2023-09-14
打完風去左咗西貢W Hotel,呢度好有度假氣氛,啲客人游完水着住浴袍到嚟呢間餐廳食飯🫣😝先叫咗一個🦀炸軟殼蟹,蟹肉沙律🥗有例如芒果,小蕃茄,小蘿蔔,醃洋蔥,南瓜籽,沙律菜,加埋🍋柚子沙律汁酸味味好開胃軟殼蟹嘅份量都幾多,熱辣辣脆波波主食叫咗full size 既🐷煙燻豬仔骨,豬仔骨好淋,一撕就開,配合惹味嘅燒烤醬~ 仲有薯條、雜菜黑松露大蘑菇 &溫泉蛋意粉黑松露味度好香,有好多大啡菇,加埋流心蛋,配合幼細有硬度嘅意粉black truffle & portobello mushrooms with onsen eggWild Wings 🐣呢個雞翼熱辣辣,總共有六隻,再配合三款醬料,我鍾意加好多🫣令到隻雞翼好juicy 之後分別嗌咗三杯嘢飲🍍Pineapple Juice, 🍹Lychee Mojito, 🍺Gwei Lo清香嘅荔枝味道,飲落好清新,好滿足!鬼佬啤酒,就比較重木味,比較成熟~最後係Matcha Custard Pancake,侍應一路行,個pancake就一路震揗揗😛😛pancake 食落口好鬆軟,有好香既雞蛋味,抹茶味既cream 好正,仲有紅豆同埋缺餅
軟殼蟹嘅份量都幾多,熱辣辣脆波波
黑松露大蘑菇 &溫泉蛋意粉