2018-11-10 2552 瀏覽
餐廳闊落, 卡位舒服, late lunch 品唔洗等位。 打開餐牌,全部dishes 都有garlic 材料, 包括甜品!Grilled Pork Belly Ssam 這個我以爲是小食, 點知一上菜, 😱😱 份量夠2-3人。 肉好淋, 有蒜香汁, 但我自己比較chilli cream cheese 醬, 漲卜卜的夾餅, 應該要有兩件先夠🤣。Garlic Snowing Pizza一上枱, 聞到好勁芝士味,怕自己頂唔順。 但其實食落口, 又無左果種味, 反而好正。仲有好多炸蒜片, 好香口。 Rib-eye steak with herbal &cheese Gratin 7成熟, 好淋。 燒汁甜甜地, 我覺得灑鹽好d. 有青豆薯蓉配埋。 Dancing Salsa Rice Beef 這個似中式鐵板飯, 飯蕉好正。 綠色辣椒超辣, salsa 都有點微辣。 牛肉切薄片, 量都多。8” vanilla ice cream on sweet pizza 呢個真係要提提, 甜品都有蒜頭😦, 不過又幾岩搭, 唔覺奇怪。 雪糕是homemade, 好滑, 有榛子醬及香蕉。 上碟己經分好8件🤪🤪
餐廳闊落, 卡位舒服, late lunch 品唔洗等位。

Grilled Pork Belly Ssam

漲卜卜的夾餅, 應該要有兩件先夠🤣。

Garlic Snowing Pizza

仲有好多炸蒜片, 好香口。

Dancing Salsa Rice Beef

雪糕是homemade, 好滑, 有榛子醬及香蕉。 上碟己經分好8件🤪🤪🤪🤪

4 位價錢

午餐
  • Garlic Snowing Pizza
  • Grilled Pork Belly Ssam
2018-11-09 110 瀏覽
約咗朋友同佢男朋友第一次見個面食飯,所以搵咗間坐得舒服少少又靜啲既餐廳。呢間餐廳係又一城既角落位夠靜,而且四人位都幾舒服!Book 既時候都知呢間食蒜,不過無諗過可以有咁多變化!我地各自左揀右揀終於決定揀幾樣一齊share 食。MFG特色蒜蓉包塔堅係幾有特色!我地望住個塔都諗緊點食,上面有好多蒜又好高身!原來個waiter 會幫手切成四份,幾好!熱板烤香草美國肉眼扒配法式芝士薯蓉我地order 既時候要七成熟,個waiter 好好心有提我地因為鐵板怕黎到會太熟,不過final 我地都係揀咗七成熟,因為朋友怕食生野!塊扒都幾大塊,一上枱我地都怕會太熟所以即刻切黎食,其實都唔會老得制,另外仲有兩種sauces 配埋!另外個芝士薯蓉就無乜特別咁!微辣檸檬忌廉魷魚韓風意大利飯 配醃漬蒜芯好開胃既一道餸,好creamy 有少少辣而且加埋檸檬有少少酸!而且個意大利飯又唔會好硬!但個醃漬蒜芯有少少酸~~MFG招牌意大利薄餅見好多人推介呢個pizza,面頭都已經見到佢好足料,好多炸蒜係面好香,好彩事後食完都無口臭!!加埋有拉得出絲既芝士,無得輸!卡邦尼意粉呢個就不過不失啦!無得輸既意粉creamy!!

MFG特色蒜蓉包塔
熱板烤香草美國肉眼扒配法式芝士薯蓉
微辣檸檬忌廉魷魚韓風意大利飯 配醃漬蒜芯
MFG招牌意大利薄餅
卡邦尼意粉
呢個就不過不失啦!無得輸既意粉creamy!!
2018-10-25
2018-11-08 84 瀏覽
一行3人為慶祝好友生日,專登去book呢間mad for garlic,因為好多朋友食過都話好值得去!我地好肚餓,都點咗好多野食一齊share!seafood salad入面有八爪魚、青口、蝦、蜆同埋好多沙律菜,好豐富呢!!加埋黑醋一齊食,好開胃olive shrimp cazuela嘩有好多蝦啊,而且好新鮮,隻隻都好彈牙!忌廉汁加埋d蒜味好特別,點蒜蓉包一流。crab&lobster pasta呢個係最好味架我覺得,蟹肉好多不在話,龍蝦肉都好慷慨,食到d肉好結實garlic hug steak呢個steak有150g,佢係將牛肉整碎,溝埋一d蒜一齊食,口感似好有口感既漢堡扒,好新穎!dancing salsa rice w/ beef呢個似韓式拌飯,上面有隻蛋,加埋d salsa醬,微辣,撈埋d飯一口一口咁吃,好滿足

我地好肚餓,都點咗好多野食一齊share!
seafood salad

olive shrimp cazuela

crab&lobster pasta

garlic hug steak

dancing salsa rice w/ beef
2018-11-05
  • 蒜香忌廉汁蟹肉及龍蝦肉意粉
2018-11-03 112 瀏覽
今日有點鼻塞,想食點較濃味的美食,剛好見到有蒜頭為主題的餐廳,就試一試吧!餐廳裝潢典雅,卻賣特色fusion 菜,感覺新奇有趣。先上的是 特色蒜蓉包塔,高身的法包上放了大大堆蒜蓉。侍應把蒜蓉堆塞入包中,再分成四份,每一口都是濃郁的蒜香!蒜香蟹肉意粉 同樣地有大大堆蒜蓉,拌勻蒜蓉,大大增添意粉香味,竟有種鍋氣十足的感覺lol飲品點了 Garlic plus, 口感似薄苛奶,味道都會有淡淡蒜頭的甜味,再一啖又變成清新薄苛,十分有趣薄餅不過不失 微甜總括而言,蒜味香濃 值得一試
餐廳裝潢典雅,卻賣特色fusion 菜,感覺新奇有趣。
先上的是 特色蒜蓉包塔,高身的法包上放了大大堆蒜蓉。
侍應把蒜蓉堆塞入包中,再分成四份,每一口都是濃郁的蒜香!

薄餅不過不失 微甜

總括而言,蒜味香濃 值得一試
2018-10-23
2018-10-30 106 瀏覽
今日約咗喺九龍塘返工嘅朋友食lunch, 就返佢就揀咗又一城呢間韓國餐廳☺️原來入面野食都唔係傳統韓式,係fusion西式🤪見到佢有set menu好似幾抵食!不過朋友都係想散叫多d😜呢間餐廳係出名食蒜嘅野~所以朋友揀咗蒜香忌廉汁蟹肉龍蝦肉意粉🦀個意粉sauce超creamy😍同埋食落啖啖都有蟹肉/龍蝦!麵質又不會煮得太淋~剛剛好!仲有濃濃嘅蒜香添🤤🤤因為我就想食辣野🌶就揀咗個nacho pizza一齊share食 🍕 店員落單時都有講呢個係辣嘅,問o唔ok🤔食落都真係幾辣!但好正!有免治牛肉🤤加埋nacho個口質好特別仲有特製嘅salsa sauce~係完美嘅配搭😍飲品呢我地就叫咗西柚特飲同檸檬特飲~🍋呢個特飲係果汁加梳打水⋯有氣嘅飲品令人覺得好清新中和返食咗濃味嘅野😜
原來入面野食都唔係傳統韓式,係fusion西式🤪

見到佢有set menu好似幾抵食!
不過朋友都係想散叫多d😜

呢間餐廳係出名食蒜嘅野~
所以朋友揀咗蒜香忌廉汁蟹肉龍蝦肉意粉🦀

麵質又不會煮得太淋~剛剛好!
仲有濃濃嘅蒜香添🤤🤤

店員落單時都有講呢個係辣嘅,問o唔ok🤔
食落都真係幾辣!但好正!
有免治牛肉🤤加埋nacho個口質好特別
仲有特製嘅salsa sauce~係完美嘅配搭😍

有氣嘅飲品令人覺得好清新
中和返食咗濃味嘅野😜
2018-10-19
午餐
2018-10-29 359 瀏覽
今日放假無野做,去左城大揾frd行街,行到餓餓地,大家就講起夜晚食乜好,友人突然話:「不如去啪蒜頭」。我心諗,雖然萬聖節就到,但蒜頭唔係驅鬼架咩,幾時變到咁架。。。然後我比佢半夾半拐黎到又一城L1,就見到呢間Mad for Garlic係Corner位,靜靜地暗暗地,又好似幾好feel咁wo!入到去邊睇menu邊search下呢間餐廳有咩必食推介and background,原來佢係韓國係好出名既,分店都唔少,2016年就開到黎香港,係以意大利菜既烹調手法,再加入韓國既元素,以「蒜頭」為主題既意大利餐廳。環境方面,呢度就以歐陸酒窖為concept,以深啡色木材,啞黑色鋼材營造出一種神秘感,而一入黎最吸晴既就係個酒櫃,櫃門玻璃用左鐵線玻璃,櫃入面又做左燈,咁樣打出黎好型啊!呢度仲做左open kitchen,可以一睹oppa煮野飯既風采。今日一共叫左3個菜式,包括Garlic Snowing Pizza,Grilled Pork Belly Ssam 同 Lemon Calamari Cream Risotto。Garlic Snowing Pizza蝦、菠蘿、炸蒜片 MFG招牌意大利

Garlic Snowing Pizza
蝦、菠蘿、炸蒜片 MFG招牌意大利薄餅($138)

呢個Pizza 都可以算係呢度名物之一,幾乎枱枱都點咁濟。Pizza 上菜時,店員會即席為刨巴馬臣芝士係Pizza,有如萬天飛雪一樣,相信呢個就係Snowing嘅來源。Pizza 餅底比較薄身,非常香脆,配料就有菠蘿、蝦同炸蒜片,加上醬汁帶有微微的酸甜味,剛好中和左芝士同蒜嘅膩,食落亦唔會覺得蒜味太重,反而又幾balance,難怪人人都叫。

Grilled Pork Belly Ssam
秘製豬腩肉 配牛油餡角及韓式風味醬 ($168)

黎得食韓國野,點少得豬腩肉呢?雖然豬腩肉一直係鐵板上熱住,但肉質依然非常嫩滑,咬落仲好腍身,油香陣陣,好滿足呀!係牛油餡角裹面放上香脆蒜片同呢個creamy 嘅韓式風味醬,一脆一軟嘅口感同時出現,非常有層次。

Lemon Calamari Cream Risotto
微辣檸檬忌廉魷魚韓風意大利飯 配醃漬蒜芯  ($138)

因為點左2個比較重口味嘅菜式,所以都想點返個飯平衡一下,所以就揀左呢個Risotto。食Risotto 就最怕乾身,不過呢個又做得幾好,飯夠濕潤,但又唔會話太過creamy,加上個汁帶有微微辛辣,又有檸檬酸味,味道係清新嘅!蒜味唔算好突出,但剛好就帶出魷魚鮮味。至於醃漬蒜芯出奇好味,酸酸甜甜,非常特別,為晚餐畫上完美句號。

總括黎講,平均每人先$200多少少,以蒜做主題嘅餐廳真係幾有趣,本以為會食到成口蒜味,食完覺得佢係運用蒜上又運用得幾恰到好處,食物味道都蒜好好!座位方面,呢度有卡位有長枱,無論倆口子黎撐枱腳或一大班人熱熱鬧鬧,我都覺得好適合既,下次同同學REU有得諗!
2018-10-29
2018-10-28 70 瀏覽
一開始不太明白韓國和意式fusion的菜會是什麼味道,不過在來了Mad for garlic後覺得不錯,蒜有驚喜,還會再來幫襯的烤的蒜香很好吃,和洋蔥或者肉配在一起更好吃,就算不配蒜香,肉和醬汁在一起也很好味不過這個pizza真的是驚喜啊,很好吃,皮脆脆的,上面的cheese和蒜香片配在一起驚奇的match和美味

2018-10-28 75 瀏覽
This restaurant is eat about garlic....Blue cheese pizza with garlic.............!Lemon squid risotto....fresh 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻delicious......!!👍🏻👍🏻👍🏻Caesar salad.....why I need cut myself.....👍🏻👍🏻👍🏻Mojito......perfect!

delicious......!!👍🏻👍🏻👍🏻

👍🏻👍🏻👍🏻

Mojito......perfect!
2018-10-26 82 瀏覽
👉🏻Gorgonzola Cheese Pizza🍕 (藍芝士🧀、蜜糖🍯、意大利薄餅) 💲158超濃bluecheese味未食已經聞到🤣配蜜糖又估唔到幾好食😗但單調咗啲 塊薄餅有少少硬唔脆🤨〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️👉🏻Crab and Lobster Pasta🦀🍝 (蒜香忌廉汁蟹肉及龍蝦肉意粉) 💲168呢個好食!😻個汁好creamy好甜😽又夠多龍蝦肉🤩蒜味就唔咁出但我覺得好事嚟因為好似唔太夾🤨〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️👉🏻Grilled Chicken🐔 & Mushroom Risotto🍲 (波菜野菌雞肉韓風意大利飯) 💲128起普通唔好食😹勁似自己會煮到嘅味🙂〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️👉🏻8” Vanilla Ice Cream on Sweet Pizza🍨🍌🍫🍕 (蒜頭香蕉朱古力醬薄餅 配自家製雲呢拿雪糕) 💲88估唔到蒜係可以整甜品🤣味道食落幾得意有啲蒜刺激下味蕾😗不過朱古力味唔夠香😕成碟我最buy係個雪糕🍨😽好大球又好食🤣〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️真心碟碟都有garlic 我食完先知佢係韓國餐廳😹覺得整體一般又未去到好好食嘅 可能我地冇叫steak😹佢啲signature dish

起普通唔好食😹勁似自己會煮到嘅味🙂

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
真心碟碟都有garlic 我食完先知佢係韓國餐廳😹覺得整體一般又未去到好好食嘅 可能我地冇叫steak😹佢啲signature dish好多都係steak! Steak個啲蒜味會濃好多🤨(base on the picture shown😹)遲下我食返牛肉嘅話我會再去試🤨呢間餐廳出餐收碟都勁快手 快手到係我地食緊嘅時候收碟 超冇禮物😑限時90分鐘但佢地快手到我地食咗半個鐘就收晒啲碟🤡又唔係有好多客等 咁快做咩😑
2018-10-26 73 瀏覽
餐廳在商場內的一角.......位置舒適👍🏻👍🏻人流還未很多....服務員很快就安排我地入座了....!有4人餐.........可散叫.......有很多選擇喔............大部分都有小辣椒........而且很多蒜味食品........要流口水了....蝦蒜片芝士pizza.....👍🏻👍🏻👍🏻蒜蓉包塔...很有特色👍🏻👍🏻檸檬魷魚意大利飯...好fresh的感覺!👍🏻👍🏻rib eye .....肉質好嫩 配焗芝士薯容👍🏻👍🏻👍🏻已經吃好飽了.....但也要吃甜品!sweet pizza👍🏻👍🏻👍🏻
餐廳在商場內的一角.......位置舒適👍🏻👍🏻
人流還未很多....服務員很快就安排我地入座了....!

有4人餐.........

蝦蒜片芝士pizza.....👍🏻👍🏻👍🏻

蒜蓉包塔...很有特色👍🏻👍🏻
檸檬魷魚意大利飯...好fresh的感覺!👍🏻👍🏻

已經吃好飽了.....
但也要吃甜品!sweet pizza👍🏻👍🏻👍🏻
2018-10-25 78 瀏覽
疆屍止步生日飯局第四回,今晚飯局朋友找來又一城 Mad for Garlic 合哂我心意,一粒蒜粒配不同制作方法帶出食物不同靈魂,這家 Mad for Garlic 絕對是蒜控必嚐餐廳。美國肉眼扒 $288朋友是牛魔王當然首選,乾蒜濕蒜啖啖都洋溢滿滿蒜香,一點都沒有蓋過牛扒香羶味,質感軟滑一點不韌,口感一流!洋溢滿滿蒜香😋😋Cobb salad $138我點了清新爽口的 Mad for Garlic 的特式雞胸沙律配雪梨酒醋汁 清甜爽口感覺好新鮮食落好健康。即席示範Garlic Snowing Pizza 8” $128店長推介都是我推介的有菠蘿、大蝦、炸蒜片的招牌意大利薄餅面層的蒜片像薯片一樣脆,菠蘿酸酸,大蝦爽脆,咬到底層有千島汁甜味極好的配搭好有層次,對上一次食過翻尋味故這晚再 encore ,正所謂好食又點會食一次啊!款式什多選擇頗多空間十足這夜太美滿了今晚一次食左乾蒜濕蒜同蒜蓉😋疆屍先生我等你放馬過黎🤣🤣
疆屍止步

美國肉眼扒 $288

洋溢滿滿蒜香😋😋

Cobb salad $138
清甜爽口感覺好新鮮食落好健康。

即席示範

今晚一次食左乾蒜濕蒜同蒜蓉😋疆屍先生我等你放馬過黎🤣🤣

2018-10-11
  • Garlic Snowing Pizza
2018-10-25 52 瀏覽
行街經過見到有間韓國嘅西餐好似幾特別咁 就一於入去試下先, 坐底睇menu發現原來都係用蒜黎做調味主打嘅, 咁我就叫左個安格斯牛魔王西冷同蒜香忌廉汁蟹肉及龍蝦肉意粉, 首先西冷上檯真係有成大舊蒜頭一齊上, 相信應該係每切一舊肉就連埋一齊食, 但食上口蒜頭比較淋身同好生, 本人就覺得用蒜片會比較好, 而肉質亦一般7成熟都有少許un同有根, 哩個質素三百幾就略嫌貴左啲, 另外意粉個汁整得幾出色幾香, 有奶油味同龍蝦味, 會食完一啖再想食, 雖然龍蝦肉真係得好少, 不過味道搭夠, 而整體哩間餐廳都比較貴, 適合同朋友聚會多啲, 同埋即場做會員(免費)會送一個甜品。
安格斯牛魔王西冷
蒜香忌廉汁蟹肉及龍蝦意粉
蒜香忌廉汁蟹肉及龍蝦意粉
  • 蒜香忌廉汁蟹肉及龍蝦肉意粉
2018-10-22 2719 瀏覽
這天收工後,同男朋友去了這間Mad for Garlic食飯,看名字就知道係專門食蒜頭嘅餐廳。基於我和男朋友都算是重口味的人,所以對餐廳抱有很大的期望。餐廳是半開放形式,排隊等位的時候就可以看到裡面部分的情況。裝潢有點類似一個酒窖。食物種類大概分為前菜、沙律、義粉、飯、Pizza、扒類,種類非常多。主打韓國菜和意大利Fusion菜,而用材大多都會用上蒜頭。先來個Pizza,我們沒有點幾乎每桌都有點的招牌意大利薄餅,反而點了這個非常有墨式風情的Mad mexinacho pizza 墨西哥脆片辣牛肉薄餅($158)。pizza鋪滿墨西哥脆片、洋蔥、青紅椒,脆片有很重的胡椒味。再放上一羹莎莎醬,味道酸甜帶辣,口感很豐富,味道有點複雜。薄餅香辛及烘烤的風味跟莎莎醬尤為配合,我同男朋友都非常喜歡這個薄餅。然後選了這個Crab Sizzling Rice 熱板XO醬蟹肉炒飯($168),雖然飯上放置了炸蒜片,但蒜味不是太重。炒飯香噴噴熱辣辣,炒到粒粒分明,每顆米飯軟硬適中,咬起來米心夠透,非常的順口,蟹肉也非常的多。不過味道偏鹹,連住炒飯一齊上的還有一小樽沙律醬,把沙律醬撈在飯裡,有助中和飯的鹹
再放上一羹莎莎醬,味道酸甜帶辣,口感很豐富,味道有點複雜。
炒飯香噴噴熱辣辣,炒到粒粒分明,每顆米飯軟硬適中,咬起來米心夠透,非常的順口,蟹肉也非常的多。不過味道偏鹹,連住炒飯一齊上的還有一小樽沙律醬,把沙律醬撈在飯裡,有助中和飯的鹹味。男朋友嘴刁,覺得不算太驚艷。
因為吃得有點重口味,我們點了一杯MFG Ladies 淑女雞尾酒特飲 ($65)。哇噻!超大一杯,透明酒紅色的巨型玻璃杯插著一瓶桃子波子汽水。
味道酸酸甜甜,有淡淡野莓香味,又有桃子香甜,微醺型的水果雞尾酒是我的大愛呢!
最後來個甜點,Garlic & Banana Nutella Pizza 蒜頭香蕉朱古力醬薄餅配自家製雲呢嗱雪糕($88)。
主食有蒜頭,我覺得合理。但連甜品都用上蒜頭真係有創意。吃這個必須得把雪糕均衡地分在每一塊薄餅上面,雪糕的冰涼,配上蒜頭、香蕉、朱古力醬, 味道出奇地合拍。
總的來說嘛,蒜味和各種菜餚融合得很好,從主食到甜品,該有蒜頭出現的有,本來不應該有蒜頭出現的也有,而且味道還不錯
。當然,蒜頭是種重口味之物,所以這裡的食物口味都不算清淡,如果喜歡蒜味的人,還是蠻推薦可以試一試。我和男友兩個人人均也就$250左右,有吃有喝有鹹有甜,划算!
2018-10-10
2018-10-19 90 瀏覽
我份工成日周圍走,早前去到又一城做野,做完野只係下午2點,一早就約定朋友食lunch!又一城好多美食,花多眼亂,上網搵到依間用「蒜」做主題,愛食蒜既我已經冇諗咁多,就決定黎試☺️黎到餐廳環境好靚又開揚,梳化位舒服,而且過左繁忙既lunch time 已經唔多人,靜靜地同朋友慢慢食傾下計好正!我地2人點左:MFG Cobb SaladCrab & Lobster PastaGarlic Cream Mussels 先講個Salad好得意,我第一次食係會有專人喺你面前攪拌再放上枱,配上佢地自家雪梨酒醋汁,酸酸地好開胃,菜係新鮮爽口,而且裡面有好多原粒車打芝士,好岩我食!Pasta主角係蟹肉同龍蝦,味道好夾,一齊煮連個汁都有鮮味,而且多汁唔會食食下變左乾淨淨,龍蝦肉都大粒爽口呀!而我最最最喜愛係青口,白汁裡面有好多蒜溶,一上枱勁香呀,配法包點埋個汁真係一流,青口份量多!有質素既食物黎講,加埋靚環境,價錢真係唔貴啊!我仲點左杯Grapefruit Ade,喜歡西柚味,食左濃味食物,再飲一啖好fresh!我會記住依間,下次再黎幫襯😋😋
我份工成日周圍走,
早前去到又一城做野,
做完野只係下午2點,
一早就約定朋友食lunch!

又一城好多美食,花多眼亂,
上網搵到依間用「蒜」做主題,
愛食蒜既我已經冇諗咁多,就決定黎試☺️

黎到餐廳環境好靚又開揚,
梳化位舒服,
而且過左繁忙既lunch time 已經唔多人,
靜靜地同朋友慢慢食傾下計好正!

我地2人點左:
MFG Cobb Salad
Crab & Lobster Pasta
Garlic Cream Mussels

先講個Salad好得意,
有質素既食物黎講,加埋靚環境,價錢真係唔貴啊!
我會記住依間,下次再黎幫襯😋😋
2018-10-18 2055 瀏覽
Lunch黎食呢間餐廳都幾好架,因為客人相對晚市無禁多,晚市等位時間有機會好耐架!而午市6pm前埋單重可以享有主餐牌8折優惠添!今日我同朋有就叫左呢個 藍芝士野菌長通粉 配 香烤原個蒜頭,只係聽個名都覺得吸引!賣相有埋,就更加吸引啦係咪先!藍芝士既味道唔係臭既果d黎,總之佢呢個pasta,成個口感同味道都好濃厚,芝士味濃既同時,所有醬汁都注入曬每條長通粉入面,呢個亦都係我鍾意食長通粉既原因之一!總之呢個pasta就係無得頂啦!黎得 Mad for garlic,無理由唔食d由蒜做主打既食物啦,佢就係 MFG特式蒜蓉包塔啦!個賣相堅係特別呢!個塔上到枱之後,其實店員會隨即比你分件,將頭先塔頂紅色既蒜粉同埋同中既蒜泥,完全塞入個蒜蓉包塔入面,再分成4份,切既時間隨左你會感覺到個包係有幾禁香脆之外,重會聞到好勁既蒜味食落口就更加不得了,真係。。。好香架呢個pizza高度推薦,因為真係好好食,特別喜歡芝士既朋友就一定要試啦!佢係 MFG招牌意大利薄餅,當中包括左蝦,菠蘿,炸蒜片等配料,當然上面既芝士更加係重點啦!可見薄餅既皮底非常薄,口感一流!上面就放滿左大量配料蒜片令到成個口感都變得更煙韌,

食落口就更加不得了,真係。。。好香架

蒜片令到成個口感都變得更煙韌,面頭既芝士我覺得就更為出色,因為佢既味道同口感都係遠超芝士粉既!所以我真係高度推薦呢個pizza比大家!

最後,今日既餐飲就分別係前面既 Iced Cappuccino 及 後面既 Grapefruit Ade,後面既呢一杯就比較特別,因為佢係一杯無酒精成份既 Mocktail黎既,整體兩杯味道都唔錯架