2020-11-11 193 瀏覽
帶老婆黎間靚餐廳食飯,佢發板揀左2個前菜2個主菜,都幾好食。餐廳環境唔錯,服務殷勤starter叫左一份M3 salad ( Parma ham, smoked salmon, grilled chicken) 幾大份,材料豐富,質素上乘。主菜是Spaghetti carbonara及Cheddar cheese shrimps pizza,我地share黎食,份量足夠,pizza香脆,每份餡料平均,每片都有隻鮮蝦,意大利粉既醬汁整得唔錯,卡邦尼濃郮,入口creamy,好滿足

• M3沙律
  • 卡邦尼意大利粉溫泉蛋
  • 車打芝士鮮蝦意粉
2020-11-11 148 瀏覽
今晚收工同老公黎M3 Itilan 食晚餐,叫左4樣嘢,第一樣黎既係法國馬天尼生蠔,係逢星期一至四晚市優惠, $10 一隻,我哋叫咗一打😍生蠔鮮甜,蠔味濃郁柔滑,叫一打無錯🥰之後黎既係M3 salad, 叫得做M3 salad 應該係呢到嘅signature 質素有保證,$148 沙律包含4大片肥美新鮮的煙三文魚、2片薄雞胸、數塊parmaham, 一大盤爽脆新鮮沙律菜,醬汁都有3款可供選擇 車打芝士鮮蝦薄餅:薄脆批底上有超拉絲芝士,芝士迷必點!
法國馬天尼蠔

生蠔鮮甜,蠔味濃郁柔滑,叫一打無錯🥰
M3  salad

車打芝士鮮蝦薄餅

車打芝士鮮蝦薄餅:薄脆批底上有超拉絲芝士,芝士迷必點!
2020-11-11
2020-11-11 59 瀏覽
今日去咗大圍食m3 Italian 閒日夜晚都幾乎爆滿 入面裝修有情調超級新鮮嘅特價生蠔 $10/隻超抵食 唔會將貨就價同樣地保持高質 粒粒飽滿肥美 而且海水味唔太濃特濃雜菌忌廉湯 雜菌湯入面勁多粒粒蘑菇 菌味香濃非常有口感炭燒美國安格斯頂級肉眼牛扒 牛扒煮得五成熟啱啱好 切開血水唔多 外面有陣炭燒嘅味道 肉質嫩滑肥瘦均勻 牛肉味濃郁 上面個蒜頭亦係傑出之作焗得夠透徹 好淋好入味配埋牛扒食一流薯菜用咗炸粗薯條外面炸得脆卜卜 入面仲係幼滑嘅薯蓉黑松露野菌意大利飯配法式鵝肝 個飯唔好睇佢細細碟其實兩個人食絕對足夠 煮得軟硬適中外面粒粒包上香濃嘅野菌忌廉汁 黑松露味芬香撲鼻令到成個飯更上一層樓 鵝肝非常巨型 煎得外脆內軟食完成個口都有陣鵝油嘅香味甜品係法式蛋白餅 上面好多新鮮生果 蛋白餅偏甜但配上生果就啱啱好
今日去咗大圍食m3 Italian

閒日夜晚都幾乎爆滿 入面裝修有情調

特濃雜菌忌廉湯 雜菌湯入面勁多粒粒蘑菇 菌味香濃非常有口感

上面個蒜頭亦係傑出之作焗得夠透徹 好淋好入味配埋牛扒食一流
薯菜用咗炸粗薯條外面炸得脆卜卜 入面仲係幼滑嘅薯蓉

鵝肝非常巨型 煎得外脆內軟食完成個口都有陣鵝油嘅香味

2020-11-11 53 瀏覽
因為住附近既關係,所以成日都會幫襯M3,不過冇諗過服務同食物質素都愈黎愈差!🙄🙄🙄 我同男朋友已經係閒日去食,都仲不停送錯野食,明明叫肉眼就送左安格斯,都算啦,塊牛扒連切都困難,更何況咬😡😡😡最好笑係食緊牛扒果陣,3個職員輪流話送牛扒上黎,原來D牛扒系隔離枱,我地3張枱都o曬咀!埋單果陣有問題,職員話問一問經理,最後經理有行埋黎,不過就乜野都吾講😊
2020-11-10 29 瀏覽
幾年前食過一次M3 Italian已經好impressed, 當時已經好驚喜大圍有一間水準頗高的西餐廳,裝修靚,樓底高,外面招牌又光亮,簡直好似係漆黑中的螢火蟲喧。今次再度歸來,水準依舊keep到,仲見到menu多左唔同選擇,當然要同朋友試試!呢家做緊優惠$10一隻法國生蠔,當然要叫d啦!我對呢個價位既生蠔原本冇咩期望,但食落實在十分新鮮飽滿,海水味唔太重,淡淡地適合唔同人食,cp值爆分!M3 Salad 朋友唔食生蠔,一齊要左個沙津。m3 salad最令人感到貼心的就係有齊唔同沙津醬汁自己調配,加上同時有煙三文魚,火雞同Parma Ham,猶如一個mini既salad bar咁,想食咩都得。主菜時間~炭燒西班牙黑毛有骨豬鞍扒煮豬鞍扒其實都幾蝦人下,因為好難整得好食。一來要塊豬鞍扒靚,二來要煎得岩岩好,煮熟而唔會太鞋,外面又有脆脆地。呢度的豬鞍扒就做到哂以上既條件,加上開胃的蕃茄醬汁,更將豬肉味昇華至另一個層次。黑松露野菌意大利粉配日本北海道帶子忌廉汁唔會太heavy / 搶左黑松露既味道,意粉彈牙唔會太淋,所有野加埋好match, 帶子唔算好大隻,但都有4粒,亦好新鮮!

呢家做緊優惠$10一隻法國生蠔,當然要叫d啦!

M3 Salad

朋友唔食生蠔,一齊要左個沙津。

主菜時間~

炭燒西班牙黑毛有骨豬鞍扒

黑松露野菌意大利粉配日本北海道帶子

2020-10-14
我人生第一份工喺大圍做 所以今日就專登嚟到大圍探返一個舊同事 大家容顏冇變只係每人多咗一個口罩 咁我哋就決定搵一間好坐嘅餐廳慢慢聚舊喇 見到呢間M3意大利餐廳環境好優雅 暗暗地又有格調 咁當然要入去食下嘢 攞住杯底傾下計啦咁啱餐廳做緊十蚊一隻生蠔嘅優惠 所以我哋就決定叫四隻試下 生蠔非常之肥美又新鮮 食落海水味都好重 但又唔係死鹹嗰種 好有鮮味加上鹹鹹地 簡直就好似沐浴喺新鮮嘅海水入面咁樣跟住就到主菜 我叫咗一個美國安格斯頂級肉眼牛扒 五成熟 廚師燒得啱啱好 唔係過熟 食落牛肉味重之餘 肉汁亦都好豐富 血水無乜流出嚟 我覺得佢係慢煮咗先 呢一點非常之細心亦都值得一讚朋友就叫咗一個鵝肝意大利飯 鵝肝食落都幾漏 意大利飯嘅軟硬度掌握得好好 十分之唔錯 各位鍾意食鵝肝嘅朋友記得入嚟試下最後就到甜品嘅時間 我哋食咗一個雜果嘅小蛋糕 什果非常之豐富 有奇異果 桃 橙 藍莓等等 食落非常之清新 為剛才嘅多肉主菜提供一番清新感

2020-11-10 30 瀏覽
朋友喺科學園返工,日日都呻話嗰頭冇乜選擇,所以晚飯好多時都會出返大埔。今日我哋喺大埔經過呢間有生蠔食嘅餐廳酒吧,見到氣氛唔錯好熱鬧,我哋決定試吓呢間餐廳。我哋叫咗啤酒,餐廳店員介紹呢隻黑啤,用嚟配搭牛扒味道幾夾。快扒七成熟,外乾內軟,都保留到幾多肉汁,算好唔錯,份量都好足,食咗三份二已經開始覺得飽。重點係餐廳做緊生蠔優惠,由於價錢實在太抵,我一個人一口氣食咗六隻生蠔。啲生蠔好新鮮仲啖啖肉,下次一定會再encore!誠意推介比喺科學園做嘢嘅朋友,放工嚟飲番杯、嘆吓生蠔、鋸下扒真係幾chill~

今日下晝去完尖沙咀食tea,晚飯唔想食咁飽,去到大圍一帶諗起好耐冇食M3,於是就去咗食啦!由於仲係唔係覺得好肚餓,所以我哋淨係叫咗兩個前菜,不過都已經好滿足!今次我哋叫咗個牛肉他他,估唔到份量係咁多!非常足料!味道超級正!啲肉葉得好入味!呢一隻醬撈埋啲牛肉一齊食簡直完美!肉又有咬口,一粒粒,口感非常好!將啲Tata放喺啲蒜蓉包上面食就完美,啲蒜蓉包好鬆脆,超級上癮!如果有多啲就更加好!之後我哋叫咗個忌廉煮青口,又係估唔到份量係有咁多!超級好味!啲青口非常有驚喜,估唔到覺得咁係咁軟,感覺好新鮮!因為好多其他地方食嘅青口都係口感好乾,同埋好硬,但係呢度嘅青口係又滑又軟,仲有鮮味。重點係佢個忌廉汁超級好味!勁惹味,忌廉好濃,又滑,成碟嘢都超級足料!忌廉加埋青口呢個配搭,真係超好味!就算我食晒啲青口,都當啲忌廉係忌廉湯咁飲呀!食完呢兩個前菜都已經飽晒啦!真係超好味!一定會再回頭!

食完呢兩個前菜都已經飽晒啦!真係超好味!一定會再回頭!
2020-11-10 23 瀏覽
好耐冇食過海鮮,突然之間諗起大圍有一間食號嘅餐廳,所以就過咗嚟啦!呢間M3喺區內出咗名係食新鮮生蠔,所以嚟到我就梗係叫好多生蠔啦!閑日晚上唔算好多人,不過你都會見到佢有好多捧場客,因為絕對唔冷清。相信佢都做唔少區內街坊生意,係區內口碑非常好。我都係聽一個住大圍嘅朋友介紹,先知道呢度有間好嘢!我哋兩個人一嚟就叫咗10隻,超級壯觀!呢度嘅豪大大隻,又鮮甜,仲有海水味同礦物味啱啱好,非常之啱我口味,忍唔住係咁食係咁食,好快就食晒啦,非常好味!重點係佢每一隻蠔嘅size都係非常之大!超級抵食。食完海鮮,我哋就食主菜,叫咗個卡邦尼意粉,一嚟到已經估到一定好好味!賣相好好。佢嘅麵條有咬口,份量又係好多,上面嘅忌廉汁調味好正,好惹味,好夠濃,我哋兩個都食到唔停口!非常好味。又食到生蠔又食到美味意粉,滿足嘅一餐!

又食到生蠔又食到美味意粉,滿足嘅一餐!
2020-11-10 17 瀏覽
因朋友推介,決定來這間餐廳一試。果然沒有令人失望,各樣食品質素都偏高,座位舒服,店員好客服務周到。餐廳裝修格調優雅,座位之間坐得舒適又夠闊落,燈光柔和,整體食飯氣氛一流。首先叫了個餐湯黑松露雜菌忌廉湯,菌味香濃,黑松露味道亦夠突出,忌廉湯湯底亦夠厚身,絕對真材實料,好味👍🏻👍🏻。朋友建議下試試這家的Pizza,叫了個車打芝士鮮蝦薄餅。果然10分高質,薄餅皮夠香脆,鮮蝦夠彈牙鮮甜,配上車厘茄和車打芝士,絕對是鎮店之寶。之後叫了個酥炸魷魚圈配他他汁,魷魚夠彈牙亦夠新鮮,炸醬香脆,配上餐廳特製的他他汁,相當不錯。值得一題的是他他汁,比起醬汁多加了蒜蓉及洋蔥提升整體口感同層次。最後以一個巴伐洛娃蛋白餅作結,由於並不是隨處可見所以就選了這款甜品。以蛋白餅做餅底配上忌廉和不同款式的時令水果,各樣水果都夠新鮮,加上酸酸甜甜的熱情果醬,第一次食嘅感覺10分良好。

2020-11-10 41 瀏覽
朋友約我到大圍西餐廳食飯,見呢度有各式各樣嘅酒同埋好多食物款式揀。花多眼亂,最後我哋叫咗二人套餐!香煎法國鵝肝配黑松露醬多士煎香左嘅法國鵝肝放上多士上,多士充滿鵝肝油香,再配埋黑松露醬,好邪惡!哈蜜瓜配火腿餐廳已經預先包好哈密瓜火腿,食落好方便!黑松露野菌忌廉湯黑松露味如果再香啲就更好!香辣蒜片大蝦意大利粉好惹味,蝦肉夠爽唔霉,意粉乾身。炭燒美國肉眼配黑椒汁肉眼扒厚身高質,五成熟拿捏得啱啱好,肉味香,單用鹽作調味已經好足夠!甜品拼盤拼盤包左焦糖燉蛋、窩夫同曲奇雪糕,焦糖脆卜卜,窩夫好香!

香煎法國鵝肝配黑松露醬多士

哈蜜瓜配火腿
餐廳已經預先包好哈密瓜火腿,食落好方便!

黑松露野菌忌廉湯
黑松露味如果再香啲就更好!

香辣蒜片大蝦意大利粉
好惹味,蝦肉夠爽唔霉,意粉乾身。

炭燒美國肉眼配黑椒汁

甜品拼盤
拼盤包左焦糖燉蛋、窩夫同曲奇雪糕,焦糖脆卜卜,窩夫好香!
2020-11-10 23 瀏覽
朋友介紹大圍有間酒吧餐廳,環境唔錯之餘食物質素都好高,價錢唔貴,夜晚又唔使排隊,又可以傾吓計,放工就黎食!二人套餐,除翻開每人都係三百幾蚊,但係就好多嘢食!香煎法國鵝肝配黑松露醬多士,鵝肝煎得好香,厚身肥美,配黑松露醬同藍莓醬,消除油膩。Parma ham配哈蜜瓜,最怕係出面食嘅哈密瓜唔甜!呢度嘅哈密瓜夠甜,配埋偏鹹嘅火腿就好出色!黑松露野菌忌廉湯,餐湯稠身,黑松露味好出。香辣蒜片大蝦意大利粉,意粉炒得乾身,唔會林啤啤濕笠笠,辣得好過癮,調味好啱唔使特別再加鹽同胡椒!炭燒美國肉眼配黑椒汁,5成熟,食落有淡淡炭燒香,唔會overcook!甜品拼盤,有焦糖燉蛋同雪糕窩夫,窩夫有蛋香!

二人套餐,除翻開每人都係三百幾蚊,但係就好多嘢食!

黑松露野菌忌廉湯,餐湯稠身,黑松露味好出。

甜品拼盤,有焦糖燉蛋同雪糕窩夫,窩夫有蛋香!
2020-11-08 32 瀏覽
去大圍食西餐,聽講話呢間幾好質,所以放工就去試吓了。我哋叫咗個二人餐。印象中係六百幾蚊,侍應同我哋講話有生蠔promotion.只係$10蚊1隻咋,抵呀。$10 一隻蠔來講佢都算大隻。食落又真係有蠔味,唔會好似某d酒店自助餐d 蠔咁,又雪味或者冇味。 食落口嘅溫度都好好,唔會話太冰凍Pamaham 配哈密瓜。真係絕配,哈密瓜ge 甜味中和左火腿嘅鹹味。兩樣一齊食嘅時候,哈密瓜可以增加一種爽脆嘅口感,另外又可以感受到火腿嘅香滑黑松露嘅餐湯,一放上枱就已經聞到好香松露味,質地creamy, 冇話溝得太多水好稀身。配埋蒜蓉包食一流,每飲一啖都會有滿滿嘅黑松露香味留喺口入邊鵝肝蒜蓉包,鵝肝都大嚿。食落口係暖暖地。我比較鐘意煎到好熱會出好多油嘅鵝肝,因為咁會香啲。呢隻對我來講未算多油。但男朋友唔鍾意油膩,所以佢鐘意呢款呢個意粉有芝士粉。食落都濃芝士味好嘢味。d 蝦又大隻又爽口又彈牙。意粉火候控制得好好。牛扒我哋叫咗五成熟,上邊有個蒜頭。牛扒有肉味,切開裏邊仲係紅色的。有肉汁甜品係雪糕窩夫燉蛋。只係得一個甜品,要兩個人share食。窩夫脆身。好食。焦糖燉蛋上邊啲焦糖焗得脆,但我唔鍾意焦糖啲苦味,所
去大圍食西餐,聽講話呢間幾好質,所以放工就去試吓了。

Pamaham 配哈密瓜。

甜品係雪糕窩夫燉蛋。只係得一個甜品,要兩個人share食。窩夫脆身。好食。焦糖燉蛋上邊啲焦糖焗得脆,但我唔鍾意焦糖啲苦味,所以skip 左佢,只吃下便啲燉蛋。燉蛋好香蛋味又好滑。

高質高質高質高質高質

2020-11-04
<< 高質意大利菜 都有10蚊生蠔😱⁉️>>大圍一區本身就少見有情調既意大利西餐廳,見到生蠔🦪 $10隻 真係好難放生佢👻▪️8.5/10▫️<< 法國聖馬天尼生蠔 >> $10 @1 生蠔好大隻 肉身偏厚實同冇咁多水 裙邊爽口 味道鮮甜 海水味淡 食落好飽滿‼️▪️8/10▫️<< 龍蝦汁意大利飯 配美國波士頓龍蝦尾 >> $225 龍蝦尾用椒鹽烤到好香🤤 肉質緊緻鮮甜 意大利飯夠杰身 索晒龍蝦汁 龍蝦味重 好香濃▪️7/10▫️<< 烤墨西哥香辣雞翼 >> $68 雞翼鎖到肉汁 一咬咇晒出來💦 迷迭香味岩岩好 但係唔夠辣 反而甜甜地▪️7.5/10▫️<< 酥炸芝士蝦球 >> $98 炸到酥脆 入面既水牛芝士可以拉絲🧀 芝士味比蝦味濃~🌿高樓底冷色復古設計加上意大利吊燈有情調 店員服務周到 上菜時機岩岩好 亦會主動幫客人換碟/添水🤙🏻🐽總括嚟講 主菜同小食高質素 價錢中等 期間限定既$10生蠔更加係意外驚喜❤️🌟Remark: 每人叫滿$200

<< 高質意大利菜 都有10蚊生蠔😱⁉️>>

🌟Remark: 每人叫滿$200 可以用優惠價$10 @1 食法國生蠔😍 每人最多叫一打

2020-11-04
2020-11-04 89 瀏覽
大圍市中心比較小見既中高檔意大利餐廳 環境幾chill 有個大酒吧枱幾靚仔既 感覺幾舒服野食價錢中等 驚喜既地方係佢有10蚊一隻「法國聖馬天尼生蠔」要左一打 大大隻真心幾高質 建議大家如果一個人黎食 可以叫一個超過$200既main course 再整多一打蠔做冷盤 咁就fit晒我main course叫左「龍蝦汁意大利飯 配美國波士頓龍蝦尾」都幾高質既 $225比較貴 但係龍蝦尾幾鮮甜 龍蝦汁好香 甜甜地既醬汁同軟熟既飯夾埋好食我覺得ok好食既 不過唔算好經濟實惠 見人見志啦!

我覺得ok好食既 不過唔算好經濟實惠 見人見志啦!