2020-11-12 130 瀏覽
係荃灣咁多間酒吧我最中意去LuckyU佢嘅晚市好出色 漢堡最正最抵食可以由晚市玩到凌晨先走 唔洗諗多個地方食DinnerLucky U有好多Game玩,啱我呢d唔慣齋坐嘅人LuckyU嘅晚市我推介漢堡!漢堡扒juicy煙肉煎到啱啱好!最欣賞係個流心煎蛋❤️薯條係幼身但係幼身先做到爽脆口感😇Pork Rib都係高水準,肉汁夠又唔會好痴骨✨小食我中意炸物 魷魚鬚 雞軟骨都高水準個場勁大,每個位都好闊落,唔想玩都要逼住逼住咁玩就真係要黎呢間!
係荃灣咁多間酒吧我最中意去LuckyU
佢嘅晚市好出色 漢堡最正最抵食
可以由晚市玩到凌晨先走 唔洗諗多個地方食Dinner

Lucky U有好多Game玩,啱我呢d唔慣齋坐嘅人

安格斯漢堡

Pork Rib都係高水準,肉汁夠又唔會好痴骨✨

小食我中意炸物 魷魚鬚 雞軟骨都高水準
炸雞軟骨

2020-11-11
安格斯漢堡
炸雞軟骨
2020-11-12 66 瀏覽
兩個人去了R&B坐低傾計食飯,餐廳播著音樂,非常舒適,可以邊飲邊傾。墨西哥香辣牛肉芝士焗粟米片配酸忌廉、牛油梨醬及蕃茄莎莎:墨西哥片加了芝士及肉醬焗至香脆,肉醬的辣味令脆片更惹味,三款醬汁我個人較喜歡蕃茄莎莎,有洋葱辛辣又有番茄的酸甜,刺激味蕾。黑松露雜菌芝士忌廉意大利粉:意粉足2-3人分享,意粉煮至爽口,用了大量的忌廉汁,非常邪惡,而且黑松露濃香,簡單但好味。法式香草煎焗羊架:其中一個晚市套餐,包沙律及任何一杯有酒精或無酒精飲品,另外平日晚市還有七折優惠,二百元都唔使,超級抵食。羊架有4條骨,五成熟剛好無血水且肉質呈粉紅色,有少許羊騷味,肉質超嫩,不過比較肥。除了飲飲食食之外,還有飛鰾、桌球等供客人玩樂。

除了飲飲食食之外,還有飛鰾、桌球等供客人玩樂。
2020-11-10 68 瀏覽
這間位於荃灣的LUCKY U,型式是餐廳酒吧,除了有多款的小食,亦都有扒、PIZZA等等,飲品方面,多以酒精類為主。另外還有很多設備供客人玩樂。辣肉腸碎忌廉芝士藍青口藍青口用了大量的忌廉汁煮成,非常creamy,加上辣肉腸的油香及辣味,令整個醬汁更惹味,另外還配上香脆的法包,用來沾忌廉汁吃簡直一流。西班牙辣肉腸比薩Pizza是餅乾底,又薄又脆,表面舖滿了芝士及辣肉腸,芝士拉絲,非常好味之餘又不會滯。德國腸拼盤有五款香腸,其中有辣有唔辣,一些質感較結實,一些則較腍身,有雞肉腸亦有豬肉腸,幾款口味各有特色,另外炸薯條香脆。食炸野點少得啤一啤。

西班牙辣肉腸比薩

德國腸拼盤

食炸野點少得啤一啤。
外賣自取
2020-11-09 84 瀏覽
早兩日約了朋友特登過嚟荃灣呢間酒吧食飯睇波,初初諗住以為係一間普通酒吧,但食完佢嘅主菜,完全有驚喜。叫咗個牛扒意粉,生蝦,烧豬肋骨,全部都係水準之上,個意粉炒得好好,啲牛林得來又好有牛味,個生蝦,又非常新鮮個泰式辣汁亦非常出色。如果下次再嚟荃灣可以再試。
2020-11-05 101 瀏覽
考牌pass😌梗係要捉朋友仔嚟同我慶祝下🥳🥳呢間bar之前喺社交平台度見過人分享話佢性價比高🤔 食物方面算多選擇嘢食未到夾公仔先😏每局只係四蚊✌✌叫咗兩個set 先個黑醋沙律🥗不過不失~個薯條睇落去係M記再加啲芝士上去~但食落有驚喜😍個芝士唔太“流”,薯條亦新鮮,唔太硬,平時覺得係粗既薯條先好味,但呢個幼都好味👍見到pizza拉絲就興奮 🤤雖然只係蕃茄加芝士 但唔會覺得單調~餅亦都做得軟硬適中豬扒少見有豬味🐷可能係黑毛豬關係~原汁原味羊架朋友要求五成熟🐑廚師特登出嚟問我哋會唔會太生可以再煮熟啲,誠意滿分♥️可以見到粉紅嫩嫩🤤🤤🤤食落亦都好淋,保雲蘇~我第一次食既煮法,好特別,因為之前未食過,比較唔到😛總括嚟講,呢間真係性價比高👍估唔到bar都有咁高水準嘅食物🤠環境寬敞🤩侍應服務一流 👍👍會再嚟😈🥰
考牌pass😌梗係要捉朋友仔嚟同我慶祝下🥳🥳

呢間bar之前喺社交平台度見過人分享話佢性價比高🤔

食物方面算多選擇

嘢食未到夾公仔先😏每局只係四蚊✌✌

叫咗兩個set 先個黑醋沙律🥗不過不失~
西班牙辣肉腸車打芝士焗薯條

芝士蕃茄pizza

西班牙黑毛豬梅肉扒

豬扒少見有豬味🐷可能係黑毛豬關係~原汁原味
法式香草煎焗羊架

2020-11-04 81 瀏覽
返左成日工 緊係同朋友放鬆下 食下好西咁今日就黎到荃灣嘅Lucky U食完發覺 唔只係酒吧咁簡單野食都好好食坐低就點餐同嗌左2杯mocktailRose GardenRainbow Shadow勁靚一路傾偈嘅同時啲嘢食都慢慢嚟有個開胃沙律 酸酸甜甜椒鹽魷魚鬚炸得好香脆 份量都比得多加埋蛋黃醬食超之後黎到主菜鑊仔麻辣西班牙黑毛豬上到枱仲係”jaja”聲 聞到好香麻辣味不過食落就啱啱好 啱晒啲鍾意食辣但係又唔係好食得辣嘅人食美國安格斯肉眼扒 10安士朋友都鍾意食生啲所以嗌左3成熟肉味都夠 食落喉嚨好舒服不得不讚就係佢d配菜一啲都唔馬虎菇用燒汁炒過 食到有啲酒味薯仔整到內脆外軟 朋友仲讚不絕口呢度個環境幾舒服 適合同朋友傾偈食嘢呢度仲有得玩飛鏢同埋篤波不失為一個放鬆嘅好地方
返左成日工 緊係同朋友放鬆下 食下好西

咁今日就黎到荃灣嘅Lucky U

食完發覺 唔只係酒吧咁簡單
野食都好好食

坐低就點餐同嗌左2杯mocktail

Rose Garden

Rainbow Shadow
勁靚

呢度仲有得玩飛鏢同埋篤波

不失為一個放鬆嘅好地方

2020-11-03
2020-11-02 123 瀏覽
放工後真是身心疲憊,知道明天放假,所以收工後約埋個朋友來到荃灣的酒吧飲杯野食個飯,沙咀道這邊都有不少酒吧臨立,行過有一間門外有不少萬聖節的裝飾,在門外看看餐牌,食物都有不少選擇而且價錢都不太貴,於是我與友人決定來這Lucky U。酒吧位於荃灣沙咀道,昨日是萬聖節,所以仍保留咗不少萬聖節的裝飾,服務員都好有心機佈置蜘蛛網、夾公仔機上有血腳掌、酒吧枱有骷髏頭等裝飾……酒吧內設有飛標機、夾公仔機、桌球枱、beer pong 、slap cup , 四周都電視機可以睇波,今晚始終都是星期日,環境都寧靜適合一家大細食下飯,酒吧播放了很多不少懷舊英文歌,都好適合我。肚子也開始餓,要開始點下餐先,食物主要分為有小食、漢堡包、意粉、薄餅、主食等........食物款式都好多,安頓座位後先休息下飲杯野先,不過我們都晤太想飲酒,點了兩杯mocktail 的mojito,每杯是$88,主要用了新鮮的薄荷葉、鮮青檸、梳打水及少少syrup,沒有放一些lime cordial,所以飲落味道好純天然又清新,又不會好甜膩,感覺好refreshing,真是非常好飲,帶來一點清爽的感覺。辣肉腸碎忌廉芝士藍青口($98)
mojito
辣肉腸碎忌廉芝士藍青口($98)
先來一道海鮮小食,青口份量十足,用了忌廉芝士汁去烹煮,同時加入咗香菇、辣肉腸碎紅辣椒等,讓青口吸盡醬汁及肉香,也有忌廉芝士的滋味,香氣撲鼻,青口肉質都不會太細粒,也有點微辣的刺激,再用片蒜茸多士沾上忌廉芝士的汁醬,真是好吃到不停口。
辣肉腸碎忌廉芝士藍青口

椒鹽魷魚鬚($88)
炸粉夠薄,炸至金黃酥香,吃起來不油膩,炸得非常乾身惹味,口感不錯有彈牙爽口的,又有椒鹽的香味,作為佐酒小食的確是最好選擇。
椒鹽魷魚鬚
泰式香茅豬頸肉($98)
豬頸肉切成薄片,且把外層燒到脆口焦香,入口每件食落都好香口,肉質爽嫩且肥瘦適中,鎖住豐富肉汁,口感有點似平時食的港式叉燒都好juicy,上面灑上了一些白芝麻,可以配合惹味開胃的酸辣汁,吃起來更醒胃。
泰式香茅豬頸肉
北海道鮮帶子煙肉菠菜香辣蒜片鮑魚汁意粉 ($138)
日本北海道帶子的size大大粒厚身,一共有3 顆,煎至表面微微金黃,咬下彈牙又嫩口,一夾起的意粉,肉眼見到都已經非常掛汁,意粉中加入了少許紅辣椒和蒜片,讓我們吃起來都好惹味又有點香辣,也帶有鮑魚汁及煙肉的香氣,意粉吃起來都好嚼勁,烹調得不太軟的,水準比一些其他西餐廳更好,而且份量十足,真是好適合與友人一同分享來吃。
北海道鮮帶子煙肉菠菜香辣蒜片鮑魚汁意粉
除了飲杯野及小食之外,食物選擇多又有水準,在這裡與友人食飯傾計都是不錯的好地方,而且店中都有不少遊戲設施供客人耍樂,又可以把酒談天之外,還有電視睇下波,或者飲杯野聽下這裡的英文歌都是令人陶醉,服務員的招待十分熱誠又健談,招呼週到,讓我們有一個愉快的晚上,吃喝玩樂集於一身,值得推介的酒吧餐廳也是消遣的好地方。
2020-11-01
mojito
泰式香茅豬頸肉
  • 北海道帶子煙肉菠菜香辣蒜片鮑魚汁意粉
平時都無打食評既習慣 但係今次因為餐廳既服務決定要打返個好評比佢地❤️疫情期間係網上外賣平台訂左外賣,隔左一陣收到餐廳電話告知小食拼盤做唔到。本身係網上外賣平台負責話比我知,不過餐廳想double confirm。之後餐廳負責人再同我講,叫我睇下再食咩啦,可以叫兩個小食代替個拼盤,多左少少錢都可以照做比我,之後仲一直幫我同網上外賣平台個邊跟訂單~ 呢件事可以見到餐廳真係好有責任心❣️至於食物質素方面都一樣好好~墨西哥香辣牛肉芝士焗粟米片 $148粟米片有好多料(蕃茄、芝士、肉碎、黑橄欖)仲有唔同醬配(酸忌廉、牛油梨醬、蕃茄莎莎)😋好岩一邊飲酒一邊食🍻泰式生蝦刺生配泰式辣汁 $128無諗過一間西式bar會有泰野菜食😋yum yum~燒春雞 $138燒春雞令我對平時既燒春雞完全改觀 平時食個啲好乾又唔入味 但呢個燒春雞就算係雞胸位都好滑😋而且個汁都好好食!美國安格斯肉眼扒 $248個牛煎得好靚 岩岩好七成熟😋一定會再幫襯❣️

至於食物質素方面都一樣好好~
墨西哥香辣牛肉芝士焗粟米片 $148
泰式生蝦刺生配泰式辣汁 $128
無諗過一間西式bar會有泰野菜食😋yum yum~
燒春雞 $138
美國安格斯肉眼扒 $248
個牛煎得好靚 岩岩好七成熟😋

一定會再幫襯❣️

外賣送餐
2020-05-15 795 瀏覽
經過門口被光猛招牌吸引,上前睇吓咩料發現晚餐7⃣️折!膽粗粗入去試吓!入到去見好多嘢玩,但心諗D嘢食掂唔掂㗎!橫掂入咗去就order左個羊架晚餐試吓佢!咁頭盤有黑醋沙律,食完合格有餘!當侍應攞份羊架出嚟!令人喜出望外的大份(因為有四枝骨),戲肉嚟喇;羊架同一般餐廳做法有所不同;因為佢用一些香料封住啲羊架⋯⋯食用後覺得好Juice同埋羊肉混合咗封喺面嘅香料,出奇地好食同一般外面西餐廳很不同!個人感覺好食度直逼高級餐廳!仲要呢個餐包一杯有酒精或無酒精飲品,我當然唔會蝕抵嗌咗杯生啤飲!$268重有7⃣️折真係物超所值!員工又有禮貌!餐吧嚟講,佢哋真係很用心,個人感覺呢間野真係超值!呢度仲有好多嘢食!Full Menu, 一定同屋企人嚟多次試多啲嘢食!PS. 有加一服務費!但佢哋有外賣熱線!自取不加一!重有九折⋯⋯

2020-05-14
2019-10-05 759 瀏覽
同朋友去開荃灣行街,想嘗試新食物,加上因為工作煩惱,就想去飲少少酒,愉景新城那邊天橋底下有好多小型酒吧,我們就進去其中一間,環境算大,有大電視,有桌球,飛鏢玩,我叫左1杯有酒精同1杯冇酒精飲品,可以同朋友互相交換飲,這間酒吧的小食很好食,例如:椒鹽魷魚香脆可口,唔會冇水份,避風塘雞中翼,重口味,食食下都唔夠食,太好味,再要個海鮮pizza加肉眼扒,pizza薄薄脆口,十分多芝士,肉眼扒多汁,5成熟,有少許帶血,口感剛剛好
2019-10-01 1334 瀏覽
平時返工返學咁辛苦 有時都要約班朋友出去Chill一下飲番杯🍺🍹前排就嚟咗荃灣呢間Lucky U,酒吧有電子飛鏢機亦有圓形美式桌球枱,可以同朋友一齊挽✌🏻雖然係酒吧 不過嘢食選擇款式都五少 有主菜、小食、Pizza、漢堡 梗有一款你鍾意嘅🥰_小食:🌟辣肉腸碎忌廉芝士藍青口 $98小小辣食落去亦都幾Creamy 🤔另外將個汁配埋多士一齊食非常夾🌟椒鹽魷魚鬚 $88魷魚幾彈牙,粉漿夠薄唔會太油膩,作為佐酒小食一流👍🏻🌟避風塘雞中翼 $78🌟日式豚肉焗茄子🍆 $78_主菜:🌟美國安格斯牛肉眼扒 $238肉眼扒肉味幾重😚肉汁豐富 配埋香草牛油令油香更加出🥩不得不提喺呢度嘅伴碟做得唔錯🥰蘆筍、小焗薯及雜菌可以平衡一下肉眼扒既油膩感,雜菌食得出帶有輕微酒香 同朋友都覺得呢個幾好食😆_🌟海鮮PIZZA $148薄餅係酥皮作底,配上帶子、蝦、魷魚等海鮮感覺已經非常豐富😎滿滿的拉絲芝士配番清新嘅番茄醬可以減低邪惡感🍕_飲品:🌟Cocktail: Ice Age $108🌟Mocktail:Rose garden $58🌟Rainbow Shadow $58Rose garden好重菠蘿味,果味會比較豐富
小食:
🌟辣肉腸碎忌廉芝士藍青口 $98

🌟椒鹽魷魚鬚 $88
魷魚幾彈牙,粉漿夠薄唔會太油膩,作為佐酒小食一流👍🏻

🌟避風塘雞中翼 $78

🌟日式豚肉焗茄子🍆 $78
主菜:
🌟美國安格斯牛肉眼扒 $238
🌟海鮮PIZZA $148
薄餅係酥皮作底,配上帶子、蝦、魷魚等海鮮

飲品:
🌟Cocktail: Ice Age $108

🌟Mocktail:Rose garden $58

🌟Rainbow Shadow $58
Rose garden好重菠蘿味,果味會比較豐富😚
Rainbow Shadow一層層顏色好靚✌🏻
2019-09-30 1421 瀏覽
上星期約左朋友係荃灣食飯飲野,我地去左位於沙咀道既[Lucky U]🍻🍻🍷因為遲左放工去,仲未食飯,好彩依間酒吧有晚餐供應仲有不同折扣優惠添~入面環境比其他酒吧大,樓底都夠高,感覺好寬敞舒適。場內亦有不少娛樂設施食物種類繁多,有泰式、美式、日式,有小食炸物、扒類主食。。。定價都合理。忌廉芝士菠菜葉 $78平日好少食芝士菠菜,個汁又唔會太膩,濃稠適中好想加個飯一齊食西班牙黑毛豬梅肉扒 $148用左梅肉扒比較腍身,表面亦夠香脆,不過略嫌乾身。配菜反而幾好,香菇好入味魷魚菠菜芝士煙肉忌廉汁意粉 $118真心推介依個意粉!就好似平日carbonara既升級版咁,加多左魷魚、菠菜,非常豐富。 最重要係唔會太膩,個汁既忌廉偏多,所以感覺好滑溜意粉亦夠彈牙,我地兩個人分都食唔哂添,建議多人分享一齊食。matcha $58 victoria secret $58我地之後點左兩杯cocktail, matcha 味偏甜。

因為遲左放工去,仲未食飯,好彩依間酒吧有晚餐供應
仲有不同折扣優惠添~

入面環境比其他酒吧大,樓底都夠高,感覺好寬敞舒適。

場內亦有不少娛樂設施

忌廉芝士菠菜葉 $78

平日好少食芝士菠菜,個汁又唔會太膩,濃稠適中
好想加個飯一齊食

西班牙黑毛豬梅肉扒 $148

魷魚菠菜芝士煙肉忌廉汁意粉 $118

真心推介依個意粉!
最重要係唔會太膩,個汁既忌廉偏多,所以感覺好滑溜
意粉亦夠彈牙,我地兩個人分都食唔哂添,建議多人分享一齊食。

matcha $58
victoria secret $58

我地之後點左兩杯cocktail, matcha 味偏甜。

• 魷魚菠菜芝士煙肉忌廉意粉
2019-09-30 231 瀏覽
上個禮拜朋友生日所以就同佢來bar慶祝, 呢間係佢指定嘅,因為佢話之前食過,啲嘢食幾好食,氣氛又幾好。7點來到無乜人,8-9點之後都多人玩飛標,幾熱鬧。我覺得呢度d食物幾有質素,更勝飲品。泰式生蝦:啲蝦幾爽口,一d都唔梅。泰式醬油幾好味,唔會太咸。蝦之下有一層冰,保持蝦嘅溫度炸魷魚鬚份量都幾夠2-3人輕食,炸得幾酥脆,又好熱魷魚彈牙,唔會太韌, 配啤酒飲好爽。如果魷魚再大條d 就perfect啦!西班牙spare ribs (原條)呢碟真係岩晒我呢d鐘意食肉嘅人!!好大條,而且ribs黎好多肉啲燒烤醬吸晒落啲ribs到,好入味。肉質夠稔下次來真係必點!黑松露雜菌pizzaPizza有好多芝士,芝士控岩晒! 溫度夠熱,有拉絲效果。黑松露味幾足,最鐘意佢餅底邊邊好脆口北海道鮮帶子煙肉菠菜香辣蒜片鮑魚汁扁意粉D帶子原粒上,香煎過,而且熟度剛剛好好食!煙肉增加左意粉的香氣,而且扁意粉好掛汁,整體好夾迷你牛肉漢堡Burger個包體有少少抹茶香,都幾驚喜! 漢堡好多汁,沙律醬份量剛好,唔會膩用沙律菜中和下,有fresh 感覺。幾岩女仔拎住黎慢慢食,又不失儀態
7點來到無乜人,8-9點之後都多人玩飛標,幾熱鬧。

我覺得呢度d食物幾有質素,更勝飲品。
泰式生蝦:

份量都幾夠2-3人輕食,炸得幾酥脆,又好熱

西班牙spare ribs (原條)
啲燒烤醬吸晒落啲ribs到,好入味。肉質夠稔
下次來真係必點!

黑松露雜菌pizza

北海道鮮帶子煙肉菠菜香辣蒜片鮑魚汁扁意粉
D帶子原粒上,香煎過,而且熟度剛剛好
好食!煙肉增加左意粉的香氣,而且扁意粉好掛汁,整體好夾

迷你牛肉漢堡

2019-09-30 201 瀏覽
放工要chill一下交通位置若算方便 就在the mills附近打完卡就可以去放鬆一下自己在門外看就像一般的酒吧 #LuckyUhk 但原來裡面有很多美食 水準之上的.墨西哥粟米片🌮這個跟平常吃到的粟米片完全不一樣有點像pizza 表面鋪了層香辣牛肉和芝士但吃起來依舊的脆 還可以配其他醬料分別是: 酸忌廉 牛油果醬 蕃茄莎莎.泰式生蝦刺身🍤很少酒吧會有這一道小菜 可見其誠意醬汁非常醒胃 注意⚠️辣度有點高充滿了濃濃的泰式風味 生蝦幾新鮮.椒鹽魷魚鬚🦑份量超級多 即叫即制 所以很酥脆配上美乃滋 旁邊還有沙拉 一解油膩感.安格斯牛肉眼扒🥩這個十分推薦 很有水準的牛排肉質呈粉紅色 吃起來是彈牙的重牛肉味 而且把肉汁都鎖住了 很juicy不得不提配菜也很出色 特別是焗薯和炒菇.最後去酒吧當然要叫一下酒賣相十分漂亮 吸引了其他客人的目光呢Rainbow shadow🌈不含酒精Classic cocktails 🍹果味重 容易入口
放工要chill一下
Rainbow shadow🌈不含酒精
Classic cocktails 🍹果味重 容易入口
  • 安格斯肉眼扒
2019-09-30 102 瀏覽
同朋友去完荃灣shopping, 一於坐低飲杯野,食下野講下men talk首先我地叫左個雞軟骨,佢岩岩炸起,非常香脆,而且啲粉都算薄,食多幾粒都唔怕! 幾中意佢格黎配沙律,食完啲熱氣野再食啲沙律中和番,無咁滯同無咁熱氣。然後仲叫左個黑松露野菌pizza,呢個我個人極推介,都係岩岩焗起,勁香野菌黑松露味,而且仲可以拉絲,餅底好薄好脆,正。個bbq ribs都好正, 切開係出煙的。佢好大條,好稔好入味,都好多肉添! 仲配沙律同薯條,薯條係幼身,都係岩岩炸起脆卜卜最後仲叫左個burger, 佢個包好特別,有陣綠茶味,配芝麻好香,肉都好juicy, 有肉汁,煎得岩岩好,同埋啲菜都好新鮮。一set3 細件,幾容易食,都容易同朋友share😊飲品黎講呢度都ok, 酒精飲品比較出色, mocktail就有點甜