2022-07-11 1014 瀏覽
Got a hot Latte takeaway - fruity house blend! Pre-ordered at the open rice app to save waiting time. The open rice app has a detailed selection and customisation function.This is what I select! - 8oz x 1- Fruity x 1- Hot x 1- Skim Milk x 1There’s also a 15% off discount. So got a hot coffee at $38.3 only! A great start for the day!

This is what I select!

- 8oz x 1
- Fruity x 1
- Hot x 1
- Skim Milk x 1

2020-10-13 2226 瀏覽
由於疫情關係我哋已經好少出街食飯所以大部份lunch都係叫外賣嘅,今次試吓呢一間Ninety,雖然佢個位置比較偏遠要去到自動電梯頂蘇豪區嗰邊,不過個Menu其實都幾多選擇同埋幾抵,今次就揀咗呢個龍蝦飯試吓除咗龍蝦之外原來仲有車厘茄同埋兩隻煎蛋仲要係煎到燶邊,中間仲要係流蛋汁嘅撈飯係一流,重點係佢仲有嗰荷蘭醬,都幾match。個龍蝦都幾足料,都幾多肉,同埋一啲都唔「梅」用叉一夾就可以成隻蝦啲肉拎晒出嚟,啖啖肉好正重點係外賣只係$58,個價錢真係冇得輸

重點係外賣只係$58,個價錢真係冇得輸
外賣自取
2020-08-02 1004 瀏覽
啱啱搬過來金鐘嗰陣就已經有frd話呢間d coffee好得 & Mocha (fruity) is strongly recommended 之前試過灣仔同埋中環Ninety’s for lunch and dinner 覺得係一間俾心機經營既餐廳(除咗中環嗰間個waitress不斷提醒我地限時個半鐘好煩之外)今日好眼訓趁lunch過來試下 好好飲!!!! 朱古力味好濃但又唔係結tak tak嗰d 有咖啡香 🥰 甜度適中 仲要做緊promotion大杯至$30 only!!Lunch係呢度take a break👍🏼👍🏼
啱啱搬過來金鐘嗰陣
今日好眼訓趁lunch過來試下

好好飲!!!!

朱古力味好濃但又唔係結tak tak嗰d
有咖啡香 🥰 甜度適中
仲要做緊promotion大杯至$30 only!!
Lunch係呢度take a break👍🏼👍🏼
2020-07-21
2020-06-22 814 瀏覽
上回講到同6ou 朋友食完lunch, 佢就請我飲咖啡,你以為佢好好人?非也,係之前佢偷走見工,我幫佢攞tie 同西裝褸姐,不過慘就慘在都依家都未轉到工,疫情對經濟衝擊真係非同小可。我帶佢去我最鍾意去既cafe, 就係AIA tower 既NINETYs. 依家做緊優惠$30一杯,星期一好似有買一送一優惠,詳請睇番佢地ig 先知。我叫左杯flat white choco. flat white 維持一貫高水準,好飲。個杯既藍色我好鍾意。論質素論包裝論性格比,呢間都好過好多大型連鎖咖啡店,鍾意飲咖啡既不妨試下呢間,支持下呀。見到佢有d course 教人沖咖啡,有興趣有時間都可以去睇下。

flat  white
flat  white
  • Flat  White
2019-07-15 1595 瀏覽
若不是在這兒附近工作, 又或先在網上做Research,應該較難找到餐廳的位置. 因為它是在一座商業大廈的一樓位置.有數款沙拉和Baking可選, 當然還有不同類型的咖啡.這次選了Tofu Hana, 足夠的Green and Fruits, 燒過的豆腐也很惹味, 配上醬汁更是錦上添花.

有數款沙拉和Baking可選, 當然還有不同類型的咖啡.

2019-06-15 867 瀏覽
Nice kiosk in AIA Tower. The coffee is good, there are twi kinds of coffee beans, i chose the fruity one, it's refreshing, good for morning.I like the salmon sandwich, fresh and good mix of egg and cucumber.It's slightly cheaper than Starbucks but still not a cheap price.
Nice kiosk in AIA Tower.

2019-05-26 770 瀏覽
最近大學同學同我講,佢番工果度開左個好型既咖啡counter。食完lunch特登行過去了解下。真係好型,高冷風,有cyber感覺。個menu都好型,得black同white。杯既size都好型,得兩個size,一個比black ,一個比white。要大杯啲都無。種類都係得兩款,一係要fruity一係要Choco。本身唔識飲黑咖啡,決定要杯white,即係latte。一杯要成$42,當學野。店員介紹fruity。於是就要左杯white既fruity blend。等左5分鐘左右,終於有。試一試,個after taste真係幾fruity。有少少似藍莓味。真係幾特別,大開眼界。 I will be back。

真係好型,高冷風,有cyber感覺。
個menu都好型,得black同white。
種類都係得兩款,一係要fruity一係要Choco。

2019-05-21
5 分鐘 (外賣自取)
  • Fruity  Blend  White  Coffee
1K
2019-05-14 1532 瀏覽
早已嘗過NINETYs灣仔店時的咖啡,知道他們會在中環有分店當然要去撐場一下而NINETYs 中環友邦店的位置都十分方便,離中環地鐵站L出口步行約2分鐘便可到達,到達後需要經過2層長電梯才可看到NINETYs 友邦店位金融中心LG樓層(佔大堂位置的一角),與灣仔店不同之處是此店以輕食/飲品為主。地方乾淨整潔,給人舒適的感覺店舖只作簡單的設計(交錯的木條),貫徹其工業風,光源能夠透徹地照射,令人覺得更輕鬆舒服。簡單的排杯作點綴,很有特色。飲品方面有茶類(運用不同地方的茶製作),果汁,朱古力等等...另外還有咖啡,與灣仔店一樣,有黑/白之分,更可選擇多奶味/重咖啡味等等....真係你講得出都可以幫到你輕食都有唔小選擇牛角包/鬆餅(Ham Swirl, Custard Banish, Apple Turnover, Plain Croissant)(Chocolate & Almond Croissant, Almond Croissant, Muffin) 都算好多唔同既選擇還有三文治同沙拉原來店舖更設有Lunch Set (11:00 - 13:00)可供選擇三文治+咖啡 - $68沙拉
早已嘗過NINETYs灣仔店時的咖啡,
知道他們會在中環有分店當然要去撐場一下

地方乾淨整潔,給人舒適的感覺

簡單的排杯作點綴,很有特色。

還有三文治同沙拉

三文治+咖啡 - $68
沙拉+咖啡 - $80
Lunch  -  sandwich  +  coffee

我都叫番個抵食Lunch Set 先,
Latte Choco - 味道香醇濃郁,口感順滑,甜度適中
紅菜頭磨菇三文治 - 味道清新,且用麥包能減肥又飽肚

查問後,原來中環SOHO店即將開幕了,到時都要到朝聖一下(而且有熱食
,比灣仔店更大

2019-05-14