2017-12-29 1523 瀏覽
*因為最近先開始寫食評,咁啱諗起想介紹一下呢間餐廳時估唔到已經close咗😓anyway, 希望大家有空一讀的話,可以對間餐廳留個印象,有機會都自己體驗一下😊有一晚,幾個女仔相約到訪呢個兒時的夢幻世界本來以為都係gimmick 嘢,好睇唔好食,不過整體有驚喜~~~一去到當然比環境吸引,眼前一亮,即刻入咗卡通世界😍我同朋友呢晚食得早,只係6:00所以只有幾枱客,可以四圍走動去唔同的角落影相玩咗10幾金鐘都冇人叫我哋落order😮我哋叫咗幾個set, 每個都好大份,一個人一定食唔到一個whole set!食物賣相靚,基本上唔會整色整水加入卡通原素,單純做食物,味道合格。每個set有湯,餐飽,沙律,前菜,甜品,我哋成枱都放滿食物,豐富過自助餐每碟都仲有一大堆side dish,飽到食唔哂其實成晚都冇滿坐,我哋最後食咗3個鐘呢度真係一個好好的聚會地方,大家玩一陣之後傾計傾得特別high如果唔係close咗,係可以同唔同的friend group再去多次的大家有機會都去吓啦

有一晚,幾個女仔相約到訪呢個兒時的夢幻世界

一去到當然比環境吸引,眼前一亮,即刻入咗卡通世界😍

玩咗10幾金鐘都冇人叫我哋落order😮

每碟都仲有一大堆side dish,飽到食唔哂

其實成晚都冇滿坐,我哋最後食咗3個鐘

大家有機會都去吓啦
2017-09-02 2583 瀏覽
今日(2-9-2017 Sat)老公可準時放工,而佢又要出旺角換o野,又咁o岩,趁天氣未轉差,就同佢出o黎就快唔做o既呢間食lunch,當係我o既生日飯.Join完佢同佢行到o黎排隊等,等成個鐘,由lunch等到變tea至有位,我o地被安排坐近窗o既二人位,侍應拎menu o黎,順便同我o地講$82.00o既大廚是日精選意大行麵係番茄肉絲意大利麵,由於主食冇乜同姆明有關o既卡通圖案,但老公又未食lunch,所以叫o左呢個同兩個甜品,就係$138.00o既黑櫻桃姆明之家班戟,同$98.00o既姆明窩夫,揀雜莓.叫o左3樣o野,只有黑櫻桃姆明之家班戟有包o野飲,我俾老公揀,佢揀o左加$20.00o既凍牛奶綠茶,老公揀o左史力奇圖案.等o左一陣,凍牛奶綠茶到o黎, 史力奇圖案係由朱古力粉灑成,牛奶同綠茶明顯分成兩層,影完相試吓先,綠茶味甘,質地滑.等多7分鐘,番茄肉絲意大利麵到o黎,唔大碟,肉條厚身,意大利麵軟硬適中,食得到香草味,味道o岩o岩好,舒服.食到咁上下,我就叫侍應可以上甜品,o黎到o既係黑櫻桃姆明之家班戟,放低時會話俾我o地知,姆明屋企內藏三個甜品,同提醒我o地,個姆明夾係送o既

凍牛奶綠茶
影完相試吓先,綠茶味甘,質地滑.

等多7分鐘,番茄肉絲意大利麵到o黎,唔大碟,肉條厚身,
番茄肉絲意大利麵
意大利麵軟硬適中,食得到香草味,味道o岩o岩好,舒服.

黑櫻桃姆明之家班戟
放低時會話俾我o地知,姆明屋企內藏三個甜品,同提醒我o地,個姆明夾係送o既,記得拎埋走.

我打開睇姆明屋企睇,有紅,黃,白三隻色o既甜品.
影完相又快食喇,先試黑櫻桃,唔係好酸,幾特別,不過食o左班戟後再食佢就會覺得酸o左,因為班戟甜過佢嘛.

講返班戟,熱烘烘又厚,口感鬆軟,好味.而o個三個甜品呢,先試黃色o個個,係檸檬慕絲,唔太甜又唔酸;白色o既係牛奶布甸,口感滑,奶味唔算太濃;紅色o既係啫喱,味道同樣唔算好濃亦唔太甜.

之後姆明窩夫o黎到,由於有雲妮拿雪糕,
姆明窩夫
所以要快快影完相食喇.姆明窩夫又係熱烘烘o既,味道同班戟一樣甜甜地但唔會太甜,有啲脆口,同樣唔錯.

服務:
侍應們態度親切,又會係咁幫客人轉公仔陪客人食,好好.

環境:
夠寬敞,冷氣又夠.

其實佢o地唔再做落去,我覺得有啲可惜.
2017-09-02
生日
凍牛奶綠茶
番茄肉絲意大利麵
姆明窩夫
開了頗久的主題Cafe一間接一間因租約期滿以結束營業了呢這次看到消息說是Moomin Cafe只營業到9月10日,於是襯著有時間便約朋友再去一次還記得之前來吃的是聖誕餐,所以其實我沒吃過主餐牌沒想到會有專屬下午茶的Tea Menu,不過也是散點而已~ (o゚ω゚o)帶了我家的史力奇出門,不說應該沒人知道我是喜歡他的?來到當然要和大版的史力奇合照吧 (笑)┏(; ̄▽ ̄)┛白雪雪的姆明也變得灰灰,在這之後就可以功成身退耶Tea Time關係,選了- 黑櫻桃姆明之家班戟 ($138)可惜的是在班戟上的陶瓷公仔已經送完,只剩下夾子而已~有深藍色和白色的姆明!大家有看姆明這套動畫吧?!下邊這個姆明之家是不是超像呢分成了3層~第1層是奶味頗重的布甸、第2層是啫喱~不過較為淡身點,也不會很甜!最底的是檸檬口味的慕絲,用來配班戟吃很不錯的喔 (.Q.)厚厚的班戟疊得很高!但有點像比薩斜塔~拍照的時候一直看著它好像想倒下來似的( ´∀`)σ 班戟的鬆軟度不錯~口感偏厚實點,吃完滿飽肚的耶 有一大堆的黑櫻桃,朋友吃了一粒覺得甜~但我吃掉一半還是覺得很酸啊 ...順帶一說這裡的湯匙是姆明來的喲!!另外飲品
開了頗久的主題Cafe一間接一間因租約期滿以結束營業了呢
還記得之前來吃的是聖誕餐,所以其實我沒吃過主餐牌

帶了我家的史力奇出門,不說應該沒人知道我是喜歡他的?
來到當然要和大版的史力奇合照吧 (笑)

大家有看姆明這套動畫吧?!下邊這個姆明之家是不是超像呢
最底的是檸檬口味的慕絲,用來配班戟吃很不錯的喔 (.Q.)

順帶一說這裡的湯匙是姆明來的喲!!
黑櫻桃姆明之家班戟

另外飲品點了這杯 - 姆明牛奶綠茶($50)
可自選圖案,我當然是選史力奇啊~不過因為我的是熱飲,這樣綠色的看起來很像三眼仔
面層的綠茶製香濃,取而代之的則是香滑的牛奶!(≧∀≦)
姆明牛奶綠茶
題外話/補充資料: 最後的營業日就是9月10日,還沒去過或是想再來的朋友要把握時間了喔! 話說我和朋友也是點班戟,看到旁邊的點鹹食~漢堡、熱狗的份量超大,下午茶來說很誘張
2017-08-19
姆明牛奶綠茶
2017-08-21 524 瀏覽
之前得知Moomin Cafe做到8月就結業,仲要星期一至星期四全單8折,所以今個月點都要黎一次告別姆名!可能暑假的關係,三點下午茶的時候都比較多人,人龍都頗長。香煎美國漢堡包拼薯條薯條炸得香脆,漢堡的份量比想像中大,中間牛肉漢堡很厚,兩個人食剛剛好,唯美中不足醬汁不夠,感覺較乾。姆名牛奶咖啡最喜歡亞美!拉花畫得很美!這裡的Latte選用日本牛奶,喝下去咖啡味較淡,奶味較濃,口感香滑,適合不喜歡咖啡太苦的女孩子友人比較喜歡姆名,拉花清晰,姆名迷一定喜歡!姆明之家班戟(香蕉朱古力)姆名的城堡很漂亮呀!班戟好香軟,配上香蕉及冷冷的朱古力醬,口感層次豐富!豆釘掛住食,食左兩塊pancake 先睇下城堡入面係咩,原來一層係吉士醬,一層係啫喱,一層係牛奶布甸!想不到第一次來Moomin Cafe就同佢告別!炎炎夏日咁又度過了一個美好的下午❤️
之前得知Moomin Cafe做到8月就結業,

可能暑假的關係,三點下午茶的時候都比較多人,人龍都頗長。

香煎美國漢堡包拼薯條

姆名牛奶咖啡

友人比較喜歡姆名,拉花清晰,姆名迷一定喜歡!

姆明之家班戟(香蕉朱古力)

下午茶
  • 姆明之家班戟
  • Moomin  latte
2017-08-17 429 瀏覽
知道Moomin Cafe做到九月就唔做,好唔開心,所以就同男朋友去朝聖,留番個美好回憶。未肚餓,所以行咗陣精品店,就喺餐廳隔離,好方便😀,但細細間,唔算太多嘢睇,所以冇買到嘢。行完精品店就排隊等食,餐廳出面有好大隻嘅姆明爸爸同姆明媽媽。😍大約等咗半個鐘就入得去坐,個位好正,對住維港呀!😄檯上面仲有唔同嘅小擺設,連餐具都好得意😍:餐廳入面有唔同嘅大公仔,不過淨係影到歌莉,因為其他公仔陪緊客人食飯。😂叫咗兩個北極光晚餐,前菜係三文魚牛奶湯(有得揀普通餐湯):好正😋,真係有三文魚㗎,如果再creamy啲會仲好。男朋友食安格斯肉眼配白飯,我就食海鮮意大利飯配白飯(另外可以揀配肉桂卷):白飯係姆明樣,好得意!😍唔單止賣相吸引,味道都好令人滿意。飲品方面,我哋揀咗蘋果汁。😂最後係必食嘅pancake!有得揀心愛嘅陶瓷細公仔拎番屋企,侍應話姆明同歌莉冇哂,所以我揀咗姆明爸爸。好好味,驚喜嘅係座燈塔入面係三款甜品!一個係啫喱,一個係燉奶,黃色嗰個唔知叫咩,但都幾好味。咁岩今日係姆明日,餐廳內每張檯都會有張bingo卡,頭3個中bingo嘅客人就有獎品。我哋差56號就中……😣不過抽完獎,每張檯嘅客人都

大約等咗半個鐘就入得去坐,個位好正,對住維港呀!😄

檯上面仲有唔同嘅小擺設,連餐具都好得意😍:

叫咗兩個北極光晚餐,前菜係三文魚牛奶湯(有得揀普通餐湯):
三文魚牛奶湯

好正😋,真係有三文魚㗎,如果再creamy啲會仲好。

海鮮意大利飯(配白飯)和安格斯肉眼(配白飯)

白飯係姆明樣,好得意!😍
唔單止賣相吸引,味道都好令人滿意。

飲品方面,我哋揀咗蘋果汁。😂
蘋果汁

姆明之家班戟配拖肥朱古力香蕉

好好味,驚喜嘅係座燈塔入面係三款甜品

一個係啫喱,一個係燉奶,黃色嗰個唔知叫咩,但都幾好味。

我哋差56號就中……😣

不過抽完獎,每張檯嘅客人都可以同識行嘅姆明影相。😄

同埋可能就嚟唔做,埋單嗰陣有8折,仲送咗個環保袋。😁

嚟緊一定要食多次!
2017-08-09
三文魚牛奶湯
海鮮意大利飯(配白飯)和安格斯肉眼(配白飯)
蘋果汁
姆明之家班戟配拖肥朱古力香蕉
  • 姆明之家班戟
2017-08-13 276 瀏覽
姆明是我最喜愛的卡通人物,這家主題餐廳已經開業多年,但由於初期太多人,一直都沒有時間排隊入餐廳品嘗。到現在即將於9月結業,馬上約友人跟姆明見面。餐廳的位置正對着維港,我們可以望著夜景享受晚餐。而且餐廳亦會因應客人要求而提供不同卡通人物與大家進餐,而我們則選擇了史力奇。來這家餐廳,最值得吃的是甜品SET,因為會送姆明家族的小figure。而正餐我們選了牛排薯蓉和雞胸,跟套餐有三文魚忌廉湯,一個白飯或麵包加肉桂圈,還有飲品,我加了$20轉姆明牛奶咖啡。首先送上的是肉桂圈,肉桂味道很香甜,質感鬆軟,在最餓的時候有一個溫暖的麵包,感覺幸福。三文魚牛奶湯內有少許馬鈴薯和三文魚塊,三文魚油甘香,用上牛奶作為湯底,湯比平時餐廳的忌廉湯稀,而且這款湯平日較為少有,對我來說很特別。牛排不過不失,但薯蓉和其他蔬菜都用牛油和鹽煮過,味道十分香濃。伴菜還有一隻大啡菇,可惜香料過盛,廚師亦放了很多鹽,太重味,不好吃。全晚最令我驚喜是雞胸,一直都知道雞胸比其他部位都是比較硬,不容易入味。但這個雞胸既厚肉又嫩滑,而且醬汁有檸檬的香味,醃過的雞胸味道可口,肉汁豐富,絕不乾身。最後不得不提姆明之家與雜莓pancakes
燒牛扒薯蓉
忌廉汁雞胸
白飯
最後不得不提姆明之家與雜莓pancakes。三層的姆明之家是奶凍,啫哩,芒果布甸。另外還有7小塊的熱香餅,比起流行的疏乎里pancakes,我更喜歡這款傳統的hotcakes。剛剛煎起,每一件都熱烘烘,伴着雜莓一同吃,會更開胃。吃著甜品,再喝一口咖啡,感覺完美。今晚志不在食物,主要是一頓歡送姆明家族的晚餐。
姆明牛奶咖啡
值得一提,店員的服務態度很好,即使我們經常要求換公仔,都保持笑容幫我們取過來。
2017-08-11
忌廉汁雞胸
姆明牛奶咖啡
2017-07-24 426 瀏覽
難得平日放假,因此早幾天就致電訂位到TST LCX的姆明cafe 和媽媽吃下午茶。我們來吃過幾次,但都是星期六/日,沒辦法,平日沒有假放⋯⋯每次都不能訂座,只能walk in,有很多客人,要等大約半小時。這次平日來,空位很多,應該有沒有訂座也能直接進去,平日來可以節省很多等候時間,而且,位置很多的好處是侍應問我們想坐哪裡,我們選了窗邊望著郵輪的二人座。坐下第一時間,我不是看餐牌,是先問侍應「我可以要史力奇嗎?」,沒錯,我最愛不是姆明,是史力奇這次我們叫了兩份下午茶餐,一份「是日意粉」,今天是茄汁火腿意粉,另一份是漢堡包配薯條。餐飲分別選了蘋果汁和橙汁。下午茶餐份量很足,我們兩人沒有吃午餐,直接吃這個也很飽。意粉很多汁,味道適中,漢堡包超大份,很美味,但肉中間是微粉紅的,此生熟程度我可以接受,連我媽媽平時不喜太生的也可以接受,但如果要全熟的人可能要落單時告知侍應。另外,我們還叫了玻璃瓶的焦糖布丁和雜苺布丁,味道偏甜一點,叫這個可以有這個玻璃瓶拿回家喔!平日在這裡吃下午茶,還可以邊看姆明卡通邊吃東西,很悠閒,很舒適!

下午茶餐份量很足,我們兩人沒有吃午餐,直接吃這個也很飽。

2017-07-18
下午茶
  • 漢堡包配薯條Tea  Set
2017-07-22 3862 瀏覽
因為lunch食唔飽,同朋友就走來食甜品lunch時路過,都唔多人,所以想食甜品,隨時走入去都無問題入到去見到好多童年回憶,好多公仔,又有電視播返以前嘅姆明卡通片座位都好舒服,近窗邊可以望到船一坐低,職員抱左隻大大嘅姆明過來哈哈,原來每枱都會有一隻公仔陪住客人食㗎邊食可以邊攬住佢地影相因為target係甜品所以無睇其他每人最低消費係$60一人一個甜品。。。點可能唔過甜品有3款,pancake+甜品,窩夫,芝士蛋糕而每款。。。係得2種生果選擇,士多啤梨或香蕉簡單好,唔駛太花巧,如果再多啲選擇,相信好多人,包括我,會有選擇困難症2個甜品都做得好快,好快就送上,有得食仲要熱辣辣㗎啲pancake同窩夫,熱到出煙㗎pancake呢款,隻陶瓷公仔係包埋,食完可以帶埋走pancake好香,少少甜,但唔會太漏反而3款甜品(屋仔入邊裝左3款甜品)唔太甜,但用來送pancake幾好味士多啤梨有啲酸,下次叫香蕉穩陣啲不過成碟好似藝術品咁,成幅畫,好靚好可愛朋友叫嘅窩夫,我試左一塊,感覺好硬,pancake軟熟好味好多
因為lunch食唔飽,同朋友就走來食甜品

座位都好舒服,近窗邊可以望到船

一坐低,職員抱左隻大大嘅姆明過來
哈哈,原來每枱都會有一隻公仔陪住客人食㗎

邊食可以邊攬住佢地影相

因為target係甜品
所以無睇其他
每人最低消費係$60
一人一個甜品。。。點可能唔過

甜品有3款,pancake+甜品,窩夫,芝士蛋糕
而每款。。。係得2種生果選擇,士多啤梨或香蕉

2個甜品都做得好快,好快就送上,有得食
仲要熱辣辣㗎啲pancake同窩夫,熱到出煙㗎

pancake呢款,隻陶瓷公仔係包埋,食完可以帶埋走

pancake好香,少少甜,但唔會太漏
士多啤梨有啲酸,下次叫香蕉穩陣啲

不過成碟好似藝術品咁,成幅畫,好靚好可愛

2017-07-21
2017-07-13 669 瀏覽
星期五放工,約了同事去食飯,選了尖沙咀海港城新開台灣菜,去到門口企滿人,要排36個號碼才到我們,便令我們卻步。繼而轉往隔鄰Moomin cafe,時間大約6:00,人不是太多,剛剛有窗口位客人埋單,真幸運!一向知Moomin cafe的存在,但從沒有想過會去,第一次去就有意外驚喜,原來坐窗口位是可以飽覽維港景色的開餐點了意粉,漢堡飽,飲品,食物味道就一般,但賣相搭夠。由於是主題餐廳,姆明就是整間餐廳的主角,食店內滿是姆明及它的朋友,坐在其中,自己都覺後生了!想靜下來欣賞一下香港景色,Moomin cafe是一個好地方,而且消費不貴。如果食店能更換公仔(公仔已由白變灰),我想回頭客會有更多!個人評分食物:C環境:A服務:B

),我想回頭客會有更多!

個人評分

食物:C
環境:A
服務:B
2017-06-30
2017-07-07 492 瀏覽
環境舒適的Moomin Cafe(姆明)餐廳位於尖沙咀海港城LCX 3樓,可電話預約訂座設最低消費,平日晚餐沒有限用餐時間,因此可以輕輕鬆鬆,不用急着交枱,窗外景色優美,可欣賞維多利亞港夜景,餐廳內裝修帶有北歐色彩,及擺設了姆明家族系列的公仔,小朋友見到是非常開心的,店員非常有禮,充滿熱誠及細心工作,我order了Dinner Set D- Beef tenderloin $228 跟湯或沙律+麵包/白飯+餐飲,份量都幾大碟,一個女仔都未必食得晒,白飯擺碟是姆明造型,小朋友見到非常開心,牛扒味道雖然普通但不屬於難食,配菜薯蓉,西蘭花,薯仔,蕃茄,蘑菇,用料新鮮,雖然餐牌食物選擇不多,價錢也較貴,但我覺得也是值得一試的一間主題餐廳。
環境舒適的Moomin Cafe(姆明)

本身想去試下LCX新開張的度小月,但原來係試業中只在限定時間派籌,我地去到已經派完了,唯有食其他餐廳啦。現場所見只有呢間Moomin Cafe 係完全唔使排隊,唔想等位之下就決定搵姆明陪我地dinner 啦主題cafe 有如此無敵維港靚景,也算少有吧!只係呢個景都加分不少呢!由於平日人少,所以坐得很舒適,環境也不嘈吵。Cafe 佈置有森林氣息,放置了多隻姆明家族的公仔,侍應會不時把公仔調換位置,讓大家可以和不同公仔合照。和姆明爸爸一起燭光晚餐其實一般主題cafe 主要都唔係賣食物味道,所以我地對食物都沒有抱什麼期望。晚餐有幾款set dinner 選擇,包括主菜,湯/沙律,飯/面包, 飲品。煙鴨胸忌廉汁意粉,$158菠菜帶子意大利飯,$168意粉和意大利飯水準不過不失吧,味道不太濃,份量也算多。煙肉三文魚卷配荷蘭汁,$198三文魚set 係summer special, 感覺比較清新,不肥膩。三文魚外面煎得香口但又保持內𥚃的嫩滑,配上煙肉更加帶出咸香味。而後來送上的白飯係造成姆明形狀的,係三個dinner set 唯一有主題造型的食物。另加$20的green tea latte, 有幾

由於平日人少,所以坐得很舒適,環境也不嘈吵。

和姆明爸爸一起燭光晚餐

煙鴨胸忌廉汁意粉,$158
菠菜帶子意大利飯,$168

意粉和意大利飯水準不過不失吧,味道不太濃,份量也算多。

煙肉三文魚卷配荷蘭汁,$198

另加$20的green tea latte, 有幾款公仔可以選擇,綠色當然要配史力奇啦!

以主題Cafe而言,這裡的主菜很少有配合主題的卡通造型,只有甜品有多點公仔擺設。但係另一角度來看,比較成熟的人士都應該不會抗拒來這cafe 吧。
2017-06-22
2017-06-11 453 瀏覽
是同事介紹,慕名而來,預訂只可佔20%,本來想父親節午餐,但是為免等待浪費時間,故此提前walk in ,証明決定英明。食物尚可,甜品幾好味!服務也不俗。不過仲有屋企人今次沒到故估計㑹再來一次。
2017-06-11
10 分鐘 (外賣自取)
生日
2017-06-10 259 瀏覽
其實一開始佢開個陣已經好想黎架啦!不過又係因為太多人就拖下拖下。 拖到最後唔記得左有間甘既餐廳。 點知今日friend 講起。 做人要坐言起行。 就去試下啦。 我地3點左右到。。 但都要等位。。。 等大約半小時到啦。。 算係正常。。嘩。 佢個海景真係超靚啊。。 仲要一邊食一邊對著。 超正感受。 佢啲食物就不過不過啦。 但杯籃梅咖啡真心好飲。 去到可以試一試。 仲有個薯條都係超好食。。。 不過其實餐牌都冇咩比你選擇。。。 哈哈。 另外。 去到當然要同姆明影相啦!

2017-06-10
2017-06-07 331 瀏覽
姆明,一代人的童年回憶!餐廳充滿可愛的姆明一族,環境、食物、餐具都有!最愛飲品上的角色圖案,我地四個人,叫齊四個圖案 - 姆明、精靈、阿美、史力奇,姊妹們都大叫"好得意!"另一亮點是,仲有無敵大海景伴食,部分坐位仲對住大玻璃,正!至於食物質素,就真的非常一般... 沙律無味,餐湯太鹹,其他食物味道都正常,不過不能叫好味... 所以嘛,食主題不是食物...當日見到不少小朋友。雖然這一代的小朋友應該唔識姆明,不過見到可愛公仔,他們仍是笑逐顏開.
姆明,一代人的童年回憶!

另一亮點是,仲有無敵大海景伴食,部分坐位仲對住大玻璃,正!

這一間主題餐廳主角,相信年長一點的朋友也不會陌生。 小編曾經也是這卡通片的愛好者,特別喜歡史歷奇,我覺得他很有型,很瀟灑,自由自在相信也是好多人嚮往的生活。 主題餐廳拍照打卡是正常的事吧! 姆明主題餐廳絕對可以滿足各位嘅要求,因為大家在等候位置的時候已經可以和其中兩位主要人物拍照! 作為主題餐廳,當然唔少得主題卡通片的佈置。 在這裏溫馨提示一下,大家可以選擇窗口邊的座位。雖然是單向,但晚上在郵輪走了後,就可以看到香港的東方之珠,也就是香港的夜景了! 要是情侶來是非常浪漫的! 其他主題餐廳也有一個毛病:就是食物不太吸引。 姆明主題餐廳絕對會打破這一個宿命,因為小編已經來了兩次!! 這一次小編叫了兩個兒童餐一個漢堡餐和一個意粉。 到最後還叫了姆明之家班戟。 飲品,還有杯墊送。小編最後把兩個杯墊都拿走。 兒童餐很吸引小孩,有公仔意粉,煎香腸,生果,還有姆明曲奇餅,小孩子吃得很開心。 食物方面,由於是兒童餐,當然希望調味料方面不會太重手,而這一個兒童餐可以扣著小孩子的胃口。 肉醬意粉不太油膩,而且不太鹹,不錯。 牛肉意粉哦~
這一間主題餐廳主角,相信年長一點的朋友也不會陌生。

主題餐廳拍照打卡是正常的事吧!

作為主題餐廳,當然唔少得主題卡通片的佈置。

要是情侶來是非常浪漫的!

其他主題餐廳也有一個毛病:就是食物不太吸引。

姆明主題餐廳絕對會打破這一個宿命,因為小編已經來了兩次!!

這一次小編叫了兩個兒童餐一個漢堡餐和一個意粉。

到最後還叫了姆明之家班戟。

飲品,還有杯墊送。小編最後把兩個杯墊都拿走。

肉醬意粉不太油膩,而且不太鹹,不錯。

牛肉意粉哦~~好好味!
又軟又易入口。個人認為賣相唔算好,但味道適中,嗯~反而覺得汁太多了!

牛肉漢堡,配薯條!
薯條脆身,香口,有料!不是空心的!哈哈哈!
牛肉漢堡好正,好入味,帶點點肉汁但不太多。份量大,足夠兩個人一齊吃。

姆明之家班戟!

三層甜品,每層都有不同的驚喜!班戟鬆軟,但不散,真的一吃難忘哦~~~~

而這個班戟可以送一隻主題卡通的小公仔~~好可愛哦!

小孩的天地!
或許每一個家長也希望小孩可以有快樂的一餐!我相信這裡可以做得到!

2017-05-06