留意到呢一間自助餐嘅菜式非常吸引,有非常豐富多樣嘅貴價食材,龍蝦鮑魚長腳蟹通通食到試過先知原來佢哋除咗款式多之餘,食物質素同味道都非常高質😍 未試過有一間自助餐,我係會試晒佢全部熱盤😂 而且我至愛嘅片皮鵝、鴨肝多士同埋日式串燒通通都有! 每晚都有大廚即席表演堂弄扣鮑魚鴨掌、富貴雞及甜品火焰雪山,食客都會圍住打卡。真心推介俾大家💕💕主題美饌推介包括:🦞凍海鮮區:▫️波士頓龍蝦 ▫️加拿大雪花蟹腳▫️麵包蟹 ▫️青口 ▫️翡翠螺 ▫️熟蝦 🥘熱盤區:▫️富貴雞 ▫️芝士蘑菇焗蟹蓋▫️鹹蛋黃金蝦 ▫️避風塘炒龍蝦鉗▫️酥炸生蠔 ▫️金不換辣酒煮翡翠螺▫️蠔皇扣海螺片 ▫️蒜蓉粉絲蒸扇貝▫️香煎盲曹魚柳 ▫️煎三文魚柳配蒜蓉牛油汁▫️慢煮豬柳配野菌汁 ▫️紅燒獅子頭▫️意式香草豬肉卷 ▫️黑椒香草煎鴕鳥扒▫️蜜餞金沙骨   ▫️龍蝦海鮮茶碗蒸▫️砵酒燴牛尾 ▫️泰式雞肉馬莎文咖哩配薄餅▫️韓式牛仔骨 ▫️蠔皇鮮菇扒西蘭花▫️香茅燒春雞 ▫️瑤柱鮮蝦蛋白炒飯▫️意式炒雜菜 ▫️龍蝦蘑菇意粉 🔥爐端燒:▫️原件鴨肝 ▫️虎蝦▫️燒雞翼 ▫️多春魚▫️雞軟骨串 ▫️雞心串▫️雞胸骨串 ▫️牛脷▫️紫蘇雞肉丸串 ▫️鮮菠蘿▫️蔬菜串燒 🍲湯類:▫️竹絲雞螺頭燉豬展 ▫️法式龍蝦湯🍖肉車

真心推介俾大家💕

▫️蘋果金寶 ▫️葡式蛋撻
▫️椰汁西米糕 ▫️焦糖燉蛋
▫️時令水果

👨🏻‍🍳廚師即席烹調 :
▫️堂弄原隻鮑魚鴨掌(每位一份)
▫️富貴雞 ▫️火焰雪山

八月份有預訂優惠$499一位3小時自助餐!呢個價錢真係超抵食!
好友突然想食自助餐,佢同事介紹哩間六國酒店Le Menu西餐廳預訂$499 ,食物質素唔錯,仲送汽水果汁任飲添! 😋餐廳裝修係維多利亞風格,簡潔優雅,環境令人愜意舒適。最近餐廳做緊嘅主題係【華麗盛宴‧自助晚餐 - 扣鮑魚‧龍蝦‧爐端燒】,以多款高級食材為主打,每晚都會有精彩嘅即場表演,包括有即煮鵝掌扣鮑魚、富貴雞及即燒火焰雪山表演,都睇得幾開心🥳自助餐嘅選擇真係多到令人眼花撩亂。首先講講冷海鮮區,有波士頓龍蝦🦞、加拿大雪花蟹腳🦀、青口同翡翠螺🐚等,全部都好新鮮,龍蝦肉質鮮甜,蟹腳肥美。而刺身區有三文魚、甜蝦等熱盤區方面,有片皮鴨、富貴雞🐓、芝士蘑菇焗蟹蓋、避風塘炒龍蝦鉗同鹹蛋黃金蝦等。我最鍾意嘅係焗蟹蓋🫰🏻蟹肉同芝士融合得啱啱好,味道濃郁但唔會過鹹另外,串燒區都有好多選擇,例如虎蝦、燒雞翼、多春魚、燒菠蘿等等。虎蝦燒得啱啱好,肉質彈牙新鮮甜品區更加係一大亮點,有Häagen-Dazs雪糕、即製窩夫、各式各樣嘅蛋糕同布甸。其中有一款朱古力嘅甜品,好似金莎🤣濃濃嘅朱古力味非常好食

2024-08-16 357 瀏覽
今次真係嘆住食,皮膚可以越黎越靚呀🥰六國酒店🏨聯乘瑞士肌膚細胞再生專家𝐆𝐋𝐘𝐂𝐄𝐋🇨🇭攜手呈獻「誘肌」仙子下午茶二人套餐🧚🏻‍♀️食完仲有免費🆓𝐆𝐋𝐘𝐂𝐄𝐋美肌禮品 & 免費🆓𝐅𝐚𝐜𝐢𝐚𝐥療程(價值港幣$ 2,375)大廚👨🏻‍🍳👩🏻‍🍳嚴選左多種具有抗氧化 • 保濕 • 亮膚...功效既食材,巧妙加至𝐓𝐞𝐚 𝐒𝐞𝐭中💕✨養顏嫩膚(桃膠)✨豐富抗氧化(奇亞籽)✨天然抗氧 • 減緩肌膚衰老(柑橘)✨滋陰養血 • 潤膚養顏(花膠)✨皮膚所需的蛋白質 • 氨基酸,可細膩光潔 • 滋潤皮膚(黑魚籽)✨~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 🧚🏻‍♀️「誘肌」仙子下午茶二人套餐 ($488/2位) 🧚🏻‍♀️(📅 星期一至日 𝟏𝟓:𝟎𝟎 - 𝟏𝟕:𝟎𝟎 • 即日至𝟐𝟎𝟐𝟒年𝟖月𝟑𝟏日)𝐓𝐞𝐚 𝐒𝐞𝐭以一大長方盤上,全部款式清楚一次過睇晒。件件都好精緻,鹹甜都好好味😋.▪鹹點▫️仙人掌果仁藜麥沙律🌵▫️涼拌花膠絲珊瑚草🪸▫️蟹肉牛油果黑魚籽撻🦀 (夠鮮又有幾重口感)▫️海葡萄啫哩凍配柚子醋🍇▫️鹽燒紅菜頭配山羊芝士🧀▫️香煎帶子伴三文魚籽🤍 (厚身大大粒).▪甜點▫️柑橘醬朱古力
今次真係嘆住食,皮膚可以越黎越靚呀🥰

▪鹹點
▫️仙人掌果仁藜麥沙律🌵
▫️涼拌花膠絲珊瑚草🪸
▫️蟹肉牛油果黑魚籽撻🦀 (夠鮮又有幾重口感)
▫️海葡萄啫哩凍配柚子醋🍇
▫️鹽燒紅菜頭配山羊芝士🧀
▫️香煎帶子伴三文魚籽🤍 (厚身大大粒)

▪甜點
▫️柑橘醬朱古力撻🍫 (朱古力軟滑,柑橘醬中和左甜度)
▫️紅絲絨蛋糕🍰
▫️奇亞籽芒果布甸🥭 (好似開護膚品咁,布甸好滑)
▫️椰汁桃膠雪耳🥥 (好似開護膚品咁,椰香出,甜度岩岩好)
▫️仙人掌杏脯肉桂金寶🧡
▫️英式橙花蜂蜜鬆餅🍊

▪咖啡或茶
升級𝐇𝐨𝐮𝐬𝐞𝐑𝐞𝐝🍷 / 𝐖𝐡𝐢𝐭𝐞🥂 𝐖𝐢𝐧𝐞(加+$48/1杯) (加+$68/2杯)

🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
2024-08-16 337 瀏覽
🚩六國酒店 Le Menu〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️有冇人同我一樣 久唔久就會想去食自助餐雖然就真係食唔多|但勝在款式夠多 環境又好(੭ु´ ᐜ `)੭ु⁾⁾六國酒店Le Menu裝修以維多利亞風|非常舒適典雅最近主打【華麗盛宴‧自助晚餐 - 扣鮑魚|龍蝦|爐端燒】🍲冰鎮海鮮有齊麵包蟹|龍蝦依兩大回本貨龍蝦多膏甘香|蝦肉爽甜(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)‼️主食裡面都有好幾款係海鮮|非常揼本酥炸生蠔同芝士蘑菇焗蟹蓋都大推🦀當日第一次食鴕鳥扒|估唔到完全唔柴另外仲有片皮鴨|即叫即片(*´∀`)~♥️同埋爐端燒|多款日式串燒都可以食到食到差唔多就黎到精彩環節|堂弄表演即場為大家炮製扣鮑魚|富貴雞|火焰雪山絕對係睇得又食得ヾ(´ε`ヾ)甜品區有五款Häagen-Dazs雪糕任食!!愛挑戰嘅各位可以試下佢地嘅山葵芝士蛋糕個人覺得幾驚喜ヾ(´︶`*)ノ♬
🚩六國酒店 Le Menu

另外仲有片皮鴨|即叫即片(*´∀`)~♥️
同埋爐端燒|多款日式串燒都可以食到

食到差唔多就黎到精彩環節|堂弄表演
即場為大家炮製扣鮑魚|富貴雞|火焰雪山
絕對係睇得又食得ヾ(´ε`ヾ)

甜品區有五款Häagen-Dazs雪糕任食!!
愛挑戰嘅各位可以試下佢地嘅山葵芝士蛋糕
個人覺得幾驚喜ヾ(´︶`*)ノ♬
2024-08-16 269 瀏覽
🌟LE MENU X GLYCEL誘肌仙子下午茶六國酒店聯乘瑞士肌膚細胞再生專家GLYCEL 攜手呈獻「誘肌」仙子下午茶,GLYCEL秉持高效天然活膚及瑞士頂級護膚精髓理念,運用瑞士高科技專利技術和配方,結合天然植物精華和珍貴成分,研發出高效細胞更新的護膚品。六國酒店大廚嚴選多種具有抗氧化、保濕、亮膚等功效的食材,運用創新煮意炮製各種鹹甜美點,讓貴客不僅能滿足味蕾享受,更能為肌膚提供全面的營養和保護,重塑光采與活力。「誘肌仙子下午茶」 $ 488Skin Fairy Temptation Afternoon Tea Set ▪️蟹肉牛油果黑魚籽撻 黑魚籽含有皮膚所需的蛋白質及氨基酸等能滋膚,使皮膚細膩光潔。▪️涼拌花膠絲珊瑚草花膠乃傳統中式名貴補品「鮑參翅肚」中的「肚」《本草綱目》記載,花膠有滋陰養血,潤膚養顏之效,特別適合精神過勞,乾燥人士▪️柑橘醬朱古力撻柑橘中的天然抗氧化劑,有助保護皮膚免受自由基害,減緩肌膚衰老;其維他命C能促進膠原蛋白生成,使皮膚具彈性▪️椰汁桃膠雪耳 桃膠有養顏嫩膚的功效,相傳是慈禧太后欽點御用的養顏補品。更有多款美味嘅鹹甜美點▪️仙人掌果仁藜麥沙律 ▪️海葡萄啫哩凍配

🌟LE MENU X GLYCEL
誘肌仙子下午茶

「誘肌仙子下午茶」 $ 488

▪️蟹肉牛油果黑魚籽撻

▪️涼拌花膠絲珊瑚草

▪️柑橘醬朱古力撻

▪️椰汁桃膠雪耳
桃膠有養顏嫩膚的功效,相傳是慈禧太后欽點御用的養顏補品。

更有多款美味嘅鹹甜美點
▪️奇亞籽芒果布甸
▪️仙人掌杏脯肉桂金寶
▪️英式橙花蜂蜜鬆餅
▪️咖啡或茶

🌟每位顧客可獲贈GLYCEL美肌禮品乙份(價值港幣$2,375)•當中包括GLYCEL護膚品試用套裝乙份、GLYCEL全效升級版魚子極繳修護面膜乙片、Green Caviar細胞昇華修護療程乙次(只適用於年滿18歲以上之GLYCEL女性全新客戶)及港幣S200現金優惠

今日同男朋友慶祝紀念日,去左灣仔六國酒店到食自助餐🥰呢個三小時華麗盛宴自助晚餐特別適合海鮮愛好者同埋甜品迷架😋因為佢嘅冷熱盤都有好多海鮮料理,甜品選擇都好多!仲有signature嘅扣鮑魚、龍蝦、同埋爐端燒😍環境好靚好舒服,唔會好逼,成個體驗好enjoy~💖*****🦞海鮮冷盤龍蝦、麵包蟹、青口等等☝🏻新鮮肥美😋🥘熱葷海鮮較多,👨🏻‍🍳特別推薦現場現場烹飪示範嘅🐥富貴雞,入面有珍貴嘅花膠、花菇同瑤柱等等,味道鮮美濃郁。仲有🦆堂弄鮑魚鴨掌,軟糯入味,值得一試。🍮甜品甜品櫃、即製waffle、仲有Haagen Dazs雪糕🍦🤩任食仲有現場表演嘅🔥🗻火焰雪山,唔單止帶黎視覺震撼、味道都唔錯😍*****

*****
🦞海鮮冷盤
龍蝦、麵包蟹、青口等等☝🏻新鮮肥美😋
🥘熱葷

• 自助餐
  • 熱盤
  • 片皮鵝
2024-08-13 283 瀏覽
放暑假前,阿仔已成日話要去食buffet 但真係唔係間間buffet 都岩小朋友食🙈前排去完書展,見到六國buffet做緊promote ,睇左啲食物介紹後,都真係好岩一家大細來食🥰🥰而且仲可以一齊睇奧運,現場都好有氣氛! 💫【華麗盛宴‧自助晚餐 - 扣鮑魚‧龍蝦‧爐端燒】啲個自助有好多豐富既美食🔆冰鎮海鮮波士頓龍蝦🦞、加拿大雪花蟹腳、青口、翡翠螺、麵包蟹🦀🔆特級牛扒🔆原件鴨肝🔆堂弄原隻鮑魚鴨掌🔆富貴雞🔆竹絲雞螺頭燉豬展🔆爐端燒即燒虎蝦、燒雞翼、雞軟骨串、紫蘇雞肉丸串及多春魚。。。🔆片皮鵝🔆雜錦刺身鮮甜爽口赤貝刺身、雜錦角切魚生丼🔆即場手握壽司🔆沙律及凍盤🔆中西熱葷美饌酥炸生蠔、鹹蛋黃金蝦、金不換辣酒煮翡翠螺、蒜蓉粉絲蒸扇貝、蠔皇扣海螺片精美甜品🍮 山葵芝士蛋糕、雲石芝士蛋糕、士多啤梨西瓜蛋糕、栗子檸檬蛋糕、藍莓慕絲蛋糕、士多啤梨拿破崙、朱古力奶凍、蘆薈柚子果凍、士多啤梨乳酪杯、鮮果撻、珍珠奶茶布甸、蘋果金寶、焦糖燉蛋、葡式蛋撻、椰汁西米糕等仲有即製香脆窩夫🧇配上Häagen-Dazs雪糕🍦,真係正到掂丫!而且每晚都有好豐富又精彩既堂弄表演!堂弄扣鮑魚、富貴雞仲有火焰雪山🤗食足飲足3小
放暑假前,阿仔已成日話要去食buffet
但真係唔係間間buffet 都岩小朋友食🙈

而且仲可以一齊睇奧運,現場都好有氣氛!

💫【華麗盛宴‧自助晚餐 - 扣鮑魚‧龍蝦‧爐端燒】

啲個自助有好多豐富既美食
🔆冰鎮海鮮
波士頓龍蝦🦞、加拿大雪花蟹腳、青口、翡翠螺、麵包蟹🦀

🔆特級牛扒
🔆原件鴨肝

🔆堂弄原隻鮑魚鴨掌

🔆富貴雞
🔆竹絲雞螺頭燉豬展
🔆爐端燒
即燒虎蝦、燒雞翼、雞軟骨串、紫蘇雞肉丸串及多春魚。。。

🔆片皮鵝
🔆雜錦刺身
鮮甜爽口赤貝刺身、雜錦角切魚生丼

🔆即場手握壽司
🔆沙律及凍盤

🔆中西熱葷美饌

而且每晚都有好豐富又精彩既堂弄表演!
堂弄扣鮑魚、富貴雞仲有火焰雪山🤗

食足飲足3小時,真係好正!好滿足!

而家只要用優惠碼「tansilvia」訂座,就可以用「震撼價$499」預訂「3小時」華麗盛宴‧自助晚餐 - 扣鮑魚‧龍蝦‧爐端燒,另額外贈送無限暢飲汽水及凍果汁。
  • 自製窩夫
  • 冰鎮海鮮
🧚 六國酒店「誘肌」仙子下午茶聯乘GLYCEL享受美肌精緻茶點🧏🏻‍♀️ 食得落肚既護膚品? 美麗應該有內而外散發出來,六國酒店Le Menu @gloucesterlukkwok 最近聯乘 Glycel @glycel_hk 推出「誘肌」仙子下午茶,小編當然第一時間相約靚靚仙子一齊享受精緻茶點,分享一下護膚的小心得。✨ 酒店大團隊巧妙運用多種具有抗氧化、保濕、亮膚等功效的食材,創意設計出各款鹹甜美點,讓大家在享受美味的同時,也為肌膚提供全面的營養和保護,重塑光采與活力。🧚 「誘肌」仙子下午茶 $488 (兩位用)凡惠顧「誘肌」仙子下午茶二人套餐,每位顧客可獲贈GLYCEL美肌禮品乙份,憑換領卡可於 GLYCEL門市換領全效升級版魚子極緻修護面膜乙片及$200現金優惠,更可以換領信於指定香港 GLYCEL美妍中心免費享用Green Caviar細胞昇華修護療程乙次。💝 GLYCEL護膚品試用套裝✧ 細胞昇華面霜 3克✧ 細胞昇華眼霜 3克✧ 細胞昇華修護液 3毫升🧚 「誘肌」仙子下午茶二人套餐 $488 (兩位用) ♡ 仙人掌果仁藜麥沙律♡ 涼拌花膠絲珊瑚草♡ 蟹肉牛油果黑魚籽撻♡ 海葡

🧚 六國酒店「誘肌」仙子下午茶
聯乘GLYCEL享受美肌精緻茶點

🧚 「誘肌」仙子下午茶 $488 (兩位用)

💝 GLYCEL護膚品試用套裝
✧ 細胞昇華面霜 3克
✧ 細胞昇華眼霜 3克
✧ 細胞昇華修護液 3毫升

🧚 「誘肌」仙子下午茶二人套餐 $488 (兩位用)
♡ 仙人掌果仁藜麥沙律
♡ 椰汁桃膠雪耳
♡ 仙人掌杏脯肉桂金寶
♡ 英式橙花蜂蜜鬆餅
♡ 咖啡或茶

🧚 仙子套餐有齊鹹點及甜點,鹹點方面,個人最喜歡「香煎帶子伴三文魚籽」,帶子和三文魚籽的搭配完美,帶子肉質細嫩,入口鮮美十足。

💝 「蟹肉牛油果黑魚籽撻」都是小編十分推薦的,黑魚籽含有蛋白質及氨基酸,能滋潤皮膚,使皮膚細膩光潔。香脆撻皮加上一絲絲的蟹肉,再伴以黑魚籽,口感豐富,令人印象難忘。
💝 甜點方面,最令女生喜愛的一定是「椰汁桃膠雪耳」。桃膠有養顏嫩膚的功效,每一口都是吃得到的滋潤感,裝飾上亦花了巧思,用上護膚品外觀的盒子,讓人充滿小好奇。

💝 「涼拌花膠絲珊瑚草」有潤膚養顏功效,口感清爽開胃,特別適合,皮膚乾燥人士。「柑橘醬朱古力撻」一定會是朱古力控的最愛,半流心狀的黑朱古力加上有天然抗氧化能力的柑橘,入口滑溜,甜度剛好,香濃美味。

供應期間: 2024年7月1日至8月31日
🗓️ 星期一至日,下午3時至下午5時

🍽️ 餐廳:Le Menu
🏨 酒店:六國酒店
🌐地址: 灣仔告士打道72號六國酒店一樓
下午茶
室內裝潢以維多利亞風格設計,好似穿梭到古典時期咁,令人可以一邊沉浸係懷舊藝術氛圍中一邊享用美食。食物種類以海鮮為主,我作為海鮮控超開心♥️除咗有好多高檔海鮮、仲有特級牛扒同每日鮮製片皮鵝、堂弄原隻鮑魚鴨掌、富貴雞、獅子頭等等,每樣都係精心烹調色香味俱全。每晚廚師都會大顯身手,即席烹調表演三大名菜: 鴨掌扣鮑魚、富貴雞、火焰雪山。除咗視覺同味覺雙重享受之外,我仲玩埋一份幫富貴雞破殼而出,成機打卡影靚相✨

2024-08-12 204 瀏覽
前排去完動漫節之後就去咗六國酒店嘅Le Menu食 buffet🙂‍↕️之前同同事去過佢哋嘅中菜廳度食嘢,質素係高嘅~ Promote做緊$499/位有大電視睇奧運,包埋汽水果汁🙂‍↕️表演時段有2個1845 堂弄原隻鮑魚鴨掌 同 富貴雞原隻鮑魚鴨掌係一人有一份~ 睇完表演就出去拎,鴨掌鮑魚燜得淋同入味。富貴雞已經好少見,即場扑碎,荷葉包住入面有花膠、瑤柱等等~ 雞肉嫩嫩的1915 火焰雪山都係懷舊甜品~ 淋咗酒之後再燒,入邊係雪糕蛋糕,所以甜得來帶酒香自助餐分咗幾個區域有冷盤同海鮮、刺身魚生、熱盤、爐端燒同甜品~ 冷盤 + 海鮮冷盤係切肉同沙律~ 海鮮區有波士頓龍蝦、加拿大雪花蟹腳、麵包蟹、青口、翡翠螺等等,波士頓龍蝦肉質超彈牙,蟹腳鮮甜~刺身+ 壽司有三文魚、油甘魚、赤貝、甜蝦等等~ 熱盤熱盤區啲選擇有啲眼花撩亂。主打海鮮類~ 芝士蘑菇焗蟹蓋勁多蟹肉,香口惹味有避風塘炒龍蝦鉗、鹹香嘅黃金蝦,最鍾意係金不換辣酒煮翡翠螺,仲有蒜蓉粉絲蒸扇貝~ 仲有蜜餞骨、鴕鳥扒、咖哩同炒飯等等中湯係竹絲雞螺頭燉豬展,勁夠味❤️西湯就係法式龍蝦湯爐端燒鴨肝多士、虎蝦、燒雞翼、多春魚等等~ 隔離肉車區仲有燒

Promote做緊$499/位
有大電視睇奧運,包埋汽水果汁🙂‍↕️

表演時段有2個
1845 堂弄原隻鮑魚鴨掌 同 富貴雞

1915 火焰雪山
自助餐分咗幾個區域
有冷盤同海鮮、刺身魚生、熱盤、爐端燒同甜品

冷盤 + 海鮮
刺身+ 壽司
有三文魚、油甘魚、赤貝、甜蝦等等~
熱盤
仲有蜜餞骨、鴕鳥扒、咖哩同炒飯等等
中湯係竹絲雞螺頭燉豬展,勁夠味❤️
西湯就係法式龍蝦湯
爐端燒
鴨肝多士、虎蝦、燒雞翼、多春魚等等~
隔離肉車區仲有燒香草肉眼扒、片皮鵝。勁多嘢食!
最後當然唔少得甜品區!Häagen-Dazs雪糕、即製窩夫、雲石芝士蛋糕、士多啤梨拿破崙!勁飽豬
2024-08-11 155 瀏覽
最近見到六國酒店 聯乘瑞士肌膚細胞再生專家GLYCEL推出左「誘肌」仙子下午茶,賣相精緻又吸引❤️所以上星期我都去咗食下午茶🥰下午茶套餐仲會有護膚品同Facial送添😍好岩同姊妹或朋友一齊嚟聚會打卡🫶🏻 「誘肌」仙子下午茶二人套餐 $488🔸鹹點🔸✨仙人掌果仁藜麥沙律✨涼拌花膠絲珊瑚草✨蟹肉牛油果黑魚籽撻✨海葡萄啫哩凍配柚子醋✨鹽燒紅菜頭配山羊芝士✨香煎帶子伴三文魚籽🔹甜點🔹✨柑橘醬朱古力撻✨紅絲絨蛋糕✨奇亞籽芒果布甸✨椰汁桃膠雪耳✨仙人掌杏脯肉桂金寶✨英式橙花蜂蜜鬆餅咖啡或茶多款鹹點甜點都用咗有護膚功效食材製作❤️好似花膠有滋陰養血潤膚養顏功效😍黑魚籽可以滋潤肌膚,令皮膚細緻光潔🥰鹹點款款賣相都好精緻😍我自己最鍾意蟹肉牛油果黑魚籽撻,撻皮香脆,黑魚籽蟹肉帶鹹香味配埋牛油果口感豐富,味道好夾🤤而甜點我最鍾意椰汁桃膠雪耳同柑橘醬朱古力撻🍫 椰汁桃膠雪耳仲用咗面霜盒裝住,造型可愛😍而且味道唔會太甜,好滋潤養顏🥰柑橘醬朱古力撻,朱古力味香濃軟滑,加上柑橘醬,帶少少酸味,好夾之餘令朱古力食落冇咁甜同膩☺️另外,仙人掌杏脯肉桂金寶第一次食仙人掌,口感有啲似蘆薈加埋杏脯肉 味道酸酸甜甜加上金寶脆脆口感
下午茶套餐仲會有護膚品同Facial送添😍

✨英式橙花蜂蜜鬆餅
咖啡或茶

多款鹹點甜點都用咗有護膚功效食材製作❤️
好似花膠有滋陰養血潤膚養顏功效😍
黑魚籽可以滋潤肌膚,令皮膚細緻光潔🥰

鹹點款款賣相都好精緻😍
我自己最鍾意蟹肉牛油果黑魚籽撻,
撻皮香脆,黑魚籽蟹肉帶鹹香味配埋牛油果
口感豐富,味道好夾🤤

而甜點我最鍾意椰汁桃膠雪耳同柑橘醬朱古力撻🍫

椰汁桃膠雪耳仲用咗面霜盒裝住,造型可愛😍
而且味道唔會太甜,好滋潤養顏🥰

另外,仙人掌杏脯肉桂金寶
第一次食仙人掌,口感有啲似蘆薈
加埋杏脯肉 味道酸酸甜甜
加上金寶脆脆口感 好特別❤️

🌟凡惠顧「誘肌」仙子下午茶二人套餐,每位顧客仲可以獲贈GLYCEL美肌禮品乙份 (價值港幣$ 2,375)❤️
GLYCEL護膚品試用套裝乙份
✨細胞昇華面霜 3克
✨細胞昇華眼霜 3克
✨細胞昇華修護液 3亳升
✨換領卡可於GLYCEL門市換領全效升級版魚子極緻修護面膜乙片及$200現金優惠
✨護膚療程換領信可於指定香港 GLYCEL美妍中心免費享用Green Caviar細胞昇華修護療程乙次

2024-08-10 177 瀏覽
好耐冇同妹妹去食tea,今次我哋就揀咗喺灣仔嘅六國酒店,知道佢最近仲同GLYCEL做緊Crossover😍 成個tea set簡直就係食得嘅護膚品呀🫶🏻六國酒店 x GLYCEL「誘肌」仙子下午茶二人套餐 ($488 兩位用) 鹹點✨仙人掌果仁藜麥沙律✨涼拌花膠絲珊瑚草✨蟹肉牛油果黑魚籽撻✨海葡萄啫哩凍配柚子醋✨鹽燒紅菜頭配山羊芝士✨香煎帶子伴三文魚籽鹹點全部都好精緻,我自己就鍾意蟹肉牛油果黑魚籽撻,個賣相已經超靚,個撻皮好脆身裏便仲有一絲絲蟹肉,加埋牛油果同埋黑魚籽嘅鹹香,簡直絕配🫶🏻甜點✨柑橘醬朱古力撻✨紅絲絨蛋糕✨奇亞籽芒果布甸✨椰汁桃膠雪耳✨仙人掌杏脯肉桂金寶✨英式橙花蜂蜜鬆餅甜點同樣有驚喜🫶🏻 用咗好多可以護膚嘅材料,好似奇亞籽、桃膠雪耳等,夠晒滋潤皮膚❤️ 我自己就好鍾意柑橘醬朱古力撻,朱古力好香滑,味道好濃郁,上面仲有啲香橙絲,食落味道好balance👍🏻而家凡惠顧「誘肌」仙子下午茶二人套餐,每位顧客仲可以獲贈GLYCEL美肌禮品乙份 (價值港幣$ 2,375)😍 好正呀❤️

鹹點

✨椰汁桃膠雪耳
✨仙人掌杏脯肉桂金寶
✨英式橙花蜂蜜鬆餅

下午茶
前排約咗朋友去六國酒店𝙃𝙞𝙜𝙝 𝙏𝙚𝙖🥰 佢地最近聯乘瑞士護膚品品牌𝙂𝙇𝙔𝘾𝙀𝙇推出限定美肌下午茶✨ 多款鹹甜點用上養顏滋補食材製作,創新又有特色😍 除咗𝐓𝐞𝐚 𝐒𝐞𝐭,餐廳仲會附送護膚品及𝙁𝙖𝙘𝙞𝙖𝙡,啱晒約埋朋友一齊去扮靚打卡☺️✨「誘肌」仙子下午茶 ($488 for two)♡ 鹹點 🥢❀ 仙人掌果仁藜麥沙律❀ 涼拌花膠絲珊瑚草❀ 蟹肉牛油果黑魚籽撻❀ 海葡萄啫哩凍配柚子醋❀ 鹽燒紅菜頭配山羊芝士❀ 香煎帶子伴三文魚籽藜麥沙律以仙人掌、蜜柑及班戟作配搭,涼拌花膠絲珊瑚草內既花膠有滋陰養血作用,兩款都係酸甜又開胃✨ 蟹肉牛油果撻加入黑魚籽作點綴,增加鹹鮮味☺️ 厚切帶子口感鮮嫩,伴上三文魚籽更顯鮮香👍🏻 最特別係海葡萄啫哩凍配柚子醋,鹹香又帶酸甜口感,層次好豐富🥰♡ 甜點 🍰❀ 柑橘醬朱古力撻❀ 紅絲絨蛋糕❀ 奇亞籽芒果布甸❀ 椰汁桃膠雪耳❀ 仙人掌杏脯肉桂金寶❀ 英式橙花蜂蜜鬆餅甜點同樣注入養顏元素,其中椰汁桃膠雪耳及奇亞籽芒果布甸更用上護膚品盒盛載,賣相好吸引呢❤️ 最鍾意係椰汁桃膠雪耳,口感香滑又帶陣陣椰香😍 朱古力撻味道濃郁,配以柑橘絲及柑橘醬中和甜膩感~肉桂金寶香脆可口,特別

✨「誘肌」仙子下午茶 ($488 for two)

♡ 鹹點 🥢

❀ 奇亞籽芒果布甸
❀ 椰汁桃膠雪耳
❀ 仙人掌杏脯肉桂金寶
❀ 英式橙花蜂蜜鬆餅

甜點同樣注入養顏元素,其中椰汁桃膠雪耳及奇亞籽芒果布甸更用上護膚品盒盛載,賣相好吸引呢❤️ 最鍾意係椰汁桃膠雪耳,口感香滑又帶陣陣椰香😍 朱古力撻味道濃郁,配以柑橘絲及柑橘醬中和甜膩感~肉桂金寶香脆可口,特別地用上仙人掌及杏脯肉作配料,酸酸地好清新~

💥 凡惠顧下午茶即獲贈GLYCEL美肌禮品乙份
 (價值港幣$ 2,375)

📌 供應期至8月31日 (星期一至日 3-5pm)
2024-08-09 142 瀏覽
<龍蝦鮑魚爐端燒主題自助餐>🤩位於灣仔六國酒店Le Menu 做緊「華麗盛宴自助晚餐 - 扣鮑魚‧龍蝦‧爐端燒」主題自助餐, 係特選時段折左都係$6xx 位. 可以一次過食到唔同種類既海鮮, 刺身, 燒物等, 十分吸引😍餐廳逢晚上6:45及7:15仲有廚師特別表演環節, 邊講解豐富食材烹調方法, 再即席現場煮, 之後大家即刻有得食, perfect👍龍蝦鮮甜大大隻, 而且仲有好多其他加入龍蝦元素既食物, eg 龍蝦海鮮意粉, 龍蝦蒸蛋, 龍蝦海鮮沙律, 龍蝦湯等🤩喜歡龍蝦既你一定要黎食👍甜品方面亦十分豐富多選擇😋 Häagen-Dazs 雪糕, 燉蛋, 窩夫, 火焰雪山, 葡撻, 仲好好多其他cake, 正👍餐廳服務員service 好👍 有禮貌😊 值得一讚🦞餐廳: Le Menu @ 六國酒店 @gloucesterlukkwok 🦀地址: 灣仔告士打道72號六國酒店1 樓
<龍蝦鮑魚爐端燒主題自助餐>🤩

餐廳服務員service 好👍 有禮貌😊 值得一讚

🦀地址: 灣仔告士打道72號六國酒店1 樓

2024-08-06
  • 刺身
  • 海鮮
好朋友知我一向愛吃又貪靚🤭🤭特登帶我去六國酒店Le Menu High Tea🥂唔講唔知六國酒店聯乘瑞士🇨🇭肌膚細胞再生專家GLYCEL攜手呈獻「誘肌」仙子下午茶第一次嚟六國酒店High Tea估唔到各款鹹甜美點都咁有水準👍🏻👍🏻重點係大廚嚴選多種具有抗氧化、保濕、亮膚等功效的食材,相當養顏呢💕💕六款鹹點之中我最鍾意「涼拌花膠絲珊瑚草」用迷你Cocktail杯🍸盛載好得意🤩第一次食High Tea 有花膠咁矜貴撘配爽口的珊瑚草,可幫助消除皺紋、補血、排毒、瘦身等等,簡直係養顏聖杯🥰鹹點💛涼拌花膠絲珊瑚草💛仙人掌果仁藜麥沙律💛蟹肉牛油果黑魚籽撻💛海葡萄啫哩凍配柚子醋💛鹽燒紅菜頭配山羊芝士💛香煎帶子伴三文魚籽六款甜點之中我最鍾意「椰汁桃膠雪耳」面霜盒造型好Cute 唔打開爭D以為係面霜😆😆平時自己都會煲桃膠雪耳糖水滋潤吓而呢度嘅味道唔會太甜又唔會杰撻撻,清潤順喉,口感絲滑~而且桃膠營養豐富,對於我們這些愛美的小仙女嚟講係養顏秘密武器啊😘😘甜點🩷柑橘醬朱古力撻🩷紅絲絨蛋糕🩷奇亞籽芒果布甸🩷椰汁桃膠雪耳🩷仙人掌杏脯肉桂金寶🩷英式橙花蜂蜜鬆餅《套餐包括咖啡☕️或茶》今次我同好朋友食得特別開心😀😀因
好朋友知我一向愛吃又貪靚🤭🤭
特登帶我去六國酒店Le Menu High Tea🥂

第一次嚟六國酒店High Tea
估唔到各款鹹甜美點都咁有水準👍🏻👍🏻
重點係大廚嚴選多種具有抗氧化、保濕、亮膚等
功效的食材,相當養顏呢💕💕

六款鹹點之中我最鍾意「涼拌花膠絲珊瑚草」
用迷你Cocktail杯🍸盛載好得意🤩

💛蟹肉牛油果黑魚籽撻
💛海葡萄啫哩凍配柚子醋
💛鹽燒紅菜頭配山羊芝士
💛香煎帶子伴三文魚籽

六款甜點之中我最鍾意「椰汁桃膠雪耳」
面霜盒造型好Cute 唔打開爭D以為係面霜😆😆

🩷仙人掌杏脯肉桂金寶
🩷英式橙花蜂蜜鬆餅

《套餐包括咖啡☕️或茶》

今次我同好朋友食得特別開心😀😀
因為有別於一般下午茶,唔只有養顏靚Tea食💕
仲有護膚品 💝 和 Facial送 💆🏼‍♀️
都只係 $488 (兩位用)
網上預訂仲有discount添🤫
逢星期一至日🕒下午三點到五點