2022-11-14
七人欖球賽令到食肆都特別有氣氛 🥳🥳同好友一齊嚟到銅鑼灣居酒屋 仲係豚肉嘅串燒專門店😍地方好就腳,CWB B出口一出就係啦 裝修充滿日本feel 木🪵糸為主 全部串燒 都係 以🐷為主題特別 前菜漬蕃茄 作為開胃菜唔錯😛燒鱈魚乾 好似薯片咁脆,點上沙律醬 真係 送酒一流!刺身盛 帶子超級厚身好新鮮 入口已經有鮮甜味 簡單點少少豉油wasabi已經好正😋😋赤蝦亦都非常黏口 食得出很新鮮呢 😇😇燒鹰鲳 非常有驚喜,超大條 魚肉一梳梳,外表燒得焦脆,魚油豐富,非常甘香,點上自家製蘿蔔蓉酸汁解腻之餘 真係 食多幾件都唔怕腻🥰🥰淺間梅子酒 串燒當然要配酒啦,梅子味非常重喜歡💕西班牙黑豚肩肉串 黑豚肩肉質比較紮實 肉香更濃,用嚟燒就一流啦👍👍西班牙黑豚豬頸肉 豬頸肉 一向都係串燒 比較適合嘅部位,因為油脂較為豐富 !燒完之後分泌出油香,又可以冇咁油膩 口感稍為爽口😌😌豬大腸串 重口味之作 但我超喜歡 😬😬加上黃芥末 有啲中日合璧嘅感覺呢紫蘇豬肉卷 紫蘇味好重,原來夾住豬肉係咁match 嘅,豚肉芫茜卷 非常有創意 !芫茜火候剛剛好,保留獨特嘅香味!可以喺屋企都自己試下🥰🥰雞翼串 雞翼外皮很脆 肉質很
地方好就腳,CWB B出口一出就係啦 裝修充滿日本feel
木🪵糸為主 全部串燒 都係 以🐷為主題特別
前菜漬蕃茄 作為開胃菜唔錯😛
燒鱈魚乾 好似薯片咁脆,點上沙律醬 真係 送酒一流!
刺身盛
赤蝦亦都非常黏口 食得出很新鮮呢 😇😇
淺間梅子酒 串燒當然要配酒啦,梅子味非常重喜歡💕
紫蘇豬肉卷 紫蘇味好重,原來夾住豬肉係咁match 嘅,
可以喺屋企都自己試下🥰🥰
雞翼串 雞翼外皮很脆 肉質很嫩 可見師父功架