2020-03-18 58 瀏覽
同男友係朗豪坊行街,見到呢間超多人排隊,就一於去試下,一叫到我地個no., 職員會度體溫,仲會用消毒噴霧噴我地上身(前後都有)好似搜身咁雙手舉起我地食嘅係任食無煙燒烤,餐廳都有單點,但我地想食多d🤣由於我地都唔知咩部位好食,waiter建議各一,就有上面呢個牛牛板啦,全部都幾好食,呢個價估唔到呢~真係做到無煙,個板都唔會易燒焦,食完個頭都無咩味會送一個薯條,熱溶d芝士醬,一點就食,真係超好味!😋 佢芝士唔會好膩好濃,可以狂食都唔濟最好食係呢碟牛(脂肪多嘛)仲有呢個海鮮拼盤,但我地唔係好識火候燒海鮮,有時太生有時太熟哈哈

我地食嘅係任食無煙燒烤,餐廳都有單點,但我地想食多d🤣
真係做到無煙,個板都唔會易燒焦,食完個頭都無咩味
最好食係呢碟牛(脂肪多嘛)
2020-03-18 40 瀏覽
同朋友去左食無煙韓燒呢度做緊248任食超正仲可以like FB送海鮮拼盤👍👍先黎一碟梨汁牛五花切到超薄!放上爐面一分鐘已經食得好好味!肥瘦均勻🤤🤤🤤油香撲鼻海鮮盤雖然係送但都絕不欺場竟然仲有鮑魚🤤貝類好易燒,開口就食得!魷魚都簡單好味拼盤都有好多唔同肉食柚子豬頸肉又係易燒又好味🤤雞肉比較大件,可以請侍應俾鉸剪剪細件少少黎燒雞肉又係好嫩滑🤤薯條就咁食都係新鮮熱辣較粗身,所以有好多薯蓉再點埋溶芝士食,更加好味!朋友話淨食肉無飯唔夠飽加左個飯紫菜蛋拌飯有驚喜飯粒圓渾唔會一pat pat
同朋友去左食無煙韓燒

肥瘦均勻🤤🤤🤤油香撲鼻

海鮮盤雖然係送
但都絕不欺場
竟然仲有鮑魚🤤
貝類好易燒,開口就食得!
魷魚都簡單好味

拼盤都有好多唔同肉食
柚子豬頸肉又係易燒又好味🤤
雞肉比較大件,可以請侍應俾鉸剪剪細件少少黎燒
雞肉又係好嫩滑🤤

薯條就咁食都係新鮮熱辣
較粗身,所以有好多薯蓉
再點埋溶芝士食,更加好味!

朋友話淨食肉無飯唔夠飽
加左個飯
紫菜蛋拌飯有驚喜
飯粒圓渾
唔會一pat pat
2020-03-15
  • 韓式梨汁牛五花
2020-03-17 56 瀏覽
任食牛@Lab 10地址:旺角亞皆老街8號朗豪坊10樓26號舖肉肉肉呀! 要暢快大口大口3肉, 一定要食放題任食, 才不會傷銀包! 我會要韓國的BBQ, 比較健康。任食韓式無煙燒烤  $$248 DINNER 價, 仲要係朗豪坊優越交通便利架位置!!!雖然平, 但肉類質素並不將價就貨,牛食入口不錯哦, 絕不是放了很久那種肉質,真的盡情吃! 有牛月利, 一口牛, 牛板健同牛後腹幾個位置, 可以一次過食到唔同架口感風味!豬仔骨同雞就是我狂食目標。個爐唔係明火架, 似電滋爐放肉片上去即滋滋聲, 我自己好喜歡這HEALING架弄食物聲音, 油遇上高溫的交響樂一定一定要記住LIKE FACEBOOK 呀, 有一皚SEAFOOD PLATTER 送, 係送免費的, 別錯過提一提仲有飯, FRENCH FRIED / SALAD, 我當然是要SALAD啦, 食飯同薯條淺嚐好了, 留位比肉飲品汽水無限飲, 已包括在價錢裡了無煙食完個頭髮同衫都唔會有陣油煙味
任食牛@Lab 10

地址:旺角亞皆老街8號朗豪坊10樓26號舖

豬仔骨同雞就是我狂食目標。

飲品汽水無限飲, 已包括在價錢裡了

無煙食完個頭髮同衫都唔會有陣油煙味
1K
2020-03-17 46 瀏覽
疫症當前好耐冇出街食飯,  打邊爐又驚, D位太密又驚, 去朗豪見到LAB10門口職員幫客量體溫, 酒精噴衫, 又要用酒精搓手液先入得, 衛生消毒程序做得幾好, 見到入面位與位之間仲有膠板隔住, 好! 終於放心D咁入去食飯收費係$248/1人仼食 (限時90分鐘,另設加一), 跟住STAFF人會陸續上頭一ROUND既食物~一瓶既沙律菜配上黑醋, 我就一路食燒肉個陣得閒就夾下個沙律REFRESH下解下膩, 唔食個陣就可以CUM埋個蓋唔洗等佢就咁攤係度~韓式梨汁牛五花調味帶甜, 接近入口即化既水準, 油香濃郁~~芝士薯條3重芝士熱溶左之後就可以點薯條, 薯條都係熱辣辣既! 正~~~豬牛雞拼盤MENU好清楚MARK左A-G部位, 食完頭ROUND中意邊款可以再獨立單叫,  A-G包括牛脷、牛板腱、牛後腹、一口牛、雞肉、豬仔骨、豬頸肉。我自己最中意亦係我ENCORE之選:牛脷厚切! 口感爽彈~~~牛板腱大大塊軟嫩有牛香~~~雞肉估佢唔到雞肉出奇地JUICY又嫩! 叻D燒到個雞皮脆脆地真係不得了!豬仔骨惹味之選~飲品就有梳打類飲品同埋汽水任飲, 佢地自家製既梳打類飲品都唔錯, 我地試左西柚味,

韓式梨汁牛五花
調味帶甜, 接近入口即化既水準, 油香濃郁~~

芝士薯條

豬牛雞拼盤
牛脷
厚切! 口感爽彈~~~
牛板腱
大大塊軟嫩有牛香~~~
雞肉
豬仔骨
惹味之選~

飲品就有梳打類飲品同埋汽水任飲, 佢地自家製既梳打類飲品都唔錯, 我地試左西柚味, 唔會太甜~

最後重點係LAB10係無煙燒肉,  真係由入店個刻到走個陣都冇油味, 平時成身連頭髮都有油味GA, 推介!!!
2020-03-16 55 瀏覽
今晚約左表妹食飯,知佢近排番工辛苦,所以約佢出街食好野減壓。我選擇左位於旺角朗豪坊「Lab 10」韓式燒肉餐廳。入座前職員會替客人量體溫、在衣服及雙手噴上消毒酒精,食得安心👍🏻 餐廳環境整潔,抽風系統完善,不覺油煙味。我地點左$248 任飲任食燒肉套餐,大家都食得好滿足。-先來一盤燒肉拼盤🍖🍗🥩、韓式梨汁牛五花、芝士薯條🧀🍟、沙律🥗。在Facebook like and share post 還有海鮮拼盤送😍海鮮亦相當吸睛,有鮮甜海蝦、生蠔🦪、鮑魚、花甲、魷魚🦑。 加少許檸檬汁,提升鮮味。-拼盤賣相豐富,每款種類都有,例如牛脷、雞肉、豬仔骨、牛板腱、豬頸肉、牛後腹、一口牛。表妹最鍾意燒雞肉,雞皮燒得色澤金黃,肉質嫩滑多汁! 作為牛魔王的我鍾情烤牛,我認為烤牛舌份外美味,喜歡其爽彈質感。牛柳粒口感煙韌扎實;牛後腹相對軟腍鬆化,醃製入味。-仲有邪惡黃金脆薯條配香濃芝士醬,吃得過癮。 伴送清新沙律菜可減輕油膩感呢! -試左熱情果及柚子梳打! 果香味重,亦不會偏甜!大家都食得好滿足,又遇上一間有質素既餐廳!

仲有邪惡黃金脆薯條配香濃芝士醬,吃得過癮。
伴送清新沙律菜可減輕油膩感呢!
試左熱情果及柚子梳打! 果香味重,亦不會偏甜!
大家都食得好滿足,又遇上一間有質素既餐廳!
2020-03-16 176 瀏覽
知道佢出左個全新放題,所以就叫老公同我去食!我地2大2 BB唔洗等位直入,安排我地坐角落頭,足夠俾我放埋bb車係隔離!入舖頭前仲消毒雙手,探熱,消毒衣服,加分👍🏻我地叫左$108果款!第一轉佢就會成set上曬俾你,之後食完追加就可以叫自己鐘意食既!不過其實食完套set,我同老公都飽啦🤣我最鐘意食韓式梨汁牛五花,而老公就鐘意醬燒豬柳!仲有溶芝士😍我勁鐘意沙律同薯條都係任食!薯條點溶芝士又係勁好味野飲可以揀下面果6款梳打或者汽水,我揀左菠蘿梳打!對我黎講杯梳打好大杯,因為其實可以+$20任飲,但我真係覺得一杯夠曬!飲到成肚汽就緊加食唔到野依度最好既地方就係食完出舖頭都唔會有人知你食完韓燒,真係一d味都無👍🏻
1968 瀏覽
我地叫左$108果款!
我最鐘意食韓式梨汁牛五花,而老公就鐘意醬燒豬柳!
仲有溶芝士😍我勁鐘意
沙律同薯條都係任食!薯條點溶芝士又係勁好味
野飲可以揀下面果6款梳打或者汽水,我揀左菠蘿梳打!

2020-03-16
  • 韓式梨汁牛五花
2020-03-16 193 瀏覽
日日食外賣,終於又忍唔住要出去食下韓燒!之前黎食過一次,坐位既私人度超高,整個裝修同其他一般韓燒餐廳與別不同,有點「超時代感」?今次去到,有了額外嘅招待。就係入門口前要全身消毒同量體溫啦!相信好多人都願意,有多一份安心👍🏻有任食套餐,$248一位都幾抵食亦有其他套餐或散叫飲品最先上,顏色超靚中間綠色有塊青檸嗰枝原來係青蘋果🍏汁!黃色既係芒果汁🍹,而紅色既就係士多啤梨🍓汁!果汁都幾甜,味道似果醬。但正因為夠甜,非常配合同時食燒肉果然係重量級,都幾大份五花牛大大碟佢地既爐火🔥力幾大,好快熟最最推薦係五花牛!係必點!本身已經有調味,薄薄一片好快熟唔需要點醬汁,直接入口已經好好食啦!除左套餐之外,仲叫左個燒酒煮青口幾入味,又有昆布。味道唔差需加一服務費,整體質素同體驗都不錯,性價比高👍🏻
日日食外賣,終於又忍唔住要出去食下韓燒!

之前黎食過一次,坐位既私人度超高,
整個裝修同其他一般韓燒餐廳與別不同,有點「超時代感」?

有任食套餐,$248一位都幾抵食
亦有其他套餐或散叫

飲品最先上,顏色超靚
中間綠色有塊青檸嗰枝原來係青蘋果🍏汁!
Lab  10

果然係重量級,都幾大份
重量級OPPA牛牛板

五花牛大大碟
韓式梨汁牛五花

佢地既爐火🔥力幾大,好快熟

最最推薦係五花牛!係必點!
本身已經有調味,薄薄一片好快熟
唔需要點醬汁,直接入口已經好好食啦!

除左套餐之外,仲叫左個燒酒煮青口
幾入味,又有昆布。
味道唔差

燒酒煮青口

需加一服務費,整體質素同體驗都不錯,性價比高👍🏻
2020-03-05
Lab  10
重量級OPPA牛牛板
燒酒煮青口
2020-03-15 3295 瀏覽
朋友早排幫襯完Lab 10,話韓燒質素唔錯,自己都心郁郁想食韓燒。經過發現做緊套餐優惠,好似幾抵食,即刻搵人陪我食返夠本!入餐廳之前職員會幫你量體溫,唧消毒洗手液、全身噴消毒酒精,確保大家健康先可以入店,防疫衛生意識唔錯。-任食無煙燒肉一人套餐主要包含三大類任食選項,分別係:1. 燒肉(雞、豬、牛)2. 沙律、薯條、飯3. 梳打類飲品或汽水-燒肉包括:牛脷、一口牛、豬仔骨、雞肉、牛後腹、豬頸肉、牛板腱。每種肉都各有特色,特別推薦牛板腱,口感嫩滑富油花,搭配燒汁更有畫龍點睛嘅效果。豬仔骨同雞肉都幾好食,可惜太大舊,有啲難把握燒烤技巧,好易燒燶。豬頸肉都唔錯,口感爽嫩。*食完燒肉個身真係無臭味。-沙律外觀幾得意,用一個小樽仔裝住沙律。沙律菜新鮮爽脆,酸醋份量適宜,整體好開胃。-薯條幾有驚喜,口感外脆內軟,薯香濃郁,忍唔住食完一條又一條。另附送一客芝士醬,有得自製拉絲芝士薯條。-韓式梨汁牛五花難得嚟呢到食一次韓燒,所以豪氣啲嗌多一份牛五花。梨汁鋪滿牛五花之上,燒烤後嘅牛五花入口清新不膩,但仍然保持到牛肉香氣。食到一半職員溫馨提示share 某社交平台會送二人份海鮮拼盤,聽落真係幾吸引,但我地

-任食無煙燒肉
一人套餐主要包含三大類任食選項,分別係:
1. 燒肉(雞、豬、牛)
2. 沙律、薯條、飯
3. 梳打類飲品或汽水

-燒肉
包括:牛脷、一口牛、豬仔骨、雞肉、牛後腹、豬頸肉、牛板腱。
燒肉

*食完燒肉個身真係無臭味。

-沙律
沙律

-薯條
幾有驚喜,口感外脆內軟,薯香濃郁,忍唔住食完一條又一條。
薯條配芝士醬
另附送一客芝士醬,有得自製拉絲芝士薯條。

-韓式梨汁牛五花
難得嚟呢到食一次韓燒,所以豪氣啲嗌多一份牛五花。

食到一半職員溫馨提示share 某社交平台會送二人份海鮮拼盤,聽落真係幾吸引,但我地實在食唔落,所以就放棄咗。

-梳打
分別叫咗士多啤梨同菠蘿口味,最初唔係好飲到果肉嘅甜味。
後來發現原來係沉咗底,要盡量撈勻先會飲到果肉香甜,如果果肉再多啲會更好。
士多啤梨味幾清新,個人認為無乜藥水味。
梳打
2020-03-08
燒肉
沙律
2020-03-15 50 瀏覽
某天晚上同朋友去左旺角朗豪坊shopping同行街,見到lab10餐廳主打無煙任食燒肉,入去餐廳之前職員會先為客人噴搓手液消毒同噴身,再加上探熱做足防疫措施令食客食得放心,之後就安排客人入座,我地叫左$248任食燒肉套餐,職員好快就送上餐飲同食物,拼盤入面包括有多款食物非常豐富,仲有一碟韓式梨汁牛五花,擺盤好靚,牛五花肉薄切燒完食落口有啖啖梨汁既香味,入口即溶,豬頸肉切到好似花花甘,牛後腹好大片,牛板腱好juicy肉味香濃。仲有炸薯條配香濃即溶芝士醬汁食唔停口,沙律都好味。最正係食完個身真係一d油煙味都無,抽風系統真係做得幾好。

2020-03-14 46 瀏覽
有時覺得食燒肉要揀食啲乜嘢好煩,食任食就唔需要有呢個煩惱,想叫乜就叫乜,又唔使理價錢。朗豪坊開咗間新嘅無煙燒肉任食,仲要價錢都幾抵, $250一個人,仲要而家喺社交平台share佢,就送一個海鮮拼盤,真係抵到爛。海鮮拼盤有蝦,蠔,魷魚,鮑魚,大蜆,真係好抵好抵,竟然有鮑魚真係意想不到,鮑魚燒完仲要無縮幾多。韓式梨汁牛五花開頭見到有d驚佢會好肥,但其實會燒走晒d肥膏,比平日食到既韓式醃肉多左一份果甜味,清新d無咁人工。牛牛板雖然叫牛牛板但入面有雞肉,豬仔骨同豬頸肉😂,除此以外仲有牛脷,牛板鍵,牛後腹同一口牛,當中牛後腹真係好好食,夠肉香,質地又夠軟,有入口要溶既感覺,牛板鍵就彈牙d。芝士薯條係有一兜薯條放落去燒溶佢,有時會熱到過左位,太流質,要睇好個稠度。隨餐附送既沙律,用個樽仔裝好似真係會新鮮d(錯覺),但可以蓋唔比d燒肉味沾染左d沙律,感覺幾乾淨。呢度d梳打以任食黎講好出色,首先有梳打呢個選擇唔洗下下揀肥到死既汽水已經好好,最重要,佢既青檸同西柚梳打係真係用新鮮既唔係syrup,呢個加好多分。

牛牛板

芝士薯條

2020-01-07
2020-03-13 50 瀏覽
與友達的約會去完消錢買模型夾公仔~~就同風箏兄喺旺角食好嘢~~牛牛板 二人份量 ($198)厚切牛舌 好有口感 爽口安格斯西冷 好有咬口 多肉汁黑牛牛板腱 好有煙韌韓式牛肋條 好潄滑特級牛後腹 好煙韌嚴選一口牛 好有咬口特級牛小排 油花分佈平均個爐嘅抽氣位做得幾好 坐咗咁耐都無油煙味肉味好濃 再點上自家製嘅醬汁 甘香回味韓式鐵鍋拌飯 ($78)Korean Jap Chae ($78)比較多配菜 有泡菜 牛肉 蛋 紫菜沙冰 (香桃+奇異果) ($35)Smoothie *AvP* (Peach+Kiwi) ($35)炎炎夏日嘅啱飲 消暑一流熱情果梳打 ($28/杯 // $78/瓶)Passionfruit Soda ($28/Glass // $78/Jar)甜度剛剛好 值得一試
與友達的約會

去完消錢買模型夾公仔~~

就同風箏兄喺旺角食好嘢~~

牛牛板 二人份量 ($198)

厚切牛舌 好有口感 爽口

嚴選一口牛 好有咬口

特級牛小排 油花分佈平均

個爐嘅抽氣位做得幾好 坐咗咁耐都無油煙味

肉味好濃 再點上自家製嘅醬汁 甘香回味

韓式鐵鍋拌飯 ($78)

Korean Jap Chae ($78)

比較多配菜 有泡菜 牛肉 蛋 紫菜

沙冰 (香桃+奇異果) ($35)

炎炎夏日嘅啱飲 消暑一流

熱情果梳打 ($28/杯 // $78/瓶)

甜度剛剛好 值得一試
2019-06-20
用餐優惠
試食活動
  • 牛牛板 二人份量
2020-03-12 49 瀏覽
起朗豪坊shopping完,想同我閨蜜食下韓式放題,啱啱見到呢間係韓式無煙燒肉放題,好適合女孩子。見到餐廳都幾滿人,好似好受歡迎,一於入去試吓。.個燒烤爐係無煙燒烤,就算食完燒烤都唔會擔心全身衣服有燒烤味。.雜菜沙律🥗 沙律菜放入玻璃樽,感覺好fresh醬汁肥牛牛牛板放置不同肉類,賣相很好喔。有雞扒、豬頸肉、豬仔骨、一口牛、牛板腱,牛後腹等…個人覺得脂肪分布均勻。好多款式,要慢慢試,好彩係無煙燒烤,一路傾偈一路食,不用擔心會煙霧瀰漫,我哋食得好開心。.芝士.薯條芝士杯仲可以放喺個燒烤爐,見到芝士溶化超療癒。配合薯條簡直一流。.梳打汽水食韓燒又點可以少得可以解渴的韓式飲料。好開心呢度係任飲,仲有好多個款式可供選擇,有蘋果、士多啤梨、西柚梳打及汽水任飲,個人推介熱情果梳打。試過今次的韓式燒肉放題,整體來講價錢合理,質素又唔差。經開旺角嘅朋友可以嚟試一試。

雜菜沙律🥗
沙律菜放入玻璃樽,感覺好fresh

醬汁肥牛

牛牛板

芝士.薯條

梳打汽水

2020-03-11 65 瀏覽
位於朗豪坊10樓嘅呢間韓燒 佢嘅裝修同環境好有style 而且坐落去都闊落同埋好舒服☺️一開始驚食韓燒會搞到啲衫同埋頭髮都有陣煙味 但原來係冇嘅所以都唔需要太擔心😉我哋選擇食韓燒放題 佢有好多款肉揀 有牛有雞有豬 牛同豬仲有好多唔同嘅部位可以選擇例如牛舌 牛板腱等等 豬方面就有豬頸肉同埋豬仔骨😃佢一開始會有個前菜 就係一罐沙律🥗主要都係有啲番茄🍅同埋雜菜等等 如果食到覺得好油膩嘅時候都可以食下沙律中和下牛方面我最鍾意就係食佢嘅牛板腱 雖然係有啲肥但係好快就可以燒熟😂同埋食落去好香又易入口👍🏼豬方面我最鍾意就係食佢嘅豬仔骨佢嘅豬仔骨唔會太肥而且啲肉都可以咬開仲有冇舊都好大舊啊 一啲都唔孤寒😀啲雞都唔差架食落去冇咩雪味 而且都幾滑😋由於佢係放題 所以就會有埋薯條配芝士醬個芝士醬原來係可以放落去爐到熱溶嘅 咁就可以食到啲拉絲嘅芝士醬啦佢仲會有杯免費嘢飲 我地叫咗杯蘋果梳打同埋菠蘿梳打 唔會太甜 配食啲熱嘅嘢就啱晒啦😚

啲雞都唔差架食落去冇咩雪味 而且都幾滑😋

2020-03-11 68 瀏覽
🔎 旺角亞皆老街8號朗豪坊10樓26號舖*📍 Lab10.任煙燒肉任食($248)之前嚟朗豪坊都會食呢間韓燒,因為價錢公道之如,仲係好抵食.任食範圍除咗可以揀牛脷、雞肉、豬仔骨、牛板腱、豬頸肉、牛後腹、一口牛.除此外,薯條、沙律都可以任食,仲有梳打汽水添.所以覺得呢個價錢都幾超值.自己比較鍾意食佢哋嘅豬仔骨,可能因為事先自己有醃製,所以食落而feel到相當入味.另外,提提大家,宜家客人只係share佢哋社交平台page仲會送$258海鮮拼盤,優惠期有限,咁抵嘅價錢真係唔可以錯過.#entrymongkok
🔎 旺角亞皆老街8號朗豪坊10樓26號舖
📍 Lab10

任煙燒肉任食($248)
之前嚟朗豪坊都會食呢間韓燒,因為價錢公道之如,仲係好抵食.

#entrymongkok
2020-03-11 47 瀏覽
見到有任食無煙燒肉而且又十分抵食只需二百多元,當然和先生入去吃燒肉,坐下空氣都幾清新,看到餐牌LIKE FB仲有一個海鮮拼盤當然即LIKE啦,沒想到海鮮竟然有蝦,蠔,鮑魚都十分新鮮。牛五花有點少少酸汁再燒好開胃。等了一陣就來一盤不同的肉類,包括有牛脷,厚度剛好又軟熟,雞肉有三件燒不太油而且肉十分嫩滑有驚喜,豬仔骨的豬味好濃,牛皮腱的口感幾重肉味不錯,豬頸肉沒有出面的咁硬,軟身帶微脆,不太喜歡吃的我們都覺好味道。牛後腹薄身好快熟少少油脂好味很快又叫一碟。一口牛要燒久一點,牛味都幾濃。除了肉類外仲可以任食薯條脆口仲有芝士醬。沙律都可以,飯好味道醬汁特別混飯和紫菜一起食最好。飲品都有梳打同汽水仲要任食十分抵食。最重要食完離開全身都沒有燒肉味。