2020-06-01 1693 瀏覽
鍾意食燒肉的好姐妹生日,我們首先想到這間性價比好高的韓燒餐廳。這已是第n次來用餐,服務很好,加上姐妹們不斷要求添加小菜及配菜醬料,都毫無怨言。最重要係 -- 自帶生日蛋糕冇切餅費,仲會播歌搞慶生氣氛!食材新鮮,以現金付款仲有八折優惠!飽到就嚟嘔,人均消費都少於200蚊,好抵食!

豬肉拼盤
2020-05-26 1231 瀏覽
因為冇得去旅行,而且我又有思鄉病。所以聽左我朋友誠意推介D間係尖沙咀嘅Korea BBQ,睇吓可否解下思鄉之苦!入去侍應好有親切幫你量體溫,因為我哋之前book 位要求張較靜嘅枱,老闆亦好細心順應我地要求,抵👍環境都算寛落,空氣流通佢嘅泡菜又夠味又香口,可以無限甘添,真抵喎!不得不讚下D黑毛豬扒,豬味好香濃,好爽口,煎完D油吾好浪費,可以係甘鐵板上炒個菜👏不得不提D個係有機菜,食落好清甜丫D個海鮮拼盤D海鮮好新鮮,好大只😏D個豬皮係我朋友推介,本身我好怕甘肥嘅嘢,但原來食落都幾有口感!老闆好細心咁幫我地剪開小塊,怕我哋煮得吾好影響食材,真抵錫😘整體來講都很喜歡這間Korea BBQ因為超正,洒類飲品經OpenRice 訂位可以有買一送一同埋全單八折添!
環境都算寛落,空氣流通
佢嘅泡菜又夠味又香口,可以無限甘添,真抵喎!
不得不提D個係有機菜,食落好清甜丫
D個海鮮拼盤D海鮮好新鮮,好大只😏
2020-05-25
  • 豬皮
  • 前菜
  • 五花腩
2020-05-22 1467 瀏覽
為朋友慶祝生日所以去聚餐, 老板借雪櫃沒有收切餅費, 感動聽朋友說在香港已經很難得, 而且老板超nice甚至幫我們換碟上蛋糕真的很好吃, 我們甚至是忘記講話一直在啃肉烤肉, 推薦厚三花肉, 一點都不覺得肥膩, 但吃起來很juicy很meaty, 老板有特制的醬汁, 沾一下再烤很香。 肉、芝士年糕和海鮮餅不但好吃而且量很足!!下一次一定book星期三因為可以有啤酒、燒酒任飲, 當然是付飲品費後, 但已經很吸引只是這次不知道, 下一次一定會再來吃。真的很好吃, 利申沒有收過廣告費, 真心推薦的!
為朋友慶祝生日所以去聚餐, 老板借雪櫃沒有收切餅費, 感動

牛舌+牛肋骨
自助烤肉
芝士年糕
海鮮餅
2020-05-11 1112 瀏覽
尖沙咀區是韓國菜的集中地,【Mr. Korea BBQ】位於柯士甸道,從佐敦地鐵站走來約3、4分鐘路程。餐廳座落於大廈的一樓,並不顯眼。是日在附近工作,用手機程式找到這食店,可以WhatsApp預先下單,便買了午餐盒回去吃。午餐有十個選擇,包括:雜錦伴飯、湯飯、炸醬麵等,全部劃一價$45,已包兩款韓式前菜及汽水或湯品,價錢實惠。選了"紫菜飯卷配韓式炒年糕",餐盒分成四格,賣相精緻之餘又可分隔不同食物,感覺整齊衛生。前菜有泡菜與芝麻菠菜,分量慷慨,味道也不俗。紫菜飯卷有青瓜、紅蘿蔔、醃蘿蔔、蛋絲等配料,加上微溫帶黏性的韓國米,簡單而美味。炒年糕入口仍是熱烘烘,軟糯Q彈的年糕,配上大量爽口蔬 菜及魚片,口感尚佳。醬汁甜度比辣味高,甜甜的滋味讓人吃不停口,非常回味。友人的"辣豬肉飯"換上大豆芽作配菜,爽脆醒胃。豬肉片軟嫰,與菜絲及大量洋蔥快炒,啖啖肉之餘又有豐富口感,香口微辣很下飯。

紫菜飯卷配韓式炒年糕

辣豬肉飯

外賣自取
紫菜飯卷配韓式炒年糕
2020-05-07 770 瀏覽
媲美韓國🇰🇷真心不錯👍🏽試過就食喎番其他的已經不是第一次去的去不了韓國🇰🇷在這可以找到安慰 真正韓人主理,品質保證不駛多講Keep 住個質素唔駛多講加油💪🏽
媲美韓國🇰🇷
真心不錯👍🏽試過就食喎番其他的
已經不是第一次去的
去不了韓國🇰🇷在這可以找到安慰
真正韓人主理,品質保證不駛多講
Keep 住個質素

唔駛多講
加油💪🏽
五花腩豬肉份量少 及味道差豬腸 ,豬皮味道普通飲品我們叫了兩支燒酒一罐汽水他收費時 收了 三支燒酒 ,收多了50元我們查單才看到,他們最後退回費用夠鐘要求離開,再點餐都不可以, 如果我們不要任何折扣優惠,全單用正價收費就可以繼續享用多三十分鐘(樓下及門口沒有客人的)最後我們轉戰另外一間韓式餐廳沒有時限
五花腩豬肉份量少 及味道差
豬腸 ,豬皮味道普通
飲品我們叫了兩支燒酒一罐汽水
他收費時 收了 三支燒酒 ,收多了50元
我們查單才看到,他們最後退回費用

最後我們轉戰另外一間韓式餐廳沒有時限
2020-04-19 835 瀏覽
很不愉快, 其實老闆係咁介意比節既不如唔好做優惠, 一開始老闆都好介意比多1-2碟配菜以及醬料, 連換網都好介意, 問重有幾多野燒,連我地中間加單都好唔想, 講明90分鐘, 驚你地唔夠時間, 到90分鐘就叫我地交枱, 不過好明顯餐廳就重有幾枱空既,佢話我人訂左, 連我地想再叫野, 都話唔好啦, 到我地問佢係咪我地唔要優惠就可以坐多陣? 佢就答可以, 其他我地既優惠真係唔係好多,@ 10% off @ , 如果呢10% 係要受氣我唔會要囉
店家真的很有心,預定外賣取餐,遲佐十幾分鐘未去取餐,店家還特別打電話來詢問是否要重新加熱,叮囑我過來取石鍋飯。配料都非常齊全,等我人到了現場,才能忙準備熱海帶湯放進打包盒。還特別叮囑以後差不多要過來取再打電話告訴他們開始準備料理。真的非常有心! 打包的泡菜,和拌飯用辣醬都是特別調配的,不是速食那種通街的味道。這是很善良,溫暖,很貼近韓國在地氣息的一家店。如果不是特殊疫情時期,我真的會坐下來在這家店好好品嚐其正宗的韓國料理。
外賣自取
一心諗住食開有水準,呢期少出街食,都想食好d,就諗住燒下靚牛!我都係訂左先知有八折!其實諗住貴都唔緊要,點知好失望,曾經我覺得呢度係最有水準,性價比好高的!以前個牛肉拼盤$35x份量足,質素好好,今次黎份量少都算,d肉質素真係好一般,搞到相都唔想影......肉好un😢 連好難會un嘅牛舌竟然都係un.... 仲叫左個$2xx嘅特級牛,樣都算靚嘅,但食落真係好好好一般🤦🏻‍♀️ 真心失望..... 讚嘅係服務,好有禮貌好細心!

2020-02-14
慶祝紀念
情人節
2020-02-08 678 瀏覽
已經第三次去呢間食韓燒,肉好靚餐廳整體好乾淨,最鍾意三花肉,service亦好好老闆見你唔識燒會幫你燒,價錢亦好合理,每次去都食得開心舒服,一定會再去👍🏻👍🏻👍🏻
2020-02-06 754 瀏覽
📍Mr. Korea BBQ(尖沙咀)真韓國烤肉店,一入到去環境好好,老闆仲係韓國人,超級好人,服侍非常好,感覺似置身於韓國餐廳咁!🥰除咗烤肉、海鮮、仲有韓式醬油蟹,好多選擇。|.🦀醬油蟹$380 2隻小編第一次食醬油蟹,原來係生食,開頭都幾驚,食落似食刺身,好多蟹膏,配埋特製紫菜飯團,好香好鮮🤤🤤逢星期二仲可以優惠價$120壹隻,好特別|🦐海鮮牛肉拼盤$689平時都係烤豬,今次可以烤牛唔同部位,仲有勁多海鮮,海鮮牛肉拼盤偏清,岩唔中意咁濃味既客人。|🐔甜辣烤雞$158超級好食,辣辣地甜甜地啲雞勁滑,又大舊,想不停encore 🤤🤤🤤 |人均消費:$450美味:7.9/10環境:8.5/10服務:9/10
📍Mr. Korea BBQ(尖沙咀)

🦀醬油蟹$380 2隻

🦐海鮮牛肉拼盤$689

🐔甜辣烤雞$158
人均消費:$450
美味:7.9/10
環境:8.5/10
服務:9/10
2020-02-02 589 瀏覽
去完韓國唔係好耐, 又掛住好好食嘅韓國美食啦。 尖沙咀出名多韓國餐廳, 我哋今日就試下呢間 Mr Korea BBQ! 上到去唔使等即刻有位, 餐牌都算幾多選擇, 除咗烤肉,佢仲有好多小食、飯 、麵比你揀, 真係好多選擇。 如果你唔想食烤肉都仲有好多飽肚嘅菜式。 我哋叫咗個牛肉拼盤、特級牛肋肉、 魷魚鬚、 同埋海鮮煎餅 。牛肉拼盤有:牛胸肉、牛肩肉、牛肋條同埋牛舌。 每一款都好juicy好好食! 而且全部都好容易燒, 唔使驚燒得唔好。 我哋最鍾意食牛肩肉, 覺得佢唔單止香,肉質又好好。特級牛肋肉係一塊塊長方形咁, 少少薄, 又係好容易handle嘅肉類, 簡單燒一燒已經食得,又香又好味。魷魚鬚爽口彈牙,加埋啲醬汁一齊好惹味。我地中途先食佢,佢應該屬於前菜嚟,哈哈。海鮮煎餅超級無敵正! 佢有唔少韭菜, 再加埋啲海鮮, 個煎餅好豐富厚厚地,塊餅香脆可口 ,好食到不得了! 喺香港我真係好少食到咁好食嘅海鮮煎餅, 而且佢只係一百蚊有找,非常難得! 出面有好多百幾蚊嘅煎餅都唔算好好食, 呢度嘅煎餅真係令我非常之有驚喜! 食咗咁多嘢,現金8折咗每人大概三百幾蚊左右, 價錢合理,地方又舒適, 服務亦

牛肉拼盤

特級牛肋肉

魷魚鬚

海鮮煎餅

食咗咁多嘢,現金8折咗每人大概三百幾蚊左右, 價錢合理,地方又舒適, 服務亦都唔錯。 我下次會再嚟嘅,一定會再點海鮮煎餅同埋牛肋肉。
2019-10-29
牛肉拼盤
特級牛肋肉
魷魚鬚
海鮮煎餅
  • 烤肉和海鮮煎餅
2020-01-31 333 瀏覽
.🔺Mr. Korea BBQ 依家唔洗去韓國都可以係香港食到高質韓式燒肉同醬油蟹😍鐘意食呢2樣野嘅朋友一定要bookmark🙊.醬油生蟹🦀小編私心超級推介👍🏻👍🏻👍🏻第一次食生蟹嘅小編本身仲擔心會好腥好難入口🙊但食落去完全冇腥味而且好鮮甜☺️蟹肉一啲都唔霉 紫菜飯拌醬油蟹蓋好香好好味😍聽老闆講醬油係特別調返岩香港人口味所以唔會過咸😋😋.海鮮煎餅🥙另一款私心推介菜式☺️海鮮煎餅入面有韭菜同魷魚煎到脆卜卜但裡面仲係好juicy😋一碟好大份 岩晒同朋友share🤘🏻.護心肉、三花肉🐷護心肉醃得非常入味 甜甜地老闆教我地用生菜包住一片護心肉+少少飯+泡菜咁食😛食落fresh好多👍🏻三花肉外皮烤到脆脆地 雖然見到有一層脂肪 但食落唔會好油膩😽.雞腎、豬皮🐖雞腎醃得好惹味 燒完之後口感超爽脆👍🏻豬皮燒完之後沾上綠豆粉 好彈牙幾特別🤗.燒扇貝、鰻魚🐟扇貝好大粒 鰻魚十分肥美兩樣都啖啖肉😂.呢間餐廳嘅服務好周到 見到客人食完前菜會主動添置💁🏻‍♀️下次要試埋醬油蝦同鮑魚🧏🏻‍♀️
🔺Mr. Korea BBQ
呢間餐廳嘅服務好周到
見到客人食完前菜會主動添置💁🏻‍♀️
下次要試埋醬油蝦同鮑魚🧏🏻‍♀️
2020-01-15 270 瀏覽
#Mr.KoreanBBQ燒肉款式唔算多呢款牛肩肉都幾大塊而且脂肪分得幾均勻燒起黎唔易燶,食落又唔太乾爭爭雞腎夠大塊,本身加左芝麻麻油食落更加香口,口感爽脆小編姐姐好鍾意食韓式年糕佢聲稱當中甜辣既味道好易令人上癮裡面既海鮮配料份量都幾多所以食下食下就食左大半碟芝士豬助骨既芝士勁豐富不過當鐵板唔熱,芝士好快就鯨左係度豬肋骨本身用韓式辣醬醃過同中式豬軟骨既口感相近煮到好淋,好易咬開
#Mr.KoreanBBQ

燒肉款式唔算多
呢款牛肩肉都幾大塊
而且脂肪分得幾均勻
燒起黎唔易燶,食落又唔太乾爭爭
雞腎夠大塊,本身加左芝麻麻油
食落更加香口,口感爽脆
小編姐姐好鍾意食韓式年糕
佢聲稱當中甜辣既味道好易令人上癮
裡面既海鮮配料份量都幾多
所以食下食下就食左大半碟
芝士豬助骨既芝士勁豐富
不過當鐵板唔熱,芝士好快就鯨左係度
豬肋骨本身用韓式辣醬醃過
同中式豬軟骨既口感相近
煮到好淋,好易咬開

MR.Korea BBQ📍.自從早前去過韓國食醬油蟹之後就一直念念不忘🥰不過想食醬油蟹都唔一定要去韓國既E.L就係香港搵到記憶中韓國既味道🇰🇷.🦐醬油海鮮拼盤($750)醬油既微鹹 唔單止唔會影響蟹既味道仲帶出左蟹既鮮甜🦀襯埋紫菜飯團食 飯香蟹甜味同醬油既香味配合🍙真係食完都想encore.可能係醬油蟹太出色🤤相較之下令醬油蝦同飽魚略嫌失色但其實鮑魚厚肉鮮美 蝦肉鮮甜彈牙🦐海鮮新鮮 質素頗高 當然如更入味會更理想🙈.除左醬油蟹呢到仲有熟食同燒肉🥩肉類新鮮肥瘦適中特別推薦牛肋肉🐮雪花分明 入口多汁 質素頗高💦另外三花肉肥瘦各半 食落彈牙有口感🐷.總括黎講呢間食店食材新鮮🥳幾有水準 而且醬油蟹更令人難忘🤤雖然價格唔算太平但鍾意美食既人都不妨一試😋.人均消費:$600美味指數:😋😋😋😋😋😋😋😋 (8.5/10)抵食指數:💰💰💰💰💰💰💰 (7/10)打卡指數:📷📷📷📷📷📷(6.5/10).店名:Mr. Korea BBQ (尖沙咀)地址:尖沙咀柯士甸道140-142號瑞信集團大廈一樓
MR.Korea BBQ📍
自從早前去過韓國食醬油蟹之後就一直念念不忘🥰
不過想食醬油蟹都唔一定要去韓國既
E.L就係香港搵到記憶中韓國既味道🇰🇷

🦐醬油海鮮拼盤($750)
醬油既微鹹 唔單止唔會影響蟹既味道

幾有水準 而且醬油蟹更令人難忘🤤
雖然價格唔算太平
但鍾意美食既人都不妨一試😋
人均消費:$600
美味指數:😋😋😋😋😋😋😋😋 (8.5/10)
抵食指數:💰💰💰💰💰💰💰 (7/10)
打卡指數:📷📷📷📷📷📷(6.5/10)
店名:Mr. Korea BBQ (尖沙咀)
地址:尖沙咀柯士甸道140-142號瑞信集團大廈一樓