好耐冇出旺中,多咗好多小食店同飲品店,而喺云云嘅舖頭入面,呢間賣堅果奶嘅飲品店就特別吸引我喇。平時都有留意開健康食品,堅果奶就見特多,但堅果奶蓋真係第一次見。meun上款款望落都好似幾好飲,最終就揀咗佢嘅金獎作品—伯爵茶朱古力奶蓋。實物好靚,嗰層厚厚嘅朱古力堅果奶蓋非常誘人。用個小鏟「不」啲奶蓋嚟試吓,除咗有好rich嘅芝士鹹香味,仲飲到堅果嘅香味同朱古力味,濃郁而順口;伯爵茶底一啲都唔澀,淡淡嘅茶香配搭香濃奶蓋,真係好好飲,不愧係得獎之作另外仲叫咗杯牛油果堅果奶,牛油果味非常清新,飲得出係真材實料;牛油果同堅果奶好夾,呢個super food嘅組合令人又滿足又冇罪惡感

2021-08-09 244 瀏覽
夏天出街咁熱緊係想買D野飲邊飲邊行,之前聽朋友講尼間奶蓋好出色,而且飲完好飽肚,咁岩經過緊係要試下🤪鋪頭右上方,放左不同款式堅果出黎比大家睇✨伯爵朱古力堅果奶蓋🍫🥛芝士奶蓋飲得多,堅果奶蓋真係第一次飲,果然同一般奶蓋係有分別,堅果整出黎既奶蓋偏厚實,口感滑溜,而且無咁快溶落伯爵茶中👍🏻店員建議我地用奶蓋摌先飲奶蓋,之後可以將奶蓋和茶底攪拌後飲用。朱古力堅果奶蓋朱古力味道突出🍫,隱約中都飲到堅果嘅味道。攪拌後飲用伯爵茶味比奶蓋味沖淡,我覺得唔攪拌飲伯爵茶味會好飲好多。✨台灣紅玉堅果奶蓋茶朋友嗌微糖所以飲埋真係唔甜👍🏻👍🏻紅茶味清新香甜尼款堅果係無加朱古力整,所以食奶蓋嗰陣,已經食得出奶蓋好香堅果味加埋面加堅果粒,口感味道更為豐富。

鋪頭右上方,放左不同款式堅果出黎比大家睇

✨伯爵朱古力堅果奶蓋🍫🥛

✨台灣紅玉堅果奶蓋茶
2021-08-09
午餐
  • 伯爵朱古力堅果奶蓋茶
2021-08-07 204 瀏覽
之前都聽過朋友介紹nuttea好飲,有別於一般既手搖飲品,而且佢係比較健康,用左堅果奶茶,所以純素素食者都一樣飲得,感覺仲好似健康D咁! 叫左佢個伯爵朱古力堅果奶蓋茶,因為有奶蓋,佢比左個剷造型既匙羹仔,職員話可以咁樣試左個奶蓋先再撈暈黎飲,伯爵茶味好濃。唔知關唔關叫左少甜事,飲落甜度冇出面甜到好似糖水咁,成個feel比較輕盈,冇咁膩。另外,朋友叫左杯粉紅荔枝堅果奶茶,杯飲品沖出黎係粉紅色,好靚,好岩打卡啊,荔枝味都好重,又唔會似藥水味。仲有好多款都好吸引,好想試,飲完又冇咁大罪惡感,大家可以一試呀!
2021-08-01 247 瀏覽
呢間台式手搖飲品店主打堅果奶同堅果奶蓋,以5種堅果冷壓萃取,包括榛果、核桃、杏仁、夏威夷果仁同腰果🌰配以不同茶底或水果,製作出唔同口味嘅純素飲品,絕不含牛奶同化工奶精🧋💗伯爵朱古力堅果奶蓋茶 ($47)印度產地格雷伯爵茶加入72% 純朱古力🫖清幽茶香帶濃情巧克力味🍫奶蓋質感好似忌廉咁綿厚幼滑,充滿堅果香💗芒芒堅果奶 ($43)每日鮮磨嘅堅果奶加入新鮮芒果打成,奶味同果仁香十足🥛大量香甜嘅芒果粒增加口感🥭
💗伯爵朱古力堅果奶蓋茶 ($47)
💗芒芒堅果奶 ($43)
2021-07-31
2021-07-26 306 瀏覽
#kopo旺角#kopo💸💸再試NUTTEA 依然驚艷🥰⁡上次 #kopo133 🐨試完NUTTEA驚喜萬分隔幾日即帶🐻‍❄️再試 連🐻‍❄️都讚好🥰⁡今次試試佢地既王牌🥰👇🏼伯爵朱古力堅果奶蓋茶 $47 🔖 4.5/5分- 堅果有營養 用黎調製飲品更有驚喜👍🏼- 伯爵茶底夠濃☕️ 濃得來但唔會覺得苦澀- 朱古力味奶蓋勁硬身 就算放耐少少都唔會溶 好似食緊mousse😆- 奶蓋creamy 唔會覺得太甜 味道跟伯爵茶好夾💙- 唯一美中不足是價錢略貴⁡📍 NUTTEA 旺角 (旺角)旺角彌敦道688號旺角中心1樓F52號舖 #kopo港式#kopo荃灣線#kopo葵廣⁡#hkfoodie#foodiecouple#hkfoodblogger#hkfood#foo
#kopo旺角#kopo💸💸

- 堅果有營養 用黎調製飲品更有驚喜👍🏼
- 伯爵茶底夠濃☕️ 濃得來但唔會覺得苦澀
- 奶蓋creamy 唔會覺得太甜 味道跟伯爵茶好夾💙
- 唯一美中不足是價錢略貴

📍 NUTTEA 旺角 (旺角)
旺角彌敦道688號旺角中心1樓F52號舖
#kopo港式#kopo荃灣線#kopo葵廣

2021-07-24 286 瀏覽
飲奶茶加奶蓋由中學開始已經興起咗好耐,要係咁多間飲品舖突圍而出一啲都唔容易,某啲飲品舖將個奶蓋做得好甜令杯嘢飲非常之膩,另外一啲就將個奶蓋做到好水,飲唔出奶茶同埋奶蓋之間嘅層次感,個人覺得一個好飲嘅奶蓋要有三點:第一係要份量唔孤寒,好多人買奶蓋奶茶其實係想飲奶蓋,奶茶只不過係配角,如果奶蓋太少會好失落;第二係要夠厚,咁樣先飲得出個層次感,又有啲嘢飽肚;第三係要有其獨特性,先可以喺眾多同類競爭對手脫穎而出。NUT TEA就三樣都齊晒🤩

外賣自取
2021-07-23 250 瀏覽
繽紛火龍果奶蓋茶​全港首創用堅果🌰整既奶蓋,特別地附上一個鏟仔🥄比你筆奶蓋食,幾過癮既設計。堅果味十分勁,中意食nuts既人一定中意。火龍果汁都係平時比較少飲到,原來都好飲喎,我自己就中意果汁溝埋奶蓋既口感。​
繽紛火龍果奶蓋茶​

2021-07-17 228 瀏覽
之前飲過熱宇治抺茶堅果奶蓋,雖然嗰杯奶蓋咸咗啲,但都一飲迷上🤤今次試蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋,原本有啲擔心味道奇怪....但又出奇地夾。凍飲既奶蓋更濃厚更creamy,今次咸淡適中,因為有楓糖,所以叫少甜,蘋果茶既果酸味中和奶蓋既甜膩感。驚喜之作。
自從第一次飲過呢一杯野之後完全返唔到轉頭😭試過唔同分店,但係結果都係一樣!真係好好飲啊!!!每一次嚟到都諗吓好唔好叫第二杯但係都係抵唔過伯爵茶朱古力奶蓋嘅誘惑~堅果奶感覺健康得來又唔會死甜~成個奶蓋都超濃超香,用個剷畢上來嗰下覺得自己似食緊蛋糕嗰啲慕絲多啲🥺所有煩惱盡清~斜45度飲嗰下,一下子可以飲晒奶蓋加茶底,濃厚同清新嘅口感配搭😍😍最後撈勻嗰下係最唔捨得~但又帶來另一新口感😍😍總之每次唔開心就飲一杯包保開心晒啦☺️☺️☺️
真係好好飲啊!!!

堅果奶感覺健康得來又唔會死甜~
最後撈勻嗰下係最唔捨得~但又帶來另一新口感😍😍
總之每次唔開心就飲一杯包保開心晒啦
☺️☺️☺️
2021-07-12 223 瀏覽
炎炎夏日,係旺角行街途中去返我其中一間最喜愛嘅飲料店,無錯,就係nuttea啦好鍾意飲呢間嘅奶蓋,因為佢係用堅果,唔係用芝士來做個奶蓋,所以會健康得多,同時增添左一份nutty味!好適合減緊肥嘅我。今次去咗旺角中心呢一家,門口既裝飾換上近期全城最hit嘅anson Lo 都見到好多人打卡!堅果嘅奶蓋茶真係同其他唔同, 所以今次叫左伯爵朱古力堅果奶蓋茶同普通奶蓋好有分別,由普通堅果奶蓋加上朱古力嘅濃香而成,配上伯爵奶茶mix埋一齊嘅味道, 有果香之餘外更有小量朱古力苦味,零舍唔同四季春堅果奶蓋茶呢個就會係比較傳統嘅堅果奶蓋加上香濃嘅四季春茶香,依然都好出色每一啖嘅奶蓋依然都係好香滑。都可以揀甜度同冰量,自己就覺得揀微糖其實奶蓋都已經帶足夠嘅甜味大家記得攞匙羹鏟, 可以啖啖去筆好香濃奶蓋當雪糕食。

都見到好多人打卡!

堅果嘅奶蓋茶真係同其他唔同, 所以今次叫左
伯爵朱古力堅果奶蓋茶

四季春堅果奶蓋茶

大家記得攞匙羹鏟, 可以啖啖去筆好香濃奶蓋當雪糕食。
2021-07-05 308 瀏覽
😝今日趁假期去旺中行吓,行到冇幾耐之後覺得口渴,轉個彎見到NUTTEA有好多人排隊,啲飲品感覺好吸引,所以毫不猶豫就買咗嚟飲啦。🍓粉紅莓好堅果奶蓋茶 $45見到餐牌寫住季節限定,就諗住試吓。果然係好適合夏天飲呀,成杯奶蓋茶飲落去好Flash,平時食開奶蓋都係鹹鹹地,呢度嘅紅莓堅果奶蓋就偏甜,但係又唔會覺得好Heavy,成杯野嘅配搭好match,真係好好飲同解渴。🍫伯爵朱古力堅果奶蓋茶 $47朱古力奶蓋味道頗濃,朱古力甜味本身都幾高,所以感覺好邪惡😈😈。但係好在伯爵茶夠清新,第一啖飲落去伯爵茶味重,但之後會回咁,呢個配搭可以抵消番朱古力奶蓋嘅重口味,所以都幾推介,想再飲多杯!

🍓粉紅莓好堅果奶蓋茶 $45

🍫伯爵朱古力堅果奶蓋茶 $47

2021-07-03 221 瀏覽
貓貓想飲nuttea好耐㗎啦。今日終於有時間去飲返杯!見到anson lo係舖頭,貓貓即刻變得好開胃,如果有得order佢就好喇!真係好靚仔呀!聽講呢度嘅奶蓋好飲。叫左兩杯黎飲!無錯,喵係有九條命,兩個胃!呢杯火龍果奶蓋好靚仔。鮮豔嘅紅色。好吸引。原來可以用貓貓鏟黎筆奶蓋黎食,正呀!當貓貓食一啖奶蓋,好香嘅堅果味,陣陣嘅榛子味,真係好特別。食完奶蓋飲一啖火龍果茶,紅龍果味唔會遮到茶味。兩個夾得好好。貓貓好鍾意呢個極有創意嘅飲品。呢杯菠蘿堅果奶蓋茶可以揀微糖。貓貓就試下。原來貓貓發現,nuttea嘅茶正常甜度都已經係貓貓鍾意嘅少甜,所以再叫微糖,會更少甜。呢個微糖可以更加飲到茶嘅味道,菠蘿調一調個香味,成件事好purrfect!飲完都仲想叫多幾杯。因為呢個奶蓋真係好出色!貓貓超級鍾意呀喵!
貓貓想飲nuttea好耐㗎啦。今日終於有時間去飲返杯!

呢杯火龍果奶蓋好靚仔。鮮豔嘅紅色。

呢杯菠蘿堅果奶蓋茶可以揀微糖。

2021-07-02 226 瀏覽
落左好多日雨,終於可以出下街。成日都計住卡路里,終於可以放肆一下。經過旺角中心諗起Nuttea開左一段時間都未有機會買杯飲。Nuttea標榜健康,裝潢同logo都行文青風格。主打用5種堅果製成既奶蓋。選擇多到每次揀都有選擇障礙。大部份飲品都有加堅果。我同朋友點左粉紅莓好堅果奶蓋茶同宇治抹茶堅果奶蓋茶。附送小鏟一個,用黎食奶蓋,飲到尾可以搖均飲。奶蓋口感潤滑,雜莓都真材實料,配堅果奶蓋可以減低左肥膩感。甘苦既抹茶配奶,茶濃郁得黎亦有nutty感。美中不足係旺中長期多人,要同其他人親密啲等叫號。

附送小鏟一個,用黎食奶蓋,飲到尾可以搖均飲。

奶蓋口感潤滑,雜莓都真材實料,配堅果奶蓋可以減低左肥膩感。

甘苦既抹茶配奶,茶濃郁得黎亦有nutty感。

美中不足係旺中長期多人,要同其他人親密啲等叫號。

2021-06-29 223 瀏覽
好耐都無嚟過旺中新之城哩邊逛街,今日友人心血來潮話要來重拾青春回憶,旺中近年都開咗唔少小食店仲劃分左美食區添,經過哩間NUTTEA見有好多人係到等緊,心郁郁就想試下啦,其實每杯茶飲都唔平,但真係貨真價實,俾得值得👍🏻小妹最鍾意試新野,見到有新品「粉紅荔枝堅果奶蓋茶」就二話不說即刻order,友人亦叫咗杯「粉紅莓好堅果奶蓋茶」,見到兩杯粉紅色嘅茶飲,即刻少女心大爆發😍先講重點堅果奶蓋,以堅果打成嘅奶蓋較厚身,口感編綿滑得嚟又帶點堅果香氣,奶蓋比例約佔三分之一杯,份量絕不欺場茶底方面除咗水果茶之外仲有好多選擇,烏龍茶、伯爵茶等都有齊。想fresh d 嘅可以好飲我地咁揀果汁底,以新鮮士多啤梨同荔枝打成汁,仲可以食到粒粒果肉,而粉紅荔枝除咗有荔枝肉仲加咗寒天粒,口感即時double up👍🏻

• 粉紅莓好堅果奶蓋茶
2021-06-26 206 瀏覽
今日喺旺中行街,行行吓想買返杯嘢飲,呢間NUTTEA已經聽朋友提過好多次,今日終於有機會試一試!飲品選擇好豐富,當然最吸引都係佢嘅堅果奶蓋,可以配純茶、水果茶、每一期都有限定嘅飲品。《粉紅莓好堅果奶蓋茶》$45粉紅色好吸引好有少女感,本身自己都鍾意士多啤梨。揀左微甜,出到嚟嘅甜度就啱啱好,士多啤梨嘅味道好天然但又好夠味,食到粒粒碎果肉,好正。奶蓋更加唔使講,真係好好味,好挺身濃厚,入口充滿士多啤梨香,一啖過連埋下面嘅茶,好好飲。《芒芒堅果奶蓋茶》$43呢個奶蓋係原味嘅堅果奶蓋。堅果嘅味道更加出,好香Hazelnut味!另外下面嘅茶底都好香,芒果用新鮮嘅芒果肉,唔會好甜好天然,即使飲晒成杯都唔覺得好有負擔😋

《粉紅莓好堅果奶蓋茶》$45

《芒芒堅果奶蓋茶》$43