(非會員)
2007-04-16 220 瀏覽
星期六同女友去, 諗住Noho, 見識下坐床ge Cafe, 點知已經變晒Sofa, 三點左右去到, 仲要一個人都無, 燈都未開, 叫左兩個cake 加兩杯coffee, 又唔好坐, 三十分鐘就走左, 找數時$173, 我嚇左一跳, 非常之貴, D 野又唔好食, 兩個cake都好普通, 佢個牌寫明今日既HOME MADE CAKE 係咩, 但按佢既牌叫, 又話無個樣野,最搞笑係明明叫左個CHOCOLATE CAKE, 佢黎左個WARM CHOCOLATE PUDDING, 本來$38就因為佢自己改左野變成$68,又因為個CAKE價錢唔同左,杯COFFEE唔可以當CAKE SET又唔出聲, D WAITER既服務好一般,唔係咁識SERVE客,一定唔會再去
2007-04-14 77 瀏覽
我上年都同媽咪去過, 我覺得張梳化床幾好坐, 在床上食野,好得意& relax! 食物同服務都幾好, 唔係好記得食mug啦, 好內啦!不過, 我記得有一張梳化床係俾兩個人, 好似間房咁, 都幾浪漫的, 不過好似係比出面d梳化床貴dd的!未試過, 都可試0下, 幾特別!

2006-02-28 58 瀏覽
年頭,又要同舊拍檔研究下數學問題,相約左此傾一傾。成日經過這裡,但一次都未試過。呢度外表看來裝修得不錯,有幾張大疏化椅,好似幾舒服咁,但如前食評Olivian所言,其實唔係咁好坐,舊拍檔就因為穿裙,坐得幾麻煩。餐有魚有雞有牛又有鴨胸可選,價錢最貴不過78蚊。要了魚及雞的選擇,前菜分別要了湯及沙律。我的沙律菜蔬幾新鮮,油醋汁都算酸甜合度,不錯。她的湯也不錯,至少夠熱,在是日北風吹的日子是合時的;我的主菜名叫雖云是「炭燒雞扒」,但完全沒有燒過的味道及痕跡,一望已知是煎的。可幸雞扒醃得的味道還算過得去,配上伴碟的炸薯塊,都算夠飽;拍檔的龍利魚柳就一般,佢說肚餓也吃不完。餐後的咖啡,幾香濃。我地傾到兩點幾,都算好坐的。埋單一百五十多,一試無妨。

2005-12-03 26 瀏覽
原本想去lot 10的, 但遲了, 過了last order.. 所以去了隔鄰的noho cafe.. 沒有人, 很靜.. 叫了兩個set lunch.. 一個是紅酒燴雞, 一個是肉眼.. 雞好淋.. 肉眼都ok, 但咸了一點.. 青豆湯好味... 店的特點是可以躺著食的.. 環境不錯.. 可惜有一隻烏蠅飛來飛去..埋單$140.. 都算抵食
2005-12-02 24 瀏覽
同事食過後話唔錯,推介我o地食。地方唔大,幸好訂了位,我o地成班已佔了佢o地張大,剩餘三四張兩人。Set lunch有4、5款選擇,由$4X-7X唔算太貴。頭盤我要了沙律,雖然係一兜雜菜沙律,佢落個D沙律汁好好味,同一般的千島醬有少少分別。有D同事揀了餐湯,評語都唔錯。主菜我揀了砵酒燴雞,而我4個同事都選了牛柳,我o地竟然聽到,侍應問廚房夠唔夠牛柳,真係搞笑。砵酒燴雞唔似西式煮法,買相似中式的炆雞,雞肉幾嫩,沒有一般西式煮法的”鞋”口,當然雞味就欠奉。而配菜亦唔少,當中以脆薯塊最好食,又脆又熟。我亦試了少少牛柳,都幾鬆軟但沒有梳打粉味。佢有一張長長的梳化,又大太高,以我的高度坐係度食野,都覺得好辛苦,可況身高再高的D人去食,就更加坐的唔舒服啦。
同事食過後話唔錯,推介我o地食。
Set lunch有4、5款選擇,由$4X-7X唔算太貴。
我亦試了少少牛柳,都幾鬆軟但沒有梳打粉味。
2005-11-21 16 瀏覽
originally i plan to go to Lot 10 but there is no lunch set ($48-$78)on weekend, so upon their recomendation, I try their sister restaurant Noho, just a few blocks away.There is some long sofa which you can enjoy your meal on. they have this small table put on the long bed. we order grilled chicken and a steak, taste gd.service was impeccable, esp the girl waitress.she was v nice, attend to our needs without bothering us too much.one tip for couples, you can book the table (or bed literally) in

one tip for couples, you can book the table (or bed literally) in the innermost section, it's really private after they let down the drapes.

great place for having a relaxing meal
2005-08-13 8 瀏覽
Be there for lunch last week, I had tried the cool japanese noodles, but wasn't that taste, miso soup/fruits are good. Quiet and nice place to relex during rush hour in Central.
2005-07-12 21 瀏覽
noho 地方好舒服,最特別係可以左係將梳化床到食野。地方雖小,大概可容納20人,但感覺好relax,非常好! 食物方面, set lunch $58-$78 (另加一)。有銀鱈魚定食,照燒牛肉定食,咖哩海鮮定食,滑蛋豬扒定食,及中華冷麵。樣樣都好好味。有湯,前菜,綠茶及生果,好抵食! 因為通常冇咩人等位,所以可以慢慢嘆~ 食完可以係床度休息小睡,真係好寫意。一班朋友係哩度一齊食, 一齊玩, 真係開心到飛起~
2005-06-23 16 瀏覽
Lunch50幾蚊有成set日本便當,銀鱈和鰻魚都很好食,size很大,女仔可以share,仲慳番D添!Dinner最近也試過一次,雞翼超惹味,銀魚意粉也不錯,做完成日嘢可以喺張床(張相唔update,佢地真係改咗做床上食嘢喇)嘆吓都幾正!

2004-08-10 5 瀏覽
The lunch set consisting of a soup (cream of mushroom), a pasta (chicken w/tomato) & a soft drink/soymilk costs around $50. An extra $4 for changing the drink to coffee/tea & $20 for a dessert.The food is OK, but not outstanding .