多謝老闆餵食🥰🥳😆位於大角咀嘅lost stars 出晒名浪漫~ 到餐廳門口就見到落地大玻璃+樓底好高,空間感十足~逢禮拜五六日都有live band 不過我就無緣啦~~ 邊個有見識過可以分享下xd 去到餐廳門口就見到落地大玻璃的設計,入面空間好闊落,樓底好高,空間感十足~🐷🐷🐷●黑松露薯條配巴馬臣芝士豆乳醬 HK$118($)●嗌嘢食果陣淨係留意到佢係黑松露薯條,松露控即刻9沖😆冇發現個醬有芝士😂😂 試左一啖先覺得唔係一般嘅黑松露醬 睇menu先知原來佢加咗parmesan cheese同埋豆乳😂😅 唔鍾意芝士嘅我表示:芝士味太濃烈 頂唔順~~ 變咗齋食薯條 但係芝士控嘅大家應該會勁鍾意 因為佢嘅芝士醬唔會太打得太幼滑 保留住一粒粒嘅芝士 幾有鹹香 薯條係幼身薯條 雖然我鍾意食粗身嘅但係佢選擇都幾好 擺咗好耐都仍然保持熱熱地 💭💭💭好味(8/⑩)抵食 (6.5/⑩)💭💭💭
多謝老闆餵食🥰🥳😆
🐷🐷🐷
●黑松露薯條配巴馬臣芝士豆乳醬 HK$118($)●

好味(8/⑩)
抵食 (6.5/⑩)
2021-05-28 64 瀏覽
係有格調嘅餐廳最大問題就係好暗 好難喺唔爆光嘅情況之下將啲嘢食影得清楚😂😂 I apologise for my camera dampening down the deliciousness-●蜜糖芥末豬手($218)●識我嘅都知道我係終極嘅豬手控 呢隻豬手下我心中排名都應該有頭5 因為佢份量好大 好多肉 😍😆 就算影咗好耐想攤凍咗少少仍然keep住外皮好脆但又唔會笑得太乾導致入面嘅肉乾曬仍然係keep住咁juicy佢個蜜糖芥末汁先係精華唔係我哋平時放間食到黃咁咁嘅版本😂😂 係啡色嘅  亦都比普通嘅honey mustard有更多酸味 同豬手係絕配,兩者沒有太過搶到大家的味道,而且十分惹味,令人一口接一口食過不停😂😂😆 好食到我食埋個豬骨 唔小心擺低咗嚿豬骨一陣就畀人收咗隻碟 但其實我仲未吮完但又唔好意思同佢講我未食完😅只可以眼睜睜咁望住我只吮到一半嘅豬手畀人收走 😂😂失禮晒 💭💭💭好味(8/⑩)抵食 (6.5/⑩)💭💭💭店舖:Lost stars livehouse bar & eatery地址:大角咀利得街11號利奥坊一期地下506號舖

●蜜糖芥末豬手($218)●

好味(8/⑩)
抵食 (6.5/⑩)
地址:大角咀利得街11號利奥坊一期地下506號舖
Lost Stars🌟 Livehouse Bar & Eatery 🍽 so Chill..知道嗎。。大角咀都有一間環境好chill、地方寬敞、食物有質素,仲有Live-band 既西餐廳🍽。每次係大角咀想食西餐❓ 都會諗起佢。無論同三五知己、情侶、屋企人食飯,都係一間有情調又浪漫又可以放風既好選擇喔。今次我就趁週末來吃個Weekend lunch & tea🍽,呢種假日慢活既節奏💫,聽住輕鬆音樂🎶🎵 吃個飯,一種放風既心情真係好舒服。ll $168Grilled Canada JBS Prime Sirloin Steak (8oz)ll $98Singaporean Style Linguine ll +$58Classic Caesar Salad w/ Roasted Chicken & Croutons (1/2 Portion)ll +$78Buffalo Wings (5 pcs)ll +$12假日既節奏❤️,就吃得再豐富多一點點吧。吃西餐總會想吃扒🍴,今次點選左Canadian🇨🇦 Sirloin🥩 w/ Campfire Potatos & Apples in Cr

l[加拿大 JBS Prime 西冷]l $168

l[星加坡風味虎蝦扁意粉]l $98
Singaporean Style Linguine
l[香烤雞肉凱撒沙律 配烘脆麵包條 (半份)]l +$58

l[水牛城雞翼 (5件)]l +$78
Buffalo Wings (5 pcs)
l[蘑菇湯 Soup of the Day]l +$12

假日既節奏❤️,就吃得再豐富多一點點吧。吃西餐總會想吃扒🍴,今次點選左Canadian🇨🇦 Sirloin🥩 w/ Campfire Potatos & Apples in Creamy Garlic, Mushroom Sauce,炭燒焦香效果不錯,有肉味不韌又帶有肉汁💦;

意粉🍝 亦滿有fusion, 用上Singaporean Style🇸🇬 w/ Tiger Prawn, Mushroom & Zucchini in Creamy Pepper Sauce, 帶來清新口感呢。Buffalo 雞翼🇺🇸 亦惹味非常呢。

l[巴斯克焦香芝士蛋糕]l $78
Basque Burnt Cheesecake
l[Merry Peppermint]l +$8
花茶:甘草、薄荷葉、茴香、羅勒、薄荷

l[玫瑰牛奶咖啡]l +$28
Coffee Rose Latte

吃過午餐就完結嗎❓ 來吃個甜品吧。呢度既Cheese Cake🍰🍴 係皇牌之選💫 texture 係我喜歡既口感,rich 得黎帶點濕潤又幼滑,share 食就最岩。Rose Latte🌹 淡淡玫瑰花香;花茶☕️ 味道清新,喝下舒服。

環境位置令人身在其中感覺寧靜舒服,服務亦不錯呢。而且空間感十足,吃飯完全沒有壓迫感,呢樣真係Very Good。假日想放鬆一下,無論吃飯 吃tea 都不錯喔。
✨LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY✨
©大角咀利得街11號利奥坊一期地下506號舖
2021-05-26 83 瀏覽
相信大家對呢間餐廳都唔陌生 今日慕名而來 係門口已經感受到個氣派 有liveband stage 不過而家因為疫情關係暫時關閉咗 但都好有氣勢食物方面 除左散叫 仲有dinner set黑松露意大利燴飯配牛肝菌大啡菇-呢間餐廳真係好注重賣相 連個酥都靚過人 個飯非常好食 夠汁但唔會令個飯變得好濕 而家好足料 有唔同既菇菌 個餐仲有磨菇湯跟埋 黑松露薯條配黑松露怕phama ham 豆乳醬 呢個係餐廳其中一個仔招牌菜 個豆乳係勁好食! 同個薯條非常match 最岩傾計飲酒野Tiramisu-賣相好靚 個cream 好軟滑 好好食餐飲叫左白酒同埋凍檸茶 兩杯都好好飲 好啱係呢間餐廳度飲 呢間餐廳除咗食物質素高 環境真係冇得輸 同朋友又好同情侶又好 呢間餐廳一定啱你
食物方面 除左散叫 仲有dinner set
Tiramisu-賣相好靚 個cream 好軟滑 好好食
世事往往就係咁奇妙,遷出大角咀後,無諗到bff竟然搬入利奧坊,趁星期六大家都得閒,就嚟個大角咀一日遊,第一站就係去 LOST STARS 開餐~我曾經講過,LOST STARS 一定係大角咀頭三位高質餐廳,即使今日重遊舊地,感覺依然一樣。Sat 餐menu選擇多,除咗set lunch,o仲有brunch,價錢貼地親民~黑松露薯條配黑松露巴馬臣芝士豆乳醬薯條比較粗身,入口超級香脆,蘸上黑松露巴馬臣芝士豆乳醬後,薯條就會有外滑內脆既口感,成個口腔都會有濃濃既黑松露菌香,非常惹味~水牛城雞翼雞翼味道辣中帶酸,脆皮外層,包住嫩滑嫩肉,超高質,絕對係必食推介!煙燻三文魚班尼迪配蜂蜜檸檬時蘿蛋黃醬賣相吸引,吃時將三文魚份足,食既時候將班尼迪蛋刺穿,等蛋汁慢慢流出,滲透係多士內再放入口,蛋香味超濃郁,配埋蜂蜜檸檬時蘿蛋黃醬,甜甜酸酸,很開胃。加拿大JBS Prime西冷西冷雖然唔算厚身,但係都相當大塊,牛肉味濃郁,肉質嫩滑,牛扒面帶有點點脂肪,油花感唔重,但食落就好甘香,下面仲放咗d薯仔粒粒及青蘋果粒粒,令口感更加清新~星加坡風味虎蝦扁意粉扁意粉口感煙韌有彈性,味道帶點微辣,充滿星加坡風味,而虎蝦

黑松露薯條配黑松露巴馬臣芝士豆乳醬

水牛城雞翼

煙燻三文魚班尼迪配蜂蜜檸檬時蘿蛋黃醬

加拿大JBS Prime西冷

星加坡風味虎蝦扁意粉
扁意粉口感煙韌有彈性,味道帶點微辣,充滿星加坡風味,而虎蝦大大隻,肉質爽口彈牙,有濃厚蝦味,加埋青瓜粒粒同其他配料,令口感變得更豐富~

Flat White & Coffee Rose Latte
Flat White 質感細滑,脂香味濃,但又唔會搶咗咖啡香味; 而 Coffee Rose Latte 帶有陣陣玫瑰花香,咖啡味濃厚,口感柔滑細緻,非常有層次~

朱古力心太軟蛋糕配雲尼拿雪糕
心太軟外層微脆,內層朱古力漿滑溜,甜度啱啱好,唔會甜都搶喉,食完亦唔會有膩滯感覺,配埋香滑既雲尼拿雪糕,冷熱交融,讚~
2021-05-22
2021-05-25 81 瀏覽
傳統威靈頓牛柳,在牛柳跟酥皮中間會有一層特製的磨菇醬及鵝肝,Lost Stars的 beef wellington做得好出色!磨菇醬中蘊多種調味,味道濃郁而不會over,而且帶有鵝肝的脂肪香;牛柳食落有牛味,熟度恰到好處!多種香料整成的磨菇醬不會蓋過牛柳本身的肉味。另外,值得一提的是其配菜,一上菜,看見配菜擺設心思,可見絕不馬乎!配菜有南瓜、磨菇、洋蔥及蕃薯,大多餐廳是用薯仔,而Lost Stars是用蕃薯,別有風味,而且蕃薯比薯仔健康。煙三文魚智利小銀魚配巴馬臣芝士份量十分慷慨,好大份,有4,5塊煙三文魚,有黑椒、小銀魚咸香及芝士香調下味不錯,喜歡有味既而想健康點朋友,這個沙律絕對不二之選!法式融蜂蜜芝士配法式麵包法式麵包是柔軟煙軔,我個人好喜歡。芝士咸香配上蜜糖的甜,一咸一甜交織,味蕾上享受。加上法式麵包本身味道較淡,所以恰到好處,不會太膩太甜。黑松露烤農家鮮三黃雞黑松露雞油另一道餐廳推介的菜式雞肉絕對皮脆肉嫩滑,而且有淡淡黑松露香,又不會蓋過雞肉自身的香味,加上雞油令雞肉更富油香!中西調味又幾特別,而都夾到!而且配菜有南瓜、蕃薯及豆,可一解油膩感!好有心思的一道菜!環境好適合慶祝

傳統威靈頓牛柳,
在牛柳跟酥皮中間會有一層特製的磨菇醬及鵝肝,

磨菇醬中蘊多種調味,味道濃郁而不會over,
而且帶有鵝肝的脂肪香;
牛柳食落有牛味,熟度恰到好處!
多種香料整成的磨菇醬不會蓋過牛柳本身的肉味。

另外,值得一提的是其配菜,
一上菜,看見配菜擺設心思,可見絕不馬乎!
配菜有南瓜、磨菇、洋蔥及蕃薯,
大多餐廳是用薯仔,而Lost Stars是用蕃薯,
別有風味,而且蕃薯比薯仔健康。

煙三文魚智利小銀魚配巴馬臣芝士
份量十分慷慨,好大份,
有4,5塊煙三文魚,
有黑椒、小銀魚咸香及芝士香調下味不錯,
喜歡有味既而想健康點朋友,
這個沙律絕對不二之選!

法式融蜂蜜芝士配法式麵包
法式麵包是柔軟煙軔,
我個人好喜歡。

芝士咸香配上蜜糖的甜,
一咸一甜交織,味蕾上享受。
加上法式麵包本身味道較淡,
所以恰到好處,不會太膩太甜。

黑松露烤農家鮮三黃雞黑松露雞油
另一道餐廳推介的菜式
雞肉絕對皮脆肉嫩滑,
而且有淡淡黑松露香,
又不會蓋過雞肉自身的香味,
加上雞油令雞肉更富油香!
中西調味又幾特別,而都夾到!
而且配菜有南瓜、蕃薯及豆,可一解油膩感!
好有心思的一道菜!

環境好適合慶祝紀念日或者girls’ talk!
2021-05-23 827 瀏覽
第三次食#LostStarsLivehouseWeekend brunch就第一次 日頭同夜晚黎好大分別平時夜晚黎好有feel有情調 日頭落地大玻璃勁光猛日光之下超舒服 有lunch/brunch menu都幾抵食 叫左三個mains 兩個小食happyshare☺️1️⃣All Day Breakfast($148) 平時唔會揀ADB但見佢呢度的配搭有別於一般 當中牛扒 魚子醬炒蛋 法式Potatoes au Gratin 珍珠洋蔥係落足心機!2️⃣Smoked Salmon Egg Benedict($108)Sourdough厚切又烘得脆隻蛋擺到凍晒都仲好流心澎湃!3️⃣黑松露溫泉蛋忌廉Linguine($108)份量大 aldente又掛汁 好抵食!4️⃣金沙薯條($78) 即炸上枱已經香到爆邪惡的表表姐 一條接一條停不了5️⃣Camembert Cheese Ball (+$42)芝士控唔好錯過!Mixed Nuts包住成粒芝士再淋上蜜糖 甜甜地唔會好膩 大推☺️6️⃣Dirty Chai • Latte • Matcha Latte夏日炎炎 唔飲凍野真係搞唔掂三杯之中Dirtychai最特別 如果再濃
第三次食#LostStarsLivehouse
Weekend brunch就第一次 日頭同夜晚黎好大分別
平時夜晚黎好有feel有情調 日頭落地大玻璃勁光猛
日光之下超舒服 有lunch/brunch menu
1️⃣All Day Breakfast($148)
平時唔會揀ADB

Sourdough厚切又烘得脆
隻蛋擺到凍晒都仲好流心澎湃!

3️⃣黑松露溫泉蛋忌廉Linguine($108)

份量大 aldente又掛汁 好抵食!
4️⃣金沙薯條($78) 即炸上枱已經香到爆

整體十分高質的黃店 一定會再訪💛
2021-05-23
  • 煙燻三文魚班尼迪蛋配蜂蜜檸檬時蘿蛋黃醬
  • 63度溫泉蛋黑松露野菌幼扁麵
  • Lost  Stars  All  day  breakfast
  • Camembert  Cheese  Ball
  • Salted  Egg  Yolk  Fries
2021-05-23 484 瀏覽
相約舊同事出黎聚一聚, 特意去左大角咀一間西餐廳LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY, 早前係附近經過望過下環境見幾舒服, 正好係gathering好去處。雖然地點跟地鐵站有段距離, 交通唔算好方便, 但人氣依然很旺! 餐廳裝修兼樓底高, 營造奢華氣氛, 背景音樂亦播放著英文歌, 唔會太嘈, 又令人relax。我地各自揀左個BRUNCH食,  【煙燻三文魚班尼迪蛋酸種麵包 配 蜂蜜檸檬時蘿蛋黃】HK$108酸種麵包圍邊位脆口, 中心位軟熟, 輕輕一篤面層蛋黃, 蛋汁湧出, 配有大量鹹香嘅煙三文魚, 足料又好味!【明太子紅蝦沙律牛角堡】HK$78牛角包酥脆鬆化, 夾住沙律醬、明太子、蝦粒、薄蕃茄片、生菜, 味道很fresh~ 食完之後都異口同聲覺得食物唔錯, 胃口大增, 於是order埋lunch+$12 Soup 蘑菇打成幼粒, 菇味很重, 每啖都很有層次+$48 水牛城雞翼(3隻)雞翼表面沾滿水牛城醬汁, 味道偏酸, 淡返少少會更好【水牛城炸雞菠蘿漢堡薯條】HK$98漢堡包軟熟, 夾住沙律菜、薄菠蘿片、酸尾尾嘅水牛城炸雞, Burger醬汁味道主要黎先水

我地各自揀左個BRUNCH食,

煙燻三文魚班尼迪蛋酸種麵包 配 蜂蜜檸檬時蘿蛋黃

【明太子紅蝦沙律牛角堡】HK$78
明太子紅蝦沙律牛角堡

+$12 Soup
蘑菇打成幼粒, 菇味很重, 每啖都很有層次

+$48 水牛城雞翼(3隻)
雞翼表面沾滿水牛城醬汁, 味道偏酸, 淡返少少會更好
水牛城雞翼(3隻)

【水牛城炸雞菠蘿漢堡薯條】HK$98
漢堡包軟熟, 夾住沙律菜、薄菠蘿片、酸尾尾嘅水牛城炸雞, Burger醬汁味道主要黎先水牛城汁+清甜多汁菠蘿片, 水牛城炸雞皮索左個汁, 所以炸皮已經唔脆, 肉質札實, 配有酥脆薯條, 飽肚。
水牛城炸雞菠蘿漢堡薯條

【加拿大JBS Prime 西冷】HK$168
自選5成熟, 表面煎得焦香, 肉質鮮嫩, keep到些少肉汁, 配上蘑菇汁, 超正! 墊底有薯仔粒、青/紅蘋果粒, 平均一下口中濃郁味。
加拿大JBS Prime 西冷

+$48 朱古力心太軟(combo)
焗至微脆, 流出偏杰又濃郁嘅朱古力, 配上雲呢拿雪糕球, 平衝朱古力嘅濃度
朱古力心太軟

+$8 升級花茶
清新花香味, 正好同朋友傾下計, 嘆下茶。
2021-05-22
煙燻三文魚班尼迪蛋酸種麵包 配 蜂蜜檸檬時蘿蛋黃
明太子紅蝦沙律牛角堡
水牛城炸雞菠蘿漢堡薯條
加拿大JBS Prime 西冷
朱古力心太軟
2021-05-21 354 瀏覽
這次跟朋友去了大角咀覓食,去了一家位於利奧坊的餐廳,餐廳環境裝修很美,而且很舒適涼快☺。另一邊還有Live Band的舞台位置,受疫情影響暫時無法欣賞🥲。餐牌上有多款食物供應,還可用優惠價加購食物🤩。💥黑松露溫泉蛋扁意粉 HKD$108,這個很香黑松露味,把溫泉蛋弄穿再拌意粉吃,意粉質感更滑身。裡面有大量野菌口感豐富😋,醬汁味道濃郁不咸。💥煙燻火腿火炙芝士牛角堡 HKD$68,這個包份量十足,看到滿滿的材料和半溶的芝士覺得很吸引🤩。材料有煙燻火腿/芝士/蕃茄/生菜/洋蔥。這個芝士味道濃郁,不用額外加配醬汁也不錯☺。💥水牛城雞翼 HKD$78,這個可選擇3/5隻,這個口味我們也喜歡吃的。滿滿的醬汁在雞翼面上,味酸酸辣辣的。醬汁味道濃郁不咸,既開胃又惹味😋,雞翼大大隻肉質嫰滑。💥拿玻里風味肉丸 HKD$78,這個一份有4粒,另有吐司可拌醬汁吃。肉丸用雞肉和豬肉混合而成,這個口感煙韌帶點肉汁。這個拿玻里醬汁酸酸甜甜的🤤,用來配吐司挻不錯,口感更濕潤。💥玫瑰牛奶咖啡 / 朱古力咖啡 HKD$28,這兩杯咖啡是有跟餐升級價,其中一杯裝咖啡的杯子很美🤩。兩杯咖啡也有美美的心型拉花,咖啡味道濃郁不酸

💥玫瑰牛奶咖啡 / 朱古力咖啡 HKD$28,這兩杯咖啡是有跟餐升級價,其中一杯裝咖啡的杯子很美🤩。兩杯咖啡也有美美的心型拉花,咖啡味道濃郁不酸,與奶的比例剛好。

甜品方面,點了巴斯克焦香芝士蛋糕/是日精選蛋糕/朱古力心太軟配雲呢拿雪糕。每一款甜品味道也很濃郁,但味道是甜而不膩😍,邪惡感會少一點🤣。

食物質素不錯,價錢一般。大部分食物/飲品有跟餐加購價,可以便宜一點吃🤩。跟朋友慢慢享受悠閒的下午,慢慢享受咖啡談天☺。
2021-05-19
15 分鐘 (堂食)
多得朋友帶我揾食,先知大角咀有間高質素西餐廳,環境氣氛都相當有情調😎情侶慶祝紀念日一絕🥰同朋友去食lunch set,入門口就已經覺得入左另一個世界😇好彩有book位,full哂,walkin都未必等到🤭座位擺設好精緻,每抬上都有朵大紅玫瑰花🌹中間有舞台,晚餐時段有liveband表演,氣氛更正😆黑松露温泉蛋扁意粉好食😋温泉蛋技術都掌握得好好,試過好多間餐廳,上菜時已經變左幾乎全熟😛整體感覺juicy,扁意粉都沾上醬汁,不過黑松露再多點就更好😉堡雲酥三文魚柳魚柳炸到外脆內軟,口感豐富,獨特調味,所以說不出是那一種味道🤣大家過來嘗嘗吧~略嫌細份,小妹比較大食😙凍玫瑰牛奶咖啡滿意😍顏色撞得不錯,奶白色同玫瑰粉色好和諧😁飲落去,咖啡傳來陣陣玫瑰味😚真心覺得不錯,我試過另一間餐廳,飲完一口咖啡,就飲到超甜玫瑰糖水,甜到漏🤪🍽LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY (大角咀)大角咀利得街11號利奥坊一期地下506號舖

黑松露温泉蛋扁意粉

堡雲酥三文魚柳

凍玫瑰牛奶咖啡

大角咀利得街11號利奥坊一期地下506號舖
2021-05-19 90 瀏覽
由佢新開張到依家,依間餐廳已去過N次咁多 🤣 主要都係晚市時間去,因為有本地live band,每場都超好質♥️ 今次係佢哋疫情後reopen嘅第一次再去食,特登揀假日試下佢嘅個Brunch 新menu!雖然下午依啲時間冇得欣賞liveband,但嘢食照樣夠高質!-Lost stars All Day Breakfast ($148) 依個全日早餐都算幾有誠意~ 有魚子醬牛乳滑蛋,燒牛肉,香烤蘋果&馬鈴薯,英式焗豆,法式奶油焗薯 及 迷你牛角包🥐 滑蛋炒得幾滑溜,有陣陣牛奶香🥛 焗豆唔係平時罐裝嘅茄汁焗豆,而係茄汁煮鷹嘴豆~ 奶油焗薯幾有驚喜,食得出有一片片嘅薯仔,加埋忌廉幾唔錯!*芒果柚醋汁羽衣甘藍沙律 ($108) 除左有super food 羽衣甘藍外,仲有牛油果🥑,番石榴 同橙肉。配上酸酸甜甜嘅芒果柚醋汁格外清新同開胃*黑松露溫泉蛋扁意粉 ($108) 個意粉菌味香濃,係調味單調左啲~ 好彩有個65 ° C 流心溫泉蛋,當堂加分!*黑松露薯條 配黑松露巴馬臣芝士豆乳醬 (+$48) 每次去到都要食佢哋嘅薯條🥔 幼身炸得十分脆口,就咁食都有陣黑松露💓 個醬質感濃稠而且鹹香十足,好過

黑松露薯條 配黑松露巴馬臣芝士豆乳醬 (+$48) 每次去到都要食佢哋嘅薯條🥔 幼身炸得十分脆口,就咁食都有陣黑松露💓 個醬質感濃稠而且鹹香十足,好過到口癮

冰釀氣泡伯爵花茶 ($68) 用個champagne 杯裝住非常IGable😍 茶香出眾,加上有氣泡,飲落有少少似茶味嘅香檳
玫瑰拿鐵($62/C) 超靚嘅漸層~ 可惜咖啡味弱左少少,但勝在玫瑰味幾香而且唔會假🌹
2021-05-19 92 瀏覽
Lost star 🌟 📍大角咀Live band 情調西餐廳🎶🎵🌟- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 🌟1️⃣Combo - Chicken Caesar salad $88 🥗 Full portion combo嘅烤雞Caesar salad 烤雞份量都唔少係雞胸但都做到肉質嫩滑,仲好juicy! 有紫包洋葱,伴上黑醋汁,又開胃又好食👌🏻👌🏻2️⃣Lunch set - 加拿大JBS prime 西冷🥩 8oz $168 值得一試嘅西冷,感覺比8oz多!Grill 味同牛味都好濃有口感得黎唔韌👌🏻👌🏻伴有烤過嘅蘋果🍏🍎,降低肉嘅油膩感🙌🏻3️⃣Lost Star All day breakfast $148 Surprisingly all day breakfast都有燒牛扒😍當然同lunch set 嘅portion 無得比,但份量都唔少,偏熟個口感都ok嘅!茄汁豆好有誠意唔係用是蜜味,係用鷹嘴豆😎仲有個法式奶油焗薯都好特別,超香牛油味,仲食到有薯仔絲🙆🏻‍♀️整體份量都算多! 男士都夠飽喔🙂4️⃣tea set - 巴斯克焦
Lost star 🌟 📍大角咀
Live band 情調西餐廳🎶🎵
烤雞份量都唔少
係雞胸但都做到肉質嫩滑,仲好juicy!
有紫包洋葱,伴上黑醋汁,又開胃又好食👌🏻👌🏻

值得一試嘅西冷,感覺比8oz多!
Grill 味同牛味都好濃
有口感得黎唔韌👌🏻👌🏻
伴有烤過嘅蘋果🍏🍎,降低肉嘅油膩感🙌🏻

茄汁豆好有誠意唔係用是蜜味,係用鷹嘴豆😎
整體份量都算多! 男士都夠飽喔🙂

4️⃣tea set - 巴斯克焦香芝士蛋糕 $78
甜而不膩嘅cheesecake,輕輕有d焗過嘅微焦香味,還不錯👌🏻👌🏻

餐廳環境屬於比較昏暗,夜晚聽住live band 會好有情調,日頭坐近門口有自然光影相就靚d☺️

定期都會有live band黎做performance,鐘意聽live music嘅朋友可以留佢地fb scheduler 😎
In general 食物質素好好!lunch set 嘅性價比都唔錯,係大角咀少有坐得比較舒服嘅餐廳🙌🏻

2021-05-15
2021-05-15 479 瀏覽
今年母親節正日要做野🙈所以一早準備好同媽咪提早食母親節飯👩🏻 今次去左已經係bookmarked list上既其中一間黃店高質西餐💛@loststarslivehouse 環境同食物質素好🥰哄到媽咪幾開心❤️空間感極高!weekend仲有live Band 😍燈光昏暗好有feel😘推薦大家黎慶祝生日/紀念日😍 座位寬敞👍🏻火山石燒澳洲霜降M5和牛腹扒 $388叫左meditm rare 🥳 生熟程度剛好🥩價錢對得住份量同質素!有成四大片🤣口感豐盈❤️肉質有咬口,肉味香濃😚配菜都絕不馬虎,多蔬菜類幾健康,又可以減低油膩感☺️ 有茄子、薯仔、洋蔥、南瓜、豆類等等🥒 南瓜食落好爽口🎃不過覺得個碟細咗啲😂 食到跌哂🥲刁草牛油香煎澳洲深海盲鰽魚柳配熱帶風味莎莎 $248 好有心思既擺盤💛 選用深海盲鰽魚柳,質感外脆內軟~食落啖啖肉☺️莎莎醬酸酸甜甜好開胃👍🏻 大部份菜式都係單點,今日係week 3 Menu 既dinner Set配餐湯(蘑菇湯)同飲品🥳如果叫set仲可以半價加購甜品,不過今次太飽食唔落😛或加配特價嘅小食都得!如果dinner set可以有多啲選擇就好啦💓
今年母親節正日要做野🙈
所以一早準備好同媽咪提早食母親節飯👩🏻
今次去左已經係bookmarked list上既

環境同食物質素好🥰哄到媽咪幾開心❤️
空間感極高!weekend仲有live Band 😍

火山石燒澳洲霜降M5和牛腹扒 $388

叫左meditm rare 🥳 生熟程度剛好🥩
價錢對得住份量同質素!有成四大片🤣
口感豐盈❤️肉質有咬口,肉味香濃😚
配菜都絕不馬虎,多蔬菜類幾健康,
不過覺得個碟細咗啲😂 食到跌哂🥲

刁草牛油香煎澳洲深海盲鰽魚柳配熱帶風味莎莎 $248

好有心思既擺盤💛 選用深海盲鰽魚柳,
質感外脆內軟~食落啖啖肉☺️
莎莎醬酸酸甜甜好開胃👍🏻

如果叫set仲可以半價加購甜品
不過今次太飽食唔落😛

或加配特價嘅小食都得!
如果dinner set可以有多啲選擇就好啦💓
2021-05-05
要找一間有氣氛嘅餐廳🍴唔容易,找一間有𝙡𝙞𝙫𝙚 𝙨𝙝𝙤𝙬嘅就更加難。呢間餐廳🍴可能好多人都有去過,而家受疫情影響,𝙡𝙞𝙫𝙚 𝙨𝙝𝙤𝙬要安排在晚餐後進行,仲要逢星期五六日先至會有,想霸返個靚位就記🉐預早訂枱,絕對係慶㊗️首選🥂———————————————————————————🍽米蘭烤原隻龍蝦🦞手製寬條麵伴12小時赤米蟹膏龍蝦汁💬幾乎每一枱都係有叫呢一款菜式,原隻龍蝦🦞夠鮮嫩多汁,肉質彈牙,芝士🧀煙肉🥓夠香口,全手工寬條麵好煙靭,極濃蟹膏龍蝦汁超級好味😋.🍽黑松露烤農家三黃雞佐黑松露雞油🐔💬相比之下,農家三黃雞更出色,黃油漏出勁香口,雞皮超級脆,原來「雞真係勁有雞味」,伴菜仲有雅枝竹、焗蕃薯🍠、法邊豆,相當之豐富🤤
———————————————————————————
🍽米蘭烤原隻龍蝦🦞手製寬條麵伴12小時赤米蟹膏龍蝦汁
🍽黑松露烤農家三黃雞佐黑松露雞油🐔
慶祝紀念
生日
2021-05-13 84 瀏覽
/ /有得聽Live Music chil住食🥁呢間位於大角咀嘅西餐廳,超有feel成個環境都好大,好舒適有時夜晚仲有live music✨同朋友/另一半嚟chill下啦😘Grilled Canada JBS Prime Sirloin Steak呢個西冷好有驚喜!我就叫咗5成熟厚得嚟好淋,食落好juicy煎得啱啱好,呢個價錢絕對抵食😝Roasted Provençal Sole Fillet🐠同出面食個啲魚柳好唔同,質地好實大大塊,食落好有魚味最鐘意係佢啲配菜都好好食😋薯蓉好香好滑,好濃cream cheeseBuffalo Wings水牛城雞翼次次都會叫!雞翼個皮食嗰陣仲係脆脆地好大隻,好入味,食落酸酸辣辣Truffle Fries🍟 呢個個汁真係世界級🥰#薯條控 唔好放過!薯條好脆身食落好香濃芝士豆乳味食到停唔到口HahahaPint Beer Lost Stars嚟到緊係要啤一啤啦!呢款手工啤偏向果味重,飲落好Fresh
/ /
有得聽Live Music chil住食🥁
呢間位於大角咀嘅西餐廳,超有feel
成個環境都好大,好舒適
有時夜晚仲有live music✨
同朋友/另一半嚟chill下啦😘

呢個西冷好有驚喜!我就叫咗5成熟
厚得嚟好淋,食落好juicy
煎得啱啱好,呢個價錢絕對抵食😝

同出面食個啲魚柳好唔同,質地好實
大大塊,食落好有魚味
最鐘意係佢啲配菜都好好食😋
薯蓉好香好滑,好濃cream cheese

Buffalo Wings

水牛城雞翼次次都會叫!
雞翼個皮食嗰陣仲係脆脆地
好大隻,好入味,食落酸酸辣辣

Truffle Fries🍟

呢個個汁真係世界級🥰
#薯條控 唔好放過!薯條好脆身
食落好香濃芝士豆乳味
食到停唔到口Hahaha

Pint Beer Lost Stars
嚟到緊係要啤一啤啦!
呢款手工啤偏向果味重,飲落好Fresh
  • 黑松露薯條配黑松露巴馬臣芝士豆乳醬
  • 慢煮澳洲肉眼