Main St. Deli (已結業)

2021-03-08 1940 瀏覽
Monster burger🍔🍔🍔 @ Main St. Deli $438+10% 今次同男朋友慶祝生日 所以book左Main st. deli食佢好出名嘅monster burger!!! 不過餐廳裝修緊,所以安排左我地落去Bostonian seafood&grill 食,環境仲好左 講翻大家最想聽嘅Burger先 呢個Monster burger係俾4個人食的 入面有: Angus beef, cheese, 4 eggs🥚 , bacon🥓 超正, portabello mushroom, avocado 🥑 , braised onion🧅 , lettuce🥬 , tomato 🍅 ,pickled cucumber🥒 整體嚟講超好食🤩🤩🤩男朋友表示Angus beef加蛋係最好味,淡淡都係肉,佢唔會多汁到漏曬出黎,用手食都唔會好論盡,不過個牛油果味唔太出,但都好好食😋。 我一早send 左email 比餐廳book位,留位個時有同佢講我想同男朋友慶祝生日,所以佢加左蠟燭係上面同寫左生日牌🤩係一個超好既生日蛋糕 至於價錢係有少少貴,不過呢個monster

我一早send 左email 比餐廳book位,留位個時有同佢講我想同男朋友慶祝生日,所以佢加左蠟燭係上面同寫左生日牌🤩係一個超好既生日蛋糕 至於價錢係有少少貴,不過呢個monster burger係for 4個人,同佢都跟住沙律同薯條,去慶祝週年紀念或者生日絕對唔失禮!!!
  • monster beef burger
2021-01-24 1836 瀏覽
沒有來到這間餐廳多年,但食物和環境一樣是那麼吸引。這天適逢大除夕,疫情下餐廳不能做晚市,但是竟然也準備了派對小玩意給客人,這很窩心呀。一如以往這裏的蘑菇湯一樣吸引,湯中蘑菇粒很豐富,蘑菇湯很creamy 。我們點了一份二人分享也很飽肚,加上熱騰騰的麵包,十分溫暖。主菜我們點了一份全日早餐,芝士漢堡包,漢堡十分jurcy 。最後甜品我們點了signature New York cheese cake ,芝士蛋糕是這裏的特式,還是很大件二人份量也吃不完,芝士味幼細十分creamy.這裏環境寧靜寬闊,可以享受一頓悠閒的午餐。
這裏環境寧靜寬闊,可以享受一頓悠閒的午餐。
2020-12-31
2021-01-18 1326 瀏覽
發現鼎食聚、香港旅遊發展局,連同200+家酒樓、餐廳,推出We Love Dining promotion。第10站,挑了家沒吃過的美式餐廳:Main Street DeliWe Love Dining 午餐,148元/位:#前菜:2選1 點了煎蟹餅,小小1塊,好好味!本餐的唯一亮點!#主菜:3選1 Reuben Sandwich,牛肉太醎,我覺得一般!#精選甜品:2選1 Strawberry cheesecake,味道可以,但不突出!套餐內沒有飲品,單點了 Lychee lemonade,65元/杯 (÷10% service charge),平衡下牛肉的鹹,不錯!

We Love Dining 午餐,148元/位:

2020-12-07
2020-12-29 1282 瀏覽
零房價staycation package 臨走仲有幾百蚊dinning credit未用所以就用埋佢一人一件芝士蛋糕拎返屋企同屋企人一齊食👨‍👩‍👧‍👦🌟Signature New York Cheesecake ($128)🍰張圖可能show唔到個size但其實實物真係大得好震撼🤯❗個cheesecake 勁厚身但唔會太實同焗到好乾啲cream cheese打到好軟滑係經典既New York Style仲有佢個消化餅餅底有好香牛油味真係好邪惡🤤食完跑多10個圈都值得🏃🏻‍♀️💨💨

張圖可能show唔到個size
但其實實物真係大得好震撼🤯❗
個cheesecake 勁厚身但唔會太實同焗到好乾
啲cream cheese打到好軟滑
係經典既New York Style
仲有佢個消化餅餅底有好香牛油味
真係好邪惡🤤食完跑多10個圈都值得🏃🏻‍♀️💨💨
Signature  New  York  Cheesecake
外賣自取
呢間餐廳主打正宗紐約風 由漢堡包到甜品都係美式size 所以夠晒大件🤩一直都好想買呢件蛋糕番屋企 比屋企人一齊嘩吓佢有幾巨型🤣拎上手都幾重‼️大舊到成家人share都得🤓.New York Cheesecake🧀 $128望落同食落質感都好實淨 似係成舊芝士咁🧐口感都幾滑 不過可以再軟滑creamy啲😛芝士味幾濃 味道唔算太甜 芝士鹹香味出啲😚但係味道好單一冇乜層次感 食多幾啖就好滯😟餅底好硬好厚 成個蛋糕邊同個底都圍住咗 鍾意食餅底一定會好滿意🥰不過佢牛油味唔重都冇乜消化餅嘅香味 反而帶少少檸檬味🍋但係食落出奇地鬆化🧈雖然佢係好大舊可以分到好多份 所以喺酒店餅店嚟講價錢唔算貴🤔不過我個人就覺得呢舊蛋糕打卡比味道更加好📸可能呢到個味太正宗 我唔識欣賞 所以試一次就夠🤫
New York Cheesecake🧀 $128
外賣自取
2020-12-12 944 瀏覽
今日同舊同事聚會,揀左呢個地方。呢個黑色嘅包係龍蝦包,非常吸引好食,一小件真係唔夠喉,為左留肚食其他野,少少地食好啲。我地都有叫一碟豬仔骨,不過冇影相。份量都大,食埋呢個大家都差不多。最後食埋呢間餐廳嘅招牌甜品,一件一磅嘅芝士蛋糕。講真我對芝士蛋糕好麻麻,因為好膩,要讚係個餅底,如果可以再厚啲會更正。如果唔係同朋友聚會都唔會黎,價錢中價,勝在環境係柔和嘅。因為疫情關係,環境比較靜。值得一提係要試試呢度嘅手工啤,做得非常好,mocktail 都整得好飲。
今日同舊同事聚會,揀左呢個地方。

2020-10-19
  • Lobster Roll
2020-12-07 841 瀏覽
Good quality and portion is good. However, the air duct above should be cleaned thoroughly, black dust sprayed onto the table ( I sat near the entrance).Although the waitress swapped another table for us, it should not be happened in a five star hotel restaurant.And minimum expense per person is $220

2020-11-29
  • monster beef burger
  • Ruben  sandwich
2020-12-02 649 瀏覽
實不相門我因為睇咗YouTuber嘅介紹而嚟試。果個超大 Monster burger 令人嘆為觀止。話說我係晏晝4:30去到,基本上都係得好少人,但係侍應都唔多殷勤,叫幾次先影,或者好耐先至過嚟。算啦,衰嘢唔講多,佢哋個龍蝦包好多龍蝦肉有驚喜,Buffalo wings都好食。反而另外叫咗個bacon burger 一般般,marshmallow chocolate milkshake 都係平平。如果去開尖沙咀想食少少野都推介去食個龍蝦包。

2020-11-16 1000 瀏覽
This place is decorated like a fast food chain in the US. If you crave for the classic American food like hotdog, burger and milkshakes, this is the place to go. We ordered a giant burger birthday cakes for themThe burger actually tastes good! Quite juicy and really value for money Mac and cheese is surprisingly good and big in portion The milkshakes are also so yummy ! Such Guilty pleasures !
2020-11-16 918 瀏覽
今天好友生日,選了這間餐廳慶祝。此餐廳位於朗廷酒店地庫,裝潢氣氛不錯,在昏黃的燈光下,有點七八十年代的美式餐廳風格。是雞翼加雞槌的配搭,味道挺不錯,但要配那個醬味道才剛好,否則有點油膩海鮮青醬長通粉,味道尚可。有點過咸,青醬的味道不濃,海鮮是帶子及蝦,鮮味不濃,典型的雪藏貨式。份量不多,但令人沒意慾完全食完。這是整頓飯CP值最高的菜式,份量大,約有8至10條ribs, 肉的份量不少,肉質鮮美,醬汁香濃,配上炸薯角恰到好處,值得推薦正常蛋糕一件,為慶祝而點,打卡用。只是要價百多元,相等半份ribs,cp值較低總括而言,整頓飯本來是挺愉快的,食物味道ok,d staff 挺勤快有禮,只是該餐廳的洗手間實在需要好好維護。洗手間環境是ok的,但可能酒店已有歷史,廁所的沖廁系統欠佳,我在馬桶見到未能沖掉的💩,令人作嘔。如果這情況我是在茶餐廳遇上,我能理解,但這是高級酒店的餐廳,這完全令人頓失再光顧的意慾。。。
今天好友生日,選了這間餐廳慶祝。

水牛芝士雞翼

Grand centeal

BBQ back ribs

rainbow cake

正常蛋糕一件,為慶祝而點,打卡用。
只是要價百多元,相等半份ribs,cp值較低

,這完全令人頓失再光顧的意慾。。。

2020-11-15
BBQ back ribs
  • barbecue back ribs
2020-11-12 1018 瀏覽
聽說這裡的紐約菜很正宗,我沒去過紐約,所以正宗不是重點,好吃才是重點Restaurant week的午餐$148+10%,在酒店餐廳來說很便宜先來沙律裡面的材料非常豐富,有西生菜,火雞粒,牛油果,粟米粒等,口感豐富清新,而且份量非常大,如果食量細的女孩子已經夠飽Lemonade($58)買一送一,所以點了一杯,味道有點像cc lemon,不過更香新鮮的檸檬味和帶點蜜糖味,不錯Original Reuben裡面有瑞士芝士,德國咸酸菜,咸牛肉等餡料,各種食材非常合襯,加上外脆內軟的麵包,讓人再三回味粗薯條熱辣辣炸起,好吃Lamb Gyro Wrap其實就是羊肉卷,騷味頗重,加上其他配菜,味道不重,但份量偏少Desert蘋果批溫柔甜味的蘋果批,牛油餅底很香,蘋果蓉不會過甜,好吃總括來說是比我想像中好吃的美式快餐

先來沙律

Lemonade($58)

Original Reuben

粗薯條熱辣辣炸起,好吃

Lamb Gyro Wrap

Desert
蘋果批
溫柔甜味的蘋果批,牛油餅底很香,蘋果蓉不會過甜,好吃

總括來說是比我想像中好吃的美式快餐
2020-11-08 840 瀏覽
因為見社交平台推介有好大個burger 最啱同幾個朋友一齊食所以終於book左間餐廳 去尖沙咀試下🙈間餐廳都唔難搵 係尖東站L5 出口一出 再經過條隧道 就見到間酒店 🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️記得order嘢食嘅時候 要問清楚邊幾款食物冇折扣因為有時open rice book 枱 會有優惠但唔係for 每一個餐 😛雖然網上面 大家都推介大 burger 🍔 但佢除左適合打卡之外 個味道一般 而且個麵包比較乾 塊肉比較唔juice 🧐🧐🧐另外 佢嘅芝士蛋糕 比較重奶粉味所以如果鍾意奶粉味嘅朋友可以試下 一件蛋糕 有一隻手掌咁高 所以可以同朋友share🍰🖐🏻
因為見社交平台推介

所以如果鍾意奶粉味嘅朋友可以試下
一件蛋糕 有一隻手掌咁高 所以可以同朋友share🍰🖐🏻
2020-11-05
2020-11-03 877 瀏覽
超級美式餐廳不過沒有想到有minimum charge (港幣$220一個人)午餐絕對沒有問題不過對於我4點才坐下 打算當作下午茶的人來講很怕吃得太飽就是了 最後叫了一份Fish & Chips $188一份 Philly Cheese Steak Sandwich $218還有2杯 Strawberry Lemonade ($65 buy 1 get 1 free)Fish & Chips 的炸魚 看起來不錯不過吃下去的時候覺得外皮跟肉中間的空氣有點多還以為是滿滿的肉呢!有點可惜~ 之後試Steak Sandwich 這個有點小驚喜~牛肉是熱的 配上炒洋蔥熱狗一咬下去 肉就有點溶掉的感覺加上因為有熱狗 所以感覺沒有很油膩這個還蠻推薦的 2個主菜都有配薯條不知道是不是特意的一個主菜是粗薯條 另外一個是幼的如果是特意的話 還蠻貼心的~而Lemonade的話 買一送一 不過一定要同一款所以嘗試了士多啤梨我覺得不錯 不過我朋友覺得有點像藥水所以…可能還是原味比較保守~不過總體來說都不錯~蠻推薦的~下次要肚子餓才好去~
超級美式餐廳
午餐絕對沒有問題
不過對於我4點才坐下 打算當作下午茶的人來講
很怕吃得太飽就是了

最後叫了一份Fish & Chips $188

Fish & Chips 的炸魚 看起來不錯
不過吃下去的時候
覺得外皮跟肉中間的空氣有點多
還以為是滿滿的肉呢!
有點可惜~

之後試Steak Sandwich 這個有點小驚喜~
牛肉是熱的 配上炒洋蔥熱狗
一咬下去 肉就有點溶掉的感覺
加上因為有熱狗 所以感覺沒有很油膩
這個還蠻推薦的

2個主菜都有配薯條
不知道是不是特意的
一個主菜是粗薯條 另外一個是幼的
如果是特意的話 還蠻貼心的~

而Lemonade的話 買一送一 不過一定要同一款
所以嘗試了士多啤梨
我覺得不錯 不過我朋友覺得有點像藥水
所以…可能還是原味比較保守~

不過總體來說都不錯~
蠻推薦的~
下次要肚子餓才好去~
2020-10-10
  • Steak Sandwich
2020-10-20 1131 瀏覽
呢間美式餐廳一直都想來試,今日係朗廷酒店staycation, 終於可以同fd試到啦!20 oz monster burger:剩係蛋已經有3隻,仲有其他配料,芝士,牛油果,生菜。。。。呢個漢堡包絕對夠8個人食哦。烤豬肋骨:又係勁大份,有6條骨。醬汁勁好味,d肉一咬就分離,勁正可惜我地外賣上房食,攤左一陣先食,如果即場係餐廳應該仲正。可惜無叫到呢間既招牌奶昔,下次要call多幾個fd來征服呢個monster burger先得

可惜我地外賣上房食,攤左一陣先食,如果即場係餐廳應該仲正。
2020-10-02 3559 瀏覽
一直都有留意這間餐廳的評價,看到這兒上載的奶昔圖片很是吸引,所以今次特別為靚靚的奶昔而來。餐廳燈光有點昏暗,裝修似乎走懷舊路線,但個人感覺環境很舊很土,不太喜歡。大概是時間尚早吧!晚上6時半入座,當時只有一檯食客,侍應安排了梳化卡位座,尚算舒適。坐下後拿了餐牌看看,餐牌不是由侍應提供,更不是以書冊形式展示,而是印成類似報紙的模樣,一張張卷在檯子旁邊的餐具架上,這個架還放有各種餐具和醬料,有點像茶餐廳的感覺,不知道餐具架跟餐具有沒定期更換清潔呢?感覺衛生度麻麻。餐牌選擇不是太多,就只有底面兩頁,全英文,要留意哦!Crispy Onion Rings炸洋蔥圈其實好難失手,但今晚這個洋蔥圈,抱歉說一句,非常難食。外層炸粉厚薄適中,炸得香脆,可惜洋蔥肉完全沒有任何味道,正常無論生或熟洋蔥,基本都會帶點甜味或辛辣味,但這個是淡而無味的,還好有BBQ醬,才能勉強吃下去。這個質素敢收我98元,看來餐廳要好好檢討食物質素!Little Italy Meat Lasagna以美國菜來說,這個闊麵的份量比想像中少,不過都足夠兩人分享。個人吃慣濃重口味,初嘗覺得它味道略淡,但再多吃兩口,卻開始欣賞它那天然的

Crispy Onion Rings
Crispy Onion Rings

Little Italy Meat Lasagna
Little Italy Meat Lasagna

以美國菜來說,這個闊麵的份量比想像中少,不過都足夠兩人分享。個人吃慣濃重口味,初嘗覺得它味道略淡,但再多吃兩口,卻開始欣賞它那天然的蕃茄味和肉碎的淡淡牛味,白汁亦散發淡淡芝士奶香。縱使沒有濃烈的味覺刺激,這種無添加的天然味道,吃起來不但沒有負擔,也毫不飽膩,吃畢亦不會覺得口渴,尚算不錯!

Toasted Marshmallow chocolate
Toasted Marshmallow chocolate

今次完全是為奶昔而來,賣相不錯,但喝了一口就覺得失望!奶昔好“水”,而且只是常溫,完全不冰凍,說穿了就只是一杯加了朱古力醬和裝飾的普通朱古力奶,朱古力味道亦不突出,不好飲

Lobster Roll
Lobster Roll

賣相精緻,但份量有點少,每個龍蝦包大約只有半個麥當勞魚柳包的大小。龍蝦肉很鮮甜,配上蛋黃醬,味道不錯。可惜龍蝦肉再好,都被硬彬彬的麵包糟躂了!麵包毫不鬆軟,硬得用刀都切不開,直接咬也牙酸了,好不容易吃了半個,放棄了!麵包配有一份幼薯條,薯條炸得不夠香脆,味道普通吧!沒薯仔味,吃起來有點像麥當勞薯條。

Barbecue Baby Ribs
Barbecue Baby Ribs

看似份量很大,但其實只是「骨」大,肉卻很少。肉很軟很腍,醬汁味道很濃,不過略嫌醬汁偏甜,要是能稍微減去這份甜味,會跟肉的味道更夾;薯角熱辣辣,不過外層完全不香脆,都是軟軟的,薯仔肉質地粉糯,但沒薯仔味,比較失望。

食物水準整體麻麻,甚至低於水平,例如無味洋蔥圈、超硬麵包和水狀奶昔都令人失望,很難想像這是五星級酒店旗下的餐廳,我絕對不會推薦朋友。

服務方面,侍應笑容不多,有點刻板,不太熱情和不夠細心,部分食物吃不完想裝好帶走,但他們都只是隨便裝盤,把薯角放在豬仔骨底部,盒子又不夠高,不能完全蓋好;而幼薯條跟肉醬闊麵裝在同一盒又沒用錫紙分隔開。

其實他們可以把薯角跟幼薯條這類炸物放在一起,又或者先用錫紙把兩款不同類別的菜分隔好再裝盤,減少串味情況。

埋單扣除折扣後大約$800多,這個價位其實可以有更好選擇。

用餐優惠
優惠券