2024-09-05 53 瀏覽
Milkbar 是一間韓風滿滿的奶油系咖啡廳,走極簡風。雖然店舖不大,但拍照位特別多。建議早點去,坐在有日落氛圍燈的位置,和各種環境佈置和食物拍起來都很韓系!🇰🇷-推薦店內的Croffle ,即牛角包口感的窩夫,外皮酥脆內裡糯糯軟軟,以及各種韓國甜點再配上略苦的咖啡,簡直絕配!🤎
2024-05-28 420 瀏覽
✨Oreo Milkshake 🥛✨購自: Milk Bar Cafe(深水埗鴨寮街79號地舖)價錢:$60推薦度:8/10-Milk Bar 裝潢以奶白色色調為主 室外及室內兩層都有不少打卡位📸 而且仲有好多裝飾品 每個角度都可以影到好靚嘅相😍 環境令人感覺置身於韓國🇰🇷 Milk bar cafe除咗有咖啡同果汁之外☕️ 亦有唔同口味嘅牛角包窩夫🥐 大家都可以試吓😝 呢間Cafe值得再回訪👍🏻-Oreo奶昔飲落香濃順滑 加入咗雲呢拿雪糕🍦牛奶🥛 Oreo餅製成 奶香味濃郁 每啖都有Oreo嘅顆粒感👅 唔會過於甜膩🆗 面頭再加1塊Oreo餅作點綴 賣相精緻✨鍾意Oreo嘅朋友一定要試😍🤎✨Ice Americano ☕️ ✨價錢:$40推薦度:7.5/10
✨Oreo Milkshake 🥛✨
購自: Milk Bar Cafe
(深水埗鴨寮街79號地舖)
價錢:$60
推薦度:8/10
🤎
✨Ice Americano ☕️ ✨
價錢:$40
推薦度:7.5/10
𓍯 HK’s Korean Cafe |🥛Milk Bar 🍪 𓂃@milkbarcafe in Sham Shui Po is def giving Korean vibes 🇰🇷From soft-white & woody aesthetics to Instagrammable drinks and pastries, it’s no wonder this cafe is near full-house on a weekday afternoon!Happy to say that the food is not mere presentation but actually tastes quite good, especially the 𝗖𝗶𝗻𝗻𝗮𝗺𝗼𝗻 𝗜𝗰𝗲-𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺 𝗖𝗿𝗼𝗳𝗳𝗹𝗲 🤤 They also roll out new 𝘚𝘪𝘨𝘯𝘢𝘵𝘶𝘳𝘦 𝘋𝘳𝘪𝘯𝘬𝘴 from time to time, the 𝟳𝟮 𝗗𝗮𝗿𝗸 𝗠𝗼𝗰𝗵𝗮 was really rich and came topped with torched marshmallows 🍫 ‧̥̥͙‧̥̥ ̥

‧̥̥͙‧̥̥ ̥ ̮ ̥ ᴡʜᴀᴛ ᴡᴇ ᴏʀᴅᴇʀᴇᴅ ⊹ ‧̫‧⊱

✧ 72 Dark Mocha ($60)☜︎
✧ Cinnamon Ice-cream Croffle ($60)☜︎
✧ Honeycomb Latte ($55)
𖤥 Milk Bar Cafe
2024-02-11
  • Croffle
2024-02-28 517 瀏覽
大熱左一段時間嘅cafe去嘅當日淨係得一層可以坐細細地不過都算舒服而且早去比較少人輕食為主,整體食物質素正常設計簡約韓系都唔錯-叫左咖啡,草莓奶,牛角包wafflemenu都有d圖案畫埋設計幾得意☺️咖啡味道正常草莓奶唔會太甜而且都咬到d草莓肉,唔會只係得草莓醬不過牛角包waffle就偏硬一般般紅豆餡正常唔會太甜不過就比較難抹開搽上waffle到食-環境氣氛唔錯嘅韓系設計cafe不過嘢食正常,去一次就覺得已經夠
大熱左一段時間嘅cafe
去嘅當日淨係得一層可以坐
細細地不過都算舒服
而且早去比較少人
輕食為主,整體食物質素正常
設計簡約韓系都唔錯
叫左咖啡,草莓奶,牛角包waffle
menu都有d圖案畫埋設計幾得意☺️
咖啡味道正常
草莓奶唔會太甜
而且都咬到d草莓肉,唔會只係得草莓醬
不過牛角包waffle就偏硬一般般
紅豆餡正常唔會太甜不過就比較難抹開搽上waffle到食

環境氣氛唔錯嘅韓系設計cafe
不過嘢食正常,去一次就覺得已經夠
本身同朋友一直以來都很喜歡milkbar,一年大概都會去4-5次,好欣賞店面嘅裝修好韓。但前幾日再去,真係超失望!!!!😩總括咗三個,令我哋好失望嘅位:1.由上年去到前幾日去,都仲係冇開到2樓。作為打卡Cafe,打卡位都沒,已經唔合格!❌2.店員嘅服務態度真係好有問題,自己走咗出去煲煙,要客人幫佢看舖,仲要開晒門搞到啲煙味入晒嚟,真係好離譜!😰3.雖然都知定價高,但嘢飲質素真係好差,係完全冇味,同飲水一樣,用50幾蚊買杯水,都要俾返啲質素人啦!📍 Milk Bar Cafe 深水埗鴨寮街79號地舖

但前幾日再去,真係超失望!!!!😩

總括咗三個,令我哋好失望嘅位:

📍 Milk Bar Cafe
深水埗鴨寮街79號地舖
2023-11-21 510 瀏覽
-「好喜歡白色,令人有一種好平和嘅感覺」🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍呢間Cafe感覺安靜,裝修以白色為主,配木系色調傢俬,有大玻璃感受到陽光,Menu方面都走簡潔路線,特飲外貌都好igable。Iced Americano ☕️☕️☕️ $40飲到好似Ethiopia 嘅果香,比我想像中OK,因為起碼呢隻豆都幾好飲。Tiramisu Coffee $60上面有層厚厚嘅cream,加上可可粉,棉花糖,真係好似食緊Tiramisu 一樣,都唔錯。因為未食早餐,想點All day Breakfast但無,點了Ham & Cheese Croffle $60一般般冇特別推薦指數:⭐️⭐️⭐️可一去📸📸,但係深水埗嘅Cafe太多,未必會再去多次。📍Milk Bar Cafe (深水埗)📍深水埗鴨寮街79號地舖-
「好喜歡白色,令人有一種好平和嘅感覺」
🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍

Iced Americano ☕️☕️☕️ $40

Tiramisu Coffee $60

Ham & Cheese Croffle $60
一般般冇特別

推薦指數:⭐️⭐️⭐️
可一去📸📸,但係深水埗嘅Cafe太多,未必會再去多次。

📍Milk Bar Cafe (深水埗)
📍深水埗鴨寮街79號地舖
2023-08-30 499 瀏覽
🍴: Milk Bar Café 🏠🤍📍: Sham Shui Po, Hong Kong 🇭🇰 🌟A famous Korean Café in Hong Kong✨ Lots of incredible spots for you to checking out!😚 Really love their croffles 🥐 With nice decorations and 잘생긴 오빠 staff there!!♡´・ᴗ・`♡ If you missed Korea cafés, just come to this one and you may surprised by the vibe here!🌟Their signature menu is their croffles! Croissant 🥐 + Waffles 🧇 Unbelievably crunchy and chewy 😋🌟Remember to go upstairs and it is totally different decor and vibes with the ground floor! Take
🍴: Milk Bar Café 🏠🤍
📍: Sham Shui Po, Hong Kong 🇭🇰

🌟Remember to go upstairs and it is totally different decor and vibes with the ground floor! Take as many pics as you can🤩

⭐️: Cream Butter Croffle
💰:💲50

⭐️: Nutella Croffle
💰:💲50
Milk Bar係深水埗出名嘅打卡cafe,韓系純白門面裝修,內裡仲有多個打卡靚位,任影靚相📸✦ Cinnamon Croffle $60Croffle,即係由牛角包皮整成Waffle🥐🧇呢間嘅croffle係我目前食過嘅最好,香甜嘅肉桂風味同croffle外脆內軟嘅口感,完全係100分配搭,仲有個雲呢拿雪糕點綴,作為下午茶或甜品係值得回頭😋👍🏻✦ Oreo Milkshake $55Milkshake一定要夠肥仔夠杰先好飲,但呢個偏稀同淡,試其他飲品會好啲

✦ Cinnamon Croffle $60

✦ Oreo Milkshake $55
2023-07-10 472 瀏覽
一直bookmark 了這間韓系cafe☕️整間店舖以簡約白色為主🤍十分適合打卡📸 餐廳共有兩層,座位不算多,樓上環境比較寧靜,適合工作或聊天!餐廳播放著韓文歌,彷彿真的去了一趟韓國🇰🇷Ham and cheese croffle 即時返烘,窩夫皮很酥脆,夾住半融芝士和火腿生菜,不太油膩。Strawberry milk 不太重士多啤梨味😢比較多奶味。💲 Ham and cheese croffle:$60💲 Strawberry milk:$55

💲 Ham and cheese croffle:$60
💲 Strawberry milk:$55
2023-06-19 496 瀏覽
:*・☆・𝓢𝓲𝓰𝓷𝓪𝓽𝓾𝓻𝓮・☆・* :☕️Blue Latte $55✨適合打卡-未攪拌前有藍、湖水綠、啡分層-攪拌後綠茶色🍵✅開頭見到藍色以為伏,結果同普通latte差唔多味🤣🍫Mint Choco $60✨適合打卡✅ 好清新嘅薄荷味🌱✅朱古力唔會太甜:*・☆・𝓕𝓸𝓸𝓭・☆・* :🧈 Cream Butter Croffle $50✅鬆脆✅cream butter甜而不膩,令成個味道提升咗🤎Nutella Croffle $55✅鬆脆✅夠甜,但唔膩😋食完成個都冇問題✅半溶嘅nutella超邪惡🤤🤤-----個人評評分❤️:9/10性價比💸:8/10環境📷:9.3/10(地下門口冇門,所以比較焗同有烏蠅飛入嚟,但上二樓有門就好啲🥲回頭🤓:會總結:一間有兩層而唔同風格嘅cafe好少有🥹可以喺日系地下層打完卡上二樓,比較多枱可以做野/溫書,兩三點去冇乜人可以包場打卡👍🏻仲有好有feel嘅音樂
:*・☆・𝓢𝓲𝓰𝓷𝓪𝓽𝓾𝓻𝓮・☆・* :
☕️Blue Latte $55
✨適合打卡
-未攪拌前有藍、湖水綠、啡分層
-攪拌後綠茶色🍵
✅開頭見到藍色以為伏,結果同普通latte差唔多味🤣

🍫Mint Choco $60
✨適合打卡
✅ 好清新嘅薄荷味🌱
✅朱古力唔會太甜

:*・☆・𝓕𝓸𝓸𝓭・☆・* :
🧈 Cream Butter Croffle $50
✅鬆脆
✅cream butter甜而不膩,令成個味道提升咗

🤎Nutella Croffle $55
✅鬆脆
✅夠甜,但唔膩😋食完成個都冇問題
✅半溶嘅nutella超邪惡🤤🤤

-----
個人評評分❤️:9/10
性價比💸:8/10
回頭🤓:會

2023-06-14 347 瀏覽
34°C 嘅炎夏,行入冷氣充足嘅寬敞空間,聽住由高質音響設備播嘅音樂,暢飲冰凍又好靚嘅飲品,人生一大樂事😌清新嘅 Blue Lemonade 相當解渴,但作為士多啤梨控嘅我就非常鍾意嗰杯 Strawberry Milk 啦🤭唔會過份甜、味道啱啱好👍🏻好鍾意❣️❣️❣️件 Opera Cake 亦係誠意之作,味道香濃,雖然我個人口味覺得可以唔需要表面嗰份 Cream🤭🤪呢度有兩層,樓上更適合影相,唔好錯過喔☺️

呢度有兩層,樓上更適合影相,唔好錯過喔☺️

2023-05-17 302 瀏覽
叫左杯dark mocha $60 🥲 味道好唔夾 咖啡豆偏酸 太多冰 無味 好似水溝朱古力粉 唔值呢個價錢 😔 得舖頭裝飾可以打下卡 但比起其他文青Cafe又唔係話特別靚 不要太高期望 衛生欠佳 張凳有死咗嘅烏蠅 唔知係咪天氣問題影響
2023-04-20 356 瀏覽
一直係IG到bookmark 咗呢間,難得嚟到深水埗,就一定要嚟啦!不過我無嗌到佢哋嘅milkshake 或咖啡,而叫咗一杯我覺得好得意好靚嘅Blue Lemonade 🍹Max5️⃣🐽食物質素🐽🐽🐽🐽環境🐽🐽🐽🐽性價比🐽🐽🐽🐽室外/室内寵物友善:室外

Max5️⃣🐽
Blue Lemonade
2023-03-25
Blue Lemonade
2023-04-15 249 瀏覽
Nutella Croffle $50有Nutella 嘅嘢食就點都唔會死😛Croffle 整得好酥脆,嚟到個陣仲熱辣辣🥵唯一可以進步嘅位係Nutella醬唔係好多,可能滿足唔到螞蟻人Ham & Cheese Croffle $55仲有鹹嘅Croffle 可以揀🥳有生菜搭配,令成個感覺都冇咁膩👍🏼真係大讚賞店舖環境好適合打卡📸睇得出係有花心思精心佈置👍🏼上下層嘅裝修風格都唔同,下層韓式精簡風,上層係偏向現代感金屬風格味道⭐️⭐️⭐️環境⭐️⭐️⭐️⭐️推介⭐️⭐️
Nutella Croffle $50

Ham & Cheese Croffle $55

味道⭐️⭐️⭐️
環境⭐️⭐️⭐️⭐️
推介⭐️⭐️

2023-04-09 198 瀏覽
好少去深水埗搵打卡地方 今次黎到milk bar一改我對深水址區嘅睇法 原來周圍好多唔同打卡cafe👍🏻Cafe內唔算多位置 裝修佈置屬簡約風店外都有個位置可以坐同影相🥳食物屬於輕食 我同朋友黎tea叫咗兩個小食兩杯飲品Ham&chesee croffle,Nutella croffle我地點嘅呢兩款牛角包窩夫,比較喜歡甜個個,特別啲,唔會太甜又充滿着Nutella榛子味 Marshmello latte賣相特別,拎住黎打卡一流 Strawberry milk個人覺得有小小太甜環境都算幾好,安靜唔太嘈下午茶好地方
原來周圍好多唔同打卡cafe👍🏻
Cafe內唔算多位置 裝修佈置屬簡約風
店外都有個位置可以坐同影相🥳
食物屬於輕食 我同朋友黎tea
叫咗兩個小食兩杯飲品

Marshmello latte
賣相特別,拎住黎打卡一流

Strawberry milk
個人覺得有小小太甜
環境都算幾好,安靜唔太嘈
下午茶好地方