2021-09-29 879 瀏覽
找了荃灣某間酒店 staycation, 無包午餐,退了房寄存行李之後,周圍逛順便搵食多間商場用天橋連接,十分方便, 風吹雨打都不怕到了荃灣廣場見再這間食西班牙菜,價錢超平,環境又好,可以試下餐牌價錢吸引款式多地方寛敞,環境舒服匈牙利會鴨腿配天使麵 set lunch 62元,超平✌✌週打魚蜆肉餐湯+蒜蓉包+大大隻鴨腿和醬汁,普通西餐都食唔到,何況是西班牙菜😉😉鴨腿肉厚入味,天使麵橄欖味濃,麵質軟熟,份量夠2人食12小時慢烤西班牙乳豬伴焦糖菠蘿賣相吸引,皮薄肉嫩唔肥,咬一口,皮已經散開溶化焦糖菠蘿汁液豐富,甜中帶酸,炸西班牙辣椒味偏鹹,新口味,配特制醬汁 good… 乳豬肉嫩鮮滑,所有肥油都慢烤蒸發了,非常好食加了3個小食白汁青口奶味濃郁清甜青檸香辣凍蜆加了青檸,有小小似泰式食法,凍食較為少見,蜆肉鮮味更特出海鮮芒果蕃茄莎莎多士口感特別, 芒果番茄全部切碎冷凍,爽涼有咬口,多士微暖香脆配搭新穎出色特飲買一第2杯半價,必叫 薄荷、青檸、 檸檬 、青蘋果、士多啤梨、菠蘿集合而成,口感清新又大樽,超值……這餐非常滿意,幻想去了西班牙旅行

多間商場用天橋連接,十分方便, 風吹雨打都不怕

餐牌價錢吸引款式多

地方寛敞,環境舒服

匈牙利會鴨腿配天使麵 set lunch 62元,超平✌✌

鴨腿肉厚入味,天使麵橄欖味濃,麵質軟熟,份量夠2人食

焦糖菠蘿汁液豐富,甜中帶酸
,炸西班牙辣椒味偏鹹,新口味,配特制醬汁 good…

乳豬肉嫩鮮滑,所有肥油都慢烤蒸發了,非常好食

加了3個小食
白汁青口

奶味濃郁清甜

青檸香辣凍蜆

加了青檸,有小小似泰式食法,凍食較為少見,蜆肉鮮味更特出

海鮮芒果蕃茄莎莎多士

口感特別, 芒果番茄全部切碎冷凍,爽涼有咬口,多士微暖香脆

配搭新穎出色

特飲買一第2杯半價,必叫

這餐非常滿意,幻想去了西班牙旅行

• 12小時慢烤西班牙乳豬伴焦糖菠蘿
走過看見門面幾好👍🏻就入去一試😊接待員態度幾好🤵🏻‍♀️晚套餐尚算OK👌🏻$98起不過次序就有啲亂咖啡☕️竟然同餐湯🍵麵包🍞餐前小食一齊上😳未食完主菜☕️餐飲已經飲完🤭我選了廚師推介👨🏻‍🍳大蝦蕃茄意粉🍝味道尚算OK👌🏻但大蝦就有啲霉🦐❌雪糕火龍果窩夫🧇反而有少少驚喜😋窩夫鬆化有蛋味好香蛋味🥚即叫即製♨️雲呢拿雪糕就一般🍦火龍果直頭淡口🫒😑其他水果都係酸😣反而藍嗓子好甜🫐😋大家如果有興趣去試嘅話可以試吓其他味窩夫🧇😉
走過看見門面幾好👍🏻就入去一試😊接待員態度幾好🤵🏻‍♀️

👨🏻‍🍳時日廚師推介~大蝦番茄麵🍝
雪糕火龍果窩夫
2021-08-16
2021-08-09 858 瀏覽
五月跟網友艾華斯在尖沙咀La Postre吃了場挺滿意的 午餐,得知荃灣也有La Postre分店就在六月的時候跟車爸爸去吃頓午餐。荃灣分店位於荃灣廣場地庫內,餐廳內環境比尖沙咀分店更寬敞而且舒適。我點的Set Menu加$15可升級大大杯清爽的水果茶,而車爸爸的熱奶茶則可跟餐免費享用。是日餐湯雜菌忌廉湯看見湯色已覺不對版!有點奶不奶和水不水的感覺,喝下去味道果然真的沒令我有什麼好感!連送上來的法包也是硬硬不脆的,比起尖沙咀店的出品真的差太遠了!車爸爸選吃這個Lunch Set中的蒜香雞肉燒汁炒飯$78,成品出來濕濕的口感像意大利飯多於炒飯,還幸味道也尚算不錯未至於難吃。而我選吃三道菜的Lunch Set同樣有是日餐湯、飲品、主菜另外更有甜品,而主菜我點了廚師精選$98這天的是榮螺蛋白意粉。其實除了榮螺之外還有蝦肉伴上蛋白組成的意粉,榮螺沒甚鮮味大蝦亦是玻璃口感!吃下既沒有醬汁也沒什麼特色的味道,有點求其炒埋一碟給送上般的模樣,食落又不會難吃但是感覺確實有點奇怪!可幸的是意粉仍能口感保持彈性,亦襯上色彩色繽紛的配菜還算可以接受吧!最後我還得到一件芒果卷蛋作甜品,總算為這一場午餐留下點點

最後我還得到一件芒果卷蛋作甜品,總算為這一場午餐留下點點甜的回憶。

2021-06-03
用餐優惠
優惠券
2021-07-03 1191 瀏覽
餐廳位於荃灣廣場,位置方便又有得泊車,行完街諗住隨便搵一間入去試下,見佢有蟹餅食所以就揀左佢😉 餐廳唔洗等位,員工亦都友善咁推介一啲set比我地~呢個蟹餅真係….失望,賣相係唔錯,但係食落似蛋餅多啲,蟹冇乜蟹味🥲 唔建議食…海鮮闊條麵好多青口,醬汁食落冇乜特別,係好普通嘅白汁,不過不失🙂 呢份闊條麵性價比低,亦都唔建議選擇…呢個豬仔髀我十分之推介,食完頭兩樣覺得失望之際,呢份豬就比倒驚喜我啦,肉質好嫩滑,有成5隻咁多,份量岩曬同朋友一齊分享😋啲配菜亦都有唔同種類,值得一試!人均消費:200-300/ head

人均消費:200-300/ head
2021-06-28 769 瀏覽
Lunch time 叫左兩個set lunch 加一個tapas, 軟殼蟹忌廉意粉同蟹鉗南瓜意大利飯, Tapas 係蒜香雞翼,講真, 個飯同意粉真係好普通,仲有啲淡添,不過雞翼就幾好味,餐飲叫左咖啡同仲有甜品包埋, 甜品唔錯,如果我再食我諗我只會叫Tapas。
2021-06-27
2021-05-29 1067 瀏覽
食過真正既西班牙餐既朋友🤔🤔🤔🤔🤔相信唔會覺得呢間餐廳既食物係西班牙😒😒😒😒😒😒只可以講同普通cafe 無分別,2人餐價錢要6百幾蚊....貴之餘份量小!!個炸尤魚係難食到😔😔😔真心無咩食物可以值得推介比朋友去試🤐🤐🤐🤐🤐🤐🤐🤐,除左個西班牙炒飯似樣小小以外無樣似😏😏😏😏😏😏😏地如果想食正宗的西班牙菜大家會好失望,唯一比較好就係星期五呢d時間不用等位
2021-05-28
2021-04-11 1534 瀏覽
Service here is horrible. Working in Spanish restaurant waiter didn’t know even the simple English whereas,menu was in English. They even can’t explain the special of the day. So,how non Chinese suppose to understand ..?? That’s not a main problem but here comes Very unwelcoming service. In whole Restaurant only 4 tables but they couldn’t provide the service at all. Asked for cold water waiter(wearing a blue shirt with bow tie) rolled his eye which we felt very disappointed not only once every time he rolled his eye. While leaving the restaurant he even didn’t say thank you. Overall very dissatisfied with service. Food was ok not that bad. Not joining back 🙄
2021-03-15 1527 瀏覽
呢間嘅下午茶真係好抵食,本身都好鍾意食牛肉漢堡,唔食牛仲可以揀雞㗎呢度啲茶餐都係五十幾蚊起,牛肉漢堡都係$58咋😱😱😱竟然仲要係竹炭包😍😍啲薯條又熱辣辣,即嚟即炸,配埋個醬真係好好味吖叫咗杯水果茶同latte,飲完仲可以食埋啲生果茶餐甜品竟然係梳乎厘,仲有幾個味選擇添,不過我最想試就係珍珠奶蓋味梳乎厘,可惜今次食得太飽lu嗰塊牛肉太厚太足料有機會一定要再嚟食過先得揀,以後又多一個落腳點啦👻👻
啲薯條又熱辣辣,即嚟即炸,配埋個醬真係好好味吖
叫咗杯水果茶同latte,飲完仲可以食埋啲生果
嗰塊牛肉太厚太足料
有機會一定要再嚟食過先得揀,以後又多一個落腳點啦👻👻
  • 竹炭牛肉漢堡
2021-03-12 1316 瀏覽
無意中經過荃灣廣場地庫一間餐廳,就同朋友仔入去試一試都幾有驚喜喎叫咗個晚餐豬仔骨好夠味,仲配咗幾塊蒜蓉包,前菜個凍蜆酸酸辣辣好開胃之後叫多個西班牙豬手同啤酒煮蠔豬手個汁幾特別,甜甜地,最欣賞就係會切開曬,唔駛自己慢慢切,啲皮仲脆卜卜添㗎,等耐啲都值得嘅個蠔隻隻都脹卜卜爆汁㗎,大愛第一次飲西班牙果酒,甜甜地又幾好飲喎,第二杯仲有半價添🤭🤭最後食埋個甜品就完滿結束Lu,限聚令過咗真係要約多幾個朋友仔過唻試下,仲有好多都好想試服務都幾好,又坐得舒服午餐仲做緊三送一,搵日真係要過唻試埋個Lunch先得
無意中經過荃灣廣場地庫一間餐廳,就同朋友仔入去試一試
都幾有驚喜喎

之後叫多個西班牙豬手同啤酒煮蠔

個蠔隻隻都脹卜卜爆汁㗎,大愛

服務都幾好,又坐得舒服

午餐仲做緊三送一,搵日真係要過唻試埋個Lunch先得
  • 西班牙豬手
  • 雜果麻糬窩夫
2021-02-18 1257 瀏覽
試左dinner set湯係粉開的炸辣椒小食 完全冇辣味$150的烤雞飯,得1隻小雞脾$250的黑毛豬飯,得1小塊豬,仲要冇飯/意粉甜品係好冇誠意的現成蛋糕 好細舊上菜又慢甜品/歺酒都要等半個鐘先出到已經好少客都咁慢呢歺2人食差唔多$500 高級歺廳價錢,茶歺廳以下的質素好失望👎👎👎👎👎
試左dinner set

呢歺2人食差唔多$500 高級歺廳價錢,茶歺廳以下的質素
好失望👎👎👎👎👎
Set dinner甜品
2021-02-15 896 瀏覽
貴而冇味嘅一餐,中伏‼️究竟我食咗啲咩嘢,浪費晒我啲 quota‼️永不點回頭🙅雜菜湯❌又稀又冇味,自己屋企煲好味好多香煎三文魚意大利飯❌三文魚小小鹽都無加,完全冇味,個芝士意大利飯又係一啲味都冇,芝士都係淡而冇味黑毛豬薯條伴沙律菜,個沙律菜竟然係淨菜❌連一啲沙律醋都冇,真係牛食草咁仲有叫咗其他野,其中卡邦尼意粉算係比較正常,其他都係唔惦原本想試下呢度啲蛋糕,但啲食物質素咁,我哋都係寧願去第二間食

雜菜湯❌又稀又冇味,自己屋企煲好味好多

仲有叫咗其他野,其中卡邦尼意粉算係比較正常,其他都係唔惦

2021-02-15
2021-02-14 654 瀏覽
年初三,特登冇食午餐,希望減少一些卡路里吸收,但只食下午茶甜品,哈,就是我的飲食logic. 一心想食甜品,所以在荃灣廣場上,找一些可以有甜品吃的餐廳。最後選了位於B1層的La Postre. 試了,抺茶麻薯窩夫,無花果多士,精選咖啡,及蜂蜜玫瑰茶。食物賣相可以,但出品只是一般而已。因為我們點的食物,都算是低技術的菜式,卻有種感覺"自己整,可能都好味過佢"。窩夫比較乾,窩夫內的麻薯餡不出色,本來以為冇餡添。配糖漿,抹茶雪糕及紅豆蓉,糖漿及紅豆蓉過甜,抺茶雪糕沒有抹茶味。旁邊的抹茶Brownie.... 可以不吃。整個窩夫,除了見到有綠色外,並不覺得有抹茶味。但影相,還是可以的。無花果多士,多士似餅乾,似克力架餅乾,脆口。食落,亦不覺得自己在吃無花果,有點可惜。旁邊配一點點合桃,但可惜它有"益"味。反而,蜂蜜玫瑰茶,玫瑰香味足夠,算是十分不錯,精選咖啡亦還可以。

試了,抺茶麻薯窩夫,無花果多士,精選咖啡,及蜂蜜玫瑰茶。

精選咖啡及蜂蜜玫瑰茶
(半份)抹茶麻薯窩夫
無花果多士
精選咖啡及蜂蜜玫瑰茶
之前喺元朗分店試食過一次覺得佢個西班牙海鮮飯幾惹野, 所以今次經過再去試吓今次叫咗西班牙海鮮飯( $124 ),安格斯牛扒( $180)另外再叫多咗個肉丸西班牙海鮮飯依然係咁好食,其實佢有少少fusion菜。海鮮飯入面除咗正常嘢之外仲落咗啲泡菜同埋櫻花蝦,所以令到個飯好香蝦味同埋有少少辣味,櫻花蝦嘅鹹香味再加泡菜味食落覺得比正宗西班牙海鮮飯更加好食😋安格斯牛扒都好好食,牛扒冇筋而且煎得幾香下👍🏻個肉丸有驚喜,本身唔太鍾意食肉丸,但個蕃茄汁唔會太酸,亦都可以突出肉丸嘅鮮味🤩最後叫咗個抹茶麻薯窩夫同埋玉桂蘋果卷。麻薯窩夫味道正常。但玉桂蘋果卷稍為有啲失色,因為外面嘅酥皮好散,一吉入去外面個皮就會碎晒😕同埋整體來講冇窩夫咁好食個人覺得呢間野嘅鹹食比較好食, 甜食就比較普通🤨

安格斯牛扒都好好食,牛扒冇筋而且煎得幾香下👍🏻

個人覺得呢間野嘅鹹食比較好食, 甜食就比較普通🤨
  • 西班牙海鮮炒飯
  • 抹茶麻糬窩夫
2021-01-17 667 瀏覽
難食的西班牙餐廳我從未寫過openrice 食評,但今次極懶既我都要留食評。呢次係食set lunch雜菜湯是正常的我個牛肉野菌意大利飯係好似未熟咁,仲硬心。味道都好麻麻!我食左一半就無食。Setlunch 個甜品係類似瑞士卷,但難食版。
難食的西班牙餐廳
雜菜湯是正常的
Setlunch 個甜品係類似瑞士卷,但難食版。
2020-12-16 792 瀏覽
今日黎左呢度食平tea 先用openrice訂枱 全單有9折優惠叫左兩個tea set一個明太子忌廉意粉 一個青口意粉 送兩杯餐茶 另外再叫左兩杯wine埋單都係每人80蚊冇諗過happy hr咁平 不過好唔好飲又另計明太子意粉比較好食 勁多紫菜 明太子四方粒粒幾好咬 青口意粉橄欖油太重手 同埋味道偏甜 唔夠香 不過青口唔差 幾好食整體味道不過不失 勝在平同坐得舒服
今日黎左呢度食平tea
先用openrice訂枱 全單有9折優惠