好耐之前已經聽過旺角有間樓上cafe係以足球作主題的⚽️因為店主其實係阿仙奴既擁躉而今次係旺角咁啱突然醒起🧐見啲食物都幾啱食💪🏻就同朋友一試一出升降機就已經即刻見到相關嘅珍藏品以西餐來講😝晚市套餐嘅選擇都算幾多大約有十多款選擇👀除此之外亦都可以選擇單點形式仲有⋯如果點套餐仲可以六折叫埋甜品❤️跟餐會包括餐包,沙律同埋湯🥗南瓜湯會有少少忌廉🥣使得質感較cream同時又會食到一絲絲嘅南瓜🤩夠晒足料而沙律好特別嘅就係佢裏面會有青椒餐包的蒜蓉份量剛好🍞再加香葱更為惹味美國牛肉眼拼法國鵝肝鵝肝肥美潤口🥰油脂香氣在口腔內擴散👏🏻絕對係大滿足然而牛扒肉味濃且熟成度都剛剛好適合唔似有啲餐廳💁🏻‍♀️話七成都煮到好似九成咁雖然肉眼比較瘦🥩卻又唔會韌或者‘鞋’口依然可以做到肉嫩多汁🏆值得推薦用來配合鵝肝滿滿既油脂👀可以達到中和作用👅以免太膩太滯波士頓龍蝦配鮮蕃茄意大利飯龍蝦雖然只有半隻🦞但係份量都算頗大肉質方面都夠哂鮮甜,彈牙多汁💦係蝦頭位置重有豐富既「蝦膏」更加可以凸顯其鮮味濃烈🤤再配埋豐富芝士香味~口水都流呀!而意大利飯內配有鮮茄,洋蔥,青椒👍🏻米粒吸盡醬汁及配料的香味後更為惹味💕又夠哂creamy👻真是水
好耐之前已經聽過旺角有間樓上cafe

以西餐來講😝晚市套餐嘅選擇都算幾多
大約有十多款選擇👀
除此之外亦都可以選擇單點形式
仲有⋯如果點套餐仲可以六折叫埋甜品❤️

跟餐會包括餐包,沙律同埋湯🥗
南瓜湯會有少少忌廉🥣使得質感較cream

用來配合鵝肝滿滿既油脂👀
可以達到中和作用👅以免太膩太滯

波士頓龍蝦配鮮蕃茄意大利飯
龍蝦雖然只有半隻🦞但係份量都算頗大
肉質方面都夠哂鮮甜,彈牙多汁💦
係蝦頭位置重有豐富既「蝦膏」
更加可以凸顯其鮮味濃烈🤤
再配埋豐富芝士香味~口水都流呀!
而意大利飯內配有鮮茄,洋蔥,青椒👍🏻
米粒吸盡醬汁及配料的香味後更為惹味💕
又夠哂creamy👻真是水準之作~

特濃朱古力蛋糕

但就算唔係因為球迷既朋友們
都真係真心值得一試🆙🆙
有心機而且性價比極高🥇
2020-06-25 37 瀏覽
第一次黎,無訂枱,walk in, 咁岩到達時仲有位,所以唔洗等就有位。坐低後無耐就滿座,真好彩叫左兩個餐,一個係深海魚配薯菜,另一個係黑松露豬鞍焗意大利飯。先黎呢個餐湯,南瓜蓉湯,全口南瓜,味道濃郁,唔會好creamy 果種,我反而中意咁,因為我怕太多忌廉果種「漏」。不過個杯邊無抹乾淨,個樣無咁靚仔,扣少少分。而個蒜蓉包就超正,超軟熟熱辣辣,非常香口。個焗豬鞍黑松露飯不過不失,味道唔錯,可惜個豬佢太細心切開左幾片,雖然唔洗自己切但就唔知係咪因為咁而搞到塊豬乾身左過左龍。個深海魚要大讚,非常好食,好多汁軟滑,配合蕃茄配菜好鮮味解膩,唯一可惜係配菜無焗薯角或薯仔,感覺差左啲嘢咁。整體唔錯,餐廳環境餐枱放得比較密,不過香港地係貴,做到呢個價錢係好抵食。餐廳老板應該係球迷,毫不吝嗇展示自己嘅珍藏,只係有啲用衣架掛球衣有啲怪,好似屋企涼衫

2020-06-25 30 瀏覽
今晚6點30去到餐廳,已經有好多人係入面食緊,但我同朋友兩個好彩都唔駛等可以即入。入面勁多阿仙奴嘅擺設,本身以為間餐廳又係果種食擺設嘅餐廳。坐底之後我地就揀左一個餐同一個主菜。餐叫左個卡邦尼意大利麵配溫泉蛋,餐配蒜蓉包,餐湯同沙律。個湯係甘荀忌廉湯,甜甜地幾好味,沙律有幾粒魚籽,個蒜蓉包蒜蓉味好夠而且無焗到好乾。但都未有特別驚喜。但個卡邦尼意大利麵我真心覺得好好食,首先個麵嘅硬度岩岩好。好多餐廳通常為個醬 太多再加上個麵熟嘅程度掌握唔好,而令到個麵變到太爛。另外,個忌廉芝士醬啲奶味好香,芝士濃得黎又唔會好膩,咸度都岩岩好。呢個我真心讚。主菜就叫左白松露忌廉美國雞扒,呢個都好有驚喜,同樣個忌廉汁好香濃,而且個雞好嫩滑,咬落去一啲都唔會韌,無雪藏怪味。再加上配菜有個甜甜地嘅紫薯蓉中和一下個肉味,成個菜就balance返。個薯蓉仲有一粒粒紫薯咬下,一食就知唔係用薯粉開水整出黎。

入面勁多阿仙奴嘅擺設,本身以為間餐廳又係果種食擺設嘅餐廳。

2020-06-24
  • 卡邦尼意粉配溫泉蛋
2020-06-24 20 瀏覽
自問都係樓上CAFÉ中過唔少伏,但係呢間真係冇令我失望,反而要大力推介支持食店!!!之前係openrice都見到餐廳擺滿阿仙奴的裝飾,黎到現場都覺得幾震撼xddd我叫左香烤熟成牛舌洋蔥牛肉汁,配扁意粉,朋友叫左香燒可持續石斑魚魚柳配法式龍皇湯,都係配扁意粉。嗌咗兩杯凍咖啡。個蒜香牛油法包,烤到熱辣辣,食落勁香蒜味,口感仲非常鬆軟。個湯係有蘿蔔蓉喺度,第一次飲幾特別,磨得好細滑,好足料,幾好飲,唔似得有某d餐廳係味精湯。塊牛舌真心勁厚切!!超級大舊!!未食過咁有口感既牛舌!!好抵食!!香燒可持續石斑魚魚柳估唔到同個龍皇湯又幾match,平時啲餐廳好少有扁意粉可以選擇,佢嘅扁意粉份量對女仔嚟講都幾夠多,又煮得夠入味,又幾有咬口,好鍾意佢既口感!!有D餐廳會煮到啲意粉淋哂但呢間絕對唔會!個石斑魚柳同個龍皇湯幾夾,煎得幾香脆,魚肉入口好滑,值得一試。跟住見到隔離枱有學生食松露忌廉海鮮意大利天使麵,嗰份量都幾多。下次都想試下XDD後面個座位都幾特別。侍應反應好快,見到有客人個野飲等左一陣都未黎都會主動跟進,夠細心,非常之抵讚。餐廳外面仲有個健康驛站, 有口罩同搓手液等等比食客用,體貼地為食客既健

個蒜香牛油法包,烤到熱辣辣,食落勁香蒜味,口感仲非常鬆軟。

香燒可持續石斑魚魚柳估唔到同個龍皇湯又幾match,

後面個座位都幾特別。

餐廳外面仲有個健康驛站, 有口罩同搓手液等等比食客用,體貼地為食客既健康著想,真心好欣賞呢間餐廳!!

有機會既話想食DINNER既時候再過黎~
2020-06-18
1K
有邊個男人唔鍾意睇波打機?都唔知道點解成日要三更半夜,飲住啤酒,食住薯片睇波?平時叫佢同我煲劇,就話眼瞓!今晚,佢話揀咗一間旺角朗晴坊嘅Lockeroom Dining食晚餐,一去到就見到餐廳擺滿咗阿仙奴嘅波衫,原來又係因為佢嘅波癮發作。最重要係呢間餐廳係黃店,播住願榮光歸香港,食物質素相當唔錯,要繼續懲罰佢!是日精選沙律我哋就叫咗每人一個晚餐,包沙律、餐湯、蒜蓉包、主菜同餐飲!沙律用玻璃樽載住,裏面有車厘茄、火箭菜、紫椰菜等,全部都好新鮮,爽脆多汁,配埋黑醋,非常開胃!是日餐湯 + 蒜香牛油法包呢個蕃茄湯非常足料,每一啖都有蕃茄肉!特別一讚佢個蒜香牛油法包,新鮮熱辣,好香牛油味,外脆內軟,口感鬆軟,配湯一流。A姐之選:香烤美國熟成牛舌配黑胡椒蘑菇汁終於到主菜啦!我就揀咗香烤美國熟成牛舌,有三大條牛舌,份量十足,特別鍾意佢烤過,外面好香口,牛味濃郁,同黑胡椒蘑菇汁非常咁夾!M佬之選:波士頓活龍蝦(半隻)配美國Creekstone牛西冷呢個海陸空Surf and Turf之選啱晒花心嘅M佬,有波士頓活龍蝦同牛西冷,非常豐富。隻龍蝦一啲都唔細,厚肉有多膏,肉質爽口彈牙,加埋上面嘅芝士,非常

A姐之選:香烤美國熟成牛舌配黑胡椒蘑菇汁
香烤美國熟成牛舌配黑胡椒蘑菇汁

呢個海陸空Surf and Turf之選啱晒花心嘅M佬,有波士頓活龍蝦同牛西冷,非常豐富。隻龍蝦一啲都唔細,厚肉有多膏,肉質爽口彈牙,加埋上面嘅芝士,非常creamy。最正係佢隻龍蝦鉗,食落啖啖肉!牛西冷五成熟,啱啱好,牛味香濃,肉質軟腍,非常Juicy。
波士頓活龍蝦(半隻)配美國Creekstone牛西冷

最後飲埋餐飲,隻杯又幾啱我心水喎,真係好滿足!
餐飲

(記住Like同Share畀朋友)

2020-06-23
香烤美國熟成牛舌配黑胡椒蘑菇汁
波士頓活龍蝦(半隻)配美國Creekstone牛西冷
餐飲
2020-06-23 21 瀏覽
LockeroomIf you are a fan of Arsenal, I believe you must have heard of this restaurant. Many autographed jerseys, photos of famous football stars are all over the restaurant, the entire football atmosphere is patterned, there are many seats, it is quite comfortable, and there is a special bird cage seat. There are also many choices for lunch and dinner, but we are very hungry so we ordered the food on the main menu. The menu and dishes are also designed for the stadium, which is really special
Lockeroom

If you are a fan of Arsenal, I believe you must have heard of this restaurant. Many autographed jerseys, photos of famous football stars are all over the restaurant, the entire football atmosphere is patterned, there are many seats, it is quite comfortable, and there is a special bird cage seat. There are also many choices for lunch and dinner, but we are very hungry so we ordered the food on the main menu. The menu and dishes are also designed for the stadium, which is really special!

若果你是阿仙奴球迷,相信你一定聽過這餐廳吧。很多親筆簽名球衣,足球名星照片滿佈餐廳,整個足球氣氛的格局,座位很多,尚算舒適,而且有一個特式鳥籠座位。午餐和晚餐的選擇也很多,但我們很餓所以點了主餐牌上的食物,餐牌和餐碟也是球場設計,非常特別。

蒜蓉多士
Garlic toast
上餐前有蒜蓉多士,充滿蒜香和牛油,麵包口感非常鬆軟,熱騰騰的十分美味

脆燒原隻德國鹹豬手$168
Roasted Crispy German Pork Knuckle

分量超多,除了鹹豬手之外,還有洋蔥圈,香脆可口,豬手外皮鬆脆,肉質嫩滑,兩個人吃實在有點多,但覺得很適合多位朋友聚餐,配啤酒最棒了。

香烤美國1855頂級牛肉眼扒(330-350g) $248
Grilled U.S. 1855 Beef Rib Eye

厚厚的一塊肉眼扒,我們點了七成熟的,切開剛剛好,肉質軟嫩,醬汁用了燒汁,整塊份量也很大。

Glory to Hong Kong

〒Lockeroom Dining (旺角)
旺角砵蘭街215號朗晴坊8樓
Opening Hour Mon - Thu , Sun 12:00-22:30 Fri & Sat
2020-06-21 29 瀏覽
今日去左一間足球主題既Cafe蟹肉芒果木瓜牛油果沙律($78)沙律比我預期中精緻,用杯裝住,面頭有魚子,然後一層厚厚既蟹肉沙律,而底層就有牛油果、芒果、木瓜,味道好新鮮,好啱做開胃菜,但唔太啱同人share,一個人自私食就啱啱好。lunch set香燒可持續石斑魚配法式龍王湯($85)呢個法式龍王湯勁出色,有啲龍蝦海鮮湯既感覺,湯底仲有好多海鮮,必點推薦啊!脆燒原隻德國鹹豬手($168)豬手皮脆肉嫩!!另外仲有埋洋蔥圈,勁抵食。不過呢度飲品比較一般。水果茶Ice latte熱Latte
今日去左一間足球主題既Cafe

蟹肉芒果木瓜牛油果沙律($78)

lunch set香燒可持續石斑魚配法式龍王湯($85)

脆燒原隻德國鹹豬手($168)
豬手皮脆肉嫩!!另外仲有埋洋蔥圈,勁抵食。

不過呢度飲品比較一般。

水果茶

Ice latte

熱Latte
朗晴坊地點方便,就在朗豪坊旁邊,而且有好多餐廳,不愁沒有選擇。這晚到Lockeroom Dining開餐。當晚非常旺場,建議先訂座。以足球作主題,而且是黃店,兩者均好吸引。食物,也好吸引。晚市套餐有十多款,有魚有菜有肉。先以是日精選沙律開始。以玻璃瓶盛載,賣相特別。以黑醋調味,更見開胃。是日餐湯是南瓜湯,含膳食纖維,有夠健康。還配脆口的蒜香牛油法包哩。主菜是低溫煎焗挪威三文魚柳磨菇香檳汁。三文魚柳肉質非常嫩滑,與香脆魚皮搭配,形成強烈對比的口感。旁邊配菜顏色鮮艷,紅、黃、綠的組合,吸引眼球,營養也好。磨菇香檳汁和配菜及三文魚也很夾,味道吸引。以優惠價升級餐飲,點了一杯柚子薄荷梳打,清新怡人,十分適合在這炎炎夏日飲用。

食物,也好吸引。晚市套餐有十多款,有魚有菜有肉。

是日餐湯是南瓜湯,含膳食纖維,有夠健康。

還配脆口的蒜香牛油法包哩。

2020-06-21 93 瀏覽
Lockeroom dining位於旺角朗晴坊,交通方便又易搵,一上到去見到門口擺放左好多消毒用品,全部免費使用,連口罩都有喎,實在太貼心,比讚👍🏻。門口已經見倒好多足球⚽️裝飾,仲有啲簽左名嘅球衣用相𣕧鑲起,連店員同廚房工作人員都係穿上球衣當制服,對足球真係非常有heart❤️,餐廳最注目就係一幅貼滿足球明星閃卡嘅特色牆壁。眼見好多食客都特意穿著球衣黎進餐,呢間餐廳真係非常特別。點餐後店員先送上一份法式牛油香蒜包,法包外脆內軟,蒜味香濃,為今餐午膳打響頭炮😋。🍴蟹肉芒果木瓜牛油梨沙律🥗擺碟好精緻,底層鋪滿芒果粒,上邊再鋪上滿滿嘅蟹肉,令每一啖都食倒濃濃嘅蟹香,而面頭仲有啲三文魚籽,不但可以做裝飾,而且佢帶小小咸味,balance番成個沙律味道。👍🏻🍴香烤美國頂級肉眼扒🥩Order左medium well,餐廳做得唔錯,外邊小小焦香,入邊仍保持嫩滑juicy,肉質結實有咬口,尤其近根位部位更加顯得牛味甘香;而拌碟嘅紫薯溶入口creamy 幼滑,味道帶點奶香,配搭得非常好食到中段,見倒隔離枱客嘅疏乎厘pancake好正喎,我地緊係都唔好執輸,加追一份啦;嘩,真係好好味,疏乎厘鬆化輕盈如泡沫,

🍴蟹肉芒果木瓜牛油梨沙律🥗

🍴香烤美國頂級肉眼扒🥩

食到中段,見倒隔離枱客嘅疏乎厘pancake好正喎,我地緊係都唔好執輸,加追一份啦;嘩,真係好好味,疏乎厘鬆化輕盈如泡沫,軟如綿花,但仍保持一定濕潤,入口好快又溶化😋,作為餐後甜品真係冇得輸👍🏻。

2020-06-21 17 瀏覽
好正既主題同野食因為有好多球衣同埋相框都係阿仙奴做主題,男友係球迷就一定要來朝聖下。*餐廳好貼心,係門口準備消毒液同信封等供顧客使用。叫左兩個晚餐,而且佢晚餐仲包埋沙津、餐湯、蒜蓉包。前菜🥗沙津賣相好精美同好得意,竟然係用一個玻璃儲物樽去裝嘅。更加特別既係佢仲加咗生果味既好似魚子既感覺。🥣餐湯係南瓜蓉湯好特別✨口感好SMOOTH。配埋即焗又夠熱而鬆軟嘅蒜蓉包🍞其實整個前菜都已經好滿足!澳洲草飼牛柳蒜香意大利扁意粉牛肉肉帶少少紅✨吾會全熟!好重牛味,吾好硬骨骨。仲有軟熟。加上三色椒嘅香味好清新~而且亦都多汁好入味。炭烤牛肋排蜜糖燒汁好驚喜,好易切開,炭燒既肉汁鮮嫩加埋惹味蜜糖燒汁,絕對一流 ,份量大約都有5—6塊。另外都仲叫左個英式炸魚薯條Fish & Chips ,個魚炸得岩岩好,魚質吾會因為炸完之後變乾柴,GOOD。
好正既主題同野食

*餐廳好貼心,係門口準備消毒液同信封等供顧客使用。

叫左兩個晚餐,而且佢晚餐仲包埋沙津、餐湯、蒜蓉包。
更加特別既係佢仲加咗生果味既好似魚子既感覺。

🥣餐湯係南瓜蓉湯好特別✨口感好SMOOTH。

配埋即焗又夠熱而鬆軟嘅蒜蓉包🍞其實整個前菜都已經好滿足!

澳洲草飼牛柳蒜香意大利扁意粉
牛肉肉帶少少紅✨吾會全熟!好重牛味,吾好硬骨骨。仲有軟熟。
加上三色椒嘅香味好清新~而且亦都多汁好入味。

炭烤牛肋排蜜糖燒汁

2020-06-16
10 分鐘 (堂食)
  • 蒜蓉包
  • 是日餐湯
  • 是日精選沙律
  • 炭烤美國1855牛肋排蜜糖燒肉汁
2020-06-21 40 瀏覽
男朋友好幾次都話想嚟呢度食(雖然佢係曼聯迷⋯⋯)今日特登book枱嚟食lunch!門口放咗抗疫物資自取因為最近個胃唔太舒服所以我淨係叫咗個雜菌男朋友就叫咗個set食蒜蓉包(跟餐)呢個~勁~好~味鬆軟得嚟又夠蒜係好味到我會想為咗個包而再番嚟食冇誇張餐湯我試咗一啖,唔啱我口味所以畀番男朋友但佢又OK,好似話係蘿白湯我個白松露忌廉炒野菌好快到入面有雞髀菇、同埋唔記得咩菇(共3種)個汁有好多,好足料,以渣一碟餸來說我有少炒嫌多⋯⋯但整體都係好味,心機之作而且,男朋友個set嚟咗之後試咗用個汁撈飯食,超正!!!好似形成咗個新嘅餐男朋友都話好味,好入口又易送飯SET- 黃油大雞髀扒配肉骨腸配飯隻雞是juicy的,條腸正正常常留唔留意到好似冇乜汁所以就將個飯同D野菌汁撈嚟食喇!然後就好輕鬆咁食哂餐飲-奶茶甜品(應該係brownie)軟硬度適中又唔會太甜自己好滿意整體來說係好唔錯以主題餐廳嚟講就喜出望外不過留意到廚房有人冇戴口罩如果戴番的話就會安心好多

門口放咗抗疫物資自取

鬆軟得嚟又夠蒜
係好味到我會想為咗個包而再番嚟食
冇誇張
餐湯
我試咗一啖,唔啱我口味
所以畀番男朋友
但佢又OK,好似話係蘿白湯
我個白松露忌廉炒野菌好快到
入面有雞髀菇、同埋唔記得咩菇
(共3種)
個汁有好多,好足料,以渣一碟餸來說我有少炒嫌多⋯⋯
但整體都係好味,心機之作

而且,男朋友個set嚟咗之後
試咗用個汁撈飯食,超正!!!
好似形成咗個新嘅餐
男朋友都話好味,好入口又易送飯
SET- 黃油大雞髀扒配肉骨腸配飯
隻雞是juicy的,條腸正正常常
留唔留意到好似冇乜汁
所以就將個飯同D野菌汁撈嚟食喇!
然後就好輕鬆咁食哂
餐飲-奶茶
甜品(應該係brownie)
軟硬度適中又唔會太甜
自己好滿意

整體來說係好唔錯
以主題餐廳嚟講就喜出望外
不過留意到廚房有人冇戴口罩
如果戴番的話
就會安心好多
2020-06-14
男朋友好鍾意睇波,同佢去左呢間足球主題嘅餐廳食dinner,店內有超多簽名波衫,吸引左一眾球迷慕名而來,仲有米豬連認證🐷係#黃店 💛-dinner set包湯、沙律同餐包,器皿靚之餘,每樣都食得出好有心機整👍🏻特別係個餐湯,將蘿蔔打成茸,飲落每一啖都好濃郁🙈-香燒美國creekstone牛肉眼配法國鵝肝 $228有牛又有鵝肝,見到已經流曬口水啦🤤🤤個牛好厚好大塊,我嗌左五成熟,煎得好好,外面焦焦地令到油香發揮到極致🤩肉質合格,唔算好嫩亦唔會太韌,呢個價錢性價比好高🙆🏻‍♀️鵝肝就外面煎到焦脆,裡面仍然保留軟滑嘅質感,水準不錯💗-香烤澳洲羊架配德國腸 $198伴碟特別地用左紫薯同羽衣甘藍,健康得黎,望落更加colorful🙈羊架比之前食個d大塊,肉質較為細嫩,肉邊邊帶少少油脂,而且好夠酥味🐑
dinner set
香燒美國creekstone牛肉眼配法國鵝肝 $228
有牛又有鵝肝,見到已經流曬口水啦🤤🤤
鵝肝就外面煎到焦脆,裡面仍然保留軟滑嘅質感,水準不錯💗
香烤澳洲羊架配德國腸 $198
2020-06-19 704 瀏覽
週末返半晝,交咗一個任務俾放假嘅先生,就係諗下午餐食咩好,佢做完功課之後揀咗呢間位於朗晴坊嘅足球主題餐廳,似乎口碑唔錯。成間餐廳以足球為主題,牆壁上面掛滿簽名波衫同球星嘅相,估計引嚟唔少球迷朝聖。我哋點咗一份set lunch,跟餐嘅南瓜忌廉湯雖然外表撲素,但入口非常有驚喜,質地微稠,南瓜味非常香濃,口感順滑。同樣係跟餐嘅烤法包亦非常有水準,外皮烤到微微香脆,內裏質感柔軟,配搭上香濃嘅蒜蓉同牛油,令人胃口大開。先生點嘅脆炸雜蘑菇份量唔少,有雞髀菇同冬菇,配搭兩色醬汁,分別係千島醬同芥末醬。本來仲擔心炸蘑菇會好油膩,但原來係先包住薄薄嘅炸漿再炸,非常香脆可口,配搭嘅醬汁亦非常出色,百吃不厭。先生揀咗lunch menu嘅牛肋排配蜜糖燒汁,質素唔錯,牛肋排烤得好香,肉質軟腍,配上香濃嘅蜜糖燒汁更加惹味。我另外單點咗一份1855頂級牛肉眼扒,1855嘅牛扒出名質素高,係非常穩陣嘅選擇。肉眼扒份量唔細,五成熟啱啱好,色澤粉嫩,入口肉味濃郁而且肉汁豐富。另外必須一讚嘅係伴碟嘅薯菜係紫薯蓉,味道清甜,口感順滑,配上鹹食亦毫無違和感。跟餐嘅凍檸茶中規中矩,而單點嘅Mojito就非常唔錯,青檸同薄荷葉

南瓜忌廉湯

蒜香牛油法包

前:  凍檸茶      後:  薄荷特飲   $39

跟餐嘅凍檸茶中規中矩,而單點嘅Mojito就非常唔錯,青檸同薄荷葉帶嚟非常清爽嘅口感,而且甜度亦適中。
忌廉泡芙
正當我哋準備埋單之際,侍應為我哋送上飯後甜品——忌廉泡芙,面頭係香濃嘅朱古力,內裏係軟滑嘅忌廉,入口冰凍,非常有驚喜。
通常主題餐廳俾人嘅印象不外乎都係打下卡,朝聖一下,但呢度嘅食物竟然出乎意料咁出色,無論味道同配搭都有驚喜,難怪接近兩點嚟到依然座無虛席。

10 分鐘 (堂食)
南瓜忌廉湯
蒜香牛油法包
前:  凍檸茶      後:  薄荷特飲   $39
忌廉泡芙
  • 前:  凍檸茶      後:  薄荷特飲
今日旺角食lunch,朗晴坊呢度定一下排晒長龍等開餐,一揀就睇中呢間餐廳,四週足球嘅佈置,足球迷必定要試呢間餐龐👍🏻午餐好抵食,「比吉打美國雞俾肉扒香草鮮蕃茄醬汁」份量好誇張,雞髀扒嘅size超大塊,厚度係平時食嘅兩倍。配埋意大利粉好滿足。「法式蛋黃醬焗波士頓龍蝦」濃郁嘅芝士,龍蝦好多膏...超正,必食😍最後加埋甜品,即製梳乎厘班截,好香好厚,香濃蛋白,蛋白發得好好,震騰騰軟綿綿。法式焦糖燉蛋,除咗賣相好靚,仲好好味。唔怪得過過Lunch時間依然坐滿食客,下次必定再encore🤗

法式焦糖燉蛋,除咗賣相好靚,仲好好味。

2020-06-19
午餐
2020-06-17 590 瀏覽
星期日同男朋友出左旺角行街,lunch去左一間之前朋友介紹既樓上西餐廳。個到佈置全部都係阿仙奴既波衫,球員既卡等等,粉絲必去呀!我地上到去係差唔多full哂,好彩無太早過去。星期日都會有set lunch,男朋友想食牛,就叫左一份牛助排既set lunch。我就散叫左一份羊架,另外我地仲加左2個小食,一於食個豐盛lunch!餐湯好特別,用杯上枱,幾好睇。食落去係青紅蘿蔔湯既味道,但係質感就係蘿蔔蓉既口感,幾得意。蒜蓉包難得係鬆軟好食的,通常其他餐廳個啲都比較硬。冰鎮原隻鮑魚我同男朋友都一致讚成好好食!佢用醬汁煮過,夠入味,帶有咸香既味道,鮑魚亦都好新鮮,食落去有海鮮既甜味。醬汁比較濃味,有少少辣,都好食既,但我覺得會蓋左鮑魚既味道,所以無點黎食。芝士流心溫泉蛋大啡菇呢個配搭無得輸啦~切開左見到流心蛋既蛋黃流出黎,感覺勁好!大啡菇入面都勁多汁,又係正既!香烤美國1855牛肋排蜜糖燒汁牛肋排算正正常常,唔係太突出。蜜糖燒汁就比我想像中好食,唔係死甜既味道。一定要提既就係佢既紫薯蓉,好香好好食!紫薯愛好者必食哈哈!澳門羊架保雲蘇有3件羊架,麵包糠都好香脆,肉質唔錯,不過肥肉比較多。調味都ok

冰鎮原隻鮑魚

芝士流心溫泉蛋大啡菇

澳門羊架保雲蘇
有3件羊架,麵包糠都好香脆,肉質唔錯,不過肥肉比較多。調味都ok,唔會太濃味。同樣地紫薯蓉勁好食!

水果茶
唔同平時cafe比個茶壺你無限加水,相對上好似無咁抵飲,但係就可以保證到味道唔會變淡。酸酸甜甜,茶底夠濃,水果味都夠濃,好味道!

整體食物質素都幾好,一定會再黎食!
2020-06-14
午餐