星期六約左個好耐冇見既朋友去尖沙咀坐低傾下計去左星光行既NINETYs12點幾去到得返bar tableLobster Benedict ($188)用左芝士焗熱既加拿大波士頓龍蝦加埋鹹蛋黃醬龍蝦肉好爽口彈牙配埋鹹蛋黃醬都幾特別全麥多士上面加左紫色既羽衣甘藍整穿個流心蛋之後用多士點個蛋汁一齊食好正Burrata Cheese Burger ($178)呢個burrata cheese burger有驚喜漢堡包焗到金黃色脆脆地配埋大大件burrata cheese係中間仲有酸酸甜甜既橙中和返芝士既膩去到NINETYs點可以唔試下佢地既咖啡呢咖啡可以揀Choco Blend同Fruity BlendCappuccino ($42)朋友揀左Cappuccino (Choco Blend)店員會附上藍莓乾飲咖啡前可以食藍莓乾清新一下Latte ($42)我自己就揀左latte奶同咖啡既比例剛剛好Lunch飲一杯用來提神也不錯

星期六約左個好耐冇見既朋友去尖沙咀坐低傾下計
去左星光行既NINETYs
12點幾去到得返bar table

Lobster Benedict ($188)
用左芝士焗熱既加拿大波士頓龍蝦加埋鹹蛋黃醬
龍蝦肉好爽口彈牙
配埋鹹蛋黃醬都幾特別
全麥多士上面加左紫色既羽衣甘藍
整穿個流心蛋之後用多士點個蛋汁一齊食好正

Burrata Cheese Burger ($178)
呢個burrata cheese burger有驚喜
漢堡包焗到金黃色脆脆地
配埋大大件burrata cheese係中間
仲有酸酸甜甜既橙中和返芝士既膩

去到NINETYs點可以唔試下佢地既咖啡呢
咖啡可以揀Choco Blend同Fruity Blend

Cappuccino ($42)
朋友揀左Cappuccino (Choco Blend)
店員會附上藍莓乾
飲咖啡前可以食藍莓乾清新一下

Latte ($42)
我自己就揀左latte
奶同咖啡既比例剛剛好
Lunch飲一杯用來提神也不錯
2021-09-16 51 瀏覽
今日Happy Friday 扮吓文青行下誠品😆小妹一定以為九成九都係賣書!估唔到咁多多元化,水晶,荼, mask😂真係無諗過嘅嘢佢都有~由於尖沙咀嘅誠店係望住海景,比我發生一間日式嘅餐廳。堂食之餘仲有加啡豆,自家曲奇🍪餅賣。好似去咗日本旅行咁😁😁待應安排左我哋坐窗邊嘅座位,可以欣賞香港夜景!簡直係賞心悅目😍每張枱都提供備長炭水🤨唔知有咩用呢見佢中間有件炭😂咁有日式feel,當然食物都要揀個和牛漢堡襯番個feel😍飲品方面好多唔同嘅選擇,朋友嗌左支桃汁來自法國!而且serve個杯都雪凍埋!有quality👍我嗌左杯凍朱古力🥳🥳杯凍朱古力真係喺香港數一數二👍👍佢入邊會有啲朱古力碎😋😋啲朱古力碎係入口即溶!非常好味!而家仲好掛住杯朱古力呀
每張枱都提供備長炭水🤨唔知有咩用呢見佢中間有件炭😂
咁有日式feel,當然食物都要揀個和牛漢堡襯番個feel😍
2021-09-11 44 瀏覽
NINETYS 一直是我最愛的餐廳之一,之前試過灣仔和銅鑼灣店,今次來試試尖沙咀店。這家店在星光行誠品入面,可以看到海景!NINETYS 是澳洲餐廳,咖啡十分出色,菜式也十分精緻,而且味道高水準。今次和朋友點了兩份burger和飲品。❤️Wagyu beef burger + Truffle mashed potato HKD 258 - 每份漢堡都包了一份薯蓉和乳酪,第一次點漢堡配上乳酪,沒想到也不錯,乳酪加了一點蜜糖味道,配著漢堡吃可解油膩感。薯蓉加了黑松露,黑松露味道不是太出。漢堡包的牛通常是漢堡扒,今次是有大約六至七塊煎得半生熟的牛肉,包用牛油煎過,很香脆鬆軟,但和牛比較un 咬不開,牛味香濃加分。❤️Chicken burger + mashed potato with xo sauce HKD 198 - 這個薯蓉加XO醬有驚喜!吃到一點點蝦乾,和薯蓉很夾。雞煎得很香,和包很夾很好吃!❤️Ice milk Oolong HKD 58 - 這個其實是沒有奶味的,帶一點香的烏龍茶,配漢堡吃可以解油膩。❤️Ninety plus HKD 98 - 這裏的招牌filter咖啡。有兩個杯,一

❤️Ninety plus HKD 98 - 這裏的招牌filter咖啡。有兩個杯,一杯是有一些咖啡粉,用來聞一下咖啡的香味,另一個是用來飲咖啡的。咖啡甘香,味道不苦,帶一點酸和回甘的味道。
2021-09-10 49 瀏覽
自從上次食過一間好好食嘅漢堡包店之後,我就周圍去搵下有咩地方食係咪我個場今次想嚟到海港城入面幾間餐廳,佢嘅漢堡包同樣驚喜我,仲有佢嘅咖啡都做得好出色的首先嗰晚冇乜人,我就有機會坐喺窗口位,望住好靚嘅維港景色,餐廳係以QR code嚟到落單嘅,叫咗一個和牛漢堡包,一個大啡菇漢堡包,裏面包左一碗乳酪,同埋一碗小嘅薯蓉,女仔食就一定好夠飽。m7和牛漢堡包佢嘅和牛好好食!壽司我嘅原則非常之亂畫,而且好有牛味,配埋佢個麵包,佢個麵包係有啲柚子喺入面,所以唔係太油膩,非常清新。大啡菇漢堡包入面有芝士同埋兩件大啡菇,所以如果鍾意食素,唔係咁鍾意食肉嘅朋友都可以選擇,我同朋友一人一半就更加正了。大啡菇都好多汁!飲品方面,叫左一杯莫卡咖啡同埋latte.兩杯嘅拉花都好靚。Mocha佢嘅朱古力味好香濃,亦都唔會搶咗咖啡香味 Latte我第一次有藍莓乾配埋咖啡一齊,店員叫我哋先食咗藍莓乾,先再飲咖啡,令到咖啡味再突出啲。整體來講,我都好滿意今次嘅晚餐,之後會再試吓其他飲品,尤其是係咖啡

m7和牛漢堡包

大啡菇漢堡包

Mocha
佢嘅朱古力味好香濃,亦都唔會搶咗咖啡香味

Latte

Iced Americano $32呢度既咖啡好客製化 有好多items可以揀 例如咖啡豆、濃度、冰量、容量etc. 咁今次就揀咗fruit blend 飲落好清爽帶果香 加埋個海景就perfect✨評分: 9/10🌟Chocolate Hazelnut Roll $28呢個又可以揀焗返或者室溫上 咁我就揀咗焗返熱 一黎到已經香噴噴加埋個賣相都好靚😚 食落個包都鬆軟 而且有好濃郁既榛子味🌰 整體又唔會太甜 當下午茶食就剛好🥰評分: 10/10🌟———————————————————————NINETYs (星光行) (尖沙咀)尖沙咀梳士巴利道3號星光行2樓誠品生活L202及203號舖
Iced Americano $32
評分: 9/10🌟

Chocolate Hazelnut Roll $28
評分: 10/10🌟
———————————————————————
NINETYs (星光行) (尖沙咀)
尖沙咀梳士巴利道3號星光行2樓誠品生活L202及203號舖
Iced Americano
Iced Americano
2021-09-07 39 瀏覽
朋友約食飯,係誠品入面,都算闊落,唔算好多人,幾岩我地傾計聚舊!每人一個burger set再share,set包左薯蓉同yogurt,幾特別。Grilled Chicken Thigh Burger雞扒超嫩,好多汁!Orange Juice @ Alain Milliat好細心,玻璃杯都係凍的!來自法國既果汁,靜係睇個樽都覺得佢高級🤣。M7 Wagyu Beef Burger唔係一塊patty而係慢煮而成既粉嫩真。和牛!!😋薯蓉好滑,yogurt加左蜜糖,味道好natural,唔會好甜。LEMONGRASS & GINGER TEA聞落幾香,薑味飲落唔太重。仲有曲奇同咖啡買👀

Grilled Chicken Thigh Burger

雞扒超嫩,好多汁!

Orange Juice @ Alain Milliat

M7 Wagyu Beef Burger

唔係一塊patty而係慢煮而成既粉嫩真。和牛!!😋

LEMONGRASS & GINGER TEA

聞落幾香,薑味飲落唔太重。

仲有曲奇同咖啡買👀
  • Grilled Chicken Thigh Burger
  • M7 Wagyu Beef Burger
2021-09-06 542 瀏覽
今日同朋友行誠品 見到有間新開嘅café就入去試下~入面環境好闊落有好多座位~ 我地就揀咗窗邊大海景位見到Burger board 既相幾吸引 所以我地都叫嚟試試M7和牛漢堡$238呢款係呢間餐廳嘅其中一個signature漢堡用咗經過烘烤法式麵包Brioche搽上柚子蜜糖沙律醬麵包外脆內軟加上酸甜嘅醬汁 好好食~澳洲M7和牛肉眼切成一片片 脂肪分佈平均 慢煮過嘅和牛有滿滿嘅肉汁 肉質嫩滑同時有d咬口仲會夾住羽衣甘藍烤脾漢堡 $178Brioche麵包配上日式咖哩沙律醬 有淡淡嘅咖哩香氣雞脾肉質鮮嫩 一d都唔乾柴 雞皮亦煎得焦香帶金黃色 同樣配上羽衣甘藍為漢堡帶來清爽感每個burger board會連埋yoghurt同埋可以免費加配薯蓉原來漢堡配yoghurt都幾好食 食落清爽仲可以消除肉嘅油膩感再配埋好creamy嘅薯蓉好滿足Milk Oolong $58係一款好特別嘅茶葉 有淡淡嘅牛奶香氣同甜味加埋青檸令味道更爽口Black Latte $42熱竹炭Latte仲有好靚嘅拉花~ 奶味好香濃望住咁靚嘅維港夜景食晚餐真係好舒服
今日同朋友行誠品 見到有間新開嘅café就入去試下~
入面環境好闊落有好多座位~ 我地就揀咗窗邊大海景位

M7和牛漢堡$238
呢款係呢間餐廳嘅其中一個signature
漢堡用咗經過烘烤法式麵包Brioche搽上柚子蜜糖沙律醬
麵包外脆內軟加上酸甜嘅醬汁 好好食~
澳洲M7和牛肉眼切成一片片 脂肪分佈平均

Black Latte $42
熱竹炭Latte仲有好靚嘅拉花~ 奶味好香濃
望住咁靚嘅維港夜景食晚餐真係好舒服
2021-09-02 43 瀏覽
平時行經誠品都比NINETYS既環境吸引好想好想試 但係假期誠品人流比較多既關係就想平時先試今日收工就過黎試!!上網見到好多人都大讚佢地既burger 所以我地今日叫左2款burger M7 Wagyu Beef Burger平時好少見到和牛漢堡即刻貴少少都要試下呀😋貌相好吸引 一片片粉嫩既和牛鋪到好似花瓣咁和牛帶有小小焦香 肉汁滿滿Grilled Chicken Thigh Burger 上菜既時候香噴噴雞扒外表煎得香脆 又能夠保持肉汁另一個特別之處係以紫羽衣甘藍代替生菜口感更有層次另外會配埋薯蓉同Yogurt薯蓉軟綿綿 不錯不錯而我最愛係佢地既咖啡!叫左Ice cappuccino 好好飲用左銅杯去保持溫度食完漢堡 咖啡都唔會因為溶冰而變淡

平時行經誠品都比NINETYS既環境吸引
好想好想試 但係假期誠品人流比較多既關係
就想平時先試
今日收工就過黎試!!
上網見到好多人都大讚佢地既burger

另一個特別之處係以紫羽衣甘藍代替生菜
口感更有層次
另外會配埋薯蓉同Yogurt
薯蓉軟綿綿 不錯不錯

而我最愛係佢地既咖啡!
叫左Ice cappuccino 好好飲
用左銅杯去保持溫度
食完漢堡 咖啡都唔會因為溶冰而變淡

2021-09-02
2021-09-01 321 瀏覽
今日去左搵教主打卡🥰 打完卡就去左呢間澳洲餐廳dinner🇦🇺我地之前食過架啦, 星期6/日 要大排長龍, 靚景又咖啡☕正, 一定多人黎啦 今次夜晚黎, 大玻璃對住大海景, 好chill呀. 夜晚環境好有氣氛, 有情調,我地每人一份burger board,可以選唔同味道既薯蓉架.🍔和牛M7 WAGYU BEEF BURGER $238 和牛超嫩, 牛味濃, 份量都幾多下. 麵包加左牛油烘過, 脆脆地. 可惜包皮有提子乾 (我唔中意) Yogurt 加咗蜜糖, 勁好食呀, 直頭想食多一份. 🍔烤脾GRILLED CHICKEN THIGH $178 雞我覺得比牛更出色, 有雞鮮味. 推介. 另外加左$20薯蓉改左咗XO醬,好似食緊蘿蔔糕咁, 幾香口. 有驚喜野飲方面我地簡左手工啤, HAPPY HOUR 時間緊係啤一啤.🍺NINETYS COFFEE BEER (choco) - 超濃咖啡味, 都幾特別, 可以一試.🍺PALE ALE CITRA – 比較清爽, 呢款岩女仔飲, 易入口同埋都好夾食肉類.

🍔和牛M7 WAGYU BEEF BURGER $238
和牛超嫩, 牛味濃, 份量都幾多下.
Yogurt 加咗蜜糖, 勁好食呀, 直頭想食多一份.

🍔烤脾GRILLED CHICKEN THIGH $178
雞我覺得比牛更出色, 有雞鮮味. 推介.

2021-08-30
2021-08-31 44 瀏覽
Ninetys 開咗好多新分店,呢間喺星光行誠品入面,可以望到日落同海景,環境一流下午茶時間,都有唔少輕食選擇,我哋叫咗兩個burger boardM7 Wagyu beef burger +truffle mashed potato和牛嘅份量好多,唔算太多調味,食返和牛本身嘅油脂香味,但牛煎得比較乾身,反而佢嘅沙律菜好出色,個汁酸酸甜甜咁,好開胃Truffle mashed potato:好creamy好滑Grill chicken thigh burger+mashed potato with CO sauce雞脾好有肉汁,好juicy手沖Ninetys plus

雞脾好有肉汁,好juicy

手沖Ninetys plus
2021-08-31 40 瀏覽
When walking around the bookstore, it’s surprising to find that lovely cafe. I originally was arranged to sit close to the entrance. The armchairs were comfortable though I preferred sitting next to the window. The waitress knew it and nicely offered me the sea view seat when it’s available. She’s so nice and considerate! The coffee’s excellent! There’s even a coffee review card for each drink. I ordered cappuccino, with skimmed milk and beans of cocoa blend. I loved the nutty taste and the smoo

The coffee’s excellent! There’s even a coffee review card for each drink. I ordered cappuccino, with skimmed milk and beans of cocoa blend. I loved the nutty taste and the smooth foam.

Another drink we ordered was piccolo of fruity blend. It’d be the favourite for those who enjoy richer and stronger coffee taste. Again, it’s of professional standard as the cappuccino.

One more thing to mention is the awesome sea view. It’s a lovely experience to sip the coffee and enjoy the sunset view! It’s a good idea to grab a book and enjoy some time there.
2021-08-30
2021-08-29 279 瀏覽
好耐都冇食西餐 今晚嚟咗位於尖沙咀星光行誠品書店入面嘅餐廳😺餐廳環境幾舒服 都幾chill☺️ 店員安排咗我地坐窗邊嘅位置 可以望住維港嘅夜景食 增添幾分浪漫💛佢嘅漢堡有三款選擇 和牛 雞髀 同烤菇 作為牛魔王嘅梗係要食M7和牛漢堡啦🍔 和牛份量有好多 和牛片有返咁上下厚🤤 煎到半生熟嘅口感令到佢好有肉味同埋仲有好多肉汁🐮 沙律菜同入面嘅醬汁減低咗牛肉嘅油膩感 仲有漢堡嘅大小係啱啱可以一口咬晒全部餡 又唔會食得好狼狽 非常之值得一讚薯蓉就揀咗普通嘅 同松露嘅 普通嘅就比較重牛油味 松露就有輕微嘅菇味 兩款都好食😋 係用薯仔壓出嚟嘅薯蓉 食落口仲有啲粒粒薯仔🥔 證明係真材實料 唔係用粉開嘅Milk Chocolate 凍朱古力味道好濃郁 每一啖都係幸福嘅味道😚It’s easy 呢杯飲品好清新 酸酸地好開胃 令但漢堡更加唔會膩食物質素真係幾好 又可以望住個海食 令人心情愉快😝

食物質素真係幾好 又可以望住個海食 令人心情愉快😝
2021-08-27 65 瀏覽
同朋友行開誠品,留意到有間好chill的海景cafe,就嚟坐低食少少嘢傾吓計💕呢間cafe加咗好多港式的元素,感受到裝飾同設計都好有誠意👍🏻環境方面枱同枱之間都好闊落,餐廳唔會太嘈,同朋友傾計都好舒服😌有啲位可以對住維港海景,勁chill,可惜已經full左。我哋兩個女仔叫左兩個burger board同兩杯野飲。呢間主打都係咖啡,留意到可以揀好多唔同的咖啡豆同味道。可惜已經係晚上驚飲左瞓唔着,所以就叫左朱古力。☕MILK CHOCOLATE飲到好香濃嘅朱古力同埋奶香,但又唔會好膩,表面加左少少朱古力碎粒,好好飲👍🏻☕APRICOT HOUJICHA朋友叫咗培茶,都覺得不錯。🍔和牛漢堡 M7 WAGYU BEEF BURGER $238上菜時都覺得賣相好吸引。和牛正常發揮,味道偏淡,個人覺得可以再落多少少胡椒同鹽。個包反而有驚喜,鬆軟得來表面有少少酥脆,睇嚟呢間比較擅長bakery。Side dish係薯蓉同yogurt,個yogurt表面加左蜜糖,好好食。個包如果搽啲Yogurt一齊食就超正,我全程都係咁點住食😂🍔烤雞腿漢堡 GRILLED CHICKEN THIGH BRUGER

我哋兩個女仔叫左兩個burger board同兩杯野飲。

☕MILK CHOCOLATE

☕APRICOT HOUJICHA
朋友叫咗培茶,都覺得不錯。

和牛漢堡
和牛漢堡

烤脾漢堡

🍔烤雞腿漢堡 GRILLED CHICKEN THIGH BRUGER $178

朋友因為唔食牛,所以就叫咗呢個。雞腿肉超厚身,分量十足,煎得酥脆,朋友話整體都ok,可以醃得再濃味少少。

埋單時留意到櫃檯有啲曲奇,好大嚿好吸引,下次來tea 試吓先!

整體來講覺得呢間好chill,咖啡同飲品好出色,好適合同朋友傾偈relax👍🏻
2021-08-25 18 瀏覽
Ninety 一直係我bookmark list入面好想食嘅一個cafe!!!之前一直好想食佢個brunch,結果最後...竟然去食佢嗰dinner先🙈無辦法啦要就收工!佢入到去係好靚嘅海景!!忍唔住wa咗出嚟🙈尤其黃昏一流!!成個裝修好modern!好啱傾偈,唔算多人!正!佢啲水係備長黑炭淨化添呀!話可以令佢更pure 同平衡pH! wagyu burger with honey yogurt +truffle mashed potato個和牛啱啱好入面嫩紅,咬落口溶哂,皆因佢個邊邊有啲肥肉,所以成個口感非常之好👍🏼👍🏼而且包係少有嘅提子包,烘過熱辣辣再加牛油!仲有啲菜同醬都好清新,令成件事唔會好肥肥🥰Truffle/XO sauce mashed potato (+20)好似好濃縮嘅磨菇湯,又好特別wor!!不過我個人比較鐘意XO醬mashed potato!食落小小辣,但重口味好多hahaHoney yogurt好plain好健康!蜜糖唔算好甜,作為前菜十分okay!!😎另外叫咗個雞burger!雞勁大塊,好入味,新鮮整起,所以個加皮脆卜卜,好味😋一直見啲人都係介紹飲咖啡☕️但係我

Honey yogurt

另外叫咗個雞burger!
雞勁大塊,好入味,新鮮整起,所以個加皮脆卜卜,好味😋

一直見啲人都係介紹飲咖啡☕️但係我哋怕夜晚瞓唔着,所以就轉移去果汁同都幾多人推嘅朱朱力!!
我鐘意佢個熱朱朱力🥰好濃!!

2021-08-20 38 瀏覽
今日係誠品書店睇完書,經過見到有間餐廳係鋪頭隔離,原來係ninetys。之前食過佢間銅鑼灣分店覺得質素唔錯,朋友話想食burger,呢間又咁岩有,咁就唔行咁多食呢間!我地叫左2個burger board 加2杯酒。Wagyu Burger Beef + Mashed Potato XO SauceWagyu Burger Beef + Mashed Potato Truffle 個和牛漢堡d和牛好淋身,朋友個個肥肉少,我個個肥肉多,其實見仁見智,不過我就唔係特別鍾意肥🤣 但係和牛好香牛味,特別位係個包好特色係甜甜地,好似加左d柚子皮落去~薯蓉XO融合香港特色幾特別,我自己鍾意食XO所以覺得好惹味,黑松露個個都好香而且薯仔好綿密最後用個yougurt作結好完滿!呢到有香港手工啤 支持本地製作!
我地叫左2個burger board 加2杯酒。
最後用個yougurt作結好完滿!
呢到有香港手工啤 支持本地製作!