2019-05-15
發現左新大陸!!! 平時絕少去銀城廣場, 覺得冇乜野睇, 得間PIZZA...原來上面有好多餐廳嫁(Sorry~我太孤陋寡聞)...今次有男友帶我去試9樓既MINI FRIDAY, 一入去就覺得好大好開揚, 感覺唔錯~野食都幾多選擇, 除左常見既扒餐之外, 仲有得玩自選PASTA呢!!! 好似第一次見可以咁叫!!! (孤陋寡聞again)另外D小食都幾特別, 又有幾款唔貴既cocktails, 剩睇餐牌已覺得幾吸引下~最後, 我地點左兩個餐: 豬鞍 & DIY PASTA! 之後叫左兩個小食同一壺cocktail, 可以慢慢傾下計, 談下情!野食唔可以話係滿分, 但以依個價錢黎講都有80分, 唔差嫁! 當中推薦大家:1. DIY PASTA: 溫泉蛋芝士大啡菇忌廉闊條麵 ($138) - 自主性高得黎仲要好好味! 溫泉蛋熟度岩岩好, 加埋D闊條麵, 個蛋香味好正, 有D似食緊卡邦尼既闊條麵版!2. 水牛城雞翼 ($68) - 有6大隻, 隻隻都好肥美, 同食得出係新鮮即做! 因為水牛城雞翼要先炸後淋汁, 如果做定會食得好淋既粉漿, 但依度完全冇問題, 粉漿仲食到微脆嫁! 而個漿亦調得唔
2. 水牛城雞翼 ($68) - 有6大隻, 隻隻都好肥美, 同食得出係新鮮即做! 因為水牛城雞翼要先炸後淋汁, 如果做定會食得好淋既粉漿, 但依度完全冇問題, 粉漿仲食到微脆嫁! 而個漿亦調得唔錯, 酸同辣既比例調得岩岩好~
3. Cocktail: 桑格利亞 ($88/jar) - 其實我冇飲過正宗既桑格利亞, 所以答唔到你正唔正宗, 但味道就好岩女仔飲! 果味好香, 飲到酒香但唔會有酒既苦澀味! 但點依個酒個時發現員工有改善既地方, 就係佢完全答唔到d酒係咩黎! 最後都係我地自己上網搵.....
整體黎講, 野食係唔錯, 環境又好, 又唔叫貴, 傾幾耐都得, 係旺角黎講算唔錯了!