漢堡控的我來到荃灣這家帶著Burger Joys副線名銜的新店,到店後看到驚人的排隊人龍,人氣旺盛位置:荃灣廣場對面馬路穿過小巷就可以看到,不算難找環境:漢堡包店只設外賣,裝修整潔光亮服務:店員下單忙過不停,但仍然態度友善食物:可以在櫥窗看到店員即點即做的漢堡、熱狗及薯條雙層芝士牛肉漢堡($78)漢堡有兩層手打牛肉,而且份量亦很滿足配合蕃茄、生菜、溶化的芝士以及香濃的燒汁,既多汁亦美味芝士牛肉漢堡($58)餐廳選擇只有幾款,顧客不用花多眼亂太太因不想吃太多肉,便選了這款只有單層牛肉配合相同的配料及芝士的漢堡,當然味道也相同,很適合女士呢套餐 (+$20)買任何一款漢堡加港幣20元就可以轉套餐,有鮮炸薯條及罐裝汽水可惜家住的比較遠,薯條帶回家有點軟了,但不失其香氣,如果熱食一定會更美味呢而汽水可選可樂、零系可樂、雪碧、芬達及忌廉,罐裝總比汽水機好呢行運熱狗(跟漢堡+$10)如買漢堡可加港幣10元加點熱狗一個填滿了千島海鮮醬,配上腸仔、生菜及洋蔥,比某家連鎖傢俬店的更佳呢總結這家新開漢堡店頗有特色,如日後多點選擇肯定會更受歡迎呢

位置:荃灣廣場對面馬路穿過小巷就可以看到,不算難找

環境:漢堡包店只設外賣,裝修整潔光亮

服務:店員下單忙過不停,但仍然態度友善

食物:可以在櫥窗看到店員即點即做的漢堡、熱狗及薯條

雙層芝士牛肉漢堡
雙層芝士牛肉漢堡($78)
漢堡有兩層手打牛肉,而且份量亦很滿足
配合蕃茄、生菜、溶化的芝士以及香濃的燒汁,既多汁亦美味

芝士牛肉漢堡
芝士牛肉漢堡($58)
餐廳選擇只有幾款,顧客不用花多眼亂
太太因不想吃太多肉,便選了這款只有單層牛肉
配合相同的配料及芝士的漢堡,當然味道也相同,很適合女士呢

鮮炸薯條
套餐 (+$20)

行運熱狗
行運熱狗(跟漢堡+$10)
如買漢堡可加港幣10元加點熱狗一個

總結這家新開漢堡店頗有特色,如日後多點選擇肯定會更受歡迎呢
2021-01-31
2021-02-05 27 瀏覽
新開的漢堡包小店,專買漢堡🍔日日有人龍,排隊都聞到煎漢堡扒香味😋芝士漢堡🍔配薯條🍟📍賣相 ⭐️ ⭐️ ⭐️📍味道 ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ 💬每個漢堡包都即叫即做,漢堡扒牛味夠香🤪醬汁好吃,我不太喜歡吃酸瓜🥒但都接受到佢嘅酸瓜汁,整體味道非常好👍🏼漢堡包軟綿綿芝士🧀亦很香但是,薯條不好吃🍟,炸得太乾薯仔味的不夠香,亦不夠鹹味👎🏿個人建議單買漢堡就夠新張期內,購買任何漢堡,加$10可以有熱狗包🌭️但本人不建議購買,熱狗腸是普通廚師腸,一早煮熟晒,放咗喺度好耐,有人叫嘅時候都唔會煮返熱,唔明白點解唔即叫即做,煎漢堡扒同煎腸仔都係咁煎,賣返正常價錢我會試,依家睇到都唔想食🤪小店不設堂食,只做外賣我覺得即買即食應該係最好味😋返到屋企食已經凍晒😅個人覺得好味過嘉寶漢堡😙
新開的漢堡包小店,專買漢堡🍔
日日有人龍,排隊都聞到煎漢堡扒香味😋

芝士漢堡

芝士漢堡🍔配薯條🍟
📍賣相 ⭐️ ⭐️ ⭐️
📍味道 ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️
💬每個漢堡包都即叫即做,漢堡扒牛味夠香🤪
芝士🧀亦很香
但是,薯條不好吃🍟,炸得太乾
薯仔味的不夠香,亦不夠鹹味👎🏿
個人建議單買漢堡就夠

依家睇到都唔想食🤪

小店不設堂食,只做外賣
我覺得即買即食應該係最好味😋
返到屋企食已經凍晒😅
個人覺得好味過嘉寶漢堡😙
芝士漢堡
  • 芝士牛肉漢堡
朋友介紹荃灣新開手打肉漢堡外賣店,牛肉漢堡選用新西蘭牛肉,所有漢堡即叫即製,CP值好高,要去試下.....地點好近荃灣廣場,都算好方便餐牌簡簡單單有3款牛肉漢堡,套餐有埋薯條,汽水都唔過100蚊,手打肉漢堡黎講真係好超值。我揀左雙層芝士牛肉漢堡,同芝士牛肉漢堡。2款漢堡拎到番屋企,咬開肉仲係好多肉汁,再加入洋蔥、芥末醬、自家製醬汁、番茄及新鮮蔬菜。牛肉有咬口有肉汁,牛味夠濃郁,醬汁又唔覺好油膩,味道豐富有層次。食肉獸就要揀雙層芝士牛肉漢堡,啖啖肉,大滿足啊!

地點好近荃灣廣場,都算好方便

食肉獸就要揀雙層芝士牛肉漢堡,啖啖肉,大滿足啊!

2021-02-03 54 瀏覽
今日放工經過荃灣,又有點想食漢堡包,於是就到行運漢堡外賣帶走。餐廳有三款不同的牛肉漢堡包和一隻行運熱狗,而套餐每個包的價錢再加20元,今次我就叫了一個套餐加多一個包。漢堡包選擇了一個雙層芝士牛肉漢堡,另外選擇了一個芝士牛肉漢堡。外賣都算人多,不過等約20分鐘就取得食物,之後便找了個地方吃。雙層芝士牛肉漢堡的口感比較多汁,令到整體口感比較滑身,相對地芝士牛肉漢堡就偏向乾身。兩個漢堡的芝士都很多,而且牛香味道濃烈和咸度適中,再配合生菜,蕃茄令到口感更為豐富。至於套餐仲有薯條,薯條的質素比我想像中出色,在外賣的情況下算是炸得比較脆和香口。整體來講,味道口感都很好,個人覺得雙層芝士漢堡比單層好食,而且薯條的質素比較令我感到意外。

2021-02-03
20 分鐘 (外賣自取)
  • 雙層芝士牛肉漢堡
2021-02-03 48 瀏覽
今日晚餐出去買外賣經過享和街時,見到一間新開嘅餐廳出面有好幾個人等緊外賣,咁就行過去望下,係中途就聞到好香嘅燒烤牛肉味。原本諗住去茶餐廳買啲炒粉麵,但聞到咁香都忍唔住試吓。叫咗個套餐包雙層牛肉芝士漢堡,炸薯條同一罐汽水。另外加多個芝士漢堡,見到加$10就多一份熱狗,咁就叫埋。喺等嘅途中,見到職員喺度用啲免治牛肉整緊漢堡扒,睇落都好大舊同新鮮,加上用鐵板烤煎出嚟嘅牛肉香味,搞到我好鬼肚餓。返到屋企,立即拆開雙層牛肉芝士漢堡,嗰兩塊漢堡扒加埋有成一吋半厚,加埋溶咗嘅芝士,千島醬汁和生菜絲,食落真係好Juicy 同帶出塊漢堡扒香濃嘅牛肉味。而薯條拎到返屋企都仲好香脆,好好食,食完已經好夠飽。份熱狗就留返第二日當早餐食,真係超值。

而薯條拎到返屋企都仲好香脆,好好食,食完已經好夠飽。

份熱狗就留返第二日當早餐食,真係超值。

2021-02-03 29 瀏覽
今天在附近放工,發現了這間漢堡店,香氣十足,所以決定試一試。我點了一份雙層芝士牛肉漢堡餐。除了雙層芝士牛肉漢堡餐,還有鮮炸薯條和可樂。點完之後,等了一陣就完成外賣。在附近的公園坐下,就準備開餐。漢堡有2塊牛肉,厚度十足。芝士也十分香濃。一啖咬下去十分juicy。薯條炸得十分香脆,份量十足,點上茄汁吃十分滋味。完全足夠一個男人的食量,我吃完後已經十分full了,哈哈!今天真得很滿足,下次會再試試其他餐。

今天真得很滿足,下次會再試試其他餐。
2021-02-03 50 瀏覽
相信這段時間除了多了入廚,也多了在家中煮野食🍽🥣~但間中食得太多都會想試下新野!這天便突然想食下邪惡餐! 🥤🧃最後決定來食BURGER🍔! -剛好這天經過荃灣,便來食新開的Lucky Smash♥️是一間外賣🥡的漢堡店,店面大大的寫了「行運漢堡」,是經典美式的紅白設計!♥️🤍❤️🤍環境簡潔整齊,而且很吸引目光!💖-食物方面以漢堡🍔為主,款式也是經典款為主!不過簡單正好合我的口味,反而一直不太喜歡太口味特別的漢堡呢!🍔-漢堡方面,分別選了芝士牛肉漢堡餐 及單點了芝士牛肉漢堡🍔🍟另外也再點了一個行運熱狗!套餐方面,除了漢堡也選了薯條及汽水呢🥤漢堡絕對是大大的一份,而且夾上滿滿的芝士🧀,厚厚的肉再慢慢散發出來的肉汁,配上漸漸融化的芝士😍😍的確是十分美味,就是簡簡單單的大滿足!-因此即使選了2份芝士牛肉漢堡也是十分滿足!而且即使食了食了一整個也不會太膩!薯條🍟方面當然帶著厚厚的薯味,而且粗幼度適中呢!🔴🟡也是有一種剛剛好的感覺!💡-最後加點的行運熱狗🌭也有別於一般的茄汁改為千島醬😙配上一條較長較幼身的香腸🥓🌭也是充滿驚喜呢!-有時食物經典的款式,也會有其美味🍟也帶著經典的美味~♥️🔴
相信這段時間除了多了入廚,也多了在家中煮野食🍽🥣~
但間中食得太多都會想試下新野!
這天便突然想食下邪惡餐! 🥤🧃
最後決定來食BURGER🍔!
剛好這天經過荃灣,便來食新開的Lucky Smash♥️
是一間外賣🥡的漢堡店,店面大大的寫了「行運漢堡」,
是經典美式的紅白設計!♥️🤍❤️🤍
環境簡潔整齊,而且很吸引目光!💖
食物方面以漢堡🍔為主,款式也是經典款為主!
不過簡單正好合我的口味,
反而一直不太喜歡太口味特別的漢堡呢!🍔
漢堡方面,分別選了芝士牛肉漢堡餐 及單點了芝士牛肉漢堡🍔🍟
另外也再點了一個行運熱狗!
套餐方面,除了漢堡也選了薯條及汽水呢🥤
漢堡絕對是大大的一份,
而且夾上滿滿的芝士🧀,
厚厚的肉再慢慢散發出來的肉汁,
配上漸漸融化的芝士😍😍
的確是十分美味,就是簡簡單單的大滿足!
因此即使選了2份芝士牛肉漢堡也是十分滿足!
而且即使食了食了一整個也不會太膩!
薯條🍟方面當然帶著厚厚的薯味,
而且粗幼度適中呢!🔴🟡
也是有一種剛剛好的感覺!💡
最後加點的行運熱狗🌭
也有別於一般的茄汁改為千島醬😙
配上一條較長較幼身的香腸🥓🌭
也是充滿驚喜呢!
有時食物經典的款式,也會有其美味🍟
也帶著經典的美味~♥️🔴
芝士牛肉漢堡餐
薯條🍟
  • 雙層芝士牛肉漢堡
2021-01-31 84 瀏覽
星期五要買外賣返屋企食,食中菜食到悶悶地,行到荃灣廣場附近揾野食。係經過嘅時候,不斷傳出勁香唧牛肉味, 就睇下個餐牌。嚟到呢間新開嘅幸運漢堡。 餐廳係一間Takeaway嘅小店,侍應好似都唔係本地人。 特別有外國風情。 紅黃色嘅招牌好sharp , 好搶眼。價錢好平民,買咗兩個雙芝士牛肉漢堡, 套餐好抵食包漢堡薯條再加汽水。 套餐價都係78蚊。 加多個熱狗都係加十蚊。製作過程中大概需時10分鐘, 一路都有好香嘅牛肉味傳出, 見到都好吸引。拆開牛肉好厚, 芝士濃郁。賣相吸引, 薯條脆卜卜, 漢堡好juicy . 味道好!疫情下另一個外賣選擇,雖然係肥仔餐,但重要在好味

2021-01-31 66 瀏覽
每日都行同一條路返屋企途中見到間新開既burger 店重點係價錢都唔算貴就決定試吓門店好紅噹噹真係一行過就會留意到裝修環境都幾美式如果打卡出效果都會幾靚見到員工都應該係外藉人士廚房都係開放式可以見到哂個製作過程今次我就叫左芝士牛肉漢堡餐同牛肉漢堡餐同屋企人食再加$10熱狗外賣我見到佢雖然得一款醬但原來食落好惹味係會想一口接一口去食而牛肉漢煲咬落都好Juicy 肉味都好濃而熱狗都因為醬汁提升味道薯條甘岩都係即炸好我本身都比較鐘意幼薯條見員工都比左好多即炸好食落有口感套餐有埋汽水一個餐份量好夠飽間中都會買黎食下
每日都行同一條路返屋企

套餐有埋汽水
一個餐份量好夠飽
間中都會買黎食下
外賣自取
小妹食過幾次burger joys都覺得好好味😋, 所以一知道佢地係荃灣開姊妹店就即使狗衝🐶去試下! 係門口已經聞到勁香🤭, 同burger joys唔同, 佢地只有3款burger🍔, 小妹揀左2個餐🍔🍟同一隻熱狗🌭, 所有食物都係即叫即做, 保證食到熱辣辣嘅漢堡包☺️, 落左單之後大約等左10分鐘就有得拎啦😆!牛肉漢堡🐂🍔手打牛肉幾大塊, 煎得幾香, 牛味濃郁, 醬汁夠哂多!芝士牛肉漢堡🧀🐂🍔牛肉漢堡再搭多層芝士後更加邪惡😈鮮炸薯條🍟薯條係幼薯條嚟, 食落幾脆口行運熱狗🌭可以單點或購買任何漢堡包餐加10蚊換購, 熱狗同樣落左勁多醬, 味道正常, 不過不失!

牛肉漢堡🐂🍔
手打牛肉幾大塊, 煎得幾香, 牛味濃郁, 醬汁夠哂多!

芝士牛肉漢堡🧀🐂🍔
牛肉漢堡再搭多層芝士後更加邪惡😈

鮮炸薯條🍟
薯條係幼薯條嚟, 食落幾脆口

行運熱狗🌭
2021-01-27
2021-01-30 14 瀏覽
新開荃灣漢堡店. 見佢咁樣嘅收費,有最少expectation. 不過完完全全中伏。個飽淋到好似 Marshmallow gum,大力小小都會賴嘢。個Burger Patty,完全冇味,但係dee 薯條喊都要飲晒成罐可樂。隻Hotdog,真係好似一條臘腸卷,不過臘腸卷好食好多。
2021-01-30
20 分鐘 (堂食)
2021-01-30 120 瀏覽
今日在荃灣享和街發現這家Lucky Smash,早已經想試試smash burger,擇日不如撞日,於是決定今日一試滋味小店只做外賣,但牆上亦有滿滿的美式裝潢,十分有氣氛。餐廳專門提供smash burger,有套餐跟薯條及汽水,亦可加$10買多隻熱狗。每個漢堡都即叫即製,保證新鮮熱辣。雙層芝士牛肉漢堡招牌的雙層芝士牛肉漢堡,smash burger外表實而不華,兩塊極重的牛肉漢堡,牛肉煎的時候會被壓扁,所以邊緣會焦香脆口,而中間仍然肉汁豐腴,爽朗厚實,麵包一咬鬆軟綿密,富牛油香,配撘秘製醬汁,滋味非凡。行運熱狗加$10買的熱狗,雖然中間的只是普通的雞肉腸,但仍細心煎香,加上惹味的熱狗醬,性價比爆燈。鮮炸薯條跟餐的薯條炸得香脆可口,用原個薯仔切條,所以仍有薯皮,薯味香濃,讓人上癮一條接一條,屬水準之作。Coke Zero跟餐的一罐可樂,冰涼解渴。
小店只做外賣,但牆上亦有滿滿的美式裝潢,十分有氣氛。
每個漢堡都即叫即製,保證新鮮熱辣。
Coke Zero
跟餐的一罐可樂,冰涼解渴。
2021-01-27
午餐
2021-01-30 235 瀏覽
新嘢就試吓,見apple有報道過最Sharp係紅噹噹招牌,最特別係只賣3款漢堡包原來係Burger Joys副線,難怪新開業都唔少人幫襯店面以紅、白為主調,牆上掛滿漢堡包海報3款外賣漢堡包有雙層芝士牛肉漢堡 $98、芝士牛肉漢堡 $78、牛肉漢堡 $68款式簡單,套餐配有鮮炸薯條、罐裝汽水,感覺似M記burger即叫即砌,唔似快餐店預先整好上手一刻熱辣辣,攞到返屋企重暖笠笠揀咗最平嘅牛肉漢堡,牛肉非普通質素apple話係新西蘭安格斯手打牛肉難怪漢堡扒軟嫩易入口,牛味濃,有肉汁但唔太油膩,脂肪比例恰當牛肉唔細塊,邊緣壓得較薄,中間較結實,鎖住肉汁留意到員工煎漢堡扒時中途加入芥末醬、芝士、鹽etc漢堡扒稍有鹹香,質感略有濕潤,唔太乾柴另一款揀咗芝士牛肉,無揀到雙層芝士牛肉加入芝士後,Burger感覺更邪惡麵包表面全部都塗上牛油,底部微煎過,邊緣輕脆內餡塗有自製沙律醬,略帶酸甜味再加上蕃茄片,幾增加食慾,無咁油膩感以外賣嚟講,Lucky Smash似乎麵包質量唔錯難得麵包表面唔皺起,亦唔塌陷,仍然令身,而且幾飽滿呢方面反而幾有驚喜,只係芝士稍有溶化薯條M記嘅差唔多,但鹽份較少,份量多幾倍似係
新嘢就試吓,見apple有報道過
最Sharp係紅噹噹招牌,最特別係只賣3款漢堡包
原來係Burger Joys副線,難怪新開業都唔少人幫襯
店面以紅、白為主調,牆上掛滿漢堡包海報
款式簡單,套餐配有鮮炸薯條、罐裝汽水,感覺似M記
burger即叫即砌,唔似快餐店預先整好
上手一刻熱辣辣,攞到返屋企重暖笠笠

揀咗最平嘅牛肉漢堡,牛肉非普通質素
apple話係新西蘭安格斯手打牛肉
難怪漢堡扒軟嫩易入口,牛味濃,有肉汁
但唔太油膩,脂肪比例恰當
牛肉唔細塊,邊緣壓得較薄,中間較結實,鎖住肉汁
留意到員工煎漢堡扒時中途加入芥末醬、芝士、鹽etc
漢堡扒稍有鹹香,質感略有濕潤,唔太乾柴
牛肉漢堡

另一款揀咗芝士牛肉,無揀到雙層芝士牛肉
加入芝士後,Burger感覺更邪惡
麵包表面全部都塗上牛油,底部微煎過,邊緣輕脆
內餡塗有自製沙律醬,略帶酸甜味
再加上蕃茄片,幾增加食慾,無咁油膩感

以外賣嚟講,Lucky Smash似乎麵包質量唔錯
難得麵包表面唔皺起,亦唔塌陷,仍然令身,而且幾飽滿
呢方面反而幾有驚喜,只係芝士稍有溶化
芝士牛肉漢堡

薯條M記嘅差唔多,但鹽份較少,份量多幾倍
似係冷凍幼身薯條,炸得幾脆口
薯條拎返去稍變軟身,放盒中密封令水份增加,翻焗會好啲
而部份薯條頂部留有薯皮,幾有咬口
2021-01-24
牛肉漢堡
2021-01-30 33 瀏覽
今日早收工,落咗荃灣廣場行人,記得之前睇過報紙話港島人氣漢堡包店在荃灣開咗間專做外賣,沒有堂食的店,既然行開附近,買番2個餐返屋企先店內主打三款漢堡和一款熱狗,價錢親民,而且仲可以食到優質Burger🍔裝修以白色的紅色為主,牆上仲掛滿海報食物係即叫即製, 加上用開放式廚房,保証新鮮又衛生我叫咗兩個套餐1️⃣芝士牛肉漢堡2️⃣牛肉漢堡 每個套餐有包、薯條同汽水,呢度嘅漢堡扒係用澳洲安格斯牛肉而製, 兩個包嘅牛肉一樣肉質鮮嫩,咬落勁 juicy! 其中一個配埋熱溶咗嘅芝士,芝味無窮。薯條熱辣辣脆卜卜,兩個餐都食到好飽肚3️⃣最後跟餐+$10有多件熱狗-個包夾住一條香煎雞肉腸, 搽上酸酸甜甜沙律醬, 好好味

裝修以白色的紅色為主,牆上仲掛滿海報

食物係即叫即製, 加上用開放式廚房,保証新鮮又衛生

2021-01-29 95 瀏覽
今日經過荃灣,見到有一間漢堡店排晒長龍,同埋傳來香噴噴嘅味道,太吸引啦,即刻買來食雙層芝士牛肉漢堡單售$78 ,加$20就可以變套餐鬆軟麵包夾住兩層漢堡,仲有香濃嘅熱熔芝士,好誘人😍食落肉汁四射,好Juicy,牛肉香濃,加埋佢嘅秘秘製醬汁,口感層次豐富,推薦!☺️食漢堡包點可以冇薯條,佢個薯條係即炸嘅,幾香口,食落唔會覺得熱氣另外我加配左熱狗🌭️(+$10)大大隻,抵食最後,漢堡包薯條配可口可樂,爽呀!佢嘅漢堡係即叫即整,雖然要等一陣,但係絕對等得過,味道一流❤️

雙層芝士牛肉漢堡單售$78 ,
加$20就可以變套餐

另外我加配左熱狗🌭️(+$10)
大大隻,抵食

最後,漢堡包薯條配可口可樂,爽呀!

2021-01-29