2023-02-19 67 瀏覽
入到嚟西貢,除咗一定要食海鮮之外,亦都一定要嚟呢間又多遊玩設施,又有高質素食物嘅餐廳。 一入到嚟就見到一張桌球枱,我個friend連嘢食都未嗌就衝咗出去玩。唔單止,行入啲仲會有電子波子機同埋美式足球枱,亦都有收費嘅Switch同埋模擬哥爾夫球空間。 我哋首先嗌咗一個 Maple Bacon Cheeseburger。店員亦都非常細心,問我哋使唔使切開一半。呢個漢堡肉質豐富咬落去好有層次感。之後我哋都嗌咗一個BBQ Chicken薄餅,啲雞非常嫩滑,配上醬汁超級惹味。 飲品方面我哋嗌咗一杯Super Oreo,一杯Cranberry Juice。兩杯飲品都各有特色,配上主食好好飲。Super Oreo非常濃郁,仲有曲奇碎喺上邊。 甜品就嗌咗一個Banoffee Crème Brulee pancake。個pancake好厚,好鬆軟,配上醬同埋cream,仲有各式各樣唔同嘅水果,例如香蕉等等,超級豐富。

2023-02-14 335 瀏覽
趁假日,同朋友離開一下城市嘅煩囂,入西貢到處逛下,行下海邊。本身我地只係想去WM酒店入面個教堂門,影下打卡相,但就無意間發覺到,依間位於酒店地下嘅餐廳!內裡木色裝潢,同座位好闊落嘅環境,都好舒服。而野食方面,都十分之唔錯!!!😋 Portobello Beef Burger (with fries) $165厚厚嘅安格斯牛肉,好有肉香同juicy!最令人驚喜係Burger入面嘅大啡蘑菇粒,食緊嘅時候,你仲食得出剛剛炒起嘅菇香味!令人回味無窮。‼️好食指數 8/10‼️推介指數 9/10😋 Burrata Chorizo $228本身唔知道Burrata依種芝士,純粹見到有西班牙香腸就點依隻pizza。一黎到之後,pizza賣相十分吸引。新鮮蕃茄同芝士嘅色彩,令人食指大動。食落面層白色嘅Burrata芝士,原來係好微酸,類似淡忌廉嘅味道。款芝士加上火箭菜,剛好可以中和返西班牙香腸嘅咸味,令pizza食落唔會太膩。餅邊十分脆口,配料下的芝士味道都香濃,仲可以拉到絲,好食好食!!‼️好食指數 9/10‼️推介指數 9/10😋 Mango and Coconut Pancake $140食到飽飽地,黎

‼️好食指數 8/10
‼️推介指數 9/10

😋 Burrata Chorizo $228

‼️好食指數 9/10
‼️推介指數 9/10

食到飽飽地,黎一個帶酸嘅甜品就一流喇,所以我地叫咗依款芒果Pancake。

Pancake十分軟綿,而且有蛋香,而芒果唔會好酸,加上唔同嘅水果,十分之fresh!

‼️好食指數8/10
‼️推介指數8/10

🍽 M Square
📌 西貢惠民路28號WM酒店地下低層A1號舖
☎️ 2367 3333
⏰ 星期一至日 12:00-22:00
每次去西貢都有一種遠離煩囂感覺,今次放假就入西貢Chill一Chill閑遊玩樂一日,今次去到西貢天氣不是很好,下著微微雨,所以今次又再選了室內有玩樂設施的餐廳〔M Square〕。餐廳是一間以體育運動為主題的特色西餐廳,店內除了有較大的大螢幕及電視播放著不同的運動比賽外,還有不少免費娛樂設備給客人玩樂,包括:桌球、美式足球檯及彈珠機,亦有收費的Nintendo Switch和模擬高爾夫球空間,就算下雨都可以在室內消磨很長時間。🍕【四色芝士 Four Cheese Pizza】(HK$238)薄餅製成星星形狀,非常特別又可愛,薄餅不同部位都分佈不同的芝士,包括: burrata,gorgonzola,mozzarella,mascarpone,薄餅餅底有點像印度薄餅帶點微微的煙韌口感,最驚喜是摺起的薄餅角邊內藏有滿滿的淡芝士,味道很像淡乳酪,中和了不少芝士的濃膩感,芝士控必食。【Grilled Salmon & Onsen Egg Risotto】(HK$178)意大利飯上放上了溫泉蛋,意大利飯飯質煮得剛剛好,界開溫泉蛋後,每粒飯都可以掛上蛋汁及味噌梅子汁,兩塊三文魚扒烤得香口,伴碟還有

意大利飯上放上了溫泉蛋,意大利飯飯質煮得剛剛好,界開溫泉蛋後,每粒飯都可以掛上蛋汁及味噌梅子汁,兩塊三文魚扒烤得香口,伴碟還有甘藍葉,燒南瓜,本菇。
【Super Oreo】(HK$72)
有很濃厚的Oreo味道,混合杯上的Oreo餅乾及忌廉,味道香甜,相信大人細路都會飲得很開心。

【Cappuccino】(HK$48)
咖啡奶泡心型拉花很美,打卡一流,咖啡味香濃,口感順滑。
【Strawberry & Custard Waffle】(HK$145)
窩夫即叫即整,厚身鬆軟,表面烘得脆口,窩夫格子內填滿了幼滑的吉士醬,入口甜度適中,吉士醬上放滿了士多啤梨及藍莓,入口都很新鮮香甜沒有酸味, 伴碟用了開心果碎碎作裝飾,擺盤非常吸睛。
〔M Square〕@msquarehongkong
香港新界西貢惠民路28號WM酒店地下低層A1號舖
Shop A1, LG/F, WM Hotel, 28 Wai Man Road, Sai Kung, N.T.,Hong Kong
2023-02-11
午餐
  • Four Cheese Pizza
平時工作忙碌,假期經常會到西貢沿岸散步,西貢市中心附近有一間酒店,名為WM Hotel,酒店有三層,充滿東南亞渡假feel,酒店裡有座小禮堂,香港萬人迷Anson Lo的Megahit MV和youtube女神阿冰的《一人婚禮》電影都曾在此取景拍攝。酒店裡還有一間M square餐廳,裝修走簡約大自然清新木系風格,落地大廚窗玻璃,光線充足,用餐時望著餐廳外綠色樹木風景,非常悠閑寫意。餐廳內還有大量玩樂設施,只需消費一杯飲品就可用桌球枱、足球機、波子機等,亦有收費的Nintendo Switch和室內哥爾夫球模擬空間,星期一至四每小時收費$150,星期五六日就每小時收費$250,食客可以盡情玩樂一番。Cod Fish n Chips $208炸魚脆漿加入啤酒,因為啤酒是充滿氣泡的液體,可以讓粉漿變膨鬆,炸起來就會特別鬆脆。雖然是邪惡炸物,但勝在炸得夠乾爽,吃前滴上檸檬汁,口感會更清爽也能消除滯膩。從橫切面也可看到金黃的外皮十分輕薄,裡面包著嫩滑雪白而又相當豐厚的石斑魚柳,厚切薯條炸得外脆內軟,肉心軟綿細密。提供了牛油果醬、茄汁和他他醬,提升不同口感。Pulled Pork & Pinea

Cod Fish n Chips
Cod Fish n Chips $208
Pulled Pork & Pineapple Pizza
Pulled Pork & Pineapple Pizza $188
pizza 大大個,份量十足,即點即焗,熱烘烘出爐,邊緣烤得很焦脆,餅芯卻帶着柔韌。批邊微微隆起,不像美式般厚實,餅底的厚度是簡乎超薄和厚批之間,麵糰吃起來富有淡淡的麵粉香氣,經長時間燉煮的手撕豬肉質軟嫩,混合粒粒菠蘿和番茄醬汁,酸甜清新果香可以平衡肉食的滯膩感,不會吃得飽飽滯滯。
Banoffee Creme Brulee Pancake
Banoffee Creme Brulee Pancake $135
日式梳乎厘Pancake即叫即製,一上枱時仍是震騰騰,賣相精緻誘人,百分百療癒系的視覺享受,讓少女心都要融化了。上層灑上糖粉再進行炙燒,焦香味道濃郁,糖衣燒得香脆金黃,班戟一入口滿是空氣感的厚身鬆軟而帶濕潤,入口即化,一軟一脆形成強烈對比,猶如法式燉蛋變奏,加上伴碟的一堆鮮果,芒果、提子、士多啤梨,俘虜少女心和小鳥胃。
2023-02-04
Cod Fish n Chips
Pulled Pork & Pineapple Pizza
Banoffee Creme Brulee Pancake
2023-02-03 69 瀏覽
📍 @msquarehongkong in Sai KungWesternFood: 💛💛💛💛💛Décor: 💛💛💛💛💛Service:💛💛💛💛💛Price Value: 💛💛💛💛💛Price: 💰 $700 Favorite:💖 Matcha custard pancake------------------------------✅ Located in Sai Kung @wmhotelhk ,a very nice getaway from the concrete jungle.✅ The menu offers a wide variety of delicious and mouthwatering food. Incredibly varied menu.✅ Everything is prepared fresh and comes nicely presented.✅ There are many drinks options which is very wonderful.✅ Authentic and excellent✅ Portions are genero
Western

Food: 💛💛💛💛💛
Décor: 💛💛💛💛💛
Service:💛💛💛💛💛
Price Value: 💛💛💛💛💛
Price: 💰 $700

✅ Authentic and excellent

✅ Portions are generous and value for money
✅ All fresh ingredients
✅ Great entertainment facilities including a pool table, table football, computer games, and virtual golf

✅ Environment is very comfy and relaxing along the beach

✅ Can’t wait to return and wouldn’t hesitate to recommend it to anyone looking for somewhere to chill with friends or family gathering.

✅ A delightful experience. Friendly reminder: be sure to make a booking well in advance
✅ Overall the food quality was outstanding
✅ Very nice food as usual. I would highly recommend this place for its food and drink.
✅Servers are also great and always efficient, happy, and polite

𝙿𝚕𝚎𝚊𝚜𝚞𝚛𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚕𝚒𝚙𝚜, 𝚕𝚒𝚏𝚎𝚝𝚒𝚖𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚑𝚒𝚙𝚜 🐰

#globaleats #eatwithfoodiez
2023-02-01 69 瀏覽
第一次嚟西貢嘅WM Hotel,見到呢間餐廳Rating好高決定試吓。餐廳環境超級寬敞好坐,仲有各式各樣遊戲可以玩,例如打桌球同室內哥爾夫球,好特別,而服務員態度亦好友善。🍽️Le Foie Gras Burger 鵝肝安格斯牛肉漢堡 Burger除咗用上安格斯牛肉之外仲加入左鵝肝,鵝肝好香口,配上無花果醬酸酸甜甜,非常值得推介😋薯條亦非常香脆,食到停唔到口🍽️Pancetta Carbonara個卡邦尼醬汁好creamy🥰 味道夠自然唔會太濃厚,意粉煮得軟硬度適中,好好味☕️Cappuccino 咖啡拉花好靚,飲落去咖啡味苦酸平衡,有烘焙過嘅香味👍

🍽️Pancetta Carbonara

☕️Cappuccino
咖啡拉花好靚,飲落去咖啡味苦酸平衡,有烘焙過嘅香味👍

2023-01-30 90 瀏覽
食玩hea三合一宅度假在西貢WM Hotel 要行程唔chur又食好西 我去咗酒店低層嗰間sports系餐廳 嘆住杯cocktail 欣賞大銀幕播放體育比賽 技癢嘅時候 玩桌球彈珠機 或者租哥爾夫球遊戲🏌️‍♂️ 閒日$150一個鐘-🥗燒牛扒沙律 $158牛扒切件帶脂肪同埋有啲筋 有肉味又有嚼勁 羅馬生菜加黑醋洋蔥🧅feta cheese🧀紅腰豆🫘燈籠椒🫑 再混埋蜜糖芥茉醬 味道好豐富 -🥘冬蔭公意大利飯 $228每匙羹飯都有魷魚蘑菇粒 飯粒飽滿 柔韌有口感 意飯嘅冬蔭公味 小辣醍胃 想味道再濃郁啲 有額外醬汁另上 都幾貼心😏-🫔蘋果金寶法式多士 $125金寶碎好crunchy 蘋果切粒🍎大而多 有質感又充滿口感 有陣陣玉桂香氣 隱約食到冧酒甜 可惜法式多士太濕潤 美中不足
食玩hea三合一
🥗燒牛扒沙律 $158
🥘冬蔭公意大利飯 $228
🫔蘋果金寶法式多士 $125
2023-01-29 72 瀏覽
決定左呢度將會係我西貢飯堂🤣🤣小朋友口味既我叫晒小朋友會鍾意食既野全部都真係好好味🥹環境又靚 下次有機會試埋主食先得✨Triple Cheese Chips$49呢個薯條真係唔係路架個種芝士醬多到每一條都可以沾上仲會係淨左勁多芝士醬多芝士醬得黎啲薯條又唔會淋👍🏾識我既人都知每次食西餐一定要叫薯條真係唔會輸 重點環境咁靚黎講價錢好公道✨Peanut Butter Banana Waffle$125勁重花生醬 好香又好食老實講食呢個真係同出面食格仔餅一樣無誤但無計我就係咁鍾意🤣🤣🤣🫶🏻不過價錢黎講會覺得偏先食到格仔餅咁唔同既係佢加左雪糕同烤到香脆既香蕉雖然好好食 但下次會轉其他款試😎✨Betty’s French Toast $125佢可以話係煎得靚靚既吐司賣相一流 但味道我唔係特別鍾意🙈✨Sour Cream Works Chips$49加左牛油果醬 食落就似食緊taco d 料咁但其實係唔夠醬同唔夠惹味同三重芝士薯條黎比失色左✨Mint Chocolate $68真係勁好飲童年回憶返晒黎🫢不過可以話Mint Chocolate 要整得難飲都難
決定左呢度將會係我西貢飯堂🤣🤣

✨Mint Chocolate $68
真係勁好飲
童年回憶返晒黎🫢
不過可以話Mint Chocolate 要整得難飲都難
每一次去到西貢都係坐船出去遊山玩水⛴️🏞️,玩到接近黃昏嘅時候就要諗係西貢食啲咩好🤔🤔,嚟到西貢除咗食海鮮之外🦑🦞,西貢都有好多特色靚景西餐廳🍽️🍽️可以俾大家選擇,而係上一年喺西貢WM酒店地下就開咗一間新嘅酒吧餐廳- M Square🍹🍸餐廳嘅內部設計主要以木及舒適家居風格為主,非常之寬敞,空間位置都比較大好適合一班朋友約埋一齊聚會,食吓嘢傾吓計❤️而場地都提供左唔少娛樂設施,有桌球🎱同埋高爾夫球機⛳等俾大家去玩😏我朋友玩得好開心🤪餐廳嘅美食選擇都唔少㗎。我哋嗌咗兩個煮食一個甜品同兩杯嘢飲埋單每人$400內啦🤪Le Foie Gras Burger $185Burger bun, seared Foie gras, angus beer patty, fig sauce & Cheddar cheese, served with fries/salad 香煎鵝肝,安格斯牛肉,無花果醬&芝士漢堡伴薯條鵝肝漢堡就經常食🍔🍔,但係加入咗無花果醬嘅漢堡,我都係第一次食😋😋,清甜嘅無花果醬連埋鵝肝一齊食,可以降低鵝肝嘅油膩感,同時提升左鵝肝香味,連埋安格斯牛肉一齊食,係我食過幾特別又好好食嘅漢堡包☺️好好

Le Foie Gras Burger

Le Foie Gras Burger $185
鵝肝漢堡就經常食🍔🍔,但係加入咗無花果醬嘅漢堡,我都係第一次食😋😋,清甜嘅無花果醬連埋鵝肝一齊食,可以降低鵝肝嘅油膩感,同時提升左鵝肝香味,連埋安格斯牛肉一齊食,係我食過幾特別又好好食嘅漢堡包☺️好好食😋

Lobster Mac & Cheese $238
Grilled lobster tail, rigatoni in lobster sauce with lobster meat, cheddar cheese & parmessan cheese燒龍蝦尾,通心粉,龍蝦汁,cheddar芝士,parmesan芝士
龍蝦汁焗通心粉加入咗雙重芝士,有車打芝士,亦都有巴馬臣芝士🧀🧀鍾意食芝士嘅朋友,千祈唔好放過❤️面頭有半隻龍蝦尾之外,Pasta嘅醬汁都有龍蝦肉伴隨😋好吸引!
Tiramisu Pancake

Tiramisu Pancake $135
Soufflé pancakes, tiramisu, pine nuts & oats, served with espresso syrup 厚班戟,提拉米蘇醬,松子仁 &咖啡糖漿
三層甜而不膩嘅梳乎厘Pancake🥞🥞,加入左可可粉,再配埋咖啡糖漿一齊食,最令我驚喜嘅就係Pancake與Pancake之間係有吉士醬😋超級開心,而且甜品嘅擺盤都好靚,好好食!好正👍🏻

Super Oreo Milkshake $72
Oreo Milkshake 就好似食緊Oreo雪糕,飲落去係香濃綿滑嘅Oreo,飲下飲下就會成杯飲晒㗎!超級邪惡!

Baileys & Cream Milkshake $76
賣相已經好吸引,再加上係Baileys😍都係第一次飲有酒精嘅Milkshake🍹🍾,一飲落去已經有好強烈嘅Baileys香味,超邪惡!🥛🥛
2023-01-17
5 分鐘 (堂食)
Le Foie Gras Burger
Tiramisu Pancake
  • le foie gras burger
  • Super  Oreo  milkshake
  • Baileys & Cream Milkshake
2023-01-25 68 瀏覽
Weekend去西貢真係好舒服,經過WM酒店間餐廳見地方好大價錢又唔貴,但估唔到除左食野,大小周董最開心仲有好多遊戲可以玩餐飽。前菜叫左Caesar salad,蔬菜好新鮮,好爽口,最緊要係有足夠嘅醬汁,酸酸甜甜夠晒開胃。主菜叫咗黑松露半熟蛋意粉,一上碟見到一塊塊松露片,感覺矜貴,聞落非常香,入口好好味。另外為咗小朋友點咗龍蝦芝士通粉,龍蝦有半隻,食入口極度爽口好鮮甜,芝士好多,每一匙羹都有拉絲芝士,超正啊!最後叫埋甜品就非常滿足,crème brûlée, pancake疏乎厘感覺,充滿空氣感,d cream好濃郁好香蛋味,真係好好味啊,酒店及果然係唔同啲。小朋友最開心係食完飯仲可以玩唔同遊戲,估唔到食一個lunch兩個鐘小朋友都玩咗差唔多兩個鐘,真係一個非常唔錯嘅親子餐廳選擇。

2023-01-23 73 瀏覽
今次嚟到位於西貢WM Hotel地下嘅西餐廳 餐廳採用落地玻璃 環境都幾舒適 仲有幾部大電視可以睇波😆𝗟𝗲 𝗙𝗼𝗶𝗲 𝗚𝗿𝗮𝘀 𝗕𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿 ($185)店員仲會幫你一分為二 方便你share食都幾加分🥰麵包鬆軟 但如果可以稍微煎香個包就好了🥺鵝肝好香 油香十足 完全係入口即溶 而且安格斯牛都係厚厚一塊 充滿牛味仲好juicy 食完真係好滿足🥰配料仲可以揀沙律/薯條 我地就揀咗薯條 薯條亦炸得金黃酥脆 整體都真係唔錯😋𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗖𝘂𝘀𝘁𝗮𝗿𝗱 𝗣𝗮𝗻𝗰𝗮𝗸𝗲 ($145)相反呢個就有啲失望🥺本身見到啲評價以為會超fluffy 但事實係無我想像中咁鬆軟🥺都幾有蛋香 仲有口感煙韌嘅抹茶蕨餅🤤但得兩舊感覺就唔太夠喉🥺𝗕𝗮𝗶𝗹𝗲𝘆’𝘀 𝗻 𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺 𝗺𝗶𝗹𝗸𝘀𝗵𝗮𝗸𝗲 ($76)真係超大杯 而且都幾啱打卡 可惜嘅係本身諗住等埋啲嘢食嚟到先影相 點知佢過咗陣已經塌咗落嚟😂😂飲落都幾香濃同幾creamy 而且又唔會過甜 都幾出色😋推薦指數:🌟🌟🌟🌟【𝐏𝐫𝐢𝐜𝐞: 3/5 𝐅𝐨𝐨𝐝: 3/5 𝐄𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭: 4.5/5】ғᴏʟʟᴏᴡ ᴍʏ ɪɢ ☞ sɪᴜ4ᴍᴀɪ_ɪɴᴛʜᴇʜᴏᴜs

𝗟𝗲 𝗙𝗼𝗶𝗲 𝗚𝗿𝗮𝘀 𝗕𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿 ($185)
Le  Foie  Gras  Burger

𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗖𝘂𝘀𝘁𝗮𝗿𝗱 𝗣𝗮𝗻𝗰𝗮𝗸𝗲 ($145)
Matcha  Custard  Pancake

推薦指數:🌟🌟🌟🌟

ғᴏʟʟᴏᴡ ᴍʏ ɪɢ ☞ sɪᴜ4ᴍᴀɪ_ɪɴᴛʜᴇʜᴏᴜsᴇ
2023-01-22 548 瀏覽
尋日帶埋阿妹一家人入左去西貢hea左大半日☺️去到第一時間搵間餐廳醫下個肚仔先😊之前食過呢間Cafe,覺得CP值超高,所以決定帶佢地去食一次😋除咗約朋友,呢度仲勁適合一家大細,因為除咗美食,仲有足球機、桌球同Golf玩…🤣好正Honeycomb Pancake pancake屬於厚身,pancke入口鬆軟,充滿蛋香🤤🤤配有焦糖牛油,楓葉糖漿同水果🍉色彩繽紛,勁精緻😍Stawberry & Custard Waffle 呢個土多啤梨窩夫,超級靚😍個碟都係❤️忍唔住喪打咭🥰🥰窩夫加上焦糖薄脆 & 士多啤梨🍓同埋吉士醬,入口層次感非常豐富😚👍Buttermilk Chicken Waffle炸雞超級大塊🤩🤩而且又香又脆,伴碟仲有沙律、窩夫 & 蜜糖芥末醬Calamari Squid Ink Pasta魷魚墨汁意粉 🍝意粉加入芥茉忌廉汁,又加埋粒粒蕃茄莎莎,入口清新👍而且魷魚爽口彈牙🤤Wild Wings雞翼煎到金黃香脆,肉質夠嫩,仲配有三款唔同醬汁,一雞多味🤤Black Truffle Cheese Chips黑松露芝士汁味道唔錯👍不過佢地嘅汁係淋喺薯條度,所以有部份薯條太軟淋唔夠脆身☺️📌 M

Honeycomb Pancake

Stawberry & Custard Waffle

Buttermilk Chicken Waffle

Calamari Squid Ink Pasta

Wild Wings
雞翼煎到金黃香脆,肉質夠嫩,仲配有三款唔同醬汁,一雞多味🤤

Black Truffle Cheese Chips

📌 M Square (西貢)
西貢惠民路28號WM酒店地下低層A1號舖

#西餐 #西貢 #relax #wmhotel #yummy #pancake #窩夫 #炸雞 #高質西餐 #西貢餐廳推介 #西貢美食 #foodie #hkgirl
2023-01-17
下午茶
  • Wild Wings
  • Buttermilk Chicken Waffle
  • Honeycomb Butter Pancake
  • stawberry  &  Custard  Waffle
WM HOTEL新開不久間餐廳食團年lunch 🍽環境又大又舒服 正正喺海邊 仲有好多game玩 simulator 打golf都幾爽🏌🏻‍♀️ 入開西貢 多一個落腳點 🌿嘢食選擇都好多 想食嘅都有 果然係酒店嘅級數 睇得又食得 整得好靚 食材都好新鮮好高質 價錢非常合理 ♥︎Smoked salmon & Onsen egg sourdough $145♥︎Wild wings $88 醬汁有三隻 令到雞翼更加好食好多♥︎Soft shell crab salad $148 沙律菜非常新鮮 ♥︎Burrata chorizo pizza $228可以拉絲嘅芝士 薄薄地嘅餅底 夠芝夠脆♥︎Strawberry and custard waffle $145 即叫即整 外脆內軟 士多啤梨好甜一啲都唔酸♥︎Milkshake : oreo $72真係成杯Oreo雪糕一樣 ♥︎Millshake : Strawberry $64濃郁嘅士多啤梨味 ♥︎Virgin mojito $68 清新好飲
WM HOTEL新開不久間餐廳食團年lunch 🍽

♥︎Millshake : Strawberry $64
濃郁嘅士多啤梨味

♥︎Virgin mojito $68
清新好飲
📍M Square(西貢)西貢惠民路28號WM酒店地下低層A1號舖喺WM酒店住一晚,順便喺度食個晚飯。係有驚喜,樓底好高,環境寬敞,座位舒服,價錢親民,食物有All Day又有Main,有咖啡又有酒,仲有埋甜品,滿足哂我想我嘅嘢👉Roasted Beef Salad 💰$158😋😋😋😋/5大大碟新鮮沙律菜,面層鋪上一塊燒牛扒,肉質好淋,唔太熟,仲有好多芝士係面,配埋蜜糖芥末醬,好開胃醒神👉Le Foie Gras Burger 💰$185😋😋😋😋.5/5香煎鵝肝一啲都唔細塊,好重鵝味,好香好好味。安格斯牛肉煎到好香好Juice,大大塊好厚身,麵包好鬆軟,無花果醬唔甜,唔會覺得漏,仲好夾,成個包好有份量,仲有一堆熱辣辣脆卜卜薯條👉Black Truffle Egg & Portobello Sourdough💰 $155😋😋😋😋/5捧到上嚟,聞到好大陣漏媒氣味,好吸引。超大碟,份量超多,菇都有幾款,全部菇都好多汁,好香菌味。滑蛋加入滿滿黑松露,簡直絕配,食唔停口。底層有兩塊酸種麵包,吸哂菇嘅精華,好好味👉Honeycomb Pancake 💰$125😋😋😋😋.5/5飯後甜品,必食。兩塊又
📍M Square(西貢)
西貢惠民路28號WM酒店地下低層A1號舖
😋😋😋😋/5
👉Honeycomb Pancake
💰$125
😋😋😋😋.5/5
飯後甜品,必食。兩塊又鬆又香嘅班戟,震騰騰住咁上台,真係好想一啖咬落去。每啖都有楓糖、新鮮生果加埋班戟,酸酸甜甜,好解膩。伴碟有堆焦糖脆脆,幾有咬口,幾特別
👉Flat White
💰$48
😋😋😋😋.5/5
比想像中好飲,好重咖啡味,好啱我口味
👉Iced Americano
💰$44
唔會有種酸味,又唔太苦😆😆
回頭:yesyesyes,全部食物都勁高質而且勁大份,又多野玩,超岩一家大細黎,而且佢啲位勁好坐,勁舒服!店員又好服務,係近期最愛餐廳之一🤭🤭🤭🫶🏾
#kermit食在西貢
上星期去西貢玩 再次到訪了這間位於WM酒店內的cafe☕️! 對上一次到訪就是來慶祝生日了🎂 當時已經覺得環境很開揚很舒服🍃 每個座位之間空間感都不錯🫶-而這裡是以體育為主題的餐廳 不只現場直播運動比賽 同場更設有桌球🎱、模擬高爾夫球⛳️、足球機和彈珠台🕹️ 餐點方面是西餐為主 意粉🍝、漢堡🍔、薯條 偏向快餐類別 而最出名莫過於它的招牌梳乎厘和窩夫🧇🔻🔻🔻🔻🔻 ✨ Mussels Pot ($168)鮮茴香忌廉煮藍青口 青口數量都算多 而且頗為入味 但略嫌未夠飽滿肥美 配上一條烤麵包條🥖 口感軟熟 蘸上忌廉汁更美味😚-✨ Pulled Pork Lasagna ($155)牛肉碎千層麵吃過不少 今次是首次吃慢煮手撕豬肉餡🐷 切開會看到層層疊上的手撕豬肉 令人垂涎欲滴!🤤 喜歡它裡面夾雜著酸椰菜🌱 而且蕃茄汁都混合了香草 令千層麵多了入酸甜味~-✨ Mozzarella Gravy Chips ($59)大推🌟 沒想到它的薯條很有驚喜🍟 薯條外層炸得好脆 咬下去淡淡薯蓉 面頭淋上Gravy和Mozzarella芝士 一拉就做到拉絲效果🧀-✨ Strawberry & Custard Waffl

🔻🔻🔻🔻🔻
✨ Mussels Pot ($168)

✨ Pulled Pork Lasagna ($155)

✨ Strawberry & Custard Waffle ($145)
由兩層窩夫組成 窩夫香脆 又帶點麵包軟熟的口感上面有香甜草莓🍓中間加了幼滑吉士醬 但就略嫌份量過多 初時對窩夫沒太大期待 但整體不錯吃👍

✨ Strawberry Milkshake ($64)
邪惡之選😈 濃郁香甜的士多啤梨奶昔🍓🥛 整體偏甜膩 但又很滿足🤣

🔺🔺🔺🔺🔺
📍M Square (西貢)
🗺️ 西貢惠民路28號WM酒店地下低層A1號舖