2022-06-05 27 瀏覽
今日經過牛頭角觀塘呢邊因為星期六嘅關係好多食店都冇開,咁啱見到有一間叫做Little Mario嘅薄餅店,食薄餅嘅心癮即刻到!二話不說一於試吓!店內座位舒適大概容納到30人,室外都有座位提供享受薄餅。餐牌亦都非常豐富,我哋兩個人最後叫咗一份夏威夷拼辣肉腸薄餅,同埋一份忌廉雞肉意粉。另外叫咗一杯Mojito,同埋Margarita。意粉方面帶有少少椰香,雞肉份量都好多,濃而不膩。呢度既Pizza都可以選擇二合一方便同你嘅朋友分享到唔同口味,今次我哋就揀咗辣肉腸同埋夏威夷。餅邊非常香脆,厚薄適中。先講夏威夷,夏威夷風味當然唔少得有菠蘿同埋火腿加上拉絲芝士,夏日天時帶一種清新感覺。飲品方面都幾好,酒精味好濃,整得又靚岩哂打卡

飲品方面都幾好,酒精味好濃,整得又靚岩哂打卡
2022-06-04
2022-06-05 31 瀏覽
今日自已一條友享受me time食下pizza, 去左觀塘海濱嘅little mario店面唔算好大,但就特登整左啲大梳化位比人坐,同埋見佢都有提供室外嘅位~而我今次其實係take away😂pizza有14款選擇,仲可以雙拼。我嗌左個small size嘅pepperoni🍕一人份量黎講,其實算偏多,夠1.5個我食呢😂pizza出得好快,只係等左十分鐘~pizza厚度係中等,邊邊位夠脆,絕對唔會係硬到咬唔開,每件pizza各分佈2-3塊辣肉腸,mozzarella都幾多,拉到絲,好味下次要帶埋朋友黎邊食pizza邊嗌支酒chill下!!

下次要帶埋朋友黎邊食pizza邊嗌支酒chill下!!

2022-06-04
10 分鐘 (外賣自取)
2022-06-03 30 瀏覽
今日天氣有點陰,行到觀塘海濱,見到呢間Little Mario’s Pizzeria,就諗住take away 一個pizza做下午茶。Little Mario’s Pizzeria在綠景NEO大廈下面,係街鋪。他們店有一張枱係室外位餐廳環境精緻,空間的的骰骰。因為今日陰天所以就食點辣,刺激一下味蕾啦,在Menu 我選了個9寸印度香料烤雞Pizza。另加了樽Sparking  Mineral Water在等既過程中,發現都唔少人叫佢地外賣最後等咗10分鐘,就有熱辣辣嘅Pizza拎啊。一路拎住,都feel到餅底係温熱既。Chicken Tikka Pizza 係印度香料烤雞Pizza, Pizza有印度馬沙拉雞肉、燈籠椒、洋蔥、墨西哥辣椒,仲有莫札里拉芝士Pizza賣相好吸引呢個細Pizza直徑足足有20cm, 正如他們Menu寫的9寸大小。Pizza餅底係一個薄的餅底,芝士足夠、烤雞食落好野味、總體少少辣啦,一般黎講都可以接受。

他們店有一張枱係室外位

餐廳環境精緻,空間的的骰骰。

另加了樽Sparking  Mineral Water
Sparking  Mineral Water

在等既過程中,發現都唔少人叫佢地外賣

最後等咗10分鐘,就有熱辣辣嘅Pizza拎啊。
Chicken  Tikka  Pizza

一路拎住,都feel到餅底係温熱既。

Pizza賣相好吸引

2022-06-03
10 分鐘 (外賣自取)
Sparking  Mineral Water
2022-05-27 18 瀏覽
星期六中午去到,做咗第一個客。店舖唔大,但都有足夠嘅位置,好似仲有啲室內位架店員係講英文嘅,服務好好一個人叫左 truffle carbonara pasta, 都幾大碟, 好香好味仲嗌左一杯cocktail - Bellini ,甜甜地,酒精味濃
店員係講英文嘅,服務好好

truffle carbonara pasta
truffle carbonara pasta
The Little Pizza is called Little Mario located in the ground floor of the NEO building in Ngau Tau Kwok. Is well within both commercial and industrial of the Kwun Tong district, if you happened to work in the area, you should definitely give it a try. The restaurant is small, but it has an outside area where you can sit and drink, which is great if you want to catch up with friends over pizza and drinks. I ordered a T-Rex Pizza along with a mocktail, the Cranberry Bellini. The pizza was great, as expected, many different kinds of meat were on the pizza and the combination was great and really matched.  The drink was also great if you happen not to want to drink a non-alcoholic. It was fruity and was not too sweet.  Highly recommended if you happened to be within the area and want to have to sit down to have a drink along with hot pizza. Great place to hang out after work also!
2022-04-12
外賣自取
2022-05-10 31 瀏覽
餐廳環境舒適,有空間感,员工服務態度很好,會主動介紹菜式,食物質素有水準, pizza, 濶條面,千層面,香草繞雞翼,甜品 tiramisu 特別值得推介,難忘的味道,不可错過
2022-04-30 701 瀏覽
今日去行下觀塘海濱,在中午想揾d西餐可以外賣在海濱食下,在OpenRice 就見到Little Mario’s Pizzeria 呢間餐廳,沿路過黎觀塘海濱真係唔覺有呢間餐廳呢😂其實佢在牛頭角地鐵站B6 出口,出左行5分鐘就到綠景NEO大廈。Little Mario’s Pizzeria門口我去到就order左一個9‘ T-Rex 食肉獸pizza, 一個大蒜烤餅Garlic Naan、一杯野飲Mojito ,因為即場做的,所以等左成20分鐘先有得拎走。餐廳雖然細左d, 但環境真係唔錯:等外賣期間,店員仲叫我坐低添,可能星期六中午人唔係太多啦。基本就係咁樣比你拎走烤餅同埋個pizza😆😆去到海濱我就急不及待開餐啦😆😆一個9‘ T-Rex pizza絕對夠一個人食足料夠肉,餅底都好唔錯👍🏻大蒜烤餅Garlic Naan係我睇住佢由一團麵搓左料放入去焗的。而Mojito呢杯酒精飲品就有好清新的青檸汁&薄荷葉味。👍🏻👍🏻咁樣埋單我就惠顧左$244Little Mario’s Pizzeria 呢個價都對得住d食物總體黎講我係覺得都幾好食既😋

Little Mario’s Pizzeria門口

餐廳雖然細左d, 但環境真係唔錯:

等外賣期間,店員仲叫我坐低添,可能星期六中午人唔係太多啦。
基本就係咁樣比你拎走烤餅同埋個pizza😆😆

去到海濱我就急不及待開餐啦😆😆
一個9‘ T-Rex pizza絕對夠一個人食
9‘ T-Rex 食肉獸pizza

足料夠肉,餅底都好唔錯👍🏻
大蒜烤餅Garlic Naan

咁樣埋單我就惠顧左$244
總體黎講我係覺得都幾好食既😋
2022-04-30
20 分鐘 (外賣自取)
大蒜烤餅Garlic Naan
2022-04-26 22 瀏覽
地點黎講…十分之方便!如果你去海濱的話,尤其你係買黎for 去picnic❤️行過去大概5分鐘左右咋!!好sharp醒!尤其夜晚晚都見到好靚🤣入到去唔多人,反而好多外賣單,同我地一樣!好多人係度等🤣入面其實都幾舒服㗎!下次可以去堂食下先!😍仲有成個蛋糕櫃!!叫咗個pizza T. rex 9 inch $128係食肉獸必叫㗎🤣好多肉碎同辣肉腸,芝士同蕃茄醬!所以成件事好match!仲要熱辣辣好新鮮好好食👍🏼👍🏼見佢細細件咁,原來都幾飽㗎!!個批係薄批,唔會太硬!仲有小少脆卜卜添👍🏼👍🏼加咗杯飲品,店員推薦我哋飲peach margarita $78waaa又幾special wor!唔會好似藥水味🤣夏天飲好啱🫢👍🏼放到尾都唔會淡!!

叫咗個pizza
T. rex 9 inch $128

外賣自取
2022-04-26 34 瀏覽
🍕 Little Mario’s Pizzaria喺觀塘打滾咗咁耐,而家先知海濱公園對面有間好chill嘅pizza餐廳,呢度有pizza, pasta, salad同各式各樣嘅有酒精、有酒精飲品,任君選擇😋🍕 Italian sausage 9’’ ($118)Pizza有14‘’同9‘’選擇,方便不同人數嘅食客😋 我叫嘅9‘’都唔會太厚底,厚薄適宜,批邊仲幾脆吓~ 個pizza即叫即整,出爐熱辣辣㗎! Italian Sausage 有好多香脆嘅意式腸肉粒、四種不同嘅菇、燈籠椒,仲用咗好香嘅莫扎里拉芝士添,大滿足🤤!🍹 Peach Margarita ($78)呢杯係一杯冇酒精嘅mocktail, 有香甜清新嘅桃味,加上少少青檸同有氣,就好似一杯清新嘅梳打,食完pizza飲仲有啲消濟添☺️
🍕 Little Mario’s Pizzaria

Italian  Sausage

🍕 Italian sausage 9’’ ($118)
Peach Margarita

🍹 Peach Margarita ($78)
2022-04-26
2022-04-26 33 瀏覽
今日過嚟觀塘海濱公園呢頭,路過見到呢一間特色小店。就於是入嚟一試呢間主打pizza嘅小店!室內座位唔算多,但環境都幾舒適。我哋一齊點咗份T-Rex Pizza,佢嘅配料有parma ham同意大利辣肉腸,仲有少少咖喱雞碎同肉醬,所以食落係好夠咸香。雖然份量上唔算好大份,但佢啲餅底真係好靚,皮薄餡靚,食落真係非常之夾!嚟到呢度真係一定要試佢哋嘅Pizza!另外我哋都點咗份辣肉腸蕃茄意粉,呢碟嘅份量就好足,辣肉腸都比左唔少,辣肉腸嘅咸又會比蕃茄嘅酸沖返淡,兩者食落有唔同層次嘅口味,配搭都幾好!另外我哋都有叫左佢哋兩杯mocktails,佢哋沖得都唔錯,而家賣相都好吸引!記得點返兩杯配返個pizza一齊食就最fit!

2022-04-24 23 瀏覽
呢間餐廳位於牛頭角同觀塘之間嘅商業大廈地下,鄰近觀塘海旁,係外國人開嘅主打Pizza餐廳。除咗Pizza之外,仲有多款Appetiser, Salad, Pasta同印度傳統烤餅選擇。另外仲有提供無酒精飲品同酒精飲品,適合同三五知己,小酌一杯,Chill嘆pizza!今次食嘅Pizza係細批T-Rex有選擇困難症又鍾意啖啖肉嘅可以試呢個,一次過滿足曬!有辣肉腸,火腿,印度雞肉帶點咖喱味道,仲有芝士係Mozzarella; 味道非常鹹香,個人鍾意另加點茄汁中和下😆 餅底軟熟,個邊邊係厚脆口感。另外主食我哋仲嗌多個辣肉腸蕃茄醬意粉,意粉份量足,鋪滿辣肉腸🤣🤣 個人覺得蕃茄味可以再濃郁一點,今次食到比較偏鹹。飲品我哋叫咗兩杯Mocktail都非常fresh,分別係Mint Mojito 同Peach Margarita,啱曬中和下濃味嘅芝士同火腿。

今次食嘅Pizza係細批T-Rex

2022-04-22 14 瀏覽
Little Mario ‘s PizzeriaFeel So Good🫶🏻—————————————————————Little Mario's Pizzeria 綠景NEO大廈 (觀塘)觀塘海濱道123號綠景NEO地下1號舖—————————————————————We had a delicious pizza with a thin crust, and just the right amount of topping. The ingredients were fresh and so flavourful.Definitely my new favorite place.以上係創辦人嘅理念全港有三間分店 葵興 觀塘 珀麗灣其他分店我唔清楚但係今日去呢間觀塘裏面嘅店員全部都係外籍人士隱隱約約仲聽到佢哋一兩句唔鹹唔淡嘅廣東話都幾搞笑不過佢哋餐牌中英皆有英文有限公司嘅人唔使擔心😼佢哋都好Nice 熱情有樣嘢做得幾好間隔方面 係設計既一種 亦都係比客人一點空間樓底高 全方位落地大玻璃光猛又精神 咁既環境坐半日 正另外想講一講將紅色半圓枱幾靚啱晒三五知己一齊坐三文魚沙律🥗辣肉腸薄餅
Little Mario ‘s Pizzeria

全港有三間分店 葵興 觀塘 珀麗灣
其他分店我唔清楚
但係今日去呢間觀塘
裏面嘅店員全部都係外籍人士
隱隱約約仲聽到佢哋一兩句唔鹹唔淡嘅廣東話都幾搞笑
不過佢哋餐牌中英皆有

三文魚沙律🥗
辣肉腸薄餅
簡簡單單Afternoon ☕️
2022-04-22 12 瀏覽
一間非常合適情侶或一家人的意大利餐廳,除餐廳食物質素好,食飽後還可到附近海濱長廊漫步。店內座位空間寬敞,環境舒適👍🏼 T-Rex 食肉獸 (9吋薄餅🍕)我們點了食肉獸😋,當中材料有辣肉腸、火腿、印度馬薩拉雞肉、意式肉碎、帕爾瑪火腿、莫扎里拉芝士⋯⋯真係啖啖肉,餐廳在薄餅上加上大量芝士🧀。香濃嘅芝士、雞肉、豬肉等食材配上脆薄餅底,再加上醬汁,薄餅酸酸辣辣好惹味!朋友讚口不絕。 肉醬千層麵千層麵最上面有濃郁芝士層,而且芝士焗得香脆。每層千層麵都配有肉醬,啖啖千層麵都能配上肉醬享用,超讚。另外肉醬十分juicy, 令千層麵吃起來不會乾身! Mojito飲品加入薄荷葉,配上淡淡酒香, 好清新而且有咬口! 無酒精雞尾酒Peach Margarita少少的桃味,加上雞尾酒,好香。配搭相當不錯。

T-Rex 食肉獸 (9吋薄餅🍕)

肉醬千層麵

Mojito
飲品加入薄荷葉,配上淡淡酒香, 好清新而且有咬口!

無酒精雞尾酒
Peach Margarita

少少的桃味,加上雞尾酒,好香。配搭相當不錯。
2022-04-18 20 瀏覽
放假好好天想出去行下chill下,行到海濱公園呢邊見到好多人野餐,環境好舒服,所以就搵下附近有冇咩餐廳,見到呢間餐廳主要賣薄餅,款式約有20款,口味多多,仲有其他小食、主食同甜品,就決定食呢間🤣環境唔算大,大約有10張檯左右,客人不多,所以叫外賣都好快就有,點左一份意粉同薄餅,埋單$200幾蚊,兩個人夠哂食🙈松露卡邦尼意粉|$118松露好香,每條意粉都有松露醬🤤不過意粉質感偏軟身,我較鍾意硬身一點,而且可能怕外賣關係,意粉凍左會黏埋一齊,所以廚師加得比較多油

松露卡邦尼意粉|$118
2022-04-17
5 分鐘 (外賣自取)
Little Mario's Pizzeria曾經被Time Out評為香港最好Pizza之一,到底係咪真係咁勁🤓餐廳有4間分店,今日就去左近海濱道個間,買完就攞去海塝食薄餅可揀9吋或14吋,口味超過10多款,除左有常見辣肉腸、夏威夷、瑪格麗特之外,全日早餐薄餅真係幾新奇🤣問左店員原來入面係加左煙肉、蛋、芝士同車厘茄,都好奇賣相會係點🍕意大利辣肉腸薄餅|$108|7.5/10外賣等左約15分鐘,可能真係即叫即製作關係,打開外賣真係熱辣辣,pizza已經切好四件,外脆內鬆軟質感,並不是走煙韌路線,攞上手真係有拉絲😍芝士比得好慷慨,芝士呈熱融狀態配搭辣肉腸焗出來的油,味道好惹味,辣肉腸辣味唔會蓋過芝士濃郁🧀

🍕意大利辣肉腸薄餅|$108|7.5/10
2022-04-16
15 分鐘 (外賣自取)