之前已經嚟過一次,上次試咗佢哋嘅超級芒果狂熱 ,個椰汁糯米飯令我留下咗好好嘅印象!😛 今次經過和富,決定即興帶朋友過嚟試下!店舖位置唔難揾,G/F行到盡頭就會見到!❤️ 芒果冰磚 $70呢個冰磚應該係用花奶雪糕去刨成冰山,味道有淡淡甜味,奶味較濃。質感綿密,口感介乎於刨冰與雪糕之間,食落好似雪咁喺口入面化開,入口即溶!外層芒果肉都幾酸,可能唔係當造,但配雪花冰一齊食就酸酸甜甜,幾過癮😋 如果覺得唔夠甜可以淋上芒果醬&花奶!糯米飯就唔洗多講,上次食過已經覺得要再嚟encore,糯米飯上有鹹鹹哋嘅椰汁,口感煙韌,加少少芒果醬更加令人無法抗拒!🤩好食度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)朋友試完都覺得好好食,食唔停!😂 可以喺香港食到正宗泰國甜品確實唔錯,值得帶朋友或家人再嚟食👍🏻

店舖位置唔難揾,G/F行到盡頭就會見到!

❤️ 芒果冰磚 $70
芒果冰磚
好食度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)

餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
芒果冰磚
有時就算係灣仔/銅鑼灣食完午餐或晚餐,都會特登坐黎北角食呢間甜品,原因無他,因為實在太!好!食!個人最推介佢既芒果刨冰同埋芒果乳酪,芒果刨冰除左刨冰本身之外仲有大大粒既芒果同埋芒果糯米飯、芒果醬同埋椰汁其中芒果糯米飯都毫不遜色於刨冰,係煙煙韌韌勁好食既質感!主角芒果刨冰既芒果大粒得黎又清甜多汁(講起都流口水)刨冰就入口即融,加埋芒果汁同椰汁一齊食又係另一個層次,一次過滿足晒三個願望而芒果乳酪就係清甜芒果汁同埋酸酸甜甜乳酪既perfect match口渴或者夏天飲一流!但記得攪勻左個底嘅乳酪先飲我第一次黎係同另外三個女仔朋友黎,叫左兩個芒果刨冰諗住share食,但第一個一黎我地已經個個都忍唔住,幾乎係搶住黎食結果係第二個刨冰黎之前我地已經差唔多食晒第二同第三、四次就係同男朋友黎,本身男朋友對甜品唔感興趣,所以就叫左杯芒果乳酪飲;點知我比左啖糯米飯佢食佢又話好食,之後仲食埋我半個刨冰同糯米飯(!!)而佢個杯芒果乳酪同樣都深得我地歡心,結果糯米飯+芒果乳酪就變左我地次次黎既必叫之選如果大家對呢間鋪頭都有興趣既話,同樣都推介你地叫刨冰、糯米飯或者芒果乳酪~我有一次試過佢地個芒果布甸同雪糕,但都

口渴或者夏天飲一流!但記得攪勻左個底嘅乳酪先飲

結果係第二個刨冰黎之前我地已經差唔多食晒

如果大家對呢間鋪頭都有興趣既話,同樣都推介你地叫刨冰、糯米飯或者芒果乳酪~我有一次試過佢地個芒果布甸同雪糕,但都係覺得一般般 冇其他款咁驚艷
2020-12-09 73 瀏覽
泰國人氣甜品店主打芒果🥭款式多元化賣相精緻吸引超級芒果狂熱Super Mango Mania ($70)採用泰國入口水仙芒清新香甜糯米飯香軟配搭上特制的鮮芒果醬和椰醬再加上用新鮮芒果肉制成嘅香芒雪糕球令人無法抗拒芒果冰磚Mango Bingsu ($68)非一般的冰磚冰磚是以淡奶忌廉制成入口奶香綿滑非常好味
2020-12-08 1109 瀏覽
專門吃芒果的餐廳,您會想起哪一間?最近和朋友去了位於北角的 Mango Mania!這間餐廳的旁邊是吃泰國菜,店名不一樣 ... 所以店員會問是不是吃甜品。甜品Menu有滿滿的芒果~每一款看起來都吸引。因為之後會吃晚飯,於是便選擇了特飲類的。芒果椰子西米慕斯特飲 ($42) - 但喝起來就後悔了~因為這相當豐富啊!頂層是充滿椰香的慕斯,中層是芒果沙冰來 ...最底層的就是頗有咬口的西米囉 如果想吃芒果又想吃得健康點,可以選 - 芒果乳酪芭菲 ($50)乳酪應該是無糖的,加上香甜的芒果就剛剛好。
專門吃芒果的餐廳,您會想起哪一間?
最近和朋友去了位於北角的 Mango Mania
甜品Menu有滿滿的芒果~每一款看起來都吸引。
因為之後會吃晚飯,於是便選擇了特飲類的。

芒果椰子西米慕斯特飲 ($42)
但喝起來就後悔了~因為這相當豐富啊!
頂層是充滿椰香的慕斯,中層是芒果沙冰來 ...
最底層的就是頗有咬口的西米囉
芒果椰子西米慕斯特飲

如果想吃芒果又想吃得健康點,
可以選 - 芒果乳酪芭菲 ($50)
乳酪應該是無糖的,加上香甜的芒果就剛剛好。
芒果乳酪芭菲
2020-12-05
其他
芒果椰子西米慕斯特飲
芒果乳酪芭菲
2020-12-08 52 瀏覽
冬天來一場芒果盛宴💛這間泰國過江龍進駐北角 主打芒果甜品 多款選擇🥭芒果迷當然不能錯過💞🥭超級芒果狂熱 $68多款芒果甜點絕對能滿足芒果迷💛有水仙芒本人、糯米飯、芒果布甸、芒果雪糕 水仙芒味道超甜,十分水潤💧當然其他芒果製品也沒有失望 ,濃郁芒果味✨值得一提的是糯米飯暖暖的,口感煙韌,與冰涷的芒果加埋非常非常特別🔥🧊而且額外附有芒果醬+煉奶 令芒果濃度𝐷𝑂𝑈𝐵𝐿𝐸 𝑈𝑃❗️。🥭芒果冰磚 $70重點推介‼️芒果刨冰🍧上面有芒果雪糕,而芒果粒佈滿刨冰表面,每件切得大大粒,而水準依舊keep到😆最鍾意是入面的椰汁刨冰,非常濃郁椰香味🤤🥥而且本身已經刨得細緻,並無發現大粒冰碎 *另外發現每樣甜品都會附上芒果醬+煉奶,可根據個人喜好點🥰。🥭芒果蜜糖吐司 $58重點推介‼️蜜糖牛油令吐司烤得香脆可口🍞表面微焦十分吸引🤎加上on top有椰子雪糕、入面釀有糯米飯 成個組合不得了太正💓做到外脆內軟、口感多元的效果🌟。🍈哈密瓜冰磚 $68除了芒果外,仲有其他選擇哈密瓜一樣好甜 每粒咬落去都瀑汁😹如果覺得點太多芒果,可以試吓這個同樣吸引👅

🥭超級芒果狂熱 $68

🥭芒果冰磚 $70

*另外發現每樣甜品都會附上芒果醬+煉奶,可根據個人喜好點🥰

🥭芒果蜜糖吐司 $58

🍈哈密瓜冰磚 $68
除了芒果外,仲有其他選擇

2020-12-05 45 瀏覽
食完晚飯散完步,就好想食甜品,上網搵下搵下見到呢間,好吸引即刻就行過去。叫左Mango Bingsu,賣相相當正,佢面頭有滿滿既芒果肉、芒果雪糕,之後係山咁高既刨冰,隔離仲有淡奶、芒果醬同糯米飯。芒果肉超甜但唔係死甜好假果啲,加埋個牛奶刨冰,超級搭!糯米飯都唔求其架,上面仲有咸咸地既奨椰汁,好正啊~🔸Mango Bingsu ($70)

🔸Mango Bingsu ($70)
今日專程到訪北角這間泰國過江龍 Mango Mania ,一嚐這裡的招牌 Mango Bingsu!作為芒果控來到真的會心心眼,除了芒果冰磚外,還有很多不同的芒果甜品和飲品,總有一款啱自己😋 這裡環境也很舒服精緻,帶點亞熱帶風情,彷彿真的置身於曼谷的餐廳內。看看Menu,當然是毫不猶豫地點了芒果冰磚,另外也點了店員推薦的芒果蜜糖吐司,和朋友一起分享剛剛好。這裡在食材及做法上都盡量跟足泰國總店,採用人氣泰國水仙芒,有獨特香味而且又甜又滑。芒果冰磚到了,外面舖滿滿的芒果,上面是芒果雪糕,百分之兩百都是芒果的味道,賣相一流,絕對心心眼!帶花奶味的綿綿冰,味道清甜而不膩,按自己口味可以另加花奶和芒果汁,冰花質感綿密細緻、入口即溶,配粒粒芒果肉,整份吃起來超爽的。芒果蜜糖吐司也很吸引,吐司塗上蜜糖牛油烤得香酥,芒果糯米飯上面還配有椰子味的雪糕,層次豐富,又冷又熱的口感十分有趣。吃完很滿足,蠻適合下午茶來吃的。另外吐司旁的半邊芒果也是又甜又多汁,非常推薦呢

芒果蜜糖吐司

芒果蜜糖吐司
2020-12-03 82 瀏覽
今次介紹一間泰國人氣芒果甜品店,喺泰國嘅分店超過20間,就算喺泰國都成日排長龍。-🍜 芒果冰磚 💰70(👅: 9.5/10)一個刨冰出面鋪滿芒果肉,上面有一個芒果雪糕。芒果采用水仙芒,自家農場種植,好清甜,冇纖維渣滓,每一啖都好Juicy,而且每一粒芒果都好大粒,食落好有滿足感。芒果雪糕比較甜,比芒果仲要甜,味道比一般雪糕好食。刨冰係椰奶沙冰,入口好重椰奶味,椰奶冰磨到好似絲咁幼細,一入口就化成椰奶水,係好特別嘅質感,係食過最好食嘅刨冰。-除咗刨冰之外仲配上一份細份糯米飯,椰奶同埋芒果汁。糯米飯細細份過吓口癮,唔會覺得好濟,食下刨冰又可以食啖糯米飯轉下口味。椰奶加落去本身刨冰椰奶味更重更好食,食厭咗椰奶味又可以加芒果汁。照顧到食死一隻味覺得厭嘅人。-🌟甜品舖係同另一間泰國餐廳合併,會分開淨係食泰國菜或者淨係食甜品嘅人,環境算寬敝,食甜品店員會擺一樽暖水。裝悠以木、綠色為主,仲有大象、芒果等壁畫,適合打卡。除咗招牌芒果冰磗,仲有其他芒果甜品例如芒果冰飲,芒果糯米飯。星期六晏晝去都唔多人唔使排隊。-👅味道: 9.5/10🍴環境: 8/10💰消費: $70 (服務費: NA)=

🍜 芒果冰磚 💰70(👅: 9.5/10)
芒果冰磚

一個刨冰出面鋪滿芒果肉,上面有一個芒果雪糕。
芒果雪糕比較甜,比芒果仲要甜,味道比一般雪糕好食。

芒果冰磚

除咗刨冰之外仲配上一份細份糯米飯,椰奶同埋芒果汁。
芒果冰磚

照顧到食死一隻味覺得厭嘅人。
星期六晏晝去都唔多人唔使排隊。

👅味道: 9.5/10
🍴環境: 8/10
💰消費: $70 (服務費: NA)
=
2020-11-08
2020-11-30 48 瀏覽
這間甜品店留意了很久,今次終於相約到朋友來這裡試試。甜品店燈光光猛,令甜品看上去的感覺更吸引!餐牌上有多款不同的芒果甜品選擇,我們點了兩款試試。Mango Bingsu,這個是類似芒果刨冰,整個就像刨冰山一樣,最頂層有芒果味雪糕,芒果味都幾濃,但不會太甜!而在刨冰外邊的是大大粒芒果肉,芒果非常甜,刨冰是牛奶味刨冰,所以味道不會好甜,隨刨冰配有淡奶和芒果醬,食的時候再淋上芒果醬,味道會更美味!除了芒果醬和淡奶,還有糯米飯,糯米飯上有咸咸地的椰汁,味道就像在泰國吃一樣,非常有風味!Mango Bowl,這款甜品有點像芒果西米露,有大大粒芒果肉,上面有芒果味雪糕,碗內有椰汁、椰奶和椰肉,所以整體不會很甜,有種清新既感覺!
這間甜品店留意了很久,今次終於相約到朋友來這裡試試。
甜品店燈光光猛,令甜品看上去的感覺更吸引!
餐牌上有多款不同的芒果甜品選擇,我們點了兩款試試。
2020-11-24
2020-11-27 73 瀏覽
今天我和前世情人一起去位於北角的泰國過江龍的甜點店叫Mango Mania在泰國很有人氣,經常要大排長龍,這裡環境很寬敞,我一向很怕擠迫,設有舒適的皮沙發,好方便食客聊天,服務員又很有禮貌,我首先問了孩子的意見,才點甜品,我想知道和在泰國食有分別麼?疫情的關係,應該有段時間都不能去泰國,當慰勞下自己,吃甜食能令自己和仔仔快樂,水準真不錯,連我仔仔也稱讚好吃,竟然好吃過在泰國(有些店的芒果很酸),使我想下次再來吃其他的甜品🥭Super Mango Mania 超級芒果狂熱為什麼要點這個?因為我是很喜歡倒芒果和椰汁,芒果雪糕和糯米飯又好吸引,先來一口糯米飯,啖啖香甜軟糯。甜品店採用清甜、無纖維渣滓的泰國水仙芒,我覺得不太甜,不搶鮮味看圖非常吸引,重要的是一點沒有芒果“酸”!滑溜到沒有絲,多汁又容易咀嚼。新鮮製造的白忌廉、芒果雪糕和椰汁,沒有太多人工甜味,愛健康的我很抗拒糖,真材實料,很適合我個人口味。🥭Mango Granola 芒果營養酥脆這個是我孩子點的,沒有想過一個小朋友能全部吃掉,以為很滯,各式的水果片如原粒草莓、香蕉片和大塊芒果肉加上脆片,再沾上酸甜的乳酪,消暑又開胃的,使我心思
今天我和前世情人一起去位於北角
的泰國過江龍的甜點店叫Mango Mania
在泰國很有人氣,經常要大排長龍,
這裡環境很寬敞,我一向很怕擠迫,
設有舒適的皮沙發,好方便食客聊天,

疫情的關係,應該有段時間都不能去泰國,
竟然好吃過在泰國(有些店的芒果很酸),
使我想下次再來吃其他的甜品

🥭Super Mango Mania 超級芒果狂熱
為什麼要點這個?因為我是很喜歡倒
芒果和椰汁,芒果雪糕和糯米飯又好吸引,
先來一口糯米飯,啖啖香甜軟糯。
看圖非常吸引,重要的是一點沒有芒果“酸”!
滑溜到沒有絲,多汁又容易咀嚼。
新鮮製造的白忌廉、芒果雪糕和椰汁,
沒有太多人工甜味,愛健康的我很抗拒糖,
真材實料,很適合我個人口味。

🥭Mango Granola 芒果營養酥脆
這個是我孩子點的,沒有想過一個小朋友能全部吃掉,以為很滯,各式的水果片如原粒草莓、香蕉片和大塊芒果肉加上脆片,再沾上酸甜的乳酪,消暑又開胃的,使我心思思也想自己弄。

我特別欣賞這家店的水果淡淡的清甜,香蕉片的質感就像奶酪一樣滑,一有比較,我發覺我平時買的香蕉不好吃了
Mango Granola
2020-11-27
Mango Granola
  • 芒果營養酥脆
  • 超級芒果狂熱
2020-11-27 58 瀏覽
芒果是我和媽媽至愛。這裡的甜品全是芒果,真令人心花怒放🥰!✨超級芒果狂熱-一上桌已覺得好靚!芒果肉像花般散開,忍不住第一口就要把它吃下,超級甜甜呢!碟上還有香滑清甜的芒果布甸,香濃的椰子雪糕,和軟綿綿的芒果糯米飯。還有椰汁、芒果汁、忌廉來配襯,味道有不同變化,美味呢!✨芒果蜜糖吐司-厚吐司熱辣辣,外面脆卜卜,入面又軟又香,很重蜜糖和牛油味道!配上芒果糯米飯和雪糕,口感有不同層次。這份甜品亦有像花的甜甜芒果肉,正!環境不錯,而且很寧靜,過了一個輕鬆的下午茶時光。
芒果是我和媽媽至愛。
這裡的甜品全是芒果,真令人心花怒放🥰!

✨超級芒果狂熱-
一上桌已覺得好靚!芒果肉像花般散開,
忍不住第一口就要把它吃下,超級甜甜呢!

✨芒果蜜糖吐司-
這份甜品亦有像花的甜甜芒果肉,正!

環境不錯,而且很寧靜,
過了一個輕鬆的下午茶時光。
2020-11-25 116 瀏覽
🇭🇰🥭Mango Mania係正orange elephant 舖既隔離平時都好少去東區 估唔到都有好野啊依間🥭芒果好甜😍但又唔係打左糖既生果 超好味‼️💯-🥭🍚芒果糯米飯 (💰$68)好鐘意佢食物既分配 岩岩分好哂兩份比你🥰🥭芒果大份 好甜好多汁🤤完成冇渣 感覺好似唔洗咬就食左落肚🍚糯米飯都做得幾好 痴身 唔會一粒粒硬硬的分開如果可以再比多啲椰漿就正到爆😍😍-🍧芒果冰磚 (💰$70) ‼️必食本身對🍧刨冰冇咩期望 成日覺得食落會冇味但依款完全唔係 刨冰本身已經有🥥椰子味作底唔會好似一般刨冰咁食落好多碎冰 全部都係綿花冰入口即溶上面埋滿🥭大大粒芒果 懶人必食 食落好方便😳🍨芒果雪糕完全幫刨冰加味 夏天食🍧冰好正而且佢仲有配🍚芒果糯米飯 唔想叫太多都可以一次試匀再落埋芒果汁同花奶 成個冰唔會話食到冇味 食哂都冇問題🤰🏻-另外仲可以加配🍚糯米飯 🍮布丁 🥭芒果 🍨雪糕今次就加左兩份🍨布丁$10 同🥭半個新鮮芒果$12🍮布丁就冇咩特別 不過一定要配花奶食好味好多😛📷驚影相唔靚靚 可以好似我地咁要求另上好味到兩個人都食得哂 真係好大食🤰🏻🤣
🇭🇰🥭Mango Mania
係正orange elephant 舖既隔離
平時都好少去東區 估唔到都有好野啊
依間🥭芒果好甜😍但又唔係打左糖既生果 超好味‼️💯
🥭🍚芒果糯米飯 (💰$68)
好鐘意佢食物既分配 岩岩分好哂兩份比你🥰
好味到兩個人都食得哂 真係好大食🤰🏻🤣
芒果糯米飯
芒果糯米飯
2020-11-23 39 瀏覽
Mango Mania - 芒果的森林一看到餐廳名字就知道主角離不開芒果,今日這間甜品店主打芒果甜品,而且是泰式的芒果甜品,喜歡芒果的朋友一定要試試看。超級芒果狂熱一款一次過滿足你多個願望,有半個新鮮切花的芒果、芒果糯米飯、芒果布甸和芒果雪糕,再配上鮮忌廉、椰奶和芒果醬,最愛芒果糯米飯,煙煙韌韌。芒果椰子西米慕絲特飲超香的椰子椰奶味,綿綿的芒果冰沙配上粒粒西米,還有幼滑的慕絲,非常有層次,味道又豐富的一杯特飲。
Mango Mania - 芒果的森林

超級芒果狂熱

芒果椰子西米慕絲特飲
E間Mango Mania岩岩嚟香港果陣一直都好想試, 但由於北角對於住新界嘅小妹實在係太老遠😩, 所以一直都未去試, 難得今日收工要去北角🤭, 緊係唔好蝕左d車錢🤣, 順便試埋E間人氣芒果甜品店🥭係唔係真係咁堅先😋 餐廳唔算好大, 但枱與枱之間嘅社區距離都好闊, 保證食得衛生又可以暢所欲言! 餐廳提供多款, 係多款😆泰式芒果甜品, 款款都好似幾正咁, 真係好難揀❗有食得嘅甜品亦有飲得嘅甜品, 最後小妹同朋友揀左兩款大熱推介同一杯飲得嘅芒果特飲😆!超級芒果狂熱🥭😍超級芒果狂熱入面有好多細細份嘅小甜品, 包括有粒粒芒果🥭, 芒果雪糕🥭🍦, 芒果布丁🥭🍮, 芒果糯米飯🥭🍚同超邪惡嘅忌廉😈! 除此之外仲有椰汁同芒果汁比你倒落去又得, 沾住嚟食又得! 芒果好甜, 一d酸味都無, 雪糕好軟滑, 芒果味濃郁! 芒果布丁味道香甜口感軟彈, 芒果糯米飯上面有椰漿同脆粒, 煙煙韌韌帶點微脆, 多重口感, 味道甜甜地又帶點咸味!整體味道唔錯而且一次過滿足哂芒果控幾個願望😍芒果冰磚一粒粒嘅芒果肉砌成一個芒果磚牆, 圍住綿綿冰🍼🍧, 上面有一球芒果雪糕而下面就用左花奶做底, 芒果肉非常非常軟腍, 軟腍程度幾乎

超級芒果狂熱🥭😍

芒果冰磚
一粒粒嘅芒果肉砌成一個芒果磚牆, 圍住綿綿冰🍼🍧, 上面有一球芒果雪糕而下面就用左花奶做底, 芒果肉非常非常軟腍, 軟腍程度幾乎入口即溶, 而且爆多汁, 好好味😋! 綿綿冰奶味好濃郁, E個甜品同芒果狂熱一樣有芒果糯米飯同芒果汁!

芒果布丁特飲🥭🍹
食左咁多芒果甜品就緊係要試埋佢地嘅特色飲品, 入口芒果汁味道濃郁, 口感幾順滑, 攪拌一下個底嘅布丁, 就會飲到芒果汁同布丁, 口感層次相當豐富!
2020-11-19
$100 (其他)
  • 芒果冰磚
  • 超級芒果狂熱
2020-11-16 37 瀏覽
如果你是芒果控就一定要試吓呢一間泰式餐廳兼甜品店。位置坐落於北角和富中心商場內,有傳統泰國菜和甜品。今日我是為了甜品而來。芒果糯米飯是必食之選。糯米飯黏黏的質感另口感豐富。蘸少許椰汁更添味美。芒果甜美多汁。芒果營養酥脆呢個甜品絕對是健康之選。多種水果多種營養,充滿維他命。有香蕉,士多啤梨,芒果,紅莓。乳酪配合水果,還有粒粒脆米和提子乾,好飽足又滿足啊!下次再來一定會試一下泰菜,眼見隔離枱食得滋滋入味!

如果你是芒果控就一定要試吓呢一間泰式餐廳兼甜品店。
位置坐落於北角和富中心商場內,有傳統泰國菜和甜品

今日我是為了甜品而來。
芒果糯米飯是必食之選。
糯米飯黏黏的質感另口感豐富。蘸少許椰汁更添味美。
芒果甜美多汁。

芒果營養酥脆
呢個甜品絕對是健康之選。
多種水果多種營養,充滿維他命。
有香蕉,士多啤梨,芒果,紅莓。
乳酪配合水果,還有粒粒脆米和提子乾,好飽足又滿足啊!

下次再來一定會試一下泰菜,眼見隔離枱食得滋滋入味!
2020-11-16
$70 (其他)