2024-03-09 16 瀏覽
早前同事last day,買咗呢間舖頭嘅cupcakes做散水餅。當下已經覺得佢既花擠得好靚,好有心思,啲cream食落去香滑,下面嘅蛋糕就好鬆軟,有原味、朱古力、抹茶味… 唔會話好甜,甜度啱啱好。上網search左之後先發覺佢哋主打天然,唔加任何色素,更加值得推介
2022-04-25 545 瀏覽
花花造型Cupcakes 🧁小店採用天然水果的色素上色, 比坊間一般的低糖20%, 比較健康這四件分別是紅桑子朱古力 芒果蜂蜜朱古力上層的忌廉口感柔滑, 底層的蛋糕鬆軟, 帶少少甜味, 味道不錯我自己喜歡紅桑子的味道, 酸酸甜甜夠清新賣相精緻可愛, 有21種款式可以選擇, 建議提早訂購, 如到門市選購, 各分店款式只有數量, 可以提前與店員whatsapp詢問今日到貨款式(每個分店不一樣)🌟 溫馨提示:店員説食之前解凍20分鐘味道更加好
花花造型Cupcakes 🧁

這四件分別是
紅桑子
朱古力
芒果
蜂蜜朱古力

我自己喜歡紅桑子的味道, 酸酸甜甜夠清新

🌟 溫馨提示:店員説食之前解凍20分鐘味道更加好
  • 紅桑子
2021-04-04 911 瀏覽
🐰🐇🧁🍰🎊🎉🐣 Happy Easter! 小店不難找,小商場扶手電梯上,就見到了。 傳統cupcake,無filling,上面有漂亮的butter cream. 有顏色的butter cream 是有味道的,紅色有點像雜莓味,啡色的是朱古力味。 Butter cream 口感幼滑,蛋糕比較結實,但有蛋味。同butter cream 一齊吃,是頗配的。 The bakery shop locates in a very small shopping mall and easy to find after taking the elevator to the first floor. Traditional cupcake with no filling and buttercream on top. The design is beautiful and suits Easter! The coloured butter reams are with various flavours. Buttercream is smooth and not too sweet. T
🐰🐇🧁🍰
🎊🎉🐣

Happy Easter!

小店不難找,小商場扶手電梯上,就見到了。

Easter  特別版

Buttercream is smooth and not too sweet. The cake is just like pound cake with a lot of eggs. Just right eat with the buttercream on top.

2021-03-25
2021-01-25 541 瀏覽
之前有同事last day買咗呢間嘅蛋糕做散水餅,個賣相真係好靚,佢哋有成21隻味道,標榜用天然食材製造。呢到有開心果、芒果、橙、玫瑰等等,每個味道都有唔同造型,好鬼靚。味道唔甜,上面既cream好幼滑好香。
外賣自取
是日甜品天然美味Natural Chiffon cupcake 🧁小兄妹食完下午茶之後喺街遊走一輪放晒電..就話唔夠飽🙈小朋友唔夠飽食乜嘢?唔係飯都唔係麵😆係甜品啊🤣除咗女人有第二個胃食甜品之外!小朋友都有第二個胃食蛋糕嫁😆Natural Chiffon 嘅cupcake每一個款式都好別緻 😛大部份都係用花花做主題🌸另外仲有好得意嘅公仔款式😃最最重要就係佢哋嘅蛋糕同Buttercream都無添加人造色素及人造香精✅材料選用法國牛油、法國果蓉、日本宇治抺茶粉等天然雲尼拿油等天然優質食材製作👍🏻而且採用少甜配方😋哥哥最鍾意就係食綠茶味😜小公主最鍾意就係食香橙味🌸大大朵玫瑰花真係好靚🌹蛋糕質感好濕潤唔會乾爭爭甜度仲好啱小朋友口味添👧🏻👦🏻不得不得說佢哋嘅服務態度真係超級好💗每次買完蛋糕都會提醒我蛋糕嘅保存方法✅一般係放室溫中保存⭕️如曾放過入雪櫃就食之前解凍一小時以上💯佢哋嘅蛋糕口味真係有好多款😝保守都超過20款😍我哋而家應該大約試左10款😃唔知幾時可以試齊晒所有款式呢😆😆

哥哥最鍾意就係食綠茶味😜小公主最鍾意就係食香橙味🌸大大朵玫瑰花真係好靚🌹蛋糕質感好濕潤唔會乾爭爭[吐舌]甜度仲好啱小朋友口味添👧🏻👦🏻

2020-10-08
  • 綠茶cupcake
今日去左荃灣行街,去左地皇廣場見到Natural Chiffon,呢間Cupcake想試好耐架啦,一於買返幾個同屋企人分享!皇牌Cupcake有成 21款,選擇甚多,標榜少甜、無添加人造色素、人造香精,小巧可愛,手工製作精緻唧花,賣相吸引!朱古力Cupcake蛋糕鬆軟綿密,濃濃朱古力蛋糕再配以朱古力忌廉,朱古力迷必試。藍莓Cupcake蛋糕富牛油香,精緻唧花食落香滑,酸甜度適中,味道相當清新。香橙Cupcake香濃既香橙味清爽宜人,上層忌廉夠哂柔滑,下層蛋糕濕潤。賣相一流既Cupcake真係賞心悅目,又靚又好味,而且少甜配方更健康!
今日去左荃灣行街,
去左地皇廣場見到Natural Chiffon,
呢間Cupcake想試好耐架啦,
一於買返幾個同屋企人分享!

皇牌Cupcake有成 21款,選擇甚多,
標榜少甜、無添加人造色素、人造香精,
小巧可愛,手工製作精緻唧花,賣相吸引!

朱古力Cupcake
蛋糕鬆軟綿密,濃濃朱古力蛋糕
再配以朱古力忌廉,朱古力迷必試。

藍莓Cupcake
蛋糕富牛油香,精緻唧花食落香滑,
酸甜度適中,味道相當清新。

香橙Cupcake
香濃既香橙味清爽宜人,
上層忌廉夠哂柔滑,下層蛋糕濕潤。

賣相一流既Cupcake真係賞心悅目,
又靚又好味,而且少甜配方更健康!
2020-10-07
下午茶
2020-07-20 399 瀏覽
今日準時收工,去到荃灣地鐵站還是六時左右,所以我就去地皇廣場走走。上去一樓,就見到一間十分有特色自製小蛋糕的店舖。我見有些肚餓,所以買了三個不同味小蛋糕外賣試試。從荃灣地站D出口行三分鐘就可以到達地皇廣場小蛋糕分店。這裡店鋪需少,但裝修得好有風格,感覺舒適。這裡所製造的小蛋糕彪炳【天然色彩,天然美味】。還有無添加人造色素及香精,少甜配方。雲尼拿CUPCAKE上面是用雲尼拿味忌廉製成的花,色相一流外,食落也美味。下面是軟鬆鬆的杯形小蛋糕,有些牛油味,食落軟軟的,十分好味。芝麻CUPCAKE上面是用芝麻味忌廉製成的花形, 非常好看外, 食落也十分滋味。下面都是鬆鬆的杯形蛋糕,外貌也不錯外, 當然好食。芒果CUPCAKE上面是用芒果味忌廉製成的花紋, 是我的至愛。外觀好看外, 食落也十分特別。下面都是鬆鬆的杯形蛋糕,外貌也不錯外, 當然好好味。整體而言,這交通便利,在荃灣地鐵站旁邊,價錢合宜,味道不錯,我們约了不久的將來再次光顧

2020-07-08
2020-07-19 188 瀏覽
今日去荃灣地皇廣場買野,一上電梯就見到呢間舖既cup cake好靚,標榜無添加人造色素,仲有少甜配方,一於買3個返屋企試試。我選了開心果味,睇到個樣都覺開心,綠色舖面,再加2個精靈頭😚,味道很清,果然唔太甜,正合我口味😋另一款朱古力味,小朋友至愛。朱古力蛋糕面 在鋪朱古力味忌廉,我嘗了一口, 甜度適中, 唔會太漏。仲有款玫瑰荔枝紅桑子,淡淡清香玫瑰味, 夾雜荔枝味,味道清新。👍值得一讚,係佢個包裝盒都好靚下次經過,要再試下其他款式先。

開心果

朱古力味

玫瑰荔枝紅桑子

值得一讚,係佢個包裝盒都好靚

下次經過,要再試下其他款式先。
2020-07-08
2020-07-01 166 瀏覽
朋友介紹係Natural Chiffon買散水餅見價錢同出面買都差唔多,就試一試一去到覺得d cupcake好可愛😍除左唔同ge花造型之外🌼🌸一見到開心果cupcake就心心眼,好似小精靈甘😍見e間鋪係用天然果蓉做出唔同顏色ge cupcake,好有心去做健康甜品👍可愛cupcake 一d都冇令人失望~!蛋糕底軟硬適中,又唔會好鬆散本身有d怕d cream會好甜。。但食落味道反而比想象中清新清甜有淡淡甜味,唔係平時食cream ge 假甜,感覺食落一 d都唔heavy🤤好彩揀左natural chiffon, 大家對佢評價都好高😙 真係食得放心又開心
朋友介紹係Natural Chiffon買散水餅
見價錢同出面買都差唔多,就試一試

一去到覺得d cupcake好可愛😍
除左唔同ge花造型之外🌼🌸
一見到開心果cupcake就心心眼,好似小精靈甘😍

可愛cupcake 一d都冇令人失望~!
蛋糕底軟硬適中,又唔會好鬆散
本身有d怕d cream會好甜。。
但食落味道反而比想象中清新清甜

真係食得放心又開心
2020-06-29
  • 開心果
2020-06-25 121 瀏覽
之前喺報章睇過有間cup cake採用純天然,冇加色素製作,而且賣相好靚😍😍一路都想試,店主係夫妻檔想將甜蜜傳開去!sweet🥰🥰經過荃灣地皇廣場的分店.。即刻買返幾件試吓先🤪🤪款式好多,好靚呀!件件都想試🤨🤨純天然嘅顏色,比起一般蛋糕嘅顏色更加自然,更加健康,因為採用了少甜配方😎😎蛋糕鬆軟,cream又綿又滑,吾會漏👍👍香橙,第一次食香橙味嘅蛋糕🥰🥰朱古力,classic favorite 訂蛋糕都係朱古力味㗎,正!荔枝,正當做,又甜又清香,原來用嚟整蛋糕一樣咁好味🥰🥰原來仲可以訂生日蛋糕㗎🎂對於女士想減肥但又鍾意食甜品來講真係一個唔錯嘅選擇,或者小朋友唔想食咁多色素,健康一點!唔錯喎,而且價錢來講都抵呀!🤭🤭

經過荃灣地皇廣場的分店.。即刻買返幾件試吓先🤪🤪

蛋糕鬆軟,cream又綿又滑,吾會漏👍👍
香橙,第一次食香橙味嘅蛋糕🥰🥰

朱古

荔枝,正當做,又甜又清香,原來用嚟整蛋糕一樣咁好味🥰🥰

原來仲可以訂生日蛋糕㗎

2020-06-25 89 瀏覽
放假同小朋友地皇廣場夾完公仔食埋 ,下午茶 ☕️見到一樓 呢間natural chiffon, 即刻吸引咗我😍小朋友最鍾意食 蛋糕 🎂但好多時 ,都好多色素 ,又甜又肥😅😅見到呢間主打絕天然 無色素 ,仲要係少甜配方👍👍咁就啱曬 小朋友🥰🥰而且賣相非常之吸引 ,有二十多款 ,款款都想試呀 🤣🤣最尾揀咗三款 小朋友超愛 食落去非常鬆軟又唔甜 ,最緊要純天然 冇加色素 真係100分 😌😌🎈🎈開心果~好香果仁嘅味道🥰香橙🍊~好Fresh ,同蛋糕一齊食,非常之夾!榛子朱古力🍫~好香龍嘅朱古力味,淡淡榛子香😋Cupcake嘅牛油同忌廉 感覺完全唔會膩,反而多咗一分原材料嘅清香 ,以價錢20蚊嚟講 ,真係超值 😝😝遲啲party、家庭聚會都可以嚟呢度訂呀😊
放假同小朋友地皇廣場夾完公仔食埋 ,下午茶 ☕️

而且賣相非常之吸引 ,有二十多款 ,款款都想試呀 🤣🤣

開心果~好香果仁嘅味道🥰

香橙🍊~好Fresh ,同蛋糕一齊食,非常之夾!

榛子朱古力🍫~好香龍嘅朱古力味,淡淡榛子香😋

遲啲party、家庭聚會都可以嚟呢度訂呀😊
外賣自取
年前同事離職時曾買下「Natural Chiffon」的杯子蛋糕作散水餅,當時吃後感覺不錯。今次和朋友逛荃灣時,得知這邊有它的分店後便過來光顧。荃灣門巿位於地皇廣場的1樓,位置蠻明顯的,一上電梯便看到了。到達時已是傍晚時分,玻璃雪櫃中展出的杯子蛋糕不多,只剩下寥寥數款。不過原來有部份的蛋糕是放在裏面的雪櫃,只要詢問店員就可以清楚還剩下什麼口味可選。筆者選購了三款口味,店員用了盒子盛載。而且還千叮萬囑一定要打平放。開心果味:上面的忌廉唧花好美,乍看之下好像卡通人物姆明。店舖強調使用低糖配方,所以味道不會過甜。上面忌廉帶著開心果味,而下面的蛋糕底就似是牛油磅蛋糕。質感鬆軟又有牛油香味。朱古力:整個都是非常朱古力的感覺,朱古力蛋糕再加上朱古力忌廉。 每一口都是濃烈的可可香味。但因為是朱古力的關係,味道相對另外兩款會比較甜一點。玫瑰荔枝紅桑子:忌廉有好香的荔枝味,然後就是一股花香味,好清新的感覺。看到如此精美的蛋糕,一天工作的辛勞也消去了。
。今次和朋友逛荃灣時,得知這邊有它的分店後便過來光顧。

,只要詢問店員就可以清楚還剩下什麼口味可選。

朱古力:整個都是非常朱古力的感覺

看到如此精美的蛋糕,一天工作的辛勞也消去了
2020-06-18
下午茶
2020-06-18 79 瀏覽
甜品相信好多女仔都鍾意食!經過荃灣地皇廣場,上去行左一行,見到有一間賣cup cake嘅小店,櫃裏放着好多賣相好靚嘅蛋糕🍰蛋糕有多款口味,我揀咗榛子朱古力、朱古力及蜂蜜味蛋糕,上面嘅cream都好靚!榛子朱古力面上有粉紅色花好靚,味道唔會好甜,朱古力味道好香。蜂蜜味蛋糕,白色cream上面有四朵小粉紅花,又好吸睛。蜂蜜味蛋糕清清地,有淡淡蜂蜜香,下午茶一流~朱古力味呢個連cream都係朱古力,所以非常香濃,鍾意食朱古力嘅朋友一定要試!

2020-06-16 54 瀏覽
今日同事散水派餅,派嘅係我最愛的Cup Cake,好味又得體。Cup Cake 款款賣相精緻,有不同嘅款式和味道。一問下原來是從Natural Chiffon訂購的。睇單張有二十多個口味,並採用少甜配方,無添加人造色素及香精,啱曬我我吃的是開心果味,Cream 質感軟滑細膩,濃濃的開心果味又不太甜,,蛋糕有蛋香,有質感,並不是軟線綿的空氣蛋糕。玫瑰荔枝紅桑子賣相高貴,有點點玫瑰香味亦有紅桑子酸酸甜甜味道,反而就不是太吃得到荔枝味,但都好味嘅🥰另一款是綠茶味,很有森林感覺,富有綠茶香亦沒有苦澀味,蛋糕不同於其餘兩款,係抹茶蛋糕,抹茶控最啱。係雪櫃拿岀,等二十分鐘先食就最perfect !
今日同事散水派餅,派嘅係我最愛的
Cup Cake
,好味又得體。
Cup Cake 款款賣相精緻,有不同嘅款式和味道。
一問下原來是從Natural Chiffon訂購的。

我吃的是開心果味,Cream 質感軟滑細膩,
濃濃的開心果味又不太甜,

蛋糕有蛋香,有質感,
並不是軟線綿的空氣蛋糕。

玫瑰荔枝紅桑子
賣相高貴,有點點玫瑰香味亦
有紅桑子酸酸甜甜味道,
反而就不是太吃得到荔枝味
,但都好味嘅🥰

另一款是綠茶味,很有森林感覺,
富有綠茶香亦沒有苦澀味,
蛋糕不同於其餘兩款,
係抹茶蛋糕,抹茶控最啱。

係雪櫃拿岀,等二十分鐘先食就最perfect !
經過呢間店見到原來係夫妻檔開既蛋糕小店蛋糕睇落唔錯幾好味咁呢間店嘅蛋糕🧁好精緻可愛❤️店員介紹了21款不同口味,全冇人造色素,冇香精,健康少甜👍🏻食得安心最後揀咗呢三款口味,均一價格$20📍蜂蜜朱古力📍榛子朱古力📍開心果✨牛油忌廉🧈清甜清爽冇負擔,蛋糕牛油味濃郁好吃,朱古力味蛋糕更有朱古力粒粒在內🍫🍫🍫,味道層次100分😋😋唔錯唔錯幾好味,適合百日宴、做散水餅、Party等⋯

經過呢間店

📍蜂蜜朱古力
📍榛子朱古力
📍開心果

唔錯唔錯
幾好味,適合百日宴、做散水餅、Party等⋯