2021-05-28 1811 瀏覽
燒肉放題大家食得多,🥱無煙嘅燒肉放題你又試過未?😃今次介紹「lab 10無煙燒」✨雖然係燒肉,但店內並無充斥大陣煙味,唔會搞到頭髮衫全部都係燒肉味😋😋✨無煙燒放題晚市$168+10%介紹下燒肉先!有一大版牛🐂!食牛獸應該很喜歡😆😆😆有唔同部位可以選擇,我幾鍾意牛腹!👍👍當然牛舌同埋牛肉片都唔錯!😻😻😻唔太鍾意食牛的我都覺得算ok!另外豬頸肉同埋豬仔骨都可以無限refill 😋值得一讚佢個薯條🍟個芝士玉米醬可以放去燒架燒🤪配埋薯條一流呀!依家讚好佢哋社交平台仲有一盤海鮮送🍀👍
燒肉放題大家食得多,🥱
無煙嘅燒肉放題你又試過未?😃
今次介紹「lab 10無煙燒」✨
雖然係燒肉,
但店內並無充斥大陣煙味,
唔會搞到頭髮衫全部都係燒肉味😋😋

✨無煙燒放題晚市$168+10%
介紹下燒肉先!
有一大版牛🐂!食牛獸應該很喜歡😆😆😆
有唔同部位可以選擇,
我幾鍾意牛腹!👍👍當然牛舌同埋牛肉片都唔錯!😻😻😻

唔太鍾意食牛的我都覺得算ok!
另外豬頸肉同埋豬仔骨都可以無限refill 😋
值得一讚佢個薯條🍟
個芝士玉米醬可以放去燒架燒🤪
配埋薯條一流呀!

依家讚好佢哋社交平台仲有一盤海鮮送🍀👍
燒肉成日都食到成身肉味油煙味?Lab10 燒肉幫到你~最吸引系環境都好乾淨無油煙味,店內光線充足。肉類都有好多唔同價位同套餐選擇。可以揀翻啱自己既~除左今次我地揀左 逢一至星期五lunch time 75分鐘任食 $108價位既套餐,佢地仲有其他韓式lunch menu,晚市仲有其他任食燒肉套餐,食足7大部位~大家有興趣都可以試下🌟🌟今次既$108 任食套餐就包左任食厚切牛舌,韓式梨汁牛五花,韓式醬燒豬柳,韓式甜辣雞翼,青檸燒雞扒,韓式五花腩,柚子胡椒豬頸肉,秘製豬肋骨。仲包任食沙律,薯條,白飯,同送一杯梳打飲品。🥓厚切牛舌:堅系厚切,但唔知系咪我地唔識燒定系佢本身系甘,口感好難咬開🥓韓式梨汁牛五花:尼個好推介,佈滿梨汁,半肥瘦🐷韓式醬燒豬柳:正常味道,都容易燒🐥韓式甜辣雞翼:雞翼就好難唔好食啦,都好入味🐥青檸燒雞扒:無乜青檸味🐷韓式五花腩:正常發揮,尼個本身無調味,要靠點醬汁🐷柚子胡椒豬頸肉:好味!🐷秘製豬肋骨:尼個都比較難燒,可能要將佢擺系爐比較邊邊既位置慢慢燒🥗沙律:新鮮爽脆🍟薯條:粗薯最啱我,再點芝士,正!但注意芝士無得任加🍹菠蘿梳打:發揮正常,幾號飲,唔系死甜服務好好,會主動
燒肉成日都食到成身肉味油煙味?Lab10 燒肉幫到你~

🥓韓式梨汁牛五花:尼個好推介,佈滿梨汁,半肥瘦
🐷韓式醬燒豬柳:正常味道,都容易燒
🐥韓式甜辣雞翼:雞翼就好難唔好食啦,都好入味
🐥青檸燒雞扒:無乜青檸味
🐷韓式五花腩:正常發揮,尼個本身無調味,要靠點醬汁
🐷柚子胡椒豬頸肉:好味!
🥗沙律:新鮮爽脆
🍟薯條:粗薯最啱我,再點芝士,正!但注意芝士無得任加
🍹菠蘿梳打:發揮正常,幾號飲,唔系死甜

服務好好,會主動同我地解釋餐牌,見我地燒燶曬豬頸肉,唔系太識燒都會主動過黎教我地燒,點樣控制火,上菜速度亦都好快~

🌟整體CP值:10/10 尼個價錢就可以任食,重要全部肉質都好好,服務好,滿分!75分鐘都完全夠食
2021-05-12
2021-05-20 758 瀏覽
平時嘅烤肉店入到去已經望到好多煙,食完飯仲要成陣烤肉味添😆但呢間烤肉店主打無煙烤肉!小編我食左成個飯都完全冇點見過又煙而且味無大!咁就可以滿足大家食烤肉嘅心又唔使擔心頭髮同衫都有味啦🥰但係由於小編係3點幾先去食就冇食烤肉啦今次,費事夜晚食唔落飯,但係都決定建議大家試下,價錢都合理😋韓式水冷麵 [$68]餐廳好細心,比樽白醋你自行調味🥰加左醋個面口感都多左,食落酸酸地凍凍地,夏天食真係好解暑同開胃🤤鰻魚鐵鍋炒飯 [$72]炒飯表面似特登比火槍燒過,食落有淡淡焦香味🤤而且炒飯調味啱啱好,唔會過淡或者過咸👍🏻午市嘅餐仲要可以配嘢飲或者海帶湯,抵到呢🤤行過旺角嘅朋友仔記得去試下啦😌

韓式水冷麵 [$68]

鰻魚鐵鍋炒飯 [$72]

2021-05-19
2021-04-24 1921 瀏覽
今日經過試咗呢間朗豪坊燒肉,幾唔錯下!兩個人叫咗個 OPPA牛牛板,份量剛剛好,唔多唔少。 牛嘅種類都唔少,有牛小排、牛柳粒、牛肩骨等等,好快上到菜,即燒即食。 肉質都新鮮,食落幾juicy ,撘配醬汁唔錯。 飲品就叫咗西柚吅菠蘿梳打,西柚飲落好fresh ,菠蘿偏甜但都好飲,整體餐飯唔錯:)
今日經過試咗呢間朗豪坊燒肉,幾唔錯下!

今日夜晚同男朋友行朗豪坊,見呢間餐廳門口白雪雪,門口有部大電視,環境五差甘🤤,所以就同男朋友入去諗住撐枱腳。點知入去用錢買難受🙄,比個環境呃左🤦🏻‍♀️,我地都覺得個放題278算係ok既,食物第一輪上菜速度好多,五分鐘內,基本上都到唒,肉質都幾好👍🏻,五會好似其他燒肉店甘凍甘硬,燒上黎食係容易燒既。唯獨啲侍應會圍埋一齊傾計,好大聲講野,個廳面好似無人服務甘😡,仲要大聲講大聲笑,其實我地五想聽到佢既事。最慘係我地加單叫佢幾次好似五耐煩,黑唒面甘,我地都係想舒服食餐好姐😑
2021-04-12
2021-03-29 1455 瀏覽
無煙燒肉比我嘅概念係食完之後啲頭髮唔會有味但係呢個概念係錯架!食完都係會有味架😂😂 所以大家唔好俾佢呃咗!今次過嚟食係有個喺旺角做嘢嘅朋友介紹嘅,佢話呢度食lunch好抵,今日就特登揸車出去食五花肉好好食😋,其他肉就一般啦,但係呢個價錢,性價比就好高,找數好似$100多啲,又有沙律,又跟一杯飲品,都真係好抵如果想平平哋喺旺角食燒肉嘅,呢度真係一流!仲要間舖頭喺朗豪坊入面,除咗food court同普通快餐,我諗冇咩地方平得過佢
無煙燒肉比我嘅概念係食完之後啲頭髮唔會有味

2021-03-25 1683 瀏覽
行行下街見到$268/一位任食燒肉🤩好似幾吸引所以就入左去試🤓點知係一場惡夢第一round 係上哂各款肉😁即刻滿心歡喜燒下職員推介嘅M5一口牛同牛後腹,點知一放落去就好快濃😢幸存無濃嘅以為會好好食,點知肉質勁un😭😔又無咩味道完全唔自己食緊咩仲有d豬仔骨好大舊要好耐先熟,然而任食只有90分鐘🥲送左一碟韓式梨汁牛五花🤗係打邊爐嘅肥牛,但肥脂太多,感覺好似食緊油😩仲有一碟share 社交平台 page 送嘅海鮮實物比圖片細好多🥲有鮑魚仔、蜆、魷魚、蝦同蠔仔🤨好可惜鮑魚仔燒到濃哂都仲係好腥😣蠔仔更誇張,燒極都好似嘔吐物☹️未食就已經聞到好腥😟唯一ok嘅係薯條😂但無得任食只限一碟大伏嘅一餐飯🥺得個油字仲要唔飽😣可一不可再!
仲有d豬仔骨好大舊要好耐先熟,然而任食只有90分鐘🥲
仲有一碟share 社交平台 page 送嘅海鮮
唯一ok嘅係薯條😂但無得任食只限一碟
大伏嘅一餐飯🥺得個油字仲要唔飽😣可一不可再!

2021-03-25
2021-03-19 1331 瀏覽
今日係旺角朗豪坊行街悠閒隨意地就揀定一間餐廳食晚餐 一見到Lab10 門面既装修好有韓國feel已經好想入去試下 (好想去韓國食韓燒呀!!!) 以及見到$198二人份量烤牛肉套餐所以毫無顧忌即刻等位😂入到去先知係原來佢地係無煙燒肉😮一入到去 完全唔會好似平時D燒肉店咁好勁油煙味已經feel到無煙燒肉既威力講講肉質先牛每個部位的肉都好好食牛肉D脂肪分佈好平均好有肉汁同好香牛味$198食到咁好既質素 真係超抵食同超正!!!!我地仲叫左杯柚子芒果沙冰好夠柚子同芒果味走個時 最好就係身上無陣燒烤味 掂呀!呢間餐廳可以再來!
今日係旺角朗豪坊行街
悠閒隨意地就揀定一間餐廳食晚餐
 一見到Lab10 門面既装修好有韓國feel
已經好想入去試下 (好想去韓國食韓燒呀!!!)
以及見到$198二人份量烤牛肉套餐

講講肉質先
牛每個部位的肉都好好食
牛肉D脂肪分佈好平均
好有肉汁同好香牛味
$198食到咁好既質素 真係超抵食同超正!!!!
我地仲叫左杯柚子芒果沙冰
好夠柚子同芒果味

走個時 最好就係身上無陣燒烤味 掂呀!
呢間餐廳可以再來!
今日下午同朋友們一齊去食,叫咗個268蚊任食。到叫食物果陣!員工態度好差,叫咗幾次都唔理,到之後加食物嘅時候,我都係第一次黎呢度食,間鋪頭女侍應服務態度好差,大聲同我地講野,買單果陣仲要扔數據地下,逼我地比小費佢地。

2021-03-14 873 瀏覽
朋友食過呢間餐廳介紹話不錯,行過旺角就試吓。喺門口見到個lunch Menu好似都幾抵食😀叫咗個韓式梨汁牛五花set同 Lab10 beef platter set,配白飯同一杯飲品,$100有找都幾抵食。 D牛好新鮮,肉味好濃,每一part都好好食😍 會再嚟食!
2021-03-13 695 瀏覽
呢日黎到旺角朗豪坊食韓燒,見呢間餐廳主打無煙燒肉,又有得揀任食或者套餐,所以就同男朋友試下,因為我地唔算好肚餓,所以就揀左套餐,已經好夠飽,價錢又唔貴👍🏻不過有d美中不足嘅係餐廳唔會提供一d韓式小菜,冇得食泡菜爭咁d野😂🔅18款牛燒肉套餐 $488 for two套餐仲包兩杯梳打飲品,我地兩個都揀左菠蘿梳打,非常推介呢杯野飲,好濃郁嘅菠蘿味,食住燒肉飲好解膩👍🏻套餐總並有14款牛,所以就算唔叫任食都試到唔同款式嘅牛肉。而另外4款菜式係生和牛他他腐皮包、和牛肉醬薯條、韓式牛骨湯同埋牛油果拌韓式燒牛肋石鍋飯。➡️ 生和牛他他腐皮包個人覺得呢個最有驚喜,店員上菜時專登提醒我地呢個係就咁食,因為佢真係好生🤣,我地放入口前都有d猶豫,估唔到食到落去佢仲帶d香甜味,唔會覺得好生!➡️ 和牛肉醬薯條薯條整得夠脆身,淋上去嘅和牛肉醬都好特別👍🏻➡️ 韓式牛骨湯牛骨湯夠鮮味🤤➡️ 牛油果拌韓式燒牛肋石鍋飯石鍋飯都好好味😋,食緊燒肉嘅時候再食埋個石鍋飯,又多種味道層次☺️總括嚟講,除左燒肉唔錯,套餐內其他菜式都值得一試,呢間會再encore😆

🔅18款牛燒肉套餐 $488 for two
套餐總並有14款牛,所以就算唔叫任食都試到唔同款式嘅牛肉。
➡️ 生和牛他他腐皮包
➡️ 和牛肉醬薯條
薯條整得夠脆身,淋上去嘅和牛肉醬都好特別👍🏻
➡️ 韓式牛骨湯
牛骨湯夠鮮味🤤
➡️ 牛油果拌韓式燒牛肋石鍋飯

2021-03-11 706 瀏覽
牛年當然要食牛啦,上網搵左好多間食牛嘅餐廳,最後揀咗朗豪坊呢間LAB10。我哋嗌咗一個18款牛燒肉套餐,除左可以燒的牛肉之外,套餐內還有生和牛他他腐皮包,牛油果牛肋石鍋飯,和牛肉醬薯條,蘿蔔牛骨湯及飲品2杯。實在太豐富了。18款牛燒肉:一次過試盡牛的唔同部位:厚切牛脷、薄切牛脷、牛仔骨、牛小排、牛肋條、牛後腹、牛大腸、一口牛、牛五花、牛板腱、牛護心等等講唔晒😂.........啖啖肉好過癮,配上餐廳提供的醬汁好好味!生和牛他他腐皮包呢個腐皮包好吸睛,好似一個金元寶,好意頭,面上的蛋黃仔我唸是鵪鶉蛋掛,因為平時甚少食生牛肉及生蛋,對住呢個腐皮包都考慮咗好耐,最後都決定試吓。食落滿口都是滑滑的感覺,可能是加左生蛋的原因,囫圇吞咗落肚🤣,不過感覺都好新奇。蘿蔔牛骨湯呢個湯好好飲,有牛骨味,好清甜,好快就俾我哋飲晒。和牛肉醬薯條呢個薯條係我食過最特別的薯條,因為配的是和牛醬,和牛同薯條🍟,好特別的配搭,味道又OK喎!牛油果牛肋石鍋飯最欣賞呢個飯入面嘅泡菜,好好食,酸辣適中而且夠新鮮。牛油果+牛肉+一啖飯=冇得頂,食完呢個飯好飽。呢餐飯實在太豐富了,很值得推介朋友來食。

生和牛他他腐皮包

蘿蔔牛骨湯
呢個湯好好飲,有牛骨味,好清甜,好快就俾我哋飲晒。

和牛肉醬薯條

牛油果牛肋石鍋飯

呢餐飯實在太豐富了,很值得推介朋友來食。
2021-03-01
10 分鐘 (堂食)
  • 精選和牛拼盤
  • 特級和牛拼盤
2021-03-11 534 瀏覽
今次我揀左食套餐$488  2人份量  包一杯梳打汽水  (因為套餐不限時)食物質數麻麻地, 和牛都有un un 地時候 和牛他他係幾好牛骨湯夠暖石頭鍋飯, 唔係好熱, 唔知係咪餐廳特式,  鍋上有牛油果, KimChi ...... 凍凍地餐廳環境係乾淨 , 沒乜油煙,  總括黎計, 試一次就夠. .....
2021-03-05
生和牛他他
  • 和牛他他
2021-03-10 467 瀏覽
以前經過一直想試下呢間,但因為成日都勁多人排隊所以一直都未食到上個星期六就同朋友早dd去到,未坐滿就直入,叫左任燒90分鐘我哋見到有社交平台轉發送海鮮活動,就問左一位男店員點整,佢好細心咁教我地同解釋,亦都非常有禮貌,值得一讚!等左冇耐d食物黎到,我哋燒左一round發現得2-3款牛係好食,d雞同豬完全唔ok燒唔熟又勁硬,完全咬唔到,係得豬頸肉最好食。燒到差唔多我地就追加左一次幾款肉,都黎得幾快。但到差唔多食左一個鐘,我哋再加多一次肉,點知等左15分鐘都遲遲唔黎。跟住突然就黎左張單要我哋埋單走人,個時先入座65分鐘,姐係應該仲有25分鐘先夠鐘?我哋就同佢哋一個眼鏡呀姐講話未夠鐘wo仲有你有食物未到,佢就答我哋: “你哋得翻5分鐘燒,係咪燒得切?” 我望一望電話,明明就仲有20+分鐘先夠鐘...點知佢話: “你哋五分鐘内燒得切嘰話我咪送多五分鐘俾你地囉??” 下 明明仲有25分鐘,食物15分鐘就叫左你又唔黎,而家仲同我哋講話俾翻食物我哋ok但5分鐘内要燒曬,仲話送多5分鐘俾我哋wo? 真係多謝晒😂😂我哋入去食都係諗住佢無煙,點知食到成頭煙。大家入去前要三思,$300 90分鐘任燒,要一個
燒到差唔多我地就追加左一次幾款肉,都黎得幾快。
我哋入去食都係諗住佢無煙,點知食到成頭煙。大家入去前要三思,$300 90分鐘任燒,要一個鐘內要食曬架,唔好諗住慢慢食呀
埋完單出去諗住應該好多人等,點知完全冇人排隊
2021-03-05 567 瀏覽
🔹Pork Platter set $78 有三款肉:五花腩、護心肉,豬頸肉每款都有三片,總共有九片,午餐黎講份量都算ok。三款肉都好好食,但係如果要排,我就會咁排:護心肉>五花腩>豬頸肉。啲肉睇落去好似無醃,但係食落去既味道又唔會無味,而且每舊都好juicy。唔係度度都有護心肉食,所以都幾特別。而五花腩可能用左柚子醃,食落就有淡淡既柚子味。豬頸肉唔會好靭,食落去好爽。值得一提既係佢真係無咩煙,因為一路燒個爐邊會一路吸啲煙,所以唔怕食完會成身油煙味。🔸韓式炒粉絲 $72炒炒絲望落去有三色椒,顏色都幾吸引。啲牛肉份量都足夠,但係味道就一般,同平時茶餐廳食嗰啲炒粉絲差唔多。🔹脆香芝士炸雞 $68 個賣相同想像中既有啲出入,望落一啲都唔吸引。芝士份量好少,唔係每舊雞都有,而啲雞食落去唔juicy又唔脆,唔係幾好食。而個醬就可能係芝士醬,但係味道好淡好淡,就算點左都覺得唔好食。
🔹Pork Platter set $78
有三款肉:五花腩、護心肉,豬頸肉
Pork  Platter  Set

🔸韓式炒粉絲 $72