2017-09-05
朋友一直都好想到位於尖沙咀的L'attitude,今日放一齊去夢幻一番!夢幻温泉蛋卡邦尼扁意粉,粉如其名,真係好好夢幻!食落同普通卡邦尼意粉無咩分別,不過落左温泉蛋,D蛋汁充分包住每一條意粉,令每啖都充滿蛋香。夏威夷薄餅,係薄底的Pizza,雖然有好多濃郁的芝士、材料及醬汁,但都無影響Pizza的薄脆感!由於係薄餅底,份量剛剛好,不會有太飽的感覺。黑松露薯條炸到熱辣辣,佢有3個汁可以點(包括茄汁、沙律醬、芝士黑松露醬)。薯條本身已經有好邪惡的芝士黑松露醬,係濃濃的芝士醬,再加入好香的黑松露,個醬令到薯條更昇華!飲品選了用藍碟花、蜂蜜檸檬的洛杉磯,味覺扁酸,可以平衡油膩的感覺。另外,Order了一杯芒果多多,芒果的味度比多多濃。呢餐飯的重點黎啦,就係好可愛的綿花糖軟雪糕!點左兩杯,一杯有熊貓公仔,一杯係Cafe的Signture一舊灰塵。熊貓個杯有朱古力餅乾碎,灰塵個杯有爆炸糖,兩杯的口感非常有層次,再上個可愛的Outlook,令人愛不釋手!