西貢小巷特色小店· 超邪惡美式奶昔🥤 @messys_saikung 假日永遠都逼滿哂遊客近一年都好多小店進駐尤其係碼頭美食小巷!今次要介紹一間美式奶昔店😍店內外裝修帶有美國復古風好似去左以前美國戲院勁易搵到😝1)抹茶oreo milkshake 🍵🥤🍼人氣top1!!!!!由於我唔中意食cream走左平時社交平台相有哂cream同爆谷 超打卡!奶昔口感順滑抹茶味幾濃而唔苦👍🏻溝埋oreo甜度適中 略嫌oreo打太碎有埋餅咬下就perfect😋
假日永遠都逼滿哂遊客
近一年都好多小店進駐
尤其係碼頭美食小巷!
今次要介紹一間美式奶昔店😍
店內外裝修帶有美國復古風
好似去左以前美國戲院
勁易搵到😝

1)抹茶oreo milkshake 🍵🥤🍼
人氣top1!!!!!
由於我唔中意食cream走左
平時社交平台相有哂cream同爆谷 超打卡!
奶昔口感順滑
抹茶味幾濃而唔苦👍🏻
溝埋oreo甜度適中 略嫌oreo打太碎
有埋餅咬下就perfect😋
2023-11-22 202 瀏覽
西貢一向都好多隱世美食 今日行過巷仔見到間新野係超邪惡美式奶昔😈補充一下熱量先落單後店員將雲厘拿雪糕同你想要既口味既材料放落攪拌機🍨中散晒先開始打再唧上whipped cream同朱古力醬🍦再放上超多自家制焦糖爆谷🍿多到食既時候都驚跌😹✿ 抺茶Oreo奶昔 $56 ✿口感順滑 香濃既抹茶味🍵✿ 海鹽焦糖脆餅奶昔 $60 ✿焦糖味好出 有海鹽中和返 甜而不膩👍🏻店員親切有善 食材用得慷慨我見到前面客人嗌牛油果奶昔 係落左半個大牛油果🥑下次入西貢再試埋其他味😽🫶🏻
西貢一向都好多隱世美食 今日行過巷仔見到間新野

下次入西貢再試埋其他味😽🫶🏻
  • 海鹽焦糖脆餅奶昔
  • 抺茶Oreo奶昔
2023-11-12 161 瀏覽
前幾個月同朋友潛水後出西貢食好西見到呢間美式復古Milkshake好多人排隊每杯上面都有焦糖Popcorn,好吸精😼試左真係超驚喜&勁推薦!🙌🏻🫶🏻每一杯都係真材實料見住佢落勁大球雪糕攪出黎‼️🫶🏻焦糖Popcorn 保持到脆身好新鮮‼️🫶🏻Milkshake係有10圈嘅cream 加滿滿朱古力醬‼️🫶🏻staff打扮有style & 超nice😽🥜花生醬Milkshake $56呢款真係大癲!係極rich 嘅花生醬味🙀加埋朱古力係滿滿嘅開心卡路里!Milkshake 口感厚重順滑而且唔會過甜!!🍫朱古力Milkshake $56原本叫左花生醬Milkshake老闆誤會比錯左朱古力意外收獲多一杯飲🥹好感動唔洗錢係最好飲的🤭😂🍵抹茶Oreo $𝟓𝟔抹茶& Oreo 呢個組合唔會互相蓋過抹茶味濃而不苦亦唔會過甜!Cream 上仲有撒抹茶粉係我嘅No.1!🧞‍♂️老闆感覺有passion✨裝修綠磚仔 & Menu 設計都好用心!希望生意越來越好‼️
前幾個月同朋友潛水後出西貢食好西
見到呢間美式復古Milkshake好多人排隊
每杯上面都有焦糖Popcorn,好吸精😼
試左真係超驚喜&勁推薦!🙌🏻

🫶🏻每一杯都係真材實料見住佢落勁大球雪糕攪出黎‼️
🫶🏻焦糖Popcorn 保持到脆身好新鮮‼️
🫶🏻staff打扮有style & 超nice😽

🥜花生醬Milkshake $56
呢款真係大癲!
係極rich 嘅花生醬味🙀
加埋朱古力係滿滿嘅開心卡路里!
Milkshake 口感厚重順滑
而且唔會過甜!!

🍫朱古力Milkshake $56

抹茶& Oreo 呢個組合唔會互相蓋過
抹茶味濃而不苦
亦唔會過甜!
Cream 上仲有撒抹茶粉
係我嘅No.1!

🧞‍♂️老闆感覺有passion✨
裝修綠磚仔 & Menu 設計都好用心!
希望生意越來越好‼️
2023-07-29 342 瀏覽
Avocado🥑 x Matcha🍵 Milkshake $60西貢巷仔入面好多美食,除左一眾泰式餐廳之外,其實仲開左一間美式milkshake🥛佢地有多款口味選擇,仲可以將唔同味道mix and match👍🏻我今次就揀咗佢哋最受歡迎嘅抹茶味配我最鍾意既牛油果口味。佢地選用美式奶昔,所以口感比較厚重同飽肚,最岩有少少口痕既時候飲。奶昔奶味濃郁質感柔滑,係西貢行到熱辣辣買杯飲即刻refresh左,另外佢地仲會用上自己新鮮爆谷,咁就唔怕擺到淋👍🏻下次再試下佢地既限定口味先😉📍MESSY’S (西貢)西貢福民路58-72號高富樓地下35號舖

📍MESSY’S (西貢)
西貢福民路58-72號高富樓地下35號舖
2023-07-26
2023-06-22 247 瀏覽
#messysMilkshake愛好者極度推薦!.焙茶花生醬Milkshake ($56)店主好Nice會推薦唔同組合最後選擇左一個意想不到嘅組合 但係飲落去係好match😳花生醬同焙茶陣味唔會互相蓋過 反而再突出左
#messys
Milkshake愛好者極度推薦!
焙茶花生醬Milkshake ($56)
店主好Nice會推薦唔同組合
最後選擇左一個意想不到嘅組合 但係飲落去係好match😳
花生醬同焙茶陣味唔會互相蓋過 反而再突出左
2023-06-17 220 瀏覽
呢間食店係我入西貢前係openrice搵定要試下~ 因為我見到餐牌有我最鐘意食嘅燒春雞同奶昔~但估唔到去到係冇堂食可能係因為佢地係主力做奶昔掛~~不過唔緊要啦~反正我點都堅持要試下!!!我地order左2杯奶昔同埋一隻黑啤春雞~~1. 焙茶奶昔 - 香濃嘅焙茶味, 雖然唔夠花生醬味出色, 但味道都唔錯!2.花生醬奶昔 - 真係超好味, 加埋上面嘅爆谷, 簡直無得頂!3. 原隻黑啤春雞 - 呢隻春雞先至係重點 !!由於係無堂食關係, 要takeaway, 用個盒裝住, 隔住個盒都聞到超香啤酒味~我地拿拿淋走去附近公園食, 一打開盒, 真係香到痴左線! 春雞係即叫即整, 所以係夠哂熱辣辣, 帶住手套都忍唔住要即刻食! 一撕開d肉, 好juicy, 同埋肉質好滑, 食落去果陣黑啤味真係好正!  超級值得推介!!!!!!唯一美中不足係冇堂食...因為要拎住隻春雞係公園食都幾麻煩~~~
呢間食店係我入西貢前係openrice搵定要試下~
因為我見到餐牌有我最鐘意食嘅燒春雞同奶昔~
但估唔到去到係冇堂食

可能係因為佢地係主力做奶昔掛~~
不過唔緊要啦~反正我點都堅持要試下!!!

我地order左2杯奶昔同埋一隻黑啤春雞~~

焙茶奶昔

花生醬奶昔

3. 原隻黑啤春雞 - 呢隻春雞先至係重點 !!
我地拿拿淋走去附近公園食, 一打開盒, 真係香到痴左線!
原隻黑啤春雞

2023-05-01
外賣自取
焙茶奶昔
花生醬奶昔
原隻黑啤春雞
2023-05-31 177 瀏覽
出海玩完最啱就係食啲凍嘢,西貢最近開咗間milkshake外賣店,雖然門面細細,但都有唔少口味可以揀,當中最多人嗌嘅應該就係牛油果,仲可以mix其他味,不過今次想試試焙茶先($52)😆由窗口仔見到店員將一羮羹雪糕擺落攪拌器,加入適量嘅牛奶,再喺奶昔面頭唧滿忌廉,當然唔少得微甜嘅焦糖爆谷,真係一次過滿足3個願望🤣焙茶味唔算好濃,但以奶昔嚟講都合格,因為最重要係嗰種creamy嘅感覺😝爆谷令到賣相加咗唔少分,但其實兩者一脆一軟好難話夾,不過分開食係幾唔錯😛
焙茶milkshake
焙茶milkshake
佛誕假期入去西貢行下,好耐無行,好彩今日唔算多人。經過見到有間叫Messy's 做奶昔的小店,睇緊menu期間,有個妹妹出黎介紹飲品,見到店舖都好衛生,老闆好 nice ,又有我至愛的榴槤,當然要試下榴槤奶昔,睇住老闆整,大大舊榴槤,大大舊雪糕,嘩,咁足料,一定正啦。奶昔好靚呀,當然要打下卡,同埋真係好好味,滿足哂我兩個願望(奶昔+榴槤),好消暑,可能太足料,飲完已經飽飽地,大滿足。店內仲有好多味道選擇,可以mix味道,可惜飲完已經好飽,試唔到其他🤭可以入黎會再幫襯。
佛誕假期入去西貢行下,好耐無行,好彩今日唔算多人。

奶昔好靚呀,當然要打下卡
榴槤奶昔
2023-05-26
3 分鐘 (外賣自取)
榴槤奶昔
2023-05-24 78 瀏覽
上個post講完中伏就講下好西行過牛牛附近仲見到間新開milkshake企門口睇住店主整一杯milkshake會落足半個牛油果🥑‼️個牛油果仲要係大 足料程度超吸引‼️睇得出店主有d要求因為食完正餐唔想太飽就揀咗抹茶味試試👻.⭐️抹茶味奶昔睇落店主落咗勁大球雪糕+抹茶粉👍🏻Blend完之後口感順滑 ❄️透心涼 夏天飲係正嘅不過始終係雲尼拿雪糕做底抹茶味唔濃 對於我呢啲抹茶控黎講會失望🙍‍♀️奶昔面加咗cream同爆谷焦糖爆谷有焦糖香 配搭新穎.如果唔用抹茶控角度品評 單純肥仔買飲品 其實已經好好飲 好過上一間太多 出品用料會感受到店主誠意 繼續努力啦.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_西貢.#MESSYS (西貢)地址:西貢福民路58-72號高富樓地下35號舖.⭐️評分:味道:3.5/5環境:-/5服務:-/5抵食:3.5/5..#飲食 #美食 #hk #food #foodphotography #foodstagram #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #香
上個post講完中伏就講下好西
奶昔面加咗cream同爆谷
焦糖爆谷有焦糖香 配搭新穎
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_西貢
#MESSYS (西貢)
地址:西貢福民路58-72號高富樓地下35號舖
⭐️評分:
味道:3.5/5
環境:-/5
服務:-/5
抵食:3.5/5

#飲食 #美食 #hk #food #foodphotography #foodstagram #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #香港美食 #香港旅遊 #香港打卡 #食評 #西貢美食 #西貢必食 #西貢 #西貢好去處 #週末好去處 #甜品 #抹茶 #奶昔 #香港餐廳
2023-05-04 104 瀏覽
鋪面唔大 不過都幾舒服。老闆好有禮貌好用心去做每一個step可以mix味道,都有幾多唔同味揀。我叫左抹茶+ Oreo。抹茶味道好濃 唔會苦,整體又唔會好甜。爆穀係老細續粒夾落去🤣好有耐性 幾樣野夾埋一齊幾match唔好睇佢細細杯,佢好足料所以幾飽肚。除左有milkshake 之外仲有其他小食!有雞翼嗰啲,不過今次冇試,下次再試下先~大家可以喺鋪頭入面打下卡~簡簡單單掛左幾張相咁,不過唔好打咁耐,因為佢好快融😂
鋪面唔大 不過都幾舒服。

老闆好有禮貌好用心去做每一個step

唔好睇佢細細杯,佢好足料所以幾飽肚。
抹茶+Oreo

外賣自取
4月2號行經福民街,見有間新店Messy's開張,年青人開業,有幹勁有禮貌,態度友善,吸引我去嘗試幫襯。同朋友2人叫了隻黑啤烤春雞,水牛城雞翼,牛油果奶昔和啤啤熊椰青。。奶昔味道好好好,有新鮮牛油果,雞肉質感嫩滑,即叫即做;椰青啤啤熊冰,賣相吸引,啤啤熊冰原汁原味,沒有令味道沖淡,清津解喝,天時熱行興飲最正👍👍👍老闆感覺熱誠,肯聽取意見,值得一試!❤
2023-04-02