pet-Friendly 🐶酒吧餐廳食野打卡☺️☺️呢到裝飾好有新年氣氛 🥰🥰主子係到打卡好靚靚餐廳室外位置,happy hours 食下野好chill🍻呢排天氣凍都唔使擔心,室外會有個大暖爐🔥都夠暖而餐廳室內都有好多嘢玩夾公仔機🧸,桌球,飛鏢服務都貼心上菜又快手西班牙火腿芝士pizza🍕推介☺️Pizza 薄底脆邊,食落脆口乾身,食落又唔會太膩🥳🥳仲有芝士釀鷄翼咬落jucy 有少少芝士味送酒一流 另外牛扒咬落多肉汁 點少少岩鹽吊味yummy
pet-Friendly 🐶酒吧餐廳食野打卡☺️☺️
呢到裝飾好有新年氣氛 🥰🥰
主子係到打卡好靚靚
餐廳室外位置,happy hours 食下野好chill🍻
呢排天氣凍都唔使擔心,室外會有個大暖爐🔥
都夠暖
而餐廳室內都有好多嘢玩
夾公仔機🧸,桌球,飛鏢
服務都貼心上菜又快手

西班牙火腿芝士pizza🍕推介☺️
另外牛扒咬落多肉汁 點少少岩鹽吊味yummy
2024-01-17 168 瀏覽
走過無數間餐廳,但今次係荃灣試到嘅美食真係令我嘴邊嘅味蕾起舞咗!先講講嗰碟墨西哥焗Nachos,真係彈牙又惹味,芝士同肉醬扮演咗完美拍檔,每件薯片都均勻承載住嗮料,食得我心花怒放🌺。講起嚟呢個椒鹽魷魚鬚,真係勁!脆嘅表面包裹住汁水四溢嘅魷魚,每一啖都令人難以忘懷。而嗰款泰式生蝦,辣得嚟又唔會過火,猶如埋藏喺海底嘅珍寶,一啖咬落去,海味與泰式醬汁完美融和。同朋友喺Citywalk附近無意間發現呢個好去處,不但美食吸引,重有得玩,一試難忘。豬肋骨表面焗得金黃又香脆,肉質鬆散入味,簡直係焗烤嘅藝術品。小食拼盤更係一個大驚喜,由雞翼到炸甜薯,每一樣都做得岩岩好,勁過癮!北海道帶子咁鮮嫩juicy,搭配嘅煙肉菠菜同鮑魚汁更加係咸香中帶點高級感覺。每件事嘅細節都透露出料理嘅用心同創意,真心推介俾大家👌!酒吧嘅氣氛濃厚,對好食嘅熱情同樣唔會輸,是次餐饗絕對值得記錄晒落嚟!🍽🎉

2023-04-17 832 瀏覽
Lucky U💚芝士炸薯條 $88煙三文魚pizza $148Classical Cocktail (Pine Colada) $78Valentino $108另收+1服務費人均消費: $190 (2人) -芝士炸薯條🍟價錢合理 大份👻有芝士 有啲辣粉佢嗰個辣粉 有啲似Five Guys嘅調味料🧂同埋提供咗兩個醬 一個係蕃茄醬🍅 一個係蜜糖芥末🍯佢嘅蜜糖芥末 唔係食滷味嗰啲芥末醬佢係屬於甜甜地嘅蜜糖芥末醬😋係真係甜嘅 唔辣嘅同埋佢兩個醬汁都裝得比較full🤤不過我相信 如果唔夠嘅話你態度好嘅 佢都會俾你 再添佢嘅薯條唔係m記好幼身嗰隻佢係偏向粗身嘅薯條🍟但又唔係去到好粗同有鹽喺上面嗰隻食落去冇雪味 食到佢肥嘟嘟 真係用薯仔整嘅薯條🥔拎嚟送嘢飲一流😝· 煙三文魚pizza🍕佢比想像中大片👻佢薄身得嚟 唔會好薄到脆卜卜佢只係嗰邊 脆卜卜個餅底係薄得嚟 都會有啲麵包嘅感覺🍞同埋小麥嘅味道🌾啲三文魚都幾大嚿 好有三文魚嘅味道🐟但唔會好似有煙熏三文魚嘅嗰種鹹味仲有千島醬喺上面 所以食落去甜甜地😋同埋仲有芝士🧀大件 兼幾好味🤤·講明先 唔係好識評價cocktail mocktail👷🏽Pina
Lucky U💚

嘢飲重蜜桃味🍑
我記得成份有檸檬汁🍋
其他我唔記得咗🤣
(最衰冇影到個Menu🥺
因為佢OpenRice都未更新)
以上評價 同🐹一齊寫
#od荃灣覓食之旅#od食西式嘢#od食bar嘢
希望疫情快啲完結啦💛
大家都要身體健康💛
2023-04-03
年三十晚,我男友話想睇車路士場波,我先上網搵到呢間餐廳預約食飯,順便睇波。我第一次用openrice網上預約,亦第一次book呢間餐廳。我哋當晚仲提前咗10分鐘入去餐廳,我仲向店員展示手機我有預約。直至近日,我先發現電郵顯示餐廳話我當日缺席,真係莫名其妙!究竟你哋個缺席定義係乜嘢?點樣確認我缺席?我哋當晚食完飯睇完場波,直至10點半先離場!!!如果無法喺約定時間出席,我都會提前通知或者取消,沒想到我第一次預約竟然有咁嘅體驗!
2023-01-21
這晚娘娘又說想去劈酒,最近開車時注意到這店,人氣不錯,給它個機會。先點飲品 ... 從mocktail表中 點了一杯 Rose Garden Pineapple,味道不錯,又夠香,我雖然已點了啤酒,但也不自禁要扯了娘娘這杯幾啖,足給她罵了十分鐘。“板燒鹿兒島一口和牛” ... 端上來時,香氣撲鼻,是香草,食慾大振。可惜,它不是一口,大粒過頭,進食時有點論盡,且熟過頭,底味又不夠,要問侍應拿點鹽, 但他醒目,又同時拿了點芥辣,挽回點分!“炸芝麻雞翼”,有脆醬炸過,外脆內嫩,好味!炸魚薯條,好的脆醬繼續發揮作用,炸得乾身、鬆脆,夠底味,加點mayo,正!那幾片沙律菜,鮮嫩,吃這麼多邪惡食物,剛好可以平衡一下!這店有掟飛鏢及枱波,但要買Token,如果食客可以有 一輪免費,是否更好!

“炸芝麻雞翼”,有脆醬炸過,外脆內嫩,好味!

2021-10-15
經過荃灣想食得chill啲,就去呢間 #LuckyU 酒吧餐廳,裏面環境座位寬敞,坐得好舒服,仲有電子飛鏢機🎯、美式桌球枱🎱、仲有夾公仔機😍,想靜態啲嘅可以同班朋友黎睇波⚽️,夠曬chill啦😌食物款式亦都好多,可以一路食一路玩❤️·—小食—🌶香辣雞軟骨🐥炸物非常有水準,一粒粒嘅雞軟骨作為佐酒小食啱晒👍🏻·🐤避風塘雞中翼🐥避風塘炒法非常惹味可口,香味撲鼻,好特別嘅炸物小食🥰·🦑椒鹽魷魚酥🐙炸椒鹽味濃,香脆可口,魷魚肉質彈牙,非常好食👍🏻·—主食—🐷西班牙黑毛豬梅肉扒(10安士)🐽黑毛豬肉肉質鮮嫩、入味,旁邊小菜味道多,配合埋酸酸甜甜嘅蘋果蓉醬汁🍎,味道非常夾,多重口感,呢個主菜真係好滿意❤️·— Cocktail—🍹BERRIES ORCHARD🍸呢杯Cocktail好易入口,香香甜甜嘅紅酒味,再配埋士多啤梨同各種莓類,唔會太酸,非常好飲呀😋·_·
—小食—
🌶香辣雞軟骨🐥
炸物非常有水準,一粒粒嘅雞軟骨作為佐酒小食啱晒👍🏻
🐤避風塘雞中翼🐥
避風塘炒法非常惹味可口,香味撲鼻,好特別嘅炸物小食🥰
🦑椒鹽魷魚酥🐙
炸椒鹽味濃,香脆可口,魷魚肉質彈牙,非常好食👍🏻
—主食—
🐷西班牙黑毛豬梅肉扒(10安士)🐽
— Cocktail—
🍹BERRIES ORCHARD🍸
·_·
2021-06-18 1149 瀏覽
餐牌大部份野食都好好味,意粉、燒雞好出色,松露pizza好正必食,最緊要有好多款式cocktail 可嘗試,朋友/家庭聚會好地方,因有得比小朋友放電的地方,好開心。
西班牙辣肉腸車打芝士焗薯條好大碟,熱辣辣焗起,好脆加埋辣肉腸超級夾椒鹽魷魚鬚新鮮炸起趣卜卜,椒鹽好香口,啱晒送酒美國安格斯牛肉眼扒侍應一放低已經聞到牛肉嘅香味肉質鮮嫩,有肉汁又唔會煎又太乾,加埋香草牛油好香西班牙黑毛豬梅肉扒10安士嘅豬梅肉扒真係好大件啊配埋肉桂蘋果醬,好Fresh好夾,個感覺一啲都唔肥膩飲品叫咗Rose lady同ice age,Rose lady飲落去有一陣淡淡的荔枝味再加埋酒上面嘅花瓣真係少女心爆發而Ice Age 就有好清新嘅青檸味再加埋甜甜地嘅冧酒真係好開胃餐廳入面仲有桌球枱同埋飛鏢可以玩真係好啱一班朋友嚟依度聚餐同埋chill吓
西班牙辣肉腸車打芝士焗薯條
好大碟,熱辣辣焗起,好脆
加埋辣肉腸超級夾

椒鹽魷魚鬚
新鮮炸起趣卜卜,椒鹽好香口,啱晒送酒

美國安格斯牛肉眼扒
侍應一放低已經聞到牛肉嘅香味
肉質鮮嫩,有肉汁又唔會煎又太乾,加埋香草牛油好香

西班牙黑毛豬梅肉扒
10安士嘅豬梅肉扒真係好大件啊
配埋肉桂蘋果醬,好Fresh好夾,個感覺一啲都唔肥膩

而Ice Age 就有好清新嘅青檸味
再加埋甜甜地嘅冧酒
真係好開胃

餐廳入面仲有桌球枱同埋飛鏢可以玩
真係好啱一班朋友嚟依度聚餐同埋chill吓
2021-06-04 831 瀏覽
Lunch 同事介紹呢間餐廳,去到門口見到係一個酒吧格局。門口同窗都黑暗暗,睇唔到入面,都有少少卻步,但同事食過話ok,就唔諗咁多了,入去試下😆😆😆入到去,其實都光猛,環境舒服乾淨😊😊侍應推介牛肋條,我就揀左呢個Lunch set $68餐湯係南瓜湯,好鹹😅,有待改善。主菜 - 牛肋條意粉⭐️意粉不太硬又不太淋,啱啱好👍🏻牛肋條份量多,好厚身又入味,配上蕃茄汁,醒神開胃😋😋包一杯餐飲。回頭率 ⭐️⭐️⭐️/5

入到去,其實都光猛,環境舒服乾淨😊😊

侍應推介牛肋條,我就揀左呢個

Lunch set $68

餐湯係南瓜湯,好鹹😅,有待改善。

主菜 - 牛肋條意粉⭐️

意粉不太硬又不太淋,啱啱好👍🏻
牛肋條份量多,好厚身又入味,配上蕃茄汁,醒神開胃😋😋

包一杯餐飲。

回頭率 ⭐️⭐️⭐️/5
繼續係最愛地荃灣揾食今次去咗間又玩又食嘅酒吧餐廳 Lucky U 一入去已經感受到個chill,有桌球枱、飛鏢機同夾公仔機坐位幾闊落最估唔到係酒吧餐廳但d嘢食都咁好食頭盤叫咗泰式生蝦刺身個泰式辣汁由多種配料造成、好有誠意配埋個大蒜片令生蝦個鮮味再提升之後鑊仔麻辣西班牙黑毛豬造型已經取勝而且令黑毛豬更有鑊氣個豬亦好Juicy彈牙麻辣嘅辣度亦剛剛好,不太麻同油之後主食就兩個意粉北海道明太子魷魚蝦仁碎他他汁意粉個汁勁好食!而且每一條意粉都沾滿明太子魷魚、蝦仁又大大舊啖啖肉安格斯牛肉羅勒汁意粉d牛肉好鮮嫩多汁襯番惹味醬汁真係已經食唔停但佢好嘢呀d意粉勁足料真係差少少先食得哂食飽飽我梗係行下玩下夾公仔機第二舖已經夾中最後我想讚呢間餐廳嘅廣東歌歌單好一流令個咁好嘅餐飲體驗更上一層樓
繼續係最愛地荃灣揾食
今次去咗間又玩又食嘅酒吧餐廳 Lucky U

一入去已經感受到個chill,有桌球枱、飛鏢機同夾公仔機

坐位幾
闊落
最估唔到係酒吧餐廳但d嘢食都咁好食
頭盤叫咗泰式生蝦刺身

個泰式辣汁由多種配料造成、好有誠意
配埋個大蒜片令生蝦個鮮味再提升

之後鑊仔麻辣西班牙黑毛豬
造型已經取勝而且令黑毛豬更有鑊氣
個豬亦好Juicy彈牙
麻辣嘅辣度亦剛剛好,不太麻同油

之後主食就兩個意粉

北海道明太子魷魚蝦仁碎他他汁意粉
個汁勁好食!而且每一條意粉都沾滿明太子
魷魚、蝦仁又大大舊啖啖肉

安格斯牛肉羅勒汁意粉d牛肉好鮮嫩多汁

最後我想讚呢間餐廳嘅廣東歌歌單好一流
令個咁好嘅餐飲體驗更上一層樓
2021-03-09
2021-03-23 1387 瀏覽
泰式生蝦刺身配泰式辣汁生蝦上邊有小塊嘅蒜蓉、辣椒,點埋辣醬一齊食十分之惹味。總共有十隻,分量合理,一班朋友一齊嚟食,每人有一兩隻作為appetizer 開下胃,其實都唔錯。暴龍比薩呢個Pizza係薄底薄邊pizza,唔會話有好大條麵包邊。啖啖都食到佢嘅材料,材料包括芝士、辣肉腸、香腸等等。如果你想追求一啲刺激嘅口感,我建議你點Tobasco 一齊食,果種辛辣完全吊出成個Pizza嘅精髓。法式香草煎焗羊架(寶雲酥)四支骨同羊架一齊上既配菜有蕃茄、蘆筍、蘑菇同薯角,伴以蒜蓉汁及薄荷醬。薄荷醬好似啫喱咁,點少少係羊架上面,可以癖腥之外,重有一清新味襯托一下羊既油脂香,十分平衡。羊架上面嘅寶雲酥十分酥脆,咬落去同肉既柔軟強烈對比。整體成個羊架口味平衡,唔會話太蘇,但又充滿肉香,一般人都食到。Waiter 話最近做緊promotion,主食7 折,套餐跟沙律同野飲,包括酒精類飲品。我就叫左杯1664 放鬆下。現場環境非常之有氣氛,有飛鏢桌球等等可以一班朋友一齊玩。加埋bar 檯。與其話呢一間係一間餐廳,我會話呢一間係間有野食嘅bar。收工落嚟chill 返兩杯, happy hour 重有折。一

泰式生蝦刺身配泰式辣汁

暴龍比薩

法式香草煎焗羊架(寶雲酥)四支骨

收工落嚟chill 返兩杯, happy hour 重有折。一間野就可以飲飽食醉,方便。
2021-03-01
2021-03-12 238 瀏覽
係荃灣漫無目的咁閒逛之際見到有一吧酒吧式既餐廳有lunch提供見menu價錢都相對親民,就即管試下呢間餐廳啦~叫左 A 及D 餐~A 餐:芝士焗紅酒燒汁牛肉眼配意粉記得一定要趁熱食呀,啲芝士會拉絲,撈埋燒汁既意粉有另一翻風味D餐:椰汁咖喱海鮮唔好睇好似細細兜咁,估唔到有成4-5隻青口而咖哩方面則係日式咖喱,奶味同甜味比較出 另外再加嗌左幾個小食最中意既係個雞軟骨餃子,外皮炸得脆口,咬開係一粒粒有口感既碎軟骨😙
係荃灣漫無目的咁閒逛之際
見到有一吧酒吧式既餐廳有lunch提供
見menu價錢都相對親民,就即管試下呢間餐廳啦~

叫左 A 及D 餐~

A 餐:芝士焗紅酒燒汁牛肉眼配意粉

D餐:椰汁咖喱海鮮
唔好睇好似細細兜咁,估唔到有成4-5隻青口
而咖哩方面則係日式咖喱,奶味同甜味比較出

另外再加嗌左幾個小食
2021-03-10 202 瀏覽
吃喝玩樂的好地方晚市堂食終於開返啦梗係要來個大解放,去食餐好㗎啦今次就去咗位於荃灣西嘅Lucky U佢係一間酒吧餐廳嚟嘅裏邊仲有好多嘢玩添,例如夾公仔機,桌球,飛鏢Mock tail-Rainbow Shadow顏色好繽紛,好似彩虹一樣,用嚟打卡真係冇得頂味道酸酸甜甜,飲得出有橙汁,青靈汁,菠蘿汁嘅味道肉眼牛扒 (Medium)CP值算係幾高 好大塊肉質嫩滑 同埋都幾Juicy 口感比較林 仲有蕃茄,薯菜 賣相夠晒吸引Smoked salmon pizza係比較薄嘅Pizza 所以食落去,嗰邊會脆脆地我自己就比較喜歡呢種口感每塊Pizza上面都有煙三文魚,真係落足料Chicken Wings Spicy如果你都係雞翼愛好者,就一定要嗌椒鹽雞翼調味啱啱好,同埋雞翼經過醃製,夠晒入味外層係脆皮加埋椒鹽,真係好正啊
吃喝玩樂的好地方

晚市堂食終於開返啦
梗係要來個大解放,去食餐好㗎啦
今次就去咗位於荃灣西嘅Lucky U
佢係一間酒吧餐廳嚟嘅
裏邊仲有好多嘢玩添,例如夾公仔機,桌球,飛鏢

Mock tail-Rainbow Shadow
顏色好繽紛,好似彩虹一樣,用嚟打卡真係冇得頂
味道酸酸甜甜,飲得出有橙汁,青靈汁,菠蘿汁嘅味道

肉眼牛扒 (Medium)
CP值算係幾高 好大塊
肉質嫩滑 同埋都幾Juicy
口感比較林
仲有蕃茄,薯菜
賣相夠晒吸引

Smoked salmon pizza
係比較薄嘅Pizza 所以食落去,嗰邊會脆脆地
我自己就比較喜歡呢種口感
每塊Pizza上面都有煙三文魚,真係落足料

Chicken Wings Spicy
如果你都係雞翼愛好者,就一定要嗌椒鹽雞翼
調味啱啱好,同埋雞翼經過醃製,夠晒入味
外層係脆皮加埋椒鹽,真係好正啊
2021-03-03 167 瀏覽
荃灣呢間Lucky U 真係可以一次過滿足曬你嘅願望唔單止環境舒適唔會嘈 仲有勁多嘢玩有Beer Pong, Snap Cup, 飛鏢,桌球 仲有埋夾公仔機一定唔會悶T-REX Pizza $138呢個Pizza 比想像中大份餅底好香脆 餡料都好豐富 仲有厚厚嘅芝士好滿足鑊仔麻辣西班牙黑毛豬 $128上枱嗰陣熱辣辣 食落有少少大排檔嘅麻辣風味好特別黑毛豬肥瘦適中 好嫩滑唔會鞋麻辣好香會越食越想食辣肉腸碎忌廉芝士藍青口 $98呢個藍青口嘅忌廉汁勁好食仲會提供兩塊麵包畀我哋點嚟食藍青口份量足 夠新鮮Rainbow Shadow $78呢杯Rainbow Shadow 顏色好靚 味道淡淡地有少少似 fruit punch
荃灣呢間Lucky U 真係可以一次過滿足曬你嘅願望

呢個藍青口嘅忌廉汁勁好食
仲會提供兩塊麵包畀我哋點嚟食
藍青口份量足 夠新鮮

Rainbow Shadow $78

等了又等,限聚令總算逐步放寬,雖然純酒吧仍需要停業,慶幸餐廳已能重開晚市,想同朋友飲返兩杯,還可選擇持有酒牌的餐廳,嘅可飲酒又可進餐。 還未滿足?還可以夾公仔喔!  最近 BeautySearch 發現,荃灣有家餐廳 - 《Lucky U》,除了有得飲、有得食,仲有得玩!玩的當然不是適中玩骰盅咁簡單,而係夾公仔喔!  係酒吧夾公仔,都係第一次,真係好玩又有趣!仲有飛鏢及其他玩樂遊戲,點餐後可玩一陣,正好消磨時間。燒春雞 - 香草味濃,肉質嫩滑,切年而上,食落啖啖肉,相當滋味  海鮮比薩,Pizza 上舖滿豐富的餡料,不是細細粒的,無論是蝦、魷魚、還是帶子,都是原隻處理,大大份,不但更有口感,而且滿載幸福感覺!Pizza 是薄批,十分脆口喔!  椒鹽魷魚鬚 - 飲嘢吹水,必備的魷魚鬚,非常惹味,真係會令人食唔停口  朋友們喜歡喝啤酒啤啤佢,但我酒量淺,還是試吓其他口味,而這杯 Cranberry Juice,淡淡的紅,透出淡淡紅莓的酸甜,還有抗養花青素,味道蠻清新喔!