2017-01-05
呢間嘢收11PM,9:45PM Last Order,自問9PM到都唔算晏,點知1位短髮女侍應見到有客到竟然講咗句「吓?兩位?」先極唔願意去帶位,好似阻住佢收工咁。入到去有大約7成空位,但依然安排我哋坐走廊邊嘅雙人位,可能其他比較大嘅四人位已經清潔好晒,呢個都明白嘅!見佢哋踏九就Last Order,當然廢事煩一次過叫晒想食嘅嘢,包括雞翼、意大利飯同朱古力班戟。估唔到職員咁醒目,一次過上晒菜,即係我要嗱嗱臨食咗個加咗15蚊雪糕嘅朱古力班戟甜品先,然後至食個雞翼同飯,係有腦嘅!我相信你就算去茶木食嘢叫個招牌藍莓香草蜜糖磚塊,佢都唔會連埋個牛肉麵一齊上啩?嚟得呢間餐廳,相信你都8成係姆明Fans,不過想同公仔影相嘅Fans要留意,佢隻阿美唔知係咪太受歡迎,塊面好似畀火燒過咁黑咁污糟,食夜少少班職員仲會收起晒擺喺近門口位啲公仔,奉勸要影公仔相就唔好咁夜。講番啲嘢食,雞翼尚算合格,朱古力班戟亦都OK(但入面有碗類似芝麻咁嘅Jelly好難食),個南瓜蝦意大利飯就同食緊傑咗嘅白粥冇分別。總括嚟講,係姆明Fans又或者想食個環境嘅咪OK囉,紅日流流加埋晚飯時間都有7成空位,大家知咩料啦!