(Hkd98)有雞扒、腸仔、炒蛋、窩夫、沙律、蕃茄、Parma Ham, 茄汁豆和薯條,材料十分豐富!第二就係香煎盲曹魚伴海鮮鮮茄汁意粉(Hkd78), 熱辣辣,好好味!魚煎得香脆,有兩塊!可以同朋友一人一塊,意粉也十分彈牙!餐湯是磨菇湯,都幾香濃,磨菇份量ok,唔希!午餐包一個Hkd33或以下的飲品,我點了熱咖啡,朋友點了桃茶!我們還加Hkd19每人點了一件甜品,藍莓芝士蛋糕和朱古力咖啡蛋糕,十分好吃!總括來說,食物、環境、服務ok, 可以encore!😍

Ocio全日早餐
Ocio全日早餐
香煎盲曹伴海鮮鮮茄汁意粉
磨菇湯
芝士蛋糕
之前都同朋友食過 Ocio 位於大圍及同埋旺角都有分店,見到 Ocio 係東港城開左分店,即刻叫左朋友一齊去食。 由於想試多D 野既原因,今次就叫左個男仔friend去食,咁就可以試多D唔同既菜式。芝士肉醬千層麵 ($138) 配餐湯上一次係旺角分店都叫過芝士肉醬千層麵,覺得唔錯,所以今次再返食,分量同樣地係對得起個價錢,足料而味道都十分唔錯,可能比起另外分店既較為好食。餐湯係蘑菇湯,煮得唔錯,飲落去都好多蘑菇既香味。德國咸豬手伴薯條 ($148) 配餐湯其他既分店過往係冇豬手呢樣菜式,而我同我朋友都係豬手既愛好者,豬手皮都幾香脆,肉質都幾稔,分量亦都幾多,幾抵食。小食拼盤 (+$68) *炸魚手指、炸芝士條、芝士火腿春卷及薯條炸魚手指味道香口、炸芝士條同芝士火腿春卷芝士味都好重好邪惡 而薯條佢係用果隻連皮既薯條,食起上黎香口得黎薯肉又多。朱古力奶昔 (+$25)味道相當唔錯,而奶昔亦都有好多其他口味選擇。熱情果梳打 (+$19)味道都唔錯,略嫌有少少過甜。Overall Ocio 既主食以及小食都係keep到有水準,今次就冇食到佢主打既甜品,但係一定會返食,甜品就可能留返下一次啦

芝士肉醬千層麵 ($138) 配餐湯

德國咸豬手伴薯條 ($148) 配餐湯

小食拼盤 (+$68)
*炸魚手指、炸芝士條、芝士火腿春卷及薯條
炸魚手指味道香口、炸芝士條同芝士火腿春卷芝士味都好重好邪惡
而薯條佢係用果隻連皮既薯條,食起上黎香口得黎薯肉又多。

朱古力奶昔 (+$25)
味道相當唔錯,而奶昔亦都有好多其他口味選擇。

熱情果梳打 (+$19)
味道都唔錯,略嫌有少少過甜。

2021-06-29
5 分鐘 (堂食)
  • 芝士肉醬千層麵
  • 德國咸豬手伴薯條
2021-07-02 953 瀏覽
突然很想吃All Day Breakfast, 搬入TKO區找了一遍, 見到呢間好似唔錯原來幾年前我在旺角區分店也品嚐過, 印象最深當然是其PANCAKE啦~今晚來東港城分店試試先店舖容納量比旺角店大很多, 客人坐得相對舒適!未夠晚上七時來到, 唔使訂位都仲可以入座慢慢就人多, 幾乎Full house, 所以最好先訂位喔晚餐有set, 我已明確會點ADB, 男友就要肉眼Set包是日餐湯和飲品, 仲可以加錢換購其他食物不過一場來到, 當然要吃埋其出名甜品啦!daily soup是蘑菇湯, 不過不失, 唔會係好杰又唔係好稀的那種呢度唔係快餐形式, 很怕order完會以極速時間所有野上哂檯, 好似想趕人走咁好彩呢度唔係咁, 大家仲有交談時間OCIO classic all day breakfast全部食物都係熱暖的, 很明顯是即叫即做ADB好豐原, 有薯條, 蕃茄, 窩夫, 炒蛋, 雞扒, 茄汁焗豆, 沙律, parma ham雞扒超正, 個皮仲好脆, 一切開仲有肉汁bi出嚟, juicy!薯條都有咸味, 但又唔係加咗味粉果隻咸份量真心多, 我share咗d比男友都食唔哂 (可能一心諗住
今晚來東港城分店試試先
店舖容納量比旺角店大很多, 客人坐得相對舒適!

未夠晚上七時來到, 唔使訂位都仲可以入座
慢慢就人多, 幾乎Full house, 所以最好先訂位喔
晚餐有set, 我已明確會點ADB, 男友就要肉眼
Set包是日餐湯和飲品, 仲可以加錢換購其他食物
不過一場來到, 當然要吃埋其出名甜品啦!

好彩呢度唔係咁, 大家仲有交談時間
全部食物都係熱暖的, 很明顯是即叫即做

薯條都有咸味, 但又唔係加咗味粉果隻咸
份量真心多, 我share咗d比男友都食唔哂 (可能一心諗住留肚食甜品
男友點的:
$189一d都唔貴, 咁大塊喎
個底仲要墊咗薯條同埋焗蔬菜
當然抵唔抵食仲要睇埋佢嘅味道
原汁原味咁真。燒出來的, 同醃過的很大分別 (最怕醃到無咩肉味同淋pat pat無哂肉一絲絲的口感)
男友點了5成熟, 生熟度剛好, 唔多筋同肥膏
10oz是真材實料
無經醃製過的牛肉是吃得出味道來, 其實簡簡單單蘸少許鹽就夠
分開上的紅酒汁, 男友試過都說好味
欣賞他們把汁分開上, 而不是淋在牛扒面頭
炭燒10oz美國肉眼伴紅酒燒汁
其實食完主菜都已經很飽, 不過一場來到, 甜品是必吃的
由於男友對甜品share不太合作 (因為少食甜) 落order前都說好要share架
我知他雖然都很飽, 但最後也完成和我一人一半share吃畢呢份waffle
焦糖香蕉朱古力窩夫
侍應也細心的, 見我們主食差不多用完時, 問道是否還有菜未上?
唔會食食下途中送來甜品, 話哂都有雪榚, 咁就唔使怕溶化
上檯一刻飄來很香的甜味和朱古力味道!
焦糖香蕉朱古力窩夫
朱古力窩夫新鮮即做, 感受到其熱暖, 也很有朱古力味

切下去是軟糯感, 面頭也淋上朱古力醬, 香蕉面是燒過的焦糖變成脆皮
將冰凍的雪榚和窩夫一齊食, 又凍又暖, 感覺非常良好~
不太好甜品的男友, 竟然食哂半份, 平時佢堅持唔食就唔食
咁即係....好好味啦~我都不禁要讚, 因為我唔鐘意做大嘥鬼
2021-06-28
焦糖香蕉朱古力窩夫
Ocio 東港城分店☕ 估唔到喺東港城入面會有一間咁文青嘅Cafe,佈置簡約之餘又清新,餐廳都幾寬敞,入面仲有啲盆栽、植物,成個環境都幾舒服,不過音樂略嫌大聲,細聲少少會好啲🤏🏻 同埋好似唔係好夠人手🤥忌廉蘑菇湯🍄🥣 跟餐嘅蘑菇湯幾好飲,入面有細細粒嘅蘑菇肉,鹽度適中,好易入口👍🏻鮮蝦龍蝦汁意大利飯🦐 $89 意大利飯好香,龍蝦汁非常濃郁,而且每粒飯都沾滿龍蝦汁🦞入面有啲蕃茄仔,令到個飯冇咁膩🍅仲有4隻蝦🦐🦐🦐🦐都幾足料😋原味蜂蜜鑄鐵鑊仔法式吐司🍞 $65(雪糕額外加$8) 落單嘅時候侍應幾貼心,會問客人想同正餐一齊上檯定食完正餐先上,但呢個法式吐司要整25分鐘,所以建議可以揀同正餐一齊上檯,咁樣就唔使等咁耐,上檯嘅時間應該已經食完正餐了~ 吐司好大舊,2-3個人一齊食都可以,上檯嘅時候仲好熱,所以令到上面舊雪糕一嚟到就已經係半溶狀態。吐司表面金黃色,外脆內軟,裏面吸滿蛋液,有布甸嘅質感,超級軟熟🥰
Ocio 東港城分店☕

忌廉蘑菇湯🍄🥣

鮮蝦龍蝦汁意大利飯🦐 $89

鮮蝦龍蝦汁意大利飯

原味蜂蜜鑄鐵鑊仔法式吐司🍞 $65(雪糕額外加$8)

原味蜂蜜鑄鐵鑊仔法式吐司

2021-06-29