2022-06-27 527 瀏覽
忌廉蛋卷周圍都有得食 但係加左燕窩嘅梳乎厘卷就真係夠晒矜貴又特別🤩蛋糕食落口感好鬆軟 又綿密💕忌廉都好軟滑 唔會好甜~再加埋一絲絲嘅燕窩 口感真係超正🤤女士們一定好鍾意❤️
2022-05-25 338 瀏覽
北海道牛乳法式燕窩疏乎厘卷,原味疏乎厘卷忌廉香滑可口,蛋卷很細密幼滑。日本茶道級抹茶疏乎厘卷綠茶味特濃,每一口也感覺像與綠茶融為一體,無論是外層的蛋捲抹茶和內裏的抹茶忌廉也是充滿抹茶香氣。金獎黑芝麻,黑芝麻味特別濃,每一口充有滿滿的黑芝麻香味。喜歡黑芝麻味的我吃完過後十分滿足。疏乎厘卷備有多款特別口味,低糖配方,而且甜而不膩。每一件疏乎厘卷由3.5 cm後還有三克燕窩在內,好滿足。

2022-05-07
$50 (其他)
2022-05-22 255 瀏覽
LHK Doux Cadeau 法式燕窩 (九龍塘)作為女士一定要時刻養顏keep住個靚樣講到滋潤養顏燕窩就當然唔少得😋LHK Doux Cadeau 推出嘅燕窩梳乎厘卷就啱哂我每件梳乎厘卷有3.5 cm厚而且仲含有3g燕窩😍非常足料加上係採用低糖配方所以唔會太甜而且啖啖滋潤🤩梳乎厘卷總共有六款口味😋我今次就試左三款全部口感都係好鬆軟唔會太乾身每件都保留到適當嘅濕潤度而且燕窩真係好多入口會食到一絲絲嘅口感😋燕窩小山園抹茶🍵梳乎厘卷充滿香濃抹茶味加上忌廉入口好順滑好軟熟食完個口依然徘徊茶香味日本🇯🇵金獎黑芝麻燕窩梳乎厘卷依款有好重黑芝麻味😍味道濃郁撲鼻鍾意食香濃芝麻味嘅朋友仔就啱哂燕窩特濃Callebaut 54%朱古力梳乎厘卷🍫朱古力味同樣香濃絕對唔會太甜太膩入面除左有幼滑忌廉之外仲添加咗少少脆粒增添口感😋除左梳乎厘卷之外我仲試左佢嘅珪素源液🥂珪素源液係注入左珍貴嘅燕窩萃取成份我就是左桃味同荔枝味兩款味道都好真絕對唔係好假嘅藥水味入口味道好清新而且產品係無添加劑、色素同防腐劑運用純天然配方喺香港製造絕對有安全健康保證🥰
LHK Doux Cadeau 法式燕窩 (九龍塘)

作為女士一定要時刻養顏keep住個靚樣

珪素源液係注入左珍貴嘅燕窩萃取成份
我就是左桃味同荔枝味
兩款味道都好真絕對唔係好假嘅藥水味
入口味道好清新
而且產品係無添加劑、色素同防腐劑
運用純天然配方喺香港製造
絕對有安全健康保證🥰

今次試咗@lhkdouxcadeau 3款口味嘅「燕窩梳乎厘卷」每件都有‭3.5cm厚同落咗‬3g 燕窩蛋糕鬆軟綿密,中間嘅忌廉軟滑唔油膩用上低糖配方製作,所以食落唔係好甜口味一共6款,北海道牛乳/紅麴米黑糖珍珠/特濃黑芝麻/宇治抹茶/焙茶/特濃Callebaut 54%朱古力.📍燕窩宇治抹茶梳乎厘卷抹茶回甘 茶味幾濃💚一眾抹茶迷一定會大愛🍵.📍燕窩紅麴米黑糖珍珠梳乎土厘卷紅色嚟自天然色素紅麴米,唔怕食咗人工色素落肚黑糖珍珠香甜軟糯😍有驚喜❣️.📍燕窩特濃Callebaut 54%朱古力梳乎厘卷朱古力味濃郁又唔會過甜🍫中間仲有朱古力脆脆增加口感應該冇人會抵抗到🤤.📍珪素源液‭ (蜜桃/玫瑰)‬粉色加上玻璃樽‭,個賣相真係好靚😍‬ ‭除咗我哋揀嘅呢2款口味,另外仲有洋甘菊味🌼‬玫瑰🌹同蜜桃🍑都係微甜,味道方面冇咩特別‭注入咗燕窩萃取成‬份,標榜有美容功效由‭香港製造🇭🇰無添加劑,色素同防‬腐劑‭ ‬‭.

每件都有‭3.5cm厚同落咗‬3g 燕窩
蛋糕鬆軟綿密,中間嘅忌廉軟滑唔油膩
用上低糖配方製作,所以食落唔係好甜

📍燕窩宇治抹茶梳乎厘卷
抹茶回甘 茶味幾濃💚一眾抹茶迷一定會大愛🍵

📍燕窩紅麴米黑糖珍珠梳乎土厘卷
紅色嚟自天然色素紅麴米,唔怕食咗人工色素落肚
黑糖珍珠香甜軟糯😍有驚喜❣️

📍燕窩特濃Callebaut 54%朱古力梳乎厘卷
朱古力味濃郁又唔會過甜🍫
中間仲有朱古力脆脆增加口感
應該冇人會抵抗到🤤

📍珪素源液‭ (蜜桃/玫瑰)‬
粉色加上玻璃樽‭,個賣相真係好靚😍‬
‭除咗我哋揀嘅呢2款口味,另外仲有洋甘菊味🌼‬
玫瑰🌹同蜜桃🍑都係微甜,味道方面冇咩特別
‭注入咗燕窩萃取成‬份,標榜有美容功效
由‭香港製造🇭🇰無添加劑,色素同防‬腐劑‭ ‬
‭.
跟閨蜜一起吃吃下午茶甜點!加入咗燕窩嘅梳乎厘卷💗就啱晒我哋啦~好味道又滋潤養顏~係九龍塘店有粉紅色霓虹燈同梳化位可以影相,好靚靚~入面仲有好多唔同嘅燕窩&養顏食品。LHK Doux Cadeau嘅法式燕窩梳乎厘卷系列($48/件)🥳3.5cm 厚👍🏼係低糖配方~香港本地製作,每件都加入咗3g燕窩,共有6款口味選擇,包括:北海道牛乳丶抹茶丶日本焙茶丶金奬黑芝麻丶紅麴米黑糖珍珠奶茶丶特濃朱古力🥳🔶北海道3.6牛乳燕窩梳乎厘卷卷蛋口感棉密細滑,香滑手工忌廉充滿濃郁奶香~甜度剛好。🔶燕窩特濃朱古力梳乎厘卷以54%Callebaut黑朱古力製造,啖啖朱古力香。🔶燕窩抹茶梳乎厘卷 入口帶著微微回甘嘅抹茶香。🔶珪素源液(玫瑰丶水蜜桃)$35/支係平民版飲得嘅燕窩!注入咗燕窩萃取成份,配上「水溶性珪素」,而且無添加劑丶色素丶防腐劑💗純天然~抗氧化👍🏼入口清爽~偏甜帶有玫瑰/蜜桃香,感覺雪至冰凍之後,風味會更好~

🔶北海道3.6牛乳燕窩梳乎厘卷

卷蛋口感棉密細滑,香滑手工忌廉充滿濃郁奶香~甜度剛好。

🔶燕窩特濃朱古力梳乎厘卷
以54%Callebaut黑朱古力製造,啖啖朱古力香。

🔶燕窩抹茶梳乎厘卷
入口帶著微微回甘嘅抹茶香。

🔶珪素源液(玫瑰丶水蜜桃)$35/支
燕窩向來都是女士們的最愛,因為滋潤養顏,吃完令人心情大好🥰!最近發現在又一城開設了一間以燕窩作為旗號的甜品店,作為「甜品控」的我就決定一戰了😋!🍰燕窩梳乎厘卷-日本茶道級抹茶、金獎黑芝麻、日本焙茶 $48/件由於到朋友家拜訪,所以就挑選了不同口味的燕窩梳乎厘卷。每一件都獨立包裝,而且備有一隻黑色叉,相當高貴呢😍!每件 3.5cm 厚,件件內藏足料3g 燕窩,而梳乎厘卷的中心,有燕窩的口感,啖啖滋潤養顏,沒想到甜品加入燕窩是如此夾呢🤩!🍵日本茶道級抹茶味:抹茶味道很重,有點像我在京都吃過的綠茶味道,而它絕對是大眾都喜歡的口味呢!🏆金獎黑芝麻:終於明白它為何是金獎了,原因是黑芝麻味道超濃郁,即使未吃已經聞到濃烈的芝麻香,令人食指大動。☕️日本焙茶焙茶之所以令人着迷,是因為它的香味。一入口,就覺得茶味很濃,而且也很清新,令人一試難忘!🥤珪素原液-荔枝味、蜜桃味 $35/枝珪素原液被喻為「平民版燕窩」,注入了珍貴燕窩萃取成份,香港製造,飲下去沒有色素和防腐劑的感覺,入口清新,成份天然。荔枝味和蜜桃味🍑都滲出了淡淡的果香,在夏日飲特別醒神呢!總的來說,沒想到燕窩可以注入日常,無論是甜品、抑或飲料,

🍵日本茶道級抹茶味:

🏆金獎黑芝麻:

☕️日本焙茶

🥤珪素原液-荔枝味、蜜桃味 $35/枝

總的來說,沒想到燕窩可以注入日常,無論是甜品、抑或飲料,都令人意想不到,絕對是女士的恩物呢👸🏼!
  • 燕窩梳乎厘卷
2021-11-12 116 瀏覽
燕窩一向是女生的養顏恩物香港傳統燕窩名牌老行家今年隆重推出 LHK Doux Cadeau法文 Doux Cadeau 意思是「甜蜜溫柔的禮物」💗💗💗令傳統名貴食材「燕窩」加入創新元素今天買了一點回家試試🤤🤤🤤-濃縮龍牙冰糖燕窩-鮮芒果燕窩布甸-日本茶道緞抹茶燕窩布甸燕窩加入不同的西式甜品味覺的新享受而且餐廳仲設有打卡位😍😍😍店舖細細間堂食同外賣都可以㗎而且呢度嘅燕窩仲有唔同嘅禮盒裝自用或者送人都非常唔錯
燕窩一向是女生的養顏恩物

而且呢度嘅燕窩仲有唔同嘅禮盒裝
自用或者送人都非常唔錯
1K
2021-10-25 243 瀏覽
人生很苦,但是你要甜💗距離仲喺九龍塘又一城的日子只係得返好少,所以襯最後時間,試埋呢到啲餐廳~呢日心情好,揀咗間甜品店開心一下😚呢間舖嘅甜品好多燕窩,平時都好少見,偷聽到staff同其他客人介紹先知原來佢係老行家副線,呢間甜品店好young,裝修又新潮,好啱大家食同打卡,店內只有一張細枱仔,如太多人,可以買返屋企食,我都買係買返去慢慢品嚐~燕窩仲特別啱女仔養顏添☺️法式燕窩梳乎厘卷:🇯🇵日式茶道級抹茶🍵有3g燕窩香濃嘅抺茶味,cream好滑,真係有燕窩係入面,燕窩本身冇乜味,有都係冰糖味,但佢唔會好細好碎,所以都食到係有口感嘅~蛋糕體仲好軟綿,唔錯👍🏻🉐推介🉐🇫🇷法國特濃朱古力🍫 有3g燕窩大愛朱古力味!好濃郁好好味!仲有少少朱古力脆脆,食落好有層次,燕窩一樣都唔少同食得到嘅👍🏻蛋糕體軟綿濕潤👍🏻🉐推介🉐燕窩布甸:🥭芒果味🥭有3g燕窩其實芒果味同原味即牛奶味都好想食,最後揀咗芒果味,貪佢真係有芒果肉,加上香啲~因為佢所有甜品都係低糖,好啱我,食落唔會好甜,感覺上健康好多👍🏻面頭同入面都有燕窩,一樣好味清新👍🏻布甸質地又好滑👍🏻💰$144/3個items⭐️4星/5星🈵分🚩LHK Doux
人生很苦,但是你要甜💗

法式燕窩梳乎厘卷:
🇯🇵日式茶道級抹茶🍵有3g燕窩

🇫🇷法國特濃朱古力🍫 有3g燕窩

燕窩布甸:
🥭芒果味🥭有3g燕窩

💰$144/3個items
⭐️4星/5星🈵分
🚩LHK Doux Cadeau (九龍塘)
📍九龍塘達之路80號又一城2樓18號舖

2021-10-22
2021-10-23 91 瀏覽
珪素原液-荔枝味原液係燕窩萃取,天然無添加😚😚今次試荔枝味,清清甜甜😆😆好舒服😍即食蘆薈(鳳梨葡萄柚)係採用天然蘆薈🤩而且仲係高纖低卡路里低糖😊😊啱晒鍾意食甜野又怕肥嘅朋友仔😜😜燕窩D24榴槤蛋糕盒鍾意食榴槤嘅朋友仔必點👍🏻👍🏻一打開嗰陣榴槤味已經慢慢飄出來😚😚而中間係鬆鬆軟軟的既海棉蛋糕再配上D24榴槤簡直絕配😍😍而且榴槤超香,食落去成個口腔都充斥住榴槤味,真係齒頰留香😋😋😋

珪素原液-荔枝味
原液係燕窩萃取,天然無添加😚😚
今次試荔枝味,清清甜甜😆😆好舒服😍

即食蘆薈(鳳梨葡萄柚)

燕窩D24榴槤蛋糕盒
鍾意食榴槤嘅朋友仔必點👍🏻👍🏻
2021-10-22
2021-10-19 102 瀏覽
送完芯芯去學跳舞又未夠鐘返工就去左食好西🤭今次又黎左買卷蛋,之前一開張嘅時候牛乳味一直斷貨,今次見到那那聲買黎食😛原來老行家除咗賣燕窩而家仲有蛋糕曲奇同埋飲品賣,每樣產品都加入左燕窩嘅元素。真係啱晒我哋呢啲貪靚嘅媽媽👩🏻❤️牛乳味蛋捲🥛 香滑,蛋卷好彈,同入面嘅cream好match🤤❤️芝麻味蛋捲 🍰 濃濃芝麻味而且少甜,低糖之選😲❤️燕窩Tiramisu酒味香而且入面嘅芝士好滑,二人share剛剛好💘
❤️牛乳味蛋捲🥛
香滑,蛋卷好彈,同入面嘅cream好match🤤
❤️芝麻味蛋捲 🍰
濃濃芝麻味而且少甜,低糖之選😲
❤️燕窩Tiramisu
酒味香而且入面嘅芝士好滑,二人share剛剛好💘
2021-09-15 91 瀏覽
燕窩紅麴米黑糖珍珠奶茶卷  ($48)好特別, 有珍珠奶茶味, 蛋糕鬆軟, 唔係好食到燕窩成份燕窩枝香檳喱海棉蛋糕 ($68) 賣相係幾靚, 有荔枝果肉表面有d燕窩絲, 但就真係少左d.
燕窩紅麴米黑糖珍珠奶茶卷  ($48)
好特別, 有珍珠奶茶味, 蛋糕鬆軟, 唔係好食到燕窩成份

燕窩枝香檳喱海棉蛋糕 ($68)
賣相係幾靚, 有荔枝果肉
表面有d燕窩絲, 但就真係少左d.
燕窩紅麴米黑糖珍珠奶茶卷, 燕窩枝香檳喱海棉蛋糕
2021-09-01
燕窩紅麴米黑糖珍珠奶茶卷, 燕窩枝香檳喱海棉蛋糕
  • 燕窩紅麴米黑糖珍珠奶茶卷
2021-09-09 51 瀏覽
1️⃣ 燕窩栗子蛋糕盒2️⃣ 燕窩D24榴槤蛋糕盒老行家都有蛋糕出品! 真係幾驚喜!!每個盒仔蛋糕都有 5g 燕窩鋪喺面,用嚟做散水餅就夠哂妗貴啦😚
1️⃣ 燕窩栗子蛋糕盒
2️⃣ 燕窩D24榴槤蛋糕盒

老行家都有蛋糕出品! 真係幾驚喜!!

2021-08-31 139 瀏覽
每款甜品之中均加有燕窩,在平凡之中加點貴氣,可以食住靚,靚住食😍❗️🌖法式燕窩梳乎厘卷 $48 每件梳乎厘卷內都有3g燕窩,夠晒矜貴~總共有六種口味,分別係北海道3.6牛乳、日本培茶、日本茶道級抺茶、黑糖珍珠奶茶🧋、金獎黑芝麻、法國特濃朱古力。我叫左咩味?細路仔先做選擇,我就一次過買曬六隻味😆😆😆。梳乎厘蛋糕質感輕柔,氣孔幼細,入口濕潤;忌廉口感順滑唔滯,反而內藏於忌廉之中嘅燕窩影響左幼滑口感,略顯突兀。諗住黑芝麻卷拎曬獎咁巴閉實無死,但食落覺得太甜,反而培茶更得我心,唔會太澀又唔會太甜,所以話口味嘅野真係好個人🙂。🍮燕窩布甸 $48適逢優惠活動,所有甜品買六送二,揀多咗兩件燕窩布甸,分別係北海道3.6牛乳同日本茶道級抹茶。每件布甸都有3g 燕窩係面,無混入布甸之中,可以一啖過食曬3g 燕窩🤩。兩款味道較偏愛牛乳味,皆因抺茶味🍵偏甘苦,而且抺茶上層有一層薄薄嘅牛乳布甸,兩者嘅質感始終有偏差,係震騰騰動L動L呢一方面失左少少少少分(好腌尖呀🤣)。
🌖法式燕窩梳乎厘卷 $48

🍮燕窩布甸 $48
2021-08-28
  • 日本培茶燕窩梳乎厘卷
2021-08-28 53 瀏覽
今日去咗又一城買化妝品💋,順便喺LHK買蛋糕🍰食😋。LHK嘅蛋糕好特別,每件蛋糕🍰都含有燕窩😚,好滋補呀☺️。🏷 燕窩D24榴槤海綿蛋糕盒($68)一打開個盒已經聞到榴槤香味🤤。蛋糕以一層海綿蛋糕和一層榴槤忌廉重疊組成,口感滑而不膩。🏷燕窩意大利軟芝士蛋糕盒($68)拎到返屋企,面層嘅可可粉好似有少少溶咗🙊,但係都唔影響佢嘅味道。蛋糕以一層焦糖咖啡海綿蛋糕和一層意大利軟芝士重疊組成,面層係醇滑香濃帶點苦澀嘅可可粉。可可粉嘅苦澀為整個甜甜嘅蛋糕帶出別一番嘅風味😋。
今日去咗又一城買化妝品💋,順便喺LHK買蛋糕🍰食😋。

LHK嘅蛋糕好特別,每件蛋糕🍰都含有燕窩😚,好滋補呀☺️。

🏷 燕窩D24榴槤海綿蛋糕盒($68)

🏷燕窩意大利軟芝士蛋糕盒($68)
2021-08-24
其他
2021-08-23 64 瀏覽
估唔到依家連食甜品都要養顏😳 喺九龍塘又一城最高嗰層,就有一間用燕窩做材料嘅打卡甜品店😛 Menu:我一次過買咗三份款甜品:1️⃣ 日本焙茶燕窩卷 ($48)一舊小小既焙茶卷有成3g既燕窩妳食過未?🤤 一放入口,就食得出好濃厚既焙茶味!亦正有可能焙茶味太出眾既關係,唔太食得出夾係中心既燕窩🤣 但即使只係為左個焙茶,都絕對值得一試!唔會過甜😛2️⃣ 燕窩D24榴槤蛋糕盒子($68)鐘意食榴槤既絕不能錯過!當日我去買都只淨last one😱 一打開個蓋已經聞到榴槤味😍 雖然唔太食得出夾係中心足足有成5g既燕窩..但佢由蛋糕上既cream開始已經有濃烈既榴槤味,食落口就知絶對唔係落榴槤精油打既cream!連屋企人都讚不絕口☺️👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻3️⃣ 抹茶燕窩布甸($48)因為收銀姐姐話依家買埋布甸的話,可以「買一送一」,所以又忍唔住手買埋😹 個牛奶布甸底係用3.6牛乳整,口感好滑🤤 而抹茶不甜不苦,好夾有淡淡牛奶香既布甸🥳🥳

Menu:
我一次過買咗三份款甜品

1️⃣ 日本焙茶燕窩卷 ($48)

2️⃣ 燕窩D24榴槤蛋糕盒子($68)

3️⃣ 抹茶燕窩布甸($48)

2021-08-21
  • 日本焙茶燕窩卷