2021-05-17 585 瀏覽
呢間炸雞已經喺香港開咗業都一段長時間,而且都好紅,一直等到而家先去試,因為之前實在係太長龍啦,同埋原來佢係冇得訂位㗎,好彩今次中午去到都冇人等位,可以即刻入去,不過就只可以食90分鐘。環境算正常,枱與枱之間距離唔多,有啲迫,同埋都幾嘈,加上佢平時喺度播韓國MV。芝士炸雞一上枱已經芝士味濃厚食落都好芝士,食一舊已有d滯芝士吉列豬扒烏冬好邪惡既吉列豬紅,內有流心芝土仲有蛋、年糕、炸紫菜飯條、魚糕、魚條、烏冬都幾辣香蒜炸雞都係屬於濃味一類炸雞肉質算鮮嫩,味道亦唔錯,冇食到雪藏味玉子燒唔錯幾滑,面頭好多蘿蔔蓉好清新炸蝦紫菜飯卷見到都飽左一半,份量都幾多,香脆,亦足料總結食物選擇算多,基本韓國食物都有得叫,炸雞都係比較滯的類別,同埋要叫d主食緩和下,價錢略高,不過同普通炸雞店價錢定位差唔多

芝士炸雞
一上枱已經芝士味濃厚
食落都好芝士,食一舊已有d滯

芝士吉列豬扒烏冬
好邪惡既吉列豬紅,內有流心芝土
仲有蛋、年糕、炸紫菜飯條、魚糕、魚條、烏冬
都幾辣

香蒜炸雞
都係屬於濃味一類
炸雞肉質算鮮嫩,味道亦唔錯,冇食到雪藏味

玉子燒
唔錯幾滑,面頭好多蘿蔔蓉好清新

炸蝦紫菜飯卷
見到都飽左一半,份量都幾多,香脆,亦足料

2021-02-27
2021-05-17 522 瀏覽
次次行朗豪坊都想試 今次平日夜晚去都要排成個鐘倒 但係香港人精神就係排隊🤣1個鐘 no problem for FOODYBLOOGY🍑!介紹返我熱氣指數爆燈生痱滋前夕食嘅野...💟輕盈蒜蜜炸雞 [$185 w&d, $188 whole]無晒wings & drumsticks QAQ 要嗌有骨全雞 嚟到賣相好正 以為薯條油淋淋稔batbat 原係沾滿蒜蜜汁! 呢個sauce超香又甜 夠味但又唔會即刻浸稔啲雞!不過 始終嚟食炸雞 會expect好juicy嫩口嘅炸雞 唔知係咪因為輕盈😂雞肉雖然脆口但唔滑 比較鞋 雞胸質感強🤣💟韓式海鮮炸醬麵 [$118]睇menu仲以為係hea99炸醬公仔麵 但照嗌becoz I LOVE~ 點知係真•炸醬麵!!!🖤🖤🖤唔會太鹹 幾正宗!加埋隻煎蛋同海鮮同I LOVE魚糕 好好送雞😍😍😍😍😍會encore!!!!!💟醃蘿蔔 點解要提醃蘿蔔 純粹係想讚佢嘅service ⼀坐低就有一小碟泡菜+蘿蔔 我地食到最後加水再問可唔可以添醃蘿蔔因為WE LOVE IT🤣🤣店員超nice俾左成碗仔我地 雖然熱氣但清左好多熱🤣🤣🤣
介紹返我熱氣指數爆燈生痱滋前夕食嘅野...

💟韓式海鮮炸醬麵 [$118]

💟醃蘿蔔
2021-05-13 419 瀏覽
哩間炸雞店基本上我每隔一兩個月就要食一次,哈哈哈哈哈,因為真係好好食😋😋😋白郡主炸雞拼辣醬炸雞,🐥🐥🐥白郡主炸雞好香,炸得好脆,出面包住酸忌廉汁,勁開胃,酸酸甜甜,🥰🥰🥰真係我嘅大愛,,辣醬炸雞,比較普通,味道都不錯,哈哈,辣辣地甜甜地,因為白郡主太出色,所以哩個就變到好普通🤪🤪🤪🤪原味手抓飯,😚😚好多紫菜,中間包住蟹柳碎,蟹子,然後再淋上沙律醬!!!!好正😂肚餓嘅時候真係可以一個人食晒一盤

2021-05-06 728 瀏覽
朋友第一次帶我黎食個陣,因為有一個朋友一句話好一般,唔太好食,所以我期望都冇咁大,食左之後發現,原來冇期待係會有驚喜!1.韓式甜辣x白郡主呢兩個味道真係非常出色,韓式係鹹鹹地+甜甜地,唔會太鹹亦都唔會太甜,味道好好。而白郡主姐係甜乳酪醬,去過韓國應該都知道真係好好食同埋真係好特別啊,冇估到香港都有!2.手抓飯呢個我真係好鍾意食,超級推介,我每次都係點龍蝦沙律嘅味道,非常啱胃口,超級推介!整體黎講係幾好食,以上2個都係我非常推介個食物!
1.韓式甜辣x白郡主

2.手抓飯

整體黎講係幾好食,以上2個都係我非常推介個食物!
  • 白郡主炸雞
  • 韓式手抓飯
2021-04-23 1420 瀏覽
NeNe Chicken - Mong Kok每個星期都要食一次韓國食物,唔食唔安樂!之前間唔中都有去食過嘅今次就試吓其他唔同嘅菜式。芝士炒年糕伴拉麵炒年糕就冇咩特別嘅又唔會太淋身剛剛好,好煙韌,年糕夾着拉麵佢加啲芝士上去口感一流,真係好夾。皇室豬肋骨伴芝士火鍋配脆薯條鍾意食芝士嘅朋友就唔好錯過啦,肋骨骨呢加上嘅燒烤醬,味道好濃郁,真係好豐富,炸雞-甜辣同招牌炸雞另外食韓國嘢點少得食炸雞啊,當然你個招牌炸雞同埋韓式甜辣啦。佢哋嘅炸雞呢就唔嚡身,口感嫩滑,另外仲要係啱啱炸出嚟嘅,真係好幸福。雙重滋味炸雞 (自由選擇兩種口味)無骨雞件 $188皇室豬肋骨伴芝士火鍋配脆薯條 $275芝士炒年糕伴拉麵 (🌶) $112NeNe Chicken (朗豪坊) (旺角)旺角亞皆老街8號朗豪坊11樓30號舖分店:元朗/葵芳/將軍澳/大埔
NeNe Chicken - Mong Kok

芝士炒年糕伴拉麵
皇室豬肋骨伴芝士火鍋配脆薯條
炸雞-甜辣同招牌炸雞

雙重滋味炸雞 (自由選擇兩種口味)
無骨雞件 $188
皇室豬肋骨伴芝士火鍋配脆薯條 $275
芝士炒年糕伴拉麵 (🌶) $112

NeNe Chicken (朗豪坊) (旺角)
旺角亞皆老街8號朗豪坊11樓30號舖

分店:
元朗/葵芳/將軍澳/大埔
2021-04-20 993 瀏覽
投訴投訴😓😓唔會再去難得同朋友去聚會食飯,我哋叫咗一個雙拼無骨嘅雞,其中一個係初雪炸雞,另外一個係香辣嘅炸雞。食過嘅人都知道初雪炸雞係有薯片,個重點已經唔係啲薯片。而係我哋身為客人,我唔想整污糟隻手,所以我想要對手套only😂每一次去食呢間餐廳,去晒香港所有分店,旺角呢間都曾經嚟過幾次,都係第一次聽到話唔可以比手套😂不如你話俾我聽我食薯片點樣用支叉食薯片????個重點係,我哋好有禮貌咁問其中一個女侍應,唔好意思想問吓有冇手套。佢就答我哋唔可以,我哋問點解,佢話因為你嗰件係無骨🙂🙂然後我哋都已經好好咁講但係我哋其他分店食開都係可以要手套,然後條女竟然啤住我哋,之後就走咗😂😂🙂🙂🙂🙂🙂🙂轉個頭我哋嬲嬲地問第二個男仔,個男仔即刻好好態度話拎比我地🙂🙂我想講我想要對手套姐,使唔使咁冇禮貌?而家我得罪你?同你講但係我哋第二間食過都有手套,可唔可以俾對我哋。使唔使啤住我哋🙂?韓國嘢食炸雞不嬲都有手套㗎啦,依家要你一對手套姐,使唔使咁串😆?本身好鍾意食呢間雞,而家真係唔想再食😀

投訴投訴😓😓唔會再去

我想講我想要對手套姐,使唔使咁冇禮貌?

本身好鍾意食呢間雞,而家真係唔想再食😀
2021-04-20
2021-04-11 1201 瀏覽
今日出去買野,同朋友一齊去食韓式餐廳,午市時間無需等位。入去叫了三個菜,一個韓式牛肉粉絲鍋,一個牛肉薯條和一個初雪拼蒜蓉醬油炸雞。我個人覺得除左炸雞,其他兩款食物味道偏鹹。變成味道比較重。而兩款炸雞我更愛初雪,原因是初雪炸雞外皮炸得比較脆,口感更佳。整體來說份量十分足夠,三個人食三個菜都非常之飽。而價錢不算貴,只係味道偏鹹。
今日出去買野,同朋友一齊去食韓式餐廳,午市時間無需等位。

2021-03-24 1475 瀏覽
雙重滋味炸雞 無骨($188)初雪x韓式甜辣 係最愛既配搭 份量都算多2人分有剩初雪芝士粉多 好香韓式甜辣 就岩哂鐘意食甜酸辣既朋友仔 辣味岩哂食唔到辣既啊妹 炸雞香脆得黎唔會乾身 非常Juicy家姐啊妹懶人黎 次次去都會叫無骨雞 啖啖肉咁食好爽另外配菜醃蘿蔔同泡菜都不錯-芝士炒件糕伴拉麵($68)感覺冇咩特別 有少少似泡菜拉麵加左年糕年糕煙韌 份量大 好飽肚
雙重滋味炸雞 無骨($188)
初雪x韓式甜辣 係最愛既配搭 份量都算多2人分有剩
初雪芝士粉多 好香
炸雞香脆得黎唔會乾身 非常Juicy
家姐啊妹懶人黎 次次去都會叫無骨雞 啖啖肉咁食好爽
另外配菜醃蘿蔔同泡菜都不錯
芝士炒件糕伴拉麵($68)
感覺冇咩特別 有少少似泡菜拉麵加左年糕
年糕煙韌 份量大 好飽肚
2021-03-24 951 瀏覽
上次路過朗豪坊又好想食炸雞就入左去試下,叫左一個招牌炸雞同埋避風糖炸雞無骨雙拼。佢既招牌炸雞同出面既一般炸雞味道差不多,但係避風塘炸雞就好好食,有d炸蒜粒係面,而炸雞表面就搽左一層甜甜地既糖漿,食到唔同口感同味道,層次相當豐富!
2021-03-13 1207 瀏覽
係旺角做完運動去食dinner 朋友話想食韓國炸雞 就決定去試nene chicken! 因為係星期日所以就算我地18:45左右到都要排隊 不過都係等左15分鐘左右就入得~我地就叫左半半嘅炸雞($188) 分別係蒜香醬油炸雞同初雪炸雞 整體黎講份量算多 炸粉都唔係好厚 味道唔似雪藏雞 不過略嫌唔太juicy肉質都唔算話嫩滑蒜香醬油炸雞其實幾好味相對上亦無咁漏 但係好大嘅敗筆係蒜味真係無乜 同埋醬汁可以多啲 初雪炸雞就係沈左一堆芝士粉上啲雞 好重芝士味👍🏼 不過感覺較普通 我個人好鍾意個幾塊薯片😂 好脆同芝士粉都好夾另外嗌左卡邦尼炒年糕麵($110) 呢個意粉真係好邪惡 超濃郁同超creamy 忌廉味好重 不過真係超級超級油膩 好快就會覺得好漏好濟 個人唔太推介🙈🙈整體而言都不錯 可以再黎試其他口味~

整體而言都不錯 可以再黎試其他口味~
建議:🐓🐔炸雞ok, 不過其他食物質量唔太穩定話說有Fd子睇左 試伏 #好味 048 即晚就約要再去一戰Nene Chicken 今次星期五晚 19:30去到,門口已經人山人海🙈 等到20:30終於入得座,係等既時候都諗定左要encore 啲咩 😋今次食左:🧀芝士炒年糕配拉面 ($112)份量比上次少左,個麵食落係硬既 (個麵煮好左一半,一半係生架,食到媽咪麵甘😌),上面啲芝士係得少少一舊 (上次食都叫做充滿左芝士)。🐮正宗韓式牛肉野菇鍋 (配飯 $84)一上菜,餐牌與現實極不乎有兩束生勾勾金菇甘訓左係啲牛肉上面😂 個鍋仲要無咩湯 🐔雙拼炸雞 (辣白郡主+甜辣) $188雞夠熱,但係醬係凍🙈 但食落都👌雞件舊舊都滑👍質素keep 到Btw, 如果唔想等記住一係早啲到,一係就download 定 The 某app 拎 (去到門口先醒起 😫)
建議:🐓🐔炸雞ok, 不過其他食物質量唔太穩定

今次食左:

🧀芝士炒年糕配拉面 ($112)

🐮正宗韓式牛肉野菇鍋 (配飯 $84)
一上菜,餐牌與現實極不乎
有兩束生勾勾金菇甘訓左係啲牛肉上面😂 個鍋仲要無咩湯

🐔雙拼炸雞 (辣白郡主+甜辣) $188

60 分鐘 (堂食)
建議:雞蛋卷有分迷你/勁量,迷你裝已經夠3-4人食 🥚🦐又有Fd 子生日,話想懷念下 🇰🇷🐔韓國炸雞既日子,所以去左食朗豪坊 11樓既 NeNe Chicken。平日夜晚大概7:30左右已經差不多Full,門口就有堆人等緊 外賣 (自取做緊優惠👍)落左單之後等左大概10-15分鐘就有得食,今次試左:🐓雙拼炸雞 (無骨 $188 /有骨 $178) 夠熱夠脆 (真好好食,食到最後都仲係脆😋)👉🏻甜辣 汁好多,每舊雞都沾滿哂,不過辣味唔夠👉🏻香蒜配脆薯個汁都算幾好食,但蒜味唔夠,汁量唔夠多。另外,薯條淋哂,完全唔脆唔熱。🥚迷你雞蛋卷 ($118) 可選明太子/龍蝦沙律/泡菜見到"迷你" 你以為係細份咩😌 原來係原條裝。本身想揀明太子,可惜無哂,所以揀左龍蝦沙律。 切開中間係有芝士 (可以拉勁長既芝士𢇁),龍蝦沙律餡有幾粒蝦、午餐肉?!、火腿?!整體味道唔錯,不過相信明太子會係更好既選擇😂👉🏻仲有款叫勁量雞蛋卷,份量係2x 迷你裝,超大條 🧀芝士炒年糕韓國拉面 ($112)係魚糕呀 🤭 好耐無食過👍 個辣味好夠,而且配韓國拉面真係絕配。
建議:雞蛋卷有分迷你/勁量,迷你裝已經夠3-4人食 🥚🦐

落左單之後等左大概10-15分鐘就有得食,今次試左:

🐓雙拼炸雞 (無骨 $188 /有骨 $178)
夠熱夠脆 (真好好食,食到最後都仲係脆😋)

👉🏻甜辣
汁好多,每舊雞都沾滿哂,不過辣味唔夠
👉🏻香蒜配脆薯

🥚迷你雞蛋卷 ($118) 可選明太子/龍蝦沙律/泡菜

整體味道唔錯,不過相信明太子會係更好既選擇😂
👉🏻仲有款叫勁量雞蛋卷,份量係2x 迷你裝,超大條

🧀芝士炒年糕韓國拉面 ($112)
45 分鐘 (堂食)
2021-02-08 1511 瀏覽
係朗豪坊行到咁上下見肚餓。於是就入嚟試下啦我地先點左呢個邪惡芝士炒年糕拌拉麵。說穿了即係即食麵。好喇,重點唔係呢樣。重點係食物嘅味道丫嗎。呢個芝士炒年糕係超級好味。首先佢芝士味勁濃。而且年糕炒得非常之淋。咬落去再加埋啲醬汁。可以話係完美嘅組合。就係因為佢個汁太好食。我地清晒所有汁同即食麵另外。我地亦都叫咗個蛋捲。蛋捲蛋味濃郁。而且配個蟹籽同火腿粒嚟食竟然有意想不到嘅效果。整體而言。呢一餐我係食得非常之滿足
係朗豪坊行到咁上下見肚餓。於是就入嚟試下啦
我地先點左呢個邪惡芝士炒年糕拌拉麵。說穿了即係即食麵。
好喇,重點唔係呢樣。重點係食物嘅味道丫嗎。
就係因為佢個汁太好食。我地清晒所有汁同即食麵
2021-01-20 1604 瀏覽
This fried chicken restaurant I have seen it almost everywhere in South Korea and in case you don’t know already, fried chicken with beer is a hype there. My friend and I were indecisive of which lunch set to get so we were looking around for inspirations. We saw the classic fried chicken platter as we had a glimpse of someone else’s table. Of course, we eventually got a boneless platter in two flavours - spicy and sweet and soy sauce & garlic ($188). It’s of no surprise that we got to pair fried chicken with drinks so we ordered green grape Nene soda ($38) and lychee blue butterfly ($58).

Admittedly, the hot & spicy sauce tasted a little too artificial so the soy sauce option was better. Though the drinks were novel and tasted nice. Overall, I wouldn’t go for the fried chicken platter in the near future as it gave me a minor sore throat soon after consuming but I don’t mind trying out their other dishes next time.
2021-01-19
午餐
難得系第四波前慶祝朋友既生日,小編同朋友就去左朗豪坊既nene chicken 食生日飯。尼到韓式餐廳,炸雞同泡菜炒飯一定無放過。除左依d要比錢既美食,免費既醃蘿蔔更加不能放過。講番食物,首先系雙拼炸雞,有初雪味同甜辣味。初雪其實系落好多芝士粉系炸雞既上面,每啖食落去就好似食緊薯片d味精粉,味道有少少普通。而韓式甜辣味就正常少少,但食多幾舊好似食緊菠蘿咕嚕肉咁。輕盈蒜蜜脆炸雞反而勁好食,個醬汁調得勁好食,相比起雙拼,蜜脆炸雞真系好食幾倍。但其實本身系因為薯條先叫佢。泡菜炒飯就有滿滿既芝士,食落好滿足,泡菜再多少少會更好。而個pizza實在系勁邪惡,全部都系芝士,唔知系咪批底問題,食左幾啖就開始濟,唔想再掂佢。整體所有食物都正常,有得任食蘿蔔勁開心,但pizza 中左伏。

韓式甜辣炸雞配初雪炸雞

輕盈蒜蜜脆炸雞

芝士蛋伴泡菜炒飯
芝士雞肉pizza
2020-11-14
45 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日