2017-08-03
以往母親生日都係酒樓度過,今年距想轉換口味,地點定係觀塘,我想起幾年前曾光顧過呢間bar and restaurant,覺得味道幾好,於是再次光顧。 呢間餐廳位於鴻圖道,十分就腳,由於一早落左booking話有細路要同老人家慶生,餐廰好細心安排角落位置,細路有bb椅坐就冇甘百厭,更吾會吵住其他人客飲酒。 當日叫左以下五款餸 Baby back ribs (燒豬肋骨) $198*燒汁味濃,味道偏重口味,肉質鬆軟易入口,好好味。American ribeye USDA choice (燒美國肉眼扒)$248*大份,七成熟,牛肉味足,肉質吾硬,但外表燒過頭,有濃味。Spaghetti Carbonara (卡邦尼意粉,煙薰意大利風乾火腿肉)$118*味道非常好,意大利風乾火腿特多,好好味。Cremy tomato seafood risotoo (什錦海鮮意大利飯)$138*裡面有帶子同蝦,好好味Lava cake (心太軟)$68*由於落booking時有提及母親生日,當母親睇到甜品時好開心。最後,我仔坐吾定周圍走時,侍應妹妹送左個波波俾我個百厭仔玩,覺得好貼心。是日,大人細路都開心。
當日叫左以下五款餸
Baby back ribs (燒豬肋骨) $198
*燒汁味濃,味道偏重口味,肉質鬆軟易入口,好好味。
*大份,七成熟,牛肉味足,肉質吾硬,但外表燒過頭,有濃味。
*味道非常好,意大利風乾火腿特多,好好味。
*裡面有帶子同蝦,好好味
Lava cake (心太軟)$68