由LIFETASTIC仍然係西環總店就一直支持到而家,佢個時有得賣tote bag又有靚靚室內環境架,俾大家睇下。佢既西瓜玫瑰千層蛋糕確係無得頂,知道佢開左好多間GRAB AND GO既分店,又適逢佢既APP有件裝蛋糕買一送一,所以就同朋友甘啱經過又一城分店,就二話不說,一人一件拎翻屋企當早餐,沖杯咖啡慢慢嘆!😋🍰🍉順帶一提,佢有兩個門,一高一矮,好可愛。其實呢個蛋糕製造難度都幾高,西瓜好容易出水,佢都做到無漏水而且有好香既cream加左啲玫瑰乾花。

順帶一提,佢有兩個門,一高一矮,好可愛。

2022-08-15 959 瀏覽
九龍塘分店不設堂食,只能外賣。蛋糕外觀非常吸引,色彩鮮艷,大部份以水果為主。 本人最愛是士多啤梨西瓜蛋糕同夏季限定茉莉花朱古力蛋糕,齒頰留香,一試難忘。另外,菠蘿芝士蛋糕亦值得一試!想像不到原來菠蘿配上芝士是岀奇地夾!
九龍塘分店不設堂食,只能外賣。

蛋糕外觀非常吸引,色彩鮮艷,大部份以水果為主。

2022-07-02 788 瀏覽
西瓜蛋糕🍰一定係佢既signature🤣🙌🏻不過個人口味唔太鍾意杏仁餅底😥所以偏好佢既雜果蛋糕多啲!上次佢做promo有得$25試,一試愛上🥰😌真係每層都有滿滿既水果,好甜😋有火龍果、奇異果🥝士多啤梨🍓芒果🥭面頭仲有紅莓藍莓🫐仲有花花🤣啲cream甜而不膩,好輕身既~好味🥰另一款係佢新出既蘋果焦糖,佢話唔係杏仁餅但我食落係⋯😳最上層有4塊蘋果,中間有2層慕絲,有啲果仁咁,最面頭有一片浸左白朱古力既蘋果乾🍎打卡幾靚,味道上冇雜果蛋糕咁甜,冇咁漏,兩個溝住食幾好👍🏻‼️強烈建議大家做佢會員‼️因為有迎新優惠😆買一送一,$75-85就有2件,抵到爛啦😌
  • 雜果蛋糕
  • 蘋果焦糖蛋糕
2022-02-06 839 瀏覽
另一次的四方蛋糕體驗, 呢次試4款, 新春優惠每件均一價$66除了士多啤梨不減。純素可可紅桑子夾心蛋糕- 純素可可唔算甜, 紅桑子夾心突出。菠蘿芝士忌廉椰絲糯米蛋糕- 一朶太陽花般嘅菠蘿賣相吸睛, 但那朶太陽花並不是想像中的好食。 中間的糖煮菠蘿雖說是糖煮但也只是剛剛好嘅甜度, 最令人印象深刻的反而是椰絲糯米蛋糕! 口感特別。原來當蛋糕粉內加入椰絲糯米粉可以變得如此跳脫口感。招牌西瓜士多啤梨玫瑰花蛋糕- 如常好味!呂宋芒果柚子竹炭糯米蛋糕- 柚子味不明顯,  竹炭糯米蛋糕不及椰絲糯米蛋糕口感軟糯。下次有機會再試其他口味!

招牌西瓜士多啤梨玫瑰花蛋糕- 如常好味!

下次有機會再試其他口味!

2022-02-03
$66 (宵夜)
2022-01-08 301 瀏覽
這是個混亂嘅時代, 而當我幾年前在電視上見某些美食節目介紹在澳洲有人用西瓜做夾心蛋糕。感覺是蠻奇怪的。 無幾耐之後香港開始有了這間賣西瓜夾心蛋糕嘅餅店。 自己亦差不多兩年後才初次試食。 西瓜同玫瑰花水嘅混合成一種唔太似食物嘅香氣。 而西瓜雖然是有汁但又未致令底層杏仁蛋糕濕淋淋的。 吉士忌廉只有適量嘅甜度, 面層嘅玫瑰花瓣增添整體完整性。而近期因為有85折優惠亦試了另一款 - 青森富士蘋果焦糖蛋糕。這個都是另一款變奏, 同樣焦糖沒有太甜而蘋果着實也不酸, 似富士蘋果的甜。 又帶點點的乾身口感。蛋糕面嘅蘋果乾係同玫瑰花瓣有異曲同工之妙。總結兩次經驗, 蛋糕價錢雖然有點偏高, 但質素相對亦高。招牌嘅西瓜蛋糕幾近無可挑剔。

招牌西瓜蛋糕
青森富士蘋果焦糖蛋糕
2021-08-26
$182 (其他)
生日
招牌西瓜蛋糕
青森富士蘋果焦糖蛋糕
  • 西瓜夾心蛋糕
2021-12-12 595 瀏覽
今日同事買左4件唔同味道既蛋糕試完4件整體感覺都係差唔多蛋糕唔係太甜而每款既蛋糕層都有勁多果仁粒粒個人其實對於呢款蛋糕唔係太喜歡不過都可以試吓既始終幾幾特別有夾住西瓜好fresh而且玫瑰花味都好重4件中都係Signature嗰款最好味😋
今日同事買左4件唔同味道既蛋糕
有夾住西瓜好fresh
而且玫瑰花味都好重

4件中都係Signature嗰款最好味😋
2021-09-20 820 瀏覽
今日特登去又一城買件伯爵茶白桃味蛋糕仔,本身一個蛋糕仔都要$85,叉都唔比,問有無叉,要收一蚊支叉,買支蠟燭,5蚊一支,我覺得蠟燭收錢係正常,但基本食蛋糕要一支叉都要收錢。件蛋糕都唔係平,D收費服務連一支叉都要同客人計,感覺真心差。唔會再幫襯。
唔會再幫襯。
2021-09-20
外賣自取
八月是殊勝生日月 🙏🏻- 今期找到LIFETASTIC的Vegan可可紅桑子蛋糕 🍫🍓🍰- 100%使用純素食材,啱晒蛋奶過敏及全素食朋友。蛋糕用純素可可粉與可可杏仁餅底 🉐👍🏻August 8️⃣ is the Month of Birthday Cakes! 🎂Celebrated this special occasion tasting a LIFETASTIC’s innovative Vegan 🌱 Cocoa & Raspberry Layer Cake. Deliciously made with all plant-based ingredients = 100% gluten-free, egg-free, dairy-free, and ZERO 0️⃣ guilt! Recommended dishes 必吃Keto Cocoa Layer Cheesecake 生酮可可芝士蛋糕 🍫🧀Vegan Cocoa & Raspberry Layer Cake 純素可可紅桑子蛋糕 🍫🍓Watermelon Strawberry Layer Cake 招牌草莓西瓜蛋糕 🍓🍉Bu

Recommended dishes 必吃
Butterfly Pea & Blueberry Layer Cheesecake 蝶豆花藍莓芝士蛋糕 🦋🫐🧀
2021-08-03
生日
又一城中庭位開左LIFETASTICS佢地主打係草莓西瓜蛋糕,因為以前在悉尼食過草莓西瓜蛋糕,而今次行過見到有,雖然一件仔蛋糕成$78咁貴,都一於試一次。包裝個袋的確好貴氣,好實淨。番到屋企掛住食,食到最後先記得為個蛋糕留倩影😂講番個蛋糕,中間係有果仁粒,我覺得係破壞左蛋糕軟滑既口感,當然個蛋糕唔會係難食既,但我食唔出點解咁貴。同一般蛋糕唔同,比較特別既係蛋糕面有玫瑰花瓣,有淡淡的花香。另外大家可以見到佢地賣既蛋糕中間層次係好豐富嘅,但係我食果時全冇為意到呢點,主要感覺到的是果仁粒、忌廉、西瓜、士多啤梨、蛋糕。大家想打下卡呢個蛋糕係幾靚既,主要係佢鮮豔既顏色同埋豐富嘅層次。
又一城中庭位開左LIFETASTICS

草莓西瓜蛋糕

包裝個袋的確好貴氣,好實淨。

番到屋企掛住食,食到最後先記得為個蛋糕留倩影😂

LIFETASTICS 草莓西瓜蛋糕
2021-08-28
LIFETASTICS 草莓西瓜蛋糕
2021-08-19 873 瀏覽
西瓜蛋糕既LIFETASTIC終於開到嚟九龍塘,離遠見到個藍色玻璃箱,都幾特别。門口見到既蛋糕同平時其它店既一樣,除左有款全藍色既蛋糕,係嗰間店既特別版。入面仲有個打卡位未開放,攔住左,唔知幾時可以入去睇呢?

入面仲有個打卡位未開放,攔住左,唔知幾時可以入去睇呢?