2021-06-04 60 瀏覽
平時覺得銅鑼灣冇咩嘢食,不過今日朋友帶咗我去一間食burger嘅舖頭,又OK喎!平時好少去油站嗰邊,所以之前冇發現moo moo plus! 入到去有啲似酒吧style,幾chill☺️我地叫左:銅鑼堡 $148中間塊鵝肝超厚!咬落去好多汁,無論係鵝肝或牛肉都好Juicy!😋 再配上店舖嘅招牌醬,好夾好好味!卡邦尼意大利麵 $128都幾大碟,麵亦好creamy !配上大量車打芝士碎,增加意粉嘅香濃度🥰🥰 而帕爾馬火腿香脆可口,增加口感層次!墨西哥粟米片 (半份)原來係happy hour 先有,我哋去到啱啱好叫到☺️☺️如果唔係真係食唔晒😂 有四款醬汁任你選擇,而個人比較喜歡牛油果醬同蕃茄醬。番茄醬酸酸辣辣勁開胃!最後都要講侍應服務態度一流好helpful,亦好有禮貌,加分😍
我地叫左:

銅鑼堡 $148

卡邦尼意大利麵 $128

墨西哥粟米片 (半份)

銅鑼堡
卡邦尼意大利粉
墨西哥粟米片
2021-06-03
銅鑼堡
卡邦尼意大利粉
墨西哥粟米片
2021-06-03 40 瀏覽
餐廳位置近海傍,放工過來吹住風隊下啤都幾爽。可惜是日座位好full,又過左happy hour時段,唯有等下次,食住包包先。 漁夫之堡 $118炸魚柳大大塊,外皮脆魚肉嫩,配料有芝士、蕃茄同生菜,夾著一層薄薄芥末醬,好好味,如果可以多啲醬更滋味。餐廳仲貼心主動提供手套,可以用手盡情甘食。 卡邦尼意大利麵 $128兩大片巴馬火腿係面,仲脆卜卜,意粉軟硬適中。煙肉肥瘦參半,濃厚醬收得好靚,每啖都充滿忌廉味。 蕃薯條 $58蕃薯條炸得鬆脆不油膩,外脆內軟,甜薯本身已調味,蘸埋酸忌廉醬更美味。
餐廳位置近海傍,放工過來吹住風隊下啤都幾爽。

漁夫之堡 $118
漁夫之堡
卡邦尼意大利麵 $128
卡邦尼意大利麵
蕃薯條 $58
蕃薯條
2021-05-18
5 分鐘 (堂食)
漁夫之堡
卡邦尼意大利麵
蕃薯條
2021-06-03 24 瀏覽
朋友之前提過呢間burger幾高質身為港島人既肥啤🧸點可以唔試下😋💢假期第二彈💢BurgerFashion walk 多野食一路都知,但真係比較少行到咁入~鋪位好大 超可愛既口罩套🥰🥢黑松露沙律醬薯條$42薯條炸得酥脆 比平時粗薯條口感更豐富黑松露醬好香濃 不過之後有啲飽,都係覺得茄汁酸酸地開胃餐廳好細心咁兩隻醬都一齊上,好似預知到我地既需要咁🤭 🥢肉丸意大利麵 $148意粉煮到al dente 肉丸調味唔會好重,牛味香濃配埋帶微酸的蕃茄醬好match ;洋蔥碎有脆脆嘅口感但又冇生洋蔥果種辣味👍🏻唯一差少少係肉丸太真材實料,應該冇咩落肥肉,所以食落乾左少少🤏🏼🥢經典之堡$108等肥啤🧸形容一下當時既情況:一名女子戴上手套之後如入一人之境 👉🏼一大啖咁咬落個burger度😲說時遲那時快,漢堡扒既肉汁已經唧晒出黎🤭💦呢個時候先有把聲同我講🤦🏻‍♂️:人地諗住用刀叉切開一半先用手套食🧸:😟...你唔好出年先講😒同樣用上自家製既牛肉漢堡,肉味香濃但唔會夾雜好多唔同既調味,簡單配埋半溶既芝士;夾起用牛油煎脆左既漢堡包🍔中間..💓P.S我都係覺得食burger要用手先食得盡情🙌🏻
朋友之前提過呢間burger幾高質
身為港島人既肥啤🧸點可以唔試下😋

💢假期第二彈💢Burger

超可愛既口罩套🥰

🥢黑松露沙律醬薯條$42

薯條炸得酥脆 比平時粗薯條口感更豐富
黑松露醬好香濃 不過之後有啲飽,都係覺得茄汁酸酸地開胃
餐廳好細心咁兩隻醬都一齊上,好似預知到我地既需要咁🤭

🥢肉丸意大利麵 $148

🥢經典之堡$108

等肥啤🧸形容一下當時既情況:
一名女子戴上手套之後
如入一人之境 👉🏼一大啖咁咬落個burger度😲
說時遲那時快,漢堡扒既肉汁已經唧晒出黎🤭💦
呢個時候先有把聲同我講
🤦🏻‍♂️:人地諗住用刀叉切開一半先用手套食
🧸:😟...你唔好出年先講😒

P.S我都係覺得食burger要用手先食得盡情🙌🏻
  • 肉丸意大利麵
觀塘嗰間moo moo 都食過幾次,已經覺得啲burger好好食,今次黎銅鑼灣呢間moo moo plus ,餐廳環境更似酒吧好chill~銅鑼堡 $148呢道個招牌梗係要試下~係有鵝肝嘅burger😍鵝肝偏實一點,但係煎得好香,令個味道更rich! 麵包加牛油煎香過,香而鬆軟,仲有個醬係特別好食😋芝士肉醬香辣薯條 $58芝士肉醬量好夠撈啲薯條🤤仲有沙律醬同茄汁,點下唔同味,薯條本身炸得好香脆又有少少辣,好惹味~滋味雞堡 $98相較之下雞堡較普通,係烤嘅方法,比較健康,呢道都係牛肉漢堡好食啲~

銅鑼堡 $148

芝士肉醬香辣薯條 $58

滋味雞堡 $98
2021-06-01 23 瀏覽
今日去銅鑼灣玩玩,去完SOGO去🌳維園…節目豐富,🛍戰利品也不錯!於是向海邊走走,🐳找到Moo Moo 就入去Beer Beer 先🍺!先來杯 Moo Moo Beer 🍻香港釀製很不錯啊!甜中帶點苦澀! 飲住啤酒,吹住海風,🏝就係寫意!Beer & Burger 係經典組合,咁我就叫番個🍔經典之堡~ 安格斯漢堡牛肉+🧀半溶芝士+鮮蕃茄+🥬脆脆生菜就是Classic! 尤其係塊牛肉包著Cheese 咬落爆汁超 💦Juicy, 好吃啊!身為食肉獸必食👉🏼食肉獸Pizza🍕, 真係超多肉,有香腸、辣肉腸、🧆肉丸…真係好滿足! 重點係個餅皮,🍕鬆化脆脆又煙韌,配上拉絲芝士....🐿又滿足一餐!

今日去銅鑼灣玩玩,去完SOGO去🌳維園…
2021-05-28 131 瀏覽
放工鬆一鬆~落老銅食返個burger 先😋今次介紹呢間餐廳位於銅鑼灣Fashion Walk。離地鐵站唔遠,都幾方便😆另外,餐廳都幾闊落,坐得好舒服☺️餐廳提供多款漢堡包、小食、薄餅同飲品,店員推介我地食漢堡包,所以我地都叫左一個黎試下😋經典之堡有安格斯牛肉漢堡扒、芝士、番茄、生菜同特製嘅Moo moo 醬,相當豐富~漢堡扒多汁,漢堡包鬆軟,Moo moo令漢堡包嘅味道更加平衡~黑松露沙律醬薯條呢個超好食,因為薯條好鬆脆惹味,外脆內軟,配埋黑松露沙律醬,就錦上添花啦~如果唔鍾意黑松露沙律醬,點茄汁一樣咁好味🤪雞翼拼盤可以揀兩隻味或者三隻味😚為食嘅我地揀左三款,分別係鹹蛋黃、南乳脆皮同燒烤。鹹蛋黃同南乳脆皮都好甘香鬆脆,鹹鹹地,好惹味!燒烤雞翼嘅味道就非常濃郁!Exotic Babe(飲品)由新鮮芒果肉、熱情果、菠蘿同紅茶調製而成,酸酸甜甜,味道清新,果味濃郁!
放工鬆一鬆~落老銅食返個burger 先😋

今次介紹呢間餐廳位於銅鑼灣Fashion Walk。
離地鐵站唔遠,都幾方便😆另外,餐廳都幾闊落,坐得好舒服☺️

經典之堡

黑松露沙律醬薯條

雞翼拼盤

Exotic Babe(飲品)

2021-05-26
  • 黑松露沙律醬薯條
2021-05-28 31 瀏覽
星期六去食咗個brunch點左一個signature burger同一個all day breakfast Signature burger- 係真係幾好味! 個包熱辣辣,包身好軟身,漢堡夠熱咬落去係Juicy嘅, 唔係乾爭爭,硬骨骨, 加埋其他mayonnaise 醬汁,生菜, 芝士… 配搭很好, 食其他西餐廳都未必有咁好味嘅漢堡包!All day breakfast- 份量幾大!細食嘅話食半分都已經會飽咗。個薯餅整得幾好, 外脆內軟,幾香口。點左杯咖啡,咖啡味道普通,比普通茶餐廳的還普通,下次寧願叫橙汁,雖然佢冇鮮榨橙汁,都係汽水機不過應該被他的咖啡好味。環境- 我中午時間去餐廳,冷氣不夠,因為佢開門,再有大窗對住出邊條大馬路,走晒啲冷氣。雖然係話可以見到海景,不過你要望住永遠都有車嘅馬路,一路食你的晏晝,路人行過也會看到你碟上的食物。本人喜歡有多啲privacy ……下次再去一定會再食佢的漢堡包同飲啤酒其他嘢飲不用再試了

下次再去一定會再食佢的漢堡包
同飲啤酒其他嘢飲不用再試了
2021-05-28 26 瀏覽
湯不錯,看著很濃,喝卻不會,每一口都有著菌的香氣,而且還有一點類似回甘的感覺,很好。Burger 漢堡肉多汁,調味同醬料唔會太濃,恰到好處,每食一口都爆汁,可以食到牛肉既香味。仲要唔貴$78,值得再去。卡邦尼意粉,份量有驚喜,擺盤一看就很有食慾,煙肉香味很出,意炒亦軟硬適中,但於我個人而言,略嫌乾口,煙口加上包裹著芝士粉的意粉,都是比較乾口的,第一口吃不錯,多吃兩口就會有點膩。芝士味和蛋味都吃不到,有點敗筆。所以我個人是覺得可以不點。
2021-05-17
2021-05-25 30 瀏覽
位於銅鑼灣海旁的Moo Moo Plus 十分有驚喜。裝修很有格調,很有美國風格 。來到漢堡包餐廳一定要叫薯條,仲要係黑松露醬薯條。黑松露醬味很濃,點薯條一流,薯條炸得很脆,是很好的前菜。另外,calamari也是我到每間餐廳的必點。這裏的calamari不是魷魚圈,而醮粉漿炸的切件魷魚。好鮮味,很可口。再來,當然是主菜Moo burger。一口咬下去,牛肉十分juicy,加上蔬菜很清新。但其實highlight是醬汁,很特別,令整個漢堡提升到另一層次,與別不同。因為是牛愛好者,我們也叫了Flat Iron steak。是牛前肩的部位,少有,而且價錢大眾化,可以一叫,味道很好,叫了五成熟,剛好,很柔軟,配上醬汁,惹味。個人喜愛配以蒜頭一同放入口,又是另一層次。總而言之,整個晚餐由餐廳氣氛到食物質素,我們都十分滿意,是放工消遣之選。

之前經過呢間餐廳好吸引,今日一於嚟試下。Burger都幾多款式「經典之堡」🍔漢堡配上安格斯牛,加埋芝士.蕃茄同生菜夠新鮮,必食之選。Pizza超足料🍕「食肉獸薄餅」🍕芝士多到有點誇張,批邊脆脆的,唔會感覺似麵包...Yummy。「黑松露沙律醬薯條」🍟即炸熱辣辣,內裡薯條係手切嗰種,食得出唔同平日雪藏嘅急凍薯條。店外仲有bar枱,如果夜晚過來對住維港,飲住啤酒,吹著海風咁睇足球,確係唔錯👍🏻
之前經過呢間餐廳好吸引,今日一於嚟試下。

Burger都幾多款式

Pizza超足料🍕
「食肉獸薄餅」🍕

「黑松露沙律醬薯條」🍟

2021-05-13
午餐
  • 食肉獸薄餅
2021-05-21 3021 瀏覽
We had a late Sunday lunch at Moo Moo Plus in Causeway Bay, at the end of Fashion Walk - the entrance is actually on Gloucester Road. The front of the restaurant looks over the main road towards the harbour, but we were taken inside to a smaller, quieter dining area - the outer area is probably better  for drinks. The London Underground styled logo on the slightly industrial-looking wall was cool, if a little out of placeThe menu has a decent selection, and although the name suggests beef, there

The menu has a decent selection, and although the name suggests beef, there were plenty of other choices. Burgers, of course, and steak, but also salads, pasta and snacks. I had a fish burger - or the 'Fisherman' as they call it - with chips while my partner had a salad, then decided she was still hungry and ordered wings as well. The fish was pretty good, a generous portion which was firm but tender, slightly crispy, and served in a pleasant brioche-style bun, and with a small balsamic salad on the side. The chips were even better, nice and crunchy, with both a tartar-style sauce and ketchup.

We didn't try any of the drinks, but it looked like people on other tables were enjoying their beers and cocktails!
2021-05-09
2021-05-20 31 瀏覽
上次食過觀塘間分店一試難忘,發現原來銅鑼灣有分店就一定要黎試,呢間店嘅選擇更加多,坐位都好舒服,空間夠大,適合一大班人嚟傾偈食嘢。首先叫咗個洋蔥圈,炸粉好薄,食落好香口又唔會油,呢個配啤酒一流。但見到呢度有士多啤梨奶昔就叫咗一杯,感覺唔似糖水,似係雪糕同士多啤梨打成,好飲!btw飲水杯好靚.跟住叫咗一個食肉獸Pizza,入面有火腿辣肉腸ham芝士配料好多,所以口感好豐富,有六大片兩個人share有啲多,加上男朋友又叫咗個美式漢堡,最後食唔晒拎走。講返個美式漢堡,真係好Juice,呢個配搭冇得頂,果然呢度嘅burger都係最值得推薦,雖然啲配料唔係好特別,但夾埋真係好出色。旁邊仲有沙律

2021-05-20 30 瀏覽
趁住佛誕前夕, 約咗朋友去銅鑼灣某百貨公司感謝祭, 瘋狂購物之前, 先去醫肚。就喺百德新街搵咗呢間西餐食burger。餐廳門外, 有幾張枱供客人飲啤酒, 好chill。我地被安排咗喺餐廳室內位置, 我地叫咗: 蕃薯條、雞翼拼盤、滋味雞堡、菇菇堡。蕃薯條: 蕃薯好實淨, 真材實料, 炸過都好香甜。雞翼拼盤:我覺得南乳雞翼整得好香脆, 南乳味好突出。水牛城雞翼就比較一般, 明題比下去。滋味雞堡: 甫上枱, 見到BURGER 份量唔細, 而且旁邊仲有少量沙律, 想讚下雞肉好滑, 特製MOO MOO 汁都好開胃, 麵包軟熟, 好好味。菇菇堡: 朋友讚大菇好JUICY, 好味。

餐廳門外, 有幾張枱供客人飲啤酒, 好chill。

蕃薯條: 蕃薯好實淨, 真材實料, 炸過都好香甜。

菇菇堡: 朋友讚大菇好JUICY, 好味。
2021-05-19 45 瀏覽
今日同女朋友去左銅鑼灣剪頭髮,剪之前去食個lunch!髮型屋附近有間burger shop環境好大好舒服,假日中午都有好多人排隊,主打西餐!我地叫左一個chicken burger,麵包略微煎香,入口鬆軟!雞排香嫩多汁,外層煎到脆口,口感豐富,中間加左蔬菜和醬汁,整體唔會太油膩!賣相好吸引好大個我地再叫左一個豬鞍排,估唔到豬肉入口肉汁豐富肉嫩唔鞋口,夠哂驚喜!配上薯條,即炸夠哂香脆!金黃色薯條加少少鹽粒,咸香滿足!餐廳仲有供應其他主食,有pizza和意粉等等女朋友大讚burger水準高,值得再試多次
我地再叫左一個豬鞍排,估唔到豬肉入口肉汁豐富
女朋友大讚burger水準高,值得再試多次
收工好想Happy Hour一下,發現銅鑼灣有間勁Chill的🍔漢堡包店,它可以望到🌊海景,又可以坐在門外的高櫈一邊欣賞着日落🌄,一邊嘆着啤酒!🍻進店之後,店員就給我們餐牌,發現除了有漢堡包🍔,還有沙律🥗、意大利粉🍝、炸物🍟!而它還給我們口罩套,上面的圖案相當可愛。最後我們叫了以下菜色:🍟黑松露沙律醬薯條($42)加肉汁芝士($13)來到漢堡包店叫薯條是常識吧!我們首先選了黑松露沙律醬薯條,然後再加$13,加了肉汁芝士!薯條來到的時候熱辣辣,而且亦有拉絲!加上肉汁的薯條更香,而最值得讚是那個黑松露沙律醬,超creamy惹味,絕對是口痕之選!😜🍔銅鑼堡 $148漢堡包配上沙律菜,銅鑼包感覺很足料,內有鵝肝、安格斯牛、生菜、蕃茄,包皮一按下去,是有回彈力,咬下很鬆軟,鵝肝很有厚度,而安格斯牛很有肉味,鎖住了肉汁,相當juicy!😋🌿🍝香草醬闊條麵 $108原本菜單是意大利麵,不過店員推薦我們吃闊條麵,一來不用加錢,二來闊條麵更能鎖住醬汁。吃了下去,麵身偏硬有咬口,香草醬令人覺得很開胃,令人食指大動!🥰🍹LYCHEE MOJITO $75美食怎能不配美酒呢?叫了一杯LYCHEE MOJITO

最後我們叫了以下菜色:

🍟黑松露沙律醬薯條($42)加肉汁芝士($13)

🍔銅鑼堡 $148

🌿🍝香草醬闊條麵 $108

🍹LYCHEE MOJITO $75
美食怎能不配美酒呢?叫了一杯LYCHEE MOJITO,飲品內充滿荔枝肉、薄荷葉,加上了冧酒,令飲品變得超Fresh,絕對是夏日之選!😄

總括而言,這裡真的很Chill,聽着輕快音樂、嘆著美酒美食,是人生一大享受呢!下次也要來這裡happy hour! 🥰
  • 黑松露沙律醬薯條