2022-10-25 42 瀏覽
近排發現左原來將軍澳係美食天堂我又黎啦!上次巳經發現呢間餐廳既甜品全部都係打卡位今次一於黎試試佢順便約埋個地膽聚一聚🥂Ocio是西班牙語有休閑的意思想同朋友仔傾下計hea下去呢度就岩啦,有兩間分店分別係鑽石山同將軍澳今次揀左東港城分店😉一行二人叫左一個晚市套餐,加配一款小食,同兩個signature甜品,好飽🤰🤰1) 紅酒牛肋條手工闊條麵$128-牛肋骨肉質淋滑,牛味重,醬汁好味!😋😋😋 2)+德國腸拼盤$58-有三款香腸款式嘅配搭加蜜糖果,有燒烤腸蜜糖腸黑椒腸,份量多,亦配搭沙律菜同酸椰菜,試意十足3)焦糖香蕉朱古力窩天$68-呢個份量真係令你又驚又喜 比我想像中既大細大成倍,建議留肚食,焦糖香蕉👍🏻👍🏻👍🏻4)麻薯雪山$78-呢個嘅配搭好得意出奇地夾,疏乎厘唔係平時食開一陣風咁簡單,有空氣感之餘亦濕潤,推介麻薯無老點🤪🤪🤪環境🏠休閒high tea 風,地方闊落舒適,沒有壓迫感,傾下傾下又三個鐘服務🥰👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
近排發現左原來將軍澳係美食天堂
我又黎啦!
上次巳經發現呢間餐廳既甜品全部都係打卡位
今次一於黎試試佢
順便約埋個地膽聚一聚🥂

Ocio是西班牙語
有休閑的意思

1) 紅酒牛肋條手工闊條麵$128
-牛肋骨肉質淋滑,牛味重,醬汁好味!😋😋😋
2)+德國腸拼盤$58
3)焦糖香蕉朱古力窩天$68
4)麻薯雪山$78

環境🏠

服務🥰👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

2022-10-25 30 瀏覽
今日同朋友仔去左將軍澳既OCIO, 我地坐左係個小角落, 自成一角, 背後是落地玻璃, 成個環境好CHILL, 好有空間感。餐廳周圍佈置綠色植物, 呼應著室內的木系傢具和擺設, 營造出好和諧舒適的感覺。我地叫左一個套餐($158): 首先來個南瓜湯, 好CREAMY主餐係三文魚柳青醬手工意粉, 三文魚柳薄薄地煎香, 肉身唔乾, 恰到好處. 手工意粉麵質口感彈性帶點煙韌, 加埋個青醬好夾, 好好味。另外叫左個烤蝦凱撒沙律, 上枱已經聞到烤蝦的香味, 中型蝦都有成7至8隻, 大家唔駛爭😂.戲肉係兩個甜品: 焗鑊仔綠茶班戟心太軟加綠茶雪糕($89), 冷熱口感再加好軟屬的班戟心太軟, 好有驚喜, 簡直回味無窮, 極推!另一樣係士多啤梨鑄鐵鑊仔法式吐司加朱古力雪糕 ($76), 賣相已經好誘人,厚厚的吐司佈滿士多啤梨,吐司滲透士多啤梨醬,加埋朱古力雪糕,簡直係味覺的享受. 其實仲有好多款吸睛的甜品, 下次有機會要再試, HAHA

其實仲有好多款吸睛的甜品, 下次有機會要再試, HAHA
2022-10-25 28 瀏覽
-餐廳:Ocio-炭燒美國封門柳伴紅酒燒汁薯條 $189啲牛🥩🥩餐廳會切埋件上好方便,而且個肉質好霖㗎但係又有啲咬口。💯另外薯條都好大份,仲要唔係好幼個啲,而且佢啲嘢都勁大份,非常滿足😋-奥斯經典全日早餐 $118個All Day Breakfast 好豐富🤭俾呢個價錢食到咁多嘢真係好抵,又有煙三文魚同雞扒都好好味🤫💜💜,同埋個窩夫非常出色,佢嘅蜜糖好香🍯🍯,而且本身窩夫都有好靚嘅蛋香味!🥰🥰🥰-評分CP值 : 7/10好味: 7/10賣相 :6/10-
餐廳:Ocio
炭燒美國封門柳伴紅酒燒汁薯條 $189

奥斯經典全日早餐 $118

CP值 : 7/10
好味: 7/10
賣相 :6/10
2022-10-24 35 瀏覽
放假去咗將軍澳坑口同細佬隻doggy 玩吓,佢話不如落樓下間餐廳食番個tea。OCIO餐廳以日式木系裝修比我feel 到好舒服 同好relax 岩哂放假想relax 吓既我😊放低睇吓menu 見到呢個期間限定台灣鳳梨窩夫咁岩嚟到梗係要食吓。而brother 就叫咗呢個奧斯密瓜雪山熱香餅兩個甜品都好吸引梗係要相機食先啦!台灣鳳梨窩夫台灣鳳梨超鮮甜配埋個脆卜卜既窩夫再點啲cream 嚟食真係好正😋奧斯蜜瓜雪山熱香餅嘩半個蜜瓜上面係雲呢拿雪糕配咗啲蜂蜜星形粒粒之後就係鬆軟既梳乎厘pancake。食哂上面蜜瓜入面有驚喜係蜜瓜果凍正呀!好味😋
放假去咗將軍澳坑口同細佬隻doggy 玩吓,
佢話不如落樓下間餐廳食番個tea。
OCIO餐廳以日式木系裝修比我feel 到好舒服
同好relax 岩哂放假想relax 吓既我😊

放低睇吓menu 見到呢個期間限定
台灣鳳梨窩夫
咁岩嚟到梗係要食吓。

而brother 就叫咗呢個
奧斯密瓜雪山熱香餅

兩個甜品都好吸引梗係要相機食先啦!

台灣鳳梨窩夫

奧斯蜜瓜雪山熱香餅

食哂上面蜜瓜入面有驚喜係蜜瓜果凍正呀!
好味😋

2022-10-23 91 瀏覽
🙋🏻‍♂️餓底探員今晚去咗坑口調查呢間木系cafe,主食同甜品都好吸引咁,但今晚同朋友都唔係太肚餓,最後點咗兩個晚餐食,無試到甜品🧇🍗🍳奧斯經典全日早餐 $118📸表示個all day breakfast好大份,有雞扒,腸仔,炒蛋,巴拿馬火腿,蕃茄,窩夫,薯條,沙律同茄汁豆,好豐富,個賣相又吸睛🙋🏻‍♂️表示個all day breakfast咁多食物入面,最驚喜係個腸仔,佢係芝士腸嚟,食落芝士汁會咇出嚟,炒蛋好香滑,應該加咗牛乳嚟炒,雞扒同薯條炸得香脆,parma ham食落夠鹹香,蕃茄同沙律好fresh好清新,窩夫食落香口配埋個楓糖漿甜甜地,好滿足🦞🍛龍蝦汁海鮮燴飯 $148📸表示個海鮮燴飯一上枱就聞到香噴噴,成個飯充滿龍蝦汁,面頭有大蝦,青口,仲有少量溫室豆苗,芝士粉,車厘茄,睇見都流晒口水🙋🏻‍♂️表示個飯食落啖啖都係香濃嘅龍蝦汁,除咗大蝦同青口,個飯仲有魷魚喺入面,食落鮮味十足,個燴飯做得恰到好處,食起上嚟唔會有漿口嘅感覺,非常好⚠️個晚餐配埋是日餐湯同包一杯$33或以下飲品,另外可用優惠價錢追加餐牌內嘅小食📈吃貨指數😋好味度 8/10🔙返啅度 8/10
奧斯經典全日早餐

😋好味度 8/10
🔙返啅度 8/10
奧斯經典全日早餐
龍蝦汁海鮮燴飯
將軍澳咁多人咁繁忙,好似想搵個地方靜靜地食飯都難😮‍💨 今次竟然比我意外發現一間超治療嘅𝖼𝖺𝖿𝖾🙌 環境燈光都好舒服,食物高質,仲有超𝗂𝗀-𝖺𝖻𝗅𝖾嘅甜品😋 啱哂一班朋友傾下計打下卡💕𝗕𝘂𝗯𝘂推介🔥👍 奥斯經典全日早餐 𝙊𝙘𝙞𝙤 𝘾𝙡𝙖𝙨𝙨𝙞𝙘 𝘼𝙡𝙡 𝘿𝙖𝙮 𝘽𝙧𝙚𝙖𝙠𝙛𝙖𝙨𝙩雖然食晚餐,但依然不減我對豐富嘅All day breakfast嘅熱愛😚 上枱滿滿嘅一大碟,包括有雞扒、腸仔、Parma Ham、炒滑蛋、窩夫、薯條同沙律菜等。各樣都煮得啱啱好😌 營養均衡,好滿足!👍 素肉牛油果醬漢堡 𝙑𝙚𝙜𝙜𝙞𝙚 𝘽𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝘼𝙫𝙤𝙘𝙖𝙙𝙤朋友唔食牛,見到有素肉漢堡就啱哂我地喇😜 滿滿一大個漢堡,素肉不減漢堡扒嘅味道,加上牛油果醬營造豐盈嘅口感,一啖咬落去層次感滿滿🫶👍 鑊仔士多啤梨雪山熱香餅見到甜品啲相都好靚,全部打卡able,真係好難揀😳 最後揀咗呢個鑊仔士多啤梨雪山熱香餅,上枱店員好貼心咁提醒我地個鑊仲好熱💨 熱辣辣嘅厚厚熱香餅配上雪糕,加埋底部酸甜嘅士多啤梨糖漿,食多幾啖都唔會膩😌📍Ocio 將軍澳坑口重華路8號東港城2樓238號舖

𝗕𝘂𝗯𝘂推介🔥

👍 鑊仔士多啤梨雪山熱香餅

📍Ocio
將軍澳坑口重華路8號東港城2樓238號舖
  • 奧斯經典全日早餐
2022-10-21 47 瀏覽
呢間餐廳嘅裝修幾簡約,行文青風格。入面地方寬敞闊落,燈光明亮,同fd係道食完野臨別前影張selfie 顏色應該幾唔錯🤣😌✎ 三文魚柳青醬手工意粉 意粉都幾薄身,我個人黎講幾鍾意薄薄地既口感~青醬味道鹹鹹地,醬料充滿成個碟既意粉,而三文魚都幾厚,煮到幾熟下☺️底面都煎到硬硬地,幾有咬口!😝✎ 奧斯芝士薯條成大塊芝士溶係面,芝士嘅鹹味勁出!當小食黎食既話都夠一二個人份量!✎ 士多啤梨-鑄鐵鑊仔法式吐司吐司幾厚身,比市面上餐廳既吐司更加厚,一定夠你食~表面塗左一浸蜜糖,再淋左好多士多啤梨汁,浸係士多啤梨醬入面既吐司軟軟腍腍,味道酸酸地!🤗

✎ 三文魚柳青醬手工意粉

✎ 奧斯芝士薯條

✎ 士多啤梨-鑄鐵鑊仔法式吐司
三文魚柳青醬手工意粉
奧斯芝士薯條
士多啤梨-鑄鐵鑊仔法式吐司
2022-10-18
10 分鐘 (堂食)
2022-10-21 37 瀏覽
OCIO地址 將軍澳坑口重華路8號東港城2樓238號舖行開東港城見到有間文青既餐廳裝修就入去試下!裝修行文青路線,成個環境好舒服又空氣流通, 人唔多都幾好享受炭燒美國封門柳伴紅酒燒汁薯條封門柳脂肪較其他牛既部份少,封門柳燒得十分出色,外層燒到岩岩好有焦香,入面既肉質都保持到軟腍嫩滑牛味夠濃再配埋佢地醬汁真係無得彈,再加粗薯條熱辣辣,口感係脆卜卜,每小片都帶有香濃的牛味,肉質嫩滑有層次鳳梨窩夫成份窩夫佈滿鳳梨同雪糕,鳳梨肉粒味道酸酸甜甜窩夫咬落係脆,中間質感綿密個窩夫好好味。菜式很高質, 食物口味有層次感。環境氣氛適合傾偈, 店員態度親切有善, 值得一試再試既餐廳。#kaygorfoodie #hkig #hkfoodie #foodiehk #hkigers #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkcatering #hkboy #followforfollowback #likeforlikes #like #instalike #likesforlike #likeforfollow #likelike #liketime #likelikelike #like
OCIO

地址 將軍澳坑口重華路8號東港城2樓238號舖

炭燒美國封門柳伴紅酒燒汁薯條

鳳梨窩夫

#kaygorfoodie #hkig #hkfoodie #foodiehk #hkigers #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkcatering #hkboy #followforfollowback #likeforlikes #like #instalike #likesforlike #likeforfollow #likelike #liketime #likelikelike #likes
😎呢間餐廳我之前都食過幾次 餐廳空間感闊落 非常適合朋友聚會 坐得舒服唔會有壓迫感 🥩𝐶ℎ𝑎𝑟𝑐𝑜𝑎𝑙 𝑔𝑟𝑖𝑙𝑙 𝑈𝑆 ℎ𝑎𝑛𝑔𝑒𝑟 𝑠𝑡𝑒𝑎𝑘 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝑐ℎ𝑖𝑝& 𝑔𝑟𝑎𝑣𝑦 •炭燒美國封門柳伴紅酒燒汁薯條 $189 ➡️呢個𝑠𝑒𝑡原來每日限量20份 職員介紹牛柳最好叫5成熟 因為肉質就會啱啱好 又唔會出血水 配上南瓜餐湯&薯條 🎃南瓜湯稍為偏酸 但薯條非常香脆 加上少少調味粉味道確實值得一讚 🐣𝐵𝑢𝑓𝑓𝑎𝑙𝑜 𝐶ℎ𝑖𝑐𝑘𝑒𝑛 𝑤𝑖𝑛𝑔𝑠 •水牛城單骨雞翼+$48 ➡️隨餐就可以優惠價加小食 話明水牛城 醬汁都辣得好有風味 但唔食得辣嘅朋友建議你唔好揀呢款啦 🌹𝑅𝑜𝑠𝑒 𝑀𝑖𝑙𝑘 •玫瑰牛奶+$15➡️隨餐亦包$33以下飲品 而轉享其他飲品需補差價 牛奶加上淡淡嘅玫瑰味 唔算濃郁 但十分清香 🧇𝑀𝑖𝑥𝑒𝑑 𝐵𝑒𝑟𝑟𝑦 𝑊𝑎𝑓𝑓𝑙𝑒 •雜莓窩夫$68 ➡️窩夫配上雲呢拿雪糕 職員表示雪糕味道𝑓𝑖𝑥左 因為配上士多啤梨同藍莓係最夾 整體唔會好甜

•炭燒美國封門柳伴紅酒燒汁薯條 $189

🐣𝐵𝑢𝑓𝑓𝑎𝑙𝑜 𝐶ℎ𝑖𝑐𝑘𝑒𝑛 𝑤𝑖𝑛𝑔𝑠
•水牛城單骨雞翼+$48

🌹𝑅𝑜𝑠𝑒 𝑀𝑖𝑙𝑘
•玫瑰牛奶+$15

🧇𝑀𝑖𝑥𝑒𝑑 𝐵𝑒𝑟𝑟𝑦 𝑊𝑎𝑓𝑓𝑙𝑒
•雜莓窩夫$68

2022-10-15 25 瀏覽
📸 Ocio呢間真係算係初代既cafe好記得u果陣ocio既三眼仔pancake係必食🤣以前得旺角一間分店宜家變咗將軍澳同鑽石山有😌係商場入面 感覺舒服啲 又唔怕日曬雨淋今次為食妹去咗將軍澳分店餐廳以白色日系裝修仲有張打卡枱🙈 自成一角🍴Dinner Set龍蝦汁海鮮燴飯 $148💛8/10雖然無好華麗既擺盤但真係好好食又好足量差唔多啖啖都食到海鮮🥹🥹平時出面食親海鮮乜乜乜都係是但比兩粒咁但Ocio真係好重口💕 抵讚龍蝦汁唔算太重 配上蕃茄酸酸地更加惹味晚餐會跟埋餐湯👉🏻當日餐湯係南瓜湯仲會跟埋$33以內既餐飲可以加錢轉其他特飲🍴玖瓏蜜瓜雪山 $98💛9/10一上枱真係嚇一嚇真係與圖片一樣🤣 有半個日本密瓜🤣🤣密瓜上面放咗雲尼拿雪糕同埋熱香餅熱香餅唔係m記果種 睇落似梳乎厘pancake但食落係蛋糕既質感密瓜部分 中間既籽去咗加入咗蜜瓜味啫喱填滿🍴鐵板班㦸抹茶心太軟 $98💛8/10班戟入面包住心太軟再放上鐵板保溫班戟經鐵板加溫 食落香脆表面又保持到煙韌心太軟食落似抹茶蛋糕入面有抹茶醬流心#wwh食勻將軍澳#wwh_cafe
📸 Ocio

#wwh食勻將軍澳
#wwh_cafe

2022-10-11
  • 玖瓏蜜瓜雪山
餐廳走小清新路線,淺木色糸加上綠色植物🌱,用色温柔,令人感覺舒適,可以放鬆心情,享受一下食物。餐廳的大理石餐碟很美啊😍而是日餐湯是南瓜湯🥣,南瓜味香濃,口感濃郁。♡德國鹹豬手伴薯條$178 🥢必點🥢平常吃豬手,最煩惱就是要切件,但餐廳非常貼心啊💕已起肉,還切成一件件方便客人進食,啖啖肉正啊~豬手外皮十分脆口,帶點膠質,配上芥末醬,非常好吃呢!伴碟有去除油膩感的酸菜和沙律菜,略嫌薯條炸得有點兒過火候。♡奥斯蜜瓜雪山熱香餅$98 🥢必點🥢外型十分吸睛😍佈滿蜜糖星星🍯⭐️用上蜜瓜、雪糕和熱香餅,配搭新鮮!熱香餅口感鬆軟,配上冰涼雪糕,雙重口感!蜜瓜有驚喜,原來內有乾坤,藏有大大粒的蜜瓜啫喱~整體味道不錯,只是吃蜜瓜時用匙羹比較難吃得到,建議拿刀幫助切件會更容易品嚐呢~♡棒子咖啡$45美美的心形拉花❤️棒子味道香濃,帶點香滑泡沫口感~✔️餐廳設加一服務費

餐廳走小清新路線,
淺木色糸加上綠色植物🌱,
用色温柔,令人感覺舒適,
可以放鬆心情,享受一下食物。

餐廳的大理石餐碟很美啊😍
而是日餐湯是南瓜湯🥣,
南瓜味香濃,口感濃郁。

♡德國鹹豬手伴薯條$178 🥢必點🥢
平常吃豬手,最煩惱就是要切件,
但餐廳非常貼心啊💕
已起肉,還切成一件件方便客人進食,
啖啖肉正啊~
豬手外皮十分脆口,帶點膠質,
配上芥末醬,非常好吃呢!
伴碟有去除油膩感的酸菜和沙律菜,
略嫌薯條炸得有點兒過火候。

♡奥斯蜜瓜雪山熱香餅$98 🥢必點🥢
外型十分吸睛😍佈滿蜜糖星星🍯⭐️
用上蜜瓜、雪糕和熱香餅,配搭新鮮!
熱香餅口感鬆軟,配上冰涼雪糕,
雙重口感!
蜜瓜有驚喜,原來內有乾坤,
藏有大大粒的蜜瓜啫喱~
整體味道不錯,
只是吃蜜瓜時用匙羹比較難吃得到,
建議拿刀幫助切件會更容易品嚐呢~

棒子咖啡

♡棒子咖啡$45
美美的心形拉花❤️
棒子味道香濃,帶點香滑泡沫口感~

✔️餐廳設加一服務費

2022-10-14 26 瀏覽
東港地既餐廳算係多選擇,但因為商場比較大同設計比較奇特,第一次去要行哂成個商場又唔盪失路有啲難道🤣有好多食店都係小巷入面,真係要花點時間去搵佢地出黎🤨Ocio就係其中一間🤣我要問人先知到確實位置(三哥對面)聽聞ocio好受歡迎,所以我特登揀2點後時間入座😏門口裝修好文青,係呢個商場入面好吸晴👍🏻2點黎都有一定既客量(華康少女字體?好可愛❤)揀左2個lunch set,包餐湯同1杯飲品濃濃南瓜味👍🏻仲好creamy tim❤炭燒7安士澳洲穀飼牛西冷配薯條(每日限量)揀左3成熟,火喉控制幾好,有炭火香同埋表面燒得好靚好吸引👍🏻肉質唔錯仲有少少juicy,薯條亦唔算炸得好乾身。串燒牛柳粒燒汁蘆筍意大利飯risotto幾濕潤,每粒飯都被湯汁包住👏🏻蘆筍清爽幼嫩👍🏻牛柳夠哂腍滑❤成個飯都好match。每個set都可以以$19 加件cake選擇都幾多,而我就揀左件木糠芝士蛋糕,芝士幾濃郁但又唔太膩,上面仲有高踩鞋形狀既朱古力好可愛❤
有好多食店都係小巷入面,真係要花點時間去搵佢地出黎🤨
Ocio就係其中一間🤣我要問人先知到確實位置(三哥對面)
聽聞ocio好受歡迎,所以我特登揀2點後時間入座😏

門口裝修好文青,係呢個商場入面好吸晴👍🏻
2點黎都有一定既客量

(華康少女字體?好可愛❤)
揀左2個lunch set,包餐湯同1杯飲品

濃濃南瓜味👍🏻仲好creamy tim❤

炭燒7安士澳洲穀飼牛西冷配薯條(每日限量)

串燒牛柳粒燒汁蘆筍意大利飯

每個set都可以以$19 加件cake
選擇都幾多,而我就揀左件木糠芝士蛋糕,
芝士幾濃郁但又唔太膩,上面仲有高踩鞋形狀既朱古力好可愛❤

🇯🇵日系文青風甜品Cafe🇯🇵去開將軍澳探朋友 成日都畀呢間日系文青風cafe吸引到 木質感嘅裝修加上寬落嘅坐位 嗰種小清新感覺真係好啱約friends一齊吹吓水放吓空😙-🧇朱古力布朗尼窩夫 配雪糕 $68餐廳主打窩夫甜品 賣相已經好吸引 窩夫係朱古力口味 唔會太甜 反而食得出小小回甘 係大人口味 啱晒我心水😋 toppings嘅布朗尼蛋糕係行較乾身同充滿nuts嘅路線 加埋雪糕同cream就啱啱好 層次好豐富👍🏻 而且佢份量都唔細 兩個至三個人share都ok🤣-🍝紅酒燴牛肋條手工闊麵 $128估唔到佢鹹食都一樣咁得😉 牛肋條煮得好入味 而且好淋唔會韌 而闊條麵麥味都好香😚 醬汁比較濃 食得出少少酒香😁-🍰木糠芝士蛋糕 (跟餐加配$19)雖然係跟餐加點 但係蛋糕本體都好充料 口感好扎實 擺盤都有落心思😛-🐣水牛城單骨雞翼 (跟餐加配$48)正常發揮 炸漿少厚 不過作為開胃小食都ok😌-📍 Ocio (東港城) (將軍澳)將軍澳坑口重華路8號東港城2樓238號舖
🇯🇵日系文青風甜品Cafe🇯🇵
🧇朱古力布朗尼窩夫 配雪糕 $68

🍝紅酒燴牛肋條手工闊麵 $128

🍰木糠芝士蛋糕 (跟餐加配$19)

🐣水牛城單骨雞翼 (跟餐加配$48)
正常發揮 炸漿少厚 不過作為開胃小食都ok😌

📍 Ocio (東港城) (將軍澳)
將軍澳坑口重華路8號東港城2樓238號舖

2022-10-12 24 瀏覽
朋友最近搬左去將軍澳,今日放半日假去佢屋企house warming,夜晚唔知食咩好就揀左呢間純白café Ocio,佢地既Set Dinner 大概百幾蚊,跟餐湯同飲品都幾抵~🥣餐湯: 甘筍忌廉湯今日既餐湯係甘筍忌廉湯,奶香十足,仲飲得出粒粒口感👍🏻👍🏻🦞龍蝦汁海鮮燴飯 ($148)龍蝦汁燴飯都好出色,意大利飯軟硬適中,龍蝦味超香濃,龍蝦肉已經去殼好方便而且好彈牙,仲有青口都好好食😋🍝三文魚柳青醬手工意粉 ($158)青醬意粉口感清新,仲要做到掛汁既效果,三文魚柳啖啖肉,魚皮煎到脆卜卜,高質😋🌭德國腸拼盤 ($58)另外追加左個小食,腸衣烤到微微焦香,肉質鮮嫩耐有嚼勁,加埋爽脆既沙律菜伴碟解膩一流👍🏻💯🧇台灣鳳梨窩夫 ($78)甜品就揀左台灣鳳梨窩夫,賣相好吸引,鳳梨肉香甜多汁,上面配左一球雲尼拿雪糕,同朋友share就啱啱好☕️英式奶茶晚市套餐包埋飲品我就叫左杯英式奶茶,茶味香濃,食完甜品歎返杯英式奶茶好爽☺️🍑蜜桃紅茶朋友就叫左杯蜜桃紅茶,茶底唔澀仲有淡淡既蜜桃香👍🏻Ocio地址: 將軍澳坑口重華路8號東港城2樓238號舖#happyfoodie_將軍澳 #happyfoodie_西

🥣餐湯: 甘筍忌廉湯
今日既餐湯係甘筍忌廉湯,奶香十足,仲飲得出粒粒口感👍🏻👍🏻

🦞龍蝦汁海鮮燴飯 ($148)

🍝三文魚柳青醬手工意粉 ($158)

🌭德國腸拼盤 ($58)

🧇台灣鳳梨窩夫 ($78)

☕️英式奶茶

🍑蜜桃紅茶
朋友就叫左杯蜜桃紅茶,茶底唔澀仲有淡淡既蜜桃香👍🏻

Ocio
地址: 將軍澳坑口重華路8號東港城2樓238號舖
#happyfoodie_將軍澳 #happyfoodie_西餐 #happyfoodie_cafe #ociokitchen #將軍澳美食 #香港美食 #相機食先 #打卡
2022-10-12 14 瀏覽
Team lunch之選Lunch setMain dish天婦羅炸蝦卡邦尼意粉🍤+蘋果茶味道🌟🌟🌟3.5/5價格🌟🌟🌟3.5/5分量🌟🌟🌟🌟4/5Ocio都係team lunch佳選,夠decent又唔會太過貴,但係lunch黎講同對面譚仔形成強烈既對比😂,所以人都比較少。綜合呢幾樣野都係team lunch既好選擇。味道就….係無咩特別架喇,天婦羅炸蝦粉漿好厚,蝦係正常的味道,意粉份量大,但麵質都幾淋有少少煮過左,綜合不過不失,但自己唔會無啦啦黎幫襯,同上司進餐既不二之選。😂😂
Team lunch之選

Lunch set