2020-06-23
食物賣相同味道都真心唔錯。但真係同大家講嘅一樣態度差。當日我同老公兩個人11點15分到,店面只有我地兩個客,咪諗住隨便坐,點知侍應強烈要求我地坐好細嘅兩人枱,話咁就唔洗搭枱喎,但語氣態度就似命令我地。平時少黎呢間,見附近嘅食肆都唔係咁早爆,唔知佢咁早都會爆場要搭枱,但我地最後照佢意思坐,免得爭拗。最後我地12點左右食完意粉,都只有我地同另一枱兩個人。飲緊野之際,有客人被指定坐吧枱,雖口講麻煩晒,但語氣似威脅多啲😂 而嗰位客人亦比較火爆,立刻取消order走人。客人走後,收銀阿姐就鬧左幾句,話個客痴線🙂我地見唔趕時間,而個場又未爆,仲有兩三枱空位,咪坐多陣飲埋杯野,但當然比人砰砰嘭嘭收晒啲碗碟,再要求盡快交枱啦。講真lunchtime當然要體諒食店,但自問一開始都唔係話唔體諒,亦無做啲咩西客行為,所以唔係因為我地做左啲咩先比佢咁樣對待,亦有睇住店面情況,如差不多坐滿,必即時交枱。莫講話對客,普通待人接物都應該保持禮貌啦,好食都唔會再幫襯。
但真係同大家講嘅一樣態度差。