2022-05-30 23 瀏覽
最近呢一間喺屯門巿廣場嘅拿破崙蛋糕🍰好出名 最近仲贏咗世界賽冠軍🏆上次就食咗個草莓麻薯味❤️賣相真係好吸引 面頭鋪滿勁多士多啤梨🍓三層酥脆酥皮 再加兩層軟滑嘅鮮忌廉 入面仲有超多煙韌嘅麻薯粒粒 口感好豐富!
Neko Puff首創一小時即叫即焗拿破崙😍新鮮烘製保證鬆脆,依家有15款拿破崙提供,分別伯爵茶無花果、玉桂蘋果、糖蔥餅椰蓉芝麻 、焦糖燉蛋拿破崙等等,相當特別😆甚至可以揀‘Give Me 2’,同一蛋糕自選兩款口味🎂法式栗子拿破崙|$308|8/10蛋糕有3個size,店員介紹1lb岩2-4人食,預訂前1小時WhatsApp落單就可以,由於無防腐劑,最好1天內食,打開盒已經聞到好香既栗子味🤤酥皮重牛油味,切落去勁酥脆,忌廉輕盈幼滑且不甜膩,中間夾住絲絲綿密的栗子蓉😋我覺得好食過某些酒店既出品

🎂法式栗子拿破崙|$308|8/10
2022-05-24
60 分鐘 (外賣自取)
2022-05-26 40 瀏覽
<Hong Kong🇭🇰• Tuen Mun>“咬我唷!!! 蛋白拿破崙蛋糕”平時鍾意整甜品蛋糕,間唔中都會試吓唔同餐廳餅店嘅正品😚呢間餅店嘅拿破崙非常出名😍我都忍唔住買返個蛋白拿破崙返去同屋企人分享🤤蛋白拿破崙蛋糕呢款蛋白拿破崙蛋糕以3層拿破崙酥皮同兩層蛋白忌廉組成,面頭仲有麻薯做裝飾,賣相已經非常吸引💕每塊酥皮經多次疊製而成,非常酥脆!配上香甜幼滑嘅蛋白忌廉,同QQ 麻薯一齊食,口感非常豐富!我哋將蛋糕一分為四,一人一件好滋味😋記住食嘅時候記得鋪張枱墊,唔係就會食到周圍都係🙊呢間蛋糕店嘅蛋糕都係即日製作,所以提早預訂就最好!本來訂咗當日6:00拎蛋糕,諗住提早5:00去拎蛋糕,蛋糕即場整緊😍知道如此新鮮,當下特別興奮!Neko Puff📍屯門屯順街1號屯門市廣場1期1樓Kiosk 7號舖......#拿破崙#chantaljj屯門#屯門美食#高質甜品#拿破崙蛋糕#拿破崙蛋白
<Hong Kong🇭🇰• Tuen Mun>
“咬我唷!!! 蛋白拿破崙蛋糕”

蛋白拿破崙蛋糕

呢間蛋糕店嘅蛋糕都係即日製作,所以提早預訂就最好!
知道如此新鮮,當下特別興奮!

Neko Puff
#高質甜品
#拿破崙蛋糕
#拿破崙蛋白
2022-05-26 30 瀏覽
今晚慶祝家人生日就試下呢間屯門大熱的獲獎拿破崙蛋糕🍰🤤🤤-心思思唔知揀咩味 索性揀Give Me 2 拿破崙 可以一次過食晒兩個口味😋😋最後心大心細揀左 法式栗子🌰 & 鮮芒果🥭 份量岩晒 5-6 人家庭份量 真係大滿足🥳🍰 Give me 2 拿破崙蛋糕(2 lbs) $598厚厚嘅忌廉&酥餅 賣相已經好吸引🤩🤩 好多超幼細嘅栗子蓉 鋪滿晒半邊蛋糕而另一邊就係鮮芒果肉及忌廉 上面仲有數粒朱古力粒🥰🥰酥餅好厚好酥脆 好有牛油香🤩🤩 栗子蓉 口感幼滑 好香栗子 甜度適中😋😋分量十足 鋪滿晒整個酥餅內層都有栗子蓉 🤤🤤 另一邊 芒果😝不過略嫌芒果肉份量較少 🥲 如果芒果肉多啲就更加好味😝 🍽🍴總結 🍽🍴我自己都係第一次食咁大個千層拿破崙蛋糕賣相十分吸引 酥皮都非常鬆脆香不過價錢真的有點貴💸💸偶然食下 都係唔錯嘅選擇 😋😋

今晚慶祝家人生日

法式栗子 & 鮮芒果
2022-05-10
法式栗子 & 鮮芒果
2022-05-24 18 瀏覽
呢間人氣高企拿破崙店 係得獎嘅拿破崙 出名即叫即製食材選用法國直送原材料製作試過放左雪櫃1日個酥皮竟然仲係脆架 不過都係建議最好1日內食完仲可以預先係網站上預訂岩晒訂嚟同朋友慶祝生日🔸伯爵茶無花果拿破崙 $308(1磅)拿破崙酥皮採用左法國牛油,牛油味特別香濃,酥皮層次分明,入口鬆脆!伯爵茶忌廉係用左英國Twinings伯爵茶包製成,非常香滑,而且散發出陣陣茶味的芳香。牛油配埋無花果清甜,有多重口感享受!
呢間人氣高企拿破崙店
個酥皮竟然仲係脆架
不過都係建議最好1日內食完
仲可以預先係網站上預訂
岩晒訂嚟同朋友慶祝生日

🔸伯爵茶無花果拿破崙 $308(1磅)
2022-05-05
下午茶
生日
2022-05-23 41 瀏覽
最近呢一間拿破崙蛋糕🍰出晒名 嗰日去開屯門就買來試吓!呢度足足有成13款唔同口味嘅拿破崙 實有一款啱你食☺️用左3層酥脆嘅拿破崙酥皮 夾住兩層軟滑嘅忌廉 酥皮牛油味好濃郁 食落唔會好油膩感 甜而不漏❤️
最近呢一間拿破崙蛋糕🍰出晒名 嗰日去開屯門就買來試吓!
屋企人食過,所以趁媽咪生日買嚟食😛飲食記錄:蛋糕師傅會按客人拎蛋糕時間預時間焗拿破崙酥皮,所以酥皮好香脆😋酥皮牛油味好重🤤芒果鮮甜🥭配埋充滿奶香嘅忌廉🤍非常好吃😍
屋企人食過,所以趁媽咪生日買嚟食😛

飲食記錄:

生日
拿破崙蛋糕
繼上次吃過糖蔥餅椰蓉芝麻拿破崙 今次要再試下其他味先得😇😇😇😇.《Earl Grey Ficus Carica Napolen Cake》伯爵茶無花果拿破崙即叫即焗一定係最香脆最鬆化層層金黃 層層分明😋😋😋不過今次最impressed係個忌廉🤩🤩🤩同之前一樣香濃幼滑 但特別之處係清晰可以見到忌廉夾雜着點點伯爵茶葉籽☕️🫖就散發出陣陣伯爵香 入口香甜面頭的無花果好新鮮 對比起黎相對清甜😌😌😌

繼上次吃過糖蔥餅椰蓉芝麻拿破崙
清晰可以見到忌廉夾雜着點點伯爵茶葉籽☕️🫖
就散發出陣陣伯爵香 入口香甜
面頭的無花果好新鮮 對比起黎相對清甜😌😌😌
2022-05-15 38 瀏覽
✨法式栗子拿破崙每日限量供應 需要一小時前預訂拿破崙即叫即焗 口味都有唔少選擇有十多款選擇 有部份口味幾特別今次揀咗栗子口味 賣相唔錯面層有栗子蓉同忌廉各一半拿破崙 層次幾豐富 鬆脆 帶牛油香內餡 栗子蓉幼滑香甜 忌廉厚滑整體唔太甜 都唔錯呢個係一磅裝 四人分享啱啱好味道唔錯 即叫即焗 可以確保新鮮度除咗一磅裝之外 另有其他size供選擇值得一提係呢度嘅拿破崙 之前攞過獎所以有冠軍拿破崙之稱而最近都幾受歡迎如果想試建議可以先預訂服務唔錯 價錢可以
✨法式栗子拿破崙

而最近都幾受歡迎
如果想試建議可以先預訂
服務唔錯 價錢可以
2022-05-10 66 瀏覽
話說今年生日阿女買咗呀拿破崙周圍生日蛋糕 聽聞都幾百蚊一個 喺我哋老人家眼裏面幾百蚊買一個過濾係唔值嘅因為太細件 佢大概係五吋乘5吋左右 我特登用吧 陶瓷刀去切佢 都非常硬好難砌 如果用普通一把刀我相信係砌唔到囉 同埋佢個 拿破崙嗰個皮呢係好油膩好硬食落口一啲口感都冇 唯一可取嘅就係佢啲忌廉係好滑 雖然呢間舖頭好出名但係正如我標題話齋食過一次唔會再食第二次 喺老人家眼中一呢唔抵食魚餌太油膩相位 好唔好食其實都係見人見住後生仔可能會鍾意食多啲但上咗年紀嘅著少食為妙
2022-05-10 1229 瀏覽
🌸屯門得獎拿破崙🌸Neko Puff🍰適逢母親節,今天特意預定了主打得獎拿破崙的甜品位-「Neko Puff」購入母人親節限定拿破崙,與母親及家人歡度母親節,慰勞媽媽的辛勞❗甜品店有可愛貓咪裝飾,提供多款精美優質的蛋糕甜品❗而店員殷勤有禮,會細心替客人介紹甜品。我們一行2人共點了以下餐點:🌟 拿破崙 $388這是全港最新鮮的即焗即食的得獎拿破崙,拿破崙蛋糕賣相非常精緻,份量十足!最快1小時預定,即叫即焗,12小時內保持最佳鬆脆度而24小時內能品嘗新鮮美味!絕對是實至名歸的得獎拿破崙。這款拿破崙有三層充滿牛油香氣的超新鮮鬆脆鬆脆酥皮,而每一層中間也有不同的新鮮時令水果夾雜著香滑細膩的鮮忌廉,最上層有新鮮韓國草莓、中層為熟作芒果而低層是無花果,口感豐盛有層次,非常香脆新鮮滋味,絕對是一個集色、香、味於一身的拿破崙蛋糕❗🧾總體評分美味指數:⭕⭕⭕⭕️⭕️賣相指數:⭕⭕⭕⭕️⭕️抵食指數:⭕⭕⭕⭕5⭕️為滿分總括而言,此蛋糕店的的甜品蛋糕質素高,有多款特色精緻的蛋糕,還提供多款口味的拿破崙❗餐廳鄰近屯門站,絕對是屯門的優質蛋糕之選❗ 📍Neko Puff (屯門):屯門屯順街1號屯門市廣場1期1樓Kio
🌸屯門得獎拿破崙🌸Neko Puff🍰
適逢母親節,今天特意預定了主打得獎拿破崙的甜品位-「Neko Puff」購入母人親節限定[My Dear]拿破崙,與母親及家人歡度母親節,慰勞媽媽的辛勞❗

我們一行2人共點了以下餐點:

🌟[My Dear] 拿破崙 $388

🧾總體評分
美味指數:⭕⭕⭕⭕️⭕️
賣相指數:⭕⭕⭕⭕️⭕️
抵食指數:⭕⭕⭕⭕
5⭕️為滿分

📍Neko Puff (屯門):屯門屯順街1號屯門市廣場1期1樓Kiosk 7號舖
2022-05-08
15 分鐘 (堂食)
母親節
  • My  dear
2022-05-09 895 瀏覽
🥇拿破崙蛋糕是香港人最受歡迎的甜品之一Neko Puff的拿破崙,更獲得 LRN Worldwide Instagram Contest 30th Competition 世界賽冠軍!比賽由瑞士著名的甜品品牌La Rose Noire舉辦,有338個來自不同國家的蛋糕店參加,初選由舉辦機構試食,之後就網上投票,由網民在IG投票畀like,最後由Neko Puff的Chef Gloria Lam以61,702的票數勝出!好犀利👍🏻😋拿破崙系列重點是餐廳標榜拿破崙即訂即做,最快一小時前預訂,就可以取貨。由於即訂即做,故能保持酥餅的香脆味,買回家大刀一切,更可以聽到「卡察」、「卡察」聲,吃落酥皮入口即碎,鬆化無比!🍰▪️伯爵無花果 1 lb $ 308 焦黃色的酥餅部份層次分明,鬆脆無比,牛油味濃香到不得了,Cream嘅部份用上伯爵茶加無花果肉製作嘅鮮忌廉,食到粒粒無花果肉忌廉非常香滑而且又唔甜,頂部用上新鮮無花果加忌廉作點綴,蛋糕美觀得來真係超級好食,不愧為得獎作品,下次一定要試其他味道👍🏻👍🏻

🍰▪️伯爵無花果 1 lb $ 308

• 無花果拿破崙
2022-05-08 56 瀏覽
🍰Neko Puff🍰📍:屯門屯順街1號屯門市廣場1期1樓Kiosk 7號舖⏰:11:30am-8:00pm呢間得過獎既拿破崙最近好出名🥰佢啲食材直接由法國訂👍🏻味道一啲都唔馬虎 對得住個價錢😍而且要提早一小時預訂架 即叫即焗!🍰焦糖燉蛋拿破崙呢間足足有13款唔同味道既拿破崙 有好多款都系用新鮮水果製造🥰不過我今次想試吓焦糖燉蛋款😍我同屋企人加埋三個人食都覺得好飽🙈食完唔算好漏 份量勁足料!金黃色既酥皮層次分明 有三層香甜既酥皮 鬆化香脆 面層有士多啤梨🍓同藍莓🫐 再配埋軟滑既忌廉 唔算好膩 令人停唔到口🥰難得咁遠過到屯門 一定要再食呢間既姊妹店 @kuru.lab 呢間係主打牛角包窩夫 而我系勁鐘意食牛角包窩夫的!🥐提子麻薯牛角包窩夫用左特選波子青提 加上日本直送麻薯 提子粒粒飽滿香甜 麻薯既煙韌增加左整個窩夫既口感!🥐無花果牛角包窩夫店員話呢個係最好賣🥰 上次已經試過佢地呢款 真系好有驚喜!難得今次經過 一定要再食!餐廳選用左秘魯鑽石無花果 香滑嘅忌廉 再加埋香甜嘅無花果 同牛油味濃牛角包窩夫 口感非常豐富😍#香港美食 #平民美食 #屯門 #屯門美食 #香港 #美食 #hkfood
🍰Neko Puff🍰

📍:屯門屯順街1號屯門市廣場1期1樓Kiosk 7號舖
⏰:11:30am-8:00pm

而且要提早一小時預訂架 即叫即焗!

🍰焦糖燉蛋拿破崙
不過我今次想試吓焦糖燉蛋款😍

金黃色既酥皮層次分明 有三層香甜既酥皮 鬆化香脆
面層有士多啤梨🍓同藍莓🫐 再配埋軟滑既忌廉
唔算好膩 令人停唔到口🥰

🥐提子麻薯牛角包窩夫

🥐無花果牛角包窩夫

#香港美食 #平民美食 #屯門 #屯門美食 #香港 #美食 #hkfood #hkfoodie #openrice #hkfoodblogger #hkfoodies #foodshare #hkrestaurant #foodie #hkfoodblog #食評 #美食推介 #foodhk #得獎拿破崙 #拿破崙 #nekopuff #kurulab #窩夫
2022-05-01
  • 焦糖燉蛋拿破崙
2022-05-08 33 瀏覽
山長水遠入屯門🚉就係為咗買「Neko Puff」嘅拿破崙😤.The One 傾情拿破崙🎂呢款係以愛為主題❤️包裝好浪漫💝會用紅絲絨禮盒裝好☺️🎁仲附送心型裝飾、心意卡💌拿破崙蛋糕主要分為3層,每層都選用唔同材料,頂層係士多啤梨😌中層係芒果🥭底層係紅豆、麻薯😍再搭配甜而不膩嘅淡奶油,味道層層新鮮😋😋由酸酸甜甜到甜蜜煙韌,酥皮鬆化😆而且充滿牛油香🧈感覺到法國浪漫甜蜜🇫🇷🥰🥰
山長水遠入屯門🚉就係為咗買「Neko Puff」嘅拿破崙😤
外賣送餐
  • The  One
🤎Neko Puff (屯門)🧸屯門屯順街1號屯門市廣場1期1樓Kiosk 7號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁中左個大伏‼️初頭見到佢個樣都心諗幾吸引啦,每一次行過都好想買今次諗住趁屋企人生日就買黎試吓啦。初頭我見勁多人介紹仲要話攞過獎所以先諗住試吓,點不知中咗個伏😵‍💫我淨係覺得芒果同埋啲忌廉叫做好食少少😵‍💫成個拿破崙都係超級油,食完之後好想嘔🤮唔知點解仲可以賣成三百幾蚊一個🥶連個生日牌都係咁😵‍💫只有一樣嘢想讚嘅就係佢哋嘅服務態度,我覺得佢哋服務其實都算幾好, WhatsApp落單都幾清晰,遲咗少少交收佢哋都會打電話嚟同我改時間。如果可以改善下個味道就更加好。想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩

🤎Neko Puff (屯門)
🧸屯門屯順街1號屯門市廣場1期1樓Kiosk 7號舖
🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁

成個拿破崙都係超級油,食完之後好想嘔🤮
唔知點解仲可以賣成三百幾蚊一個🥶

連個生日牌都係咁😵‍💫