2022-09-05 1122 瀏覽
喺九龍灣返工已經有一段時間,開頭唔熟路以為九龍灣只係得商場中嘅連鎖集團或者地面嘅茶記,後來先知道九龍灣都有好多隱世小店隱藏於工廈中!呢日就去咗La Casa Burger & Pasta買外賣,位於豐隆工業大廈內,只做外賣。套餐好豐富,有一款主食+小食+飲品,外賣自取仲有9折。我哋揀咗一個漢堡套餐,一個意粉套餐: 西冷黑松露水牛芝士漢堡 ($89)+薯角配茄汁+熱咖啡 (+$18) 雞肉羅勒青醬意粉 ($72)+意式肉丸 4件+可樂 (+$26) *價錢為折扣前 西冷黑松露水牛芝士漢堡 漢堡包烘得外脆內軟,而且入面塗咗牛油,食落充滿牛油香,西冷薄切形式,牛味濃重,夾住青瓜、生菜及蕃茄,配搭清新。不過店員遺漏咗最重要嘅水牛芝士及黑松露醬汁,變左有D失色! 雞肉羅勒青醬意粉 意粉份量慷慨,意粉彈牙唔會太淋,掛滿羅勒青醬,食落好香。雞件煎香後肉質依然嫩滑,配搭紅色車厘茄,色彩繽紛,令人胃口大開! 小食 薯角裝滿一盒,連薯皮去炸,薯味十足,口感軟綿,令人食唔停口! 意式肉丸 肉丸用料實在,肉味濃郁,配酸甜嘅茄汁好開胃! 另外仲包埋飲品。

我哋揀咗一個漢堡套餐,一個意粉套餐:

*價錢為折扣前

雞肉羅勒青醬意粉

小食

意式肉丸
肉丸用料實在,肉味濃郁,配酸甜嘅茄汁好開胃!

另外仲包埋飲品
一般漢堡都是用肉碎作漢堡patty,既容易處理又不用擔心多筋過韌,這家漢堡店反其道而行之, 竟然用上西冷牛肉片做餡,用料頗講究,其他漢堡店肯定沒有這種特色這家外賣店位處工廈內,如在附近工作不妨過來嚐嚐西冷黑松露水牛芝士漢堡 (水牛芝士改成車打芝士)這個漢堡真的令人讚歎,西冷牛肉肉香濃而且入口鬆軟無筋,一口咬下漢堡連同芝香更濃的車打芝士,還加入了很濃郁的黑松露醬!鹹香味道令人驚喜!生菜🥬,洋蔥🧅爽脆多水份,青瓜跟蘑菇爽彈,這個漢堡的水平超高,$72(單點)非常抵!朱古力雪糕奶昔+$25 (set)超濃的雪糕奶昔,朱古力味嘅濃郁又夠甜,超邪惡原味雞翼$18(set)很爽脆的雞翼,用來取代油膩的薯條也是不錯的選擇意式肉丸意粉$72舖滿意粉的Mozzarella cheese加上大大的肉丸跟豐富煙韌的意大利麵,份量比想像中大!

這家外賣店位處工廈內,如在附近工作不妨過來嚐嚐

西冷黑松露水牛芝士漢堡 (水牛芝士改成車打芝士)

朱古力雪糕奶昔+$25 (set)
超濃的雪糕奶昔,朱古力味嘅濃郁又夠甜,超邪惡

原味雞翼$18(set)
很爽脆的雞翼,用來取代油膩的薯條也是不錯的選擇

意式肉丸意粉$72
2022-07-29 435 瀏覽
今次外賣自取叫左兩個套餐,一份意粉同一份漢堡,兩款都有一款主食+小食+飲品,我就叫左下面個D:意大利肉丸意粉一見到個意粉被驚訝左,真係好多粒肉丸!!!肉丸唔會太乾,再以蕃茄汁調味,都算入味,再配埋意粉及香草,令味道更加豐富。特色薯角配黑松露蛋黃醬套餐加左份薯角,新鮮炸起可惜外賣自取返去無咁脆,不過沾上黑松露蛋黃醬食用,又唔錯! 醬汁唔會太膩同濃厚,又無淨係點茄汁咁單調,都係唔錯既選擇!西冷黑松露水牛芝士漢堡睇個menu呢款就好似最特別,首先西冷就吸引左我~肉質好易咬開,成熟度都剛好,而且再加埋水牛芝士、青瓜生菜,減卻左少少油膩感,但同時都希望加多D黑松露醬,咁就更加可以豐富漢堡味道!泰式酸辣雞翼兩隻套餐就加左兩隻雞翼,加左泰醬辣辣地都幾惹味。

意大利肉丸意粉

特色薯角配黑松露蛋黃醬

泰式酸辣雞翼兩隻
套餐就加左兩隻雞翼,加左泰醬辣辣地都幾惹味。
2022-07-16 356 瀏覽
老公依排唔開心,所以我諗住安排一下節目俾佢輕鬆下 - 當然又係食啦!不過就係買外賣去海濱公園野餐😁我地上網外賣咗以下啲食物去觀塘海濱度野餐🥰經典牛肉芝士漢堡個包有質感,手打牛肉漢堡肉嫩,加上芝士茄汁既調味,好夾好香,估唔到外賣依間既漢堡包質數唔錯😁薯角配茄汁 大小切得岩岩好,食薯角有時好怕佢切得太大舊,依個大小野餐方便。加上少少鹽調味已經唔錯,點埋茄汁無得輸啦~意式肉丸意粉 肉丸有質感嚼勁,調味足。意粉滑之餘一啲都唔乾,配茄汁和肉丸食真係做得幾好👍🏻炸洋蔥圈外面脆,裡面軟,濃郁洋蔥味,外賣送到黎仲脆,正👍🏻用雪糕打出黎既Milkshake 超香雲尼拿味,加上焦糖,超級香🥰 $25 依個水準好抵呀~其實有時簡單食個漢堡包、飲杯奶昔,對住個海真係唔錯架😊

我地上網外賣咗以下啲食物去觀塘海濱度野餐🥰

經典牛肉芝士漢堡

薯角配茄汁
加上少少鹽調味已經唔錯,點埋茄汁無得輸啦~

意式肉丸意粉
肉丸有質感嚼勁,調味足。
意粉滑之餘一啲都唔乾,配茄汁和肉丸食真係做得幾好👍🏻

炸洋蔥圈
外面脆,裡面軟,濃郁洋蔥味,外賣送到黎仲脆,正👍🏻

$25 依個水準好抵呀~

其實有時簡單食個漢堡包、飲杯奶昔,對住個海真係唔錯架😊
  • 經典牛肉芝士漢堡
  • 意式肉丸意粉
  • 雪糕奶昔
2022-07-07 258 瀏覽
尼兩年離疫情已經令到我哋習慣左外賣美食🍱上星期放工外賣左La Casa既burger套餐🍔同埋意粉返屋企慢慢享受🍝而且OpenRice 外賣仲有九折優惠。👍🏻經典牛肉芝士漢堡$72又大又厚既漢堡扒,食落Juicy多汁😋加埋新鮮蕃茄生菜🥬同埋香濃芝士,非常好味。✨Combo - 特色薯條配黑松露蛋黃醬 $26升級combo餐可加錢配小食及飲品🥤性價比高。香脆薯條🍟配黑松露蛋黃醬提升薯條既香味。意式肉丸意粉$72除左burger當然要食意粉,蕃茄汁肉丸有咬口🍝意粉軟硬適中有口感。✨Combo - 雙重芝士薯角 $26炸薯角份量夠多👍🏻外脆內軟,加大量雙重芝士醬🧀香濃好味。另外餐飲點配西柚梳打汽水 + 雀巢檸檬茶🥤食burger必備。🍻

經典牛肉芝士漢堡$72

Combo - 特色薯條配黑松露蛋黃醬 $26

意式肉丸意粉$72

Combo - 雙重芝士薯角 $26
炸薯角份量夠多👍🏻外脆內軟,加大量雙重芝士醬🧀香濃好味。

外賣自取
唔好成日話九龍灣無野食,其實工業區入面都好多穩世外賣自取,今次就外賣左個黑毛豬芳天娜漢堡回家,好吃耶!想不到是肉片而不是漢堡扒,加埋芝士同菜,個麵包本身都好軟,nice!!無敵Mac n cheese出乎意料地濃郁,每一啖都有滿滿芝士味,食完真係好飽🙌🏻另外小食有薯角同特色麻辣雞翼,我好欣賞個麻辣醬,好想買一樽返去拌麵😂剛出爐野就偷食左幾條薯角,好脆好香!不過因為外賣返到去小小淋左,所以建議真係要快啲食~供應熱飲。

Mac  n  cheese

供應熱飲。
Mac  n  cheese
之前幫襯過佢哋嘅上環分店,burger質素唔錯!今次去九龍灣就買咗佢哋個外賣套餐食,店舖位於工廈,位置都幾近MegaBox👀 由MegaBox行過嚟,大概5分鐘就到🚶🏻‍♀️ 幾適合附近返工嘅打工仔嚟買外賣,唔洗下下去商場覓食!🤣❤️ 西冷黑松露水牛芝士漢堡 $96 (9折後)☞︎ 套餐: 原味雞翼 2隻 + 西柚梳打驟眼睇啲芝士多到爆,半溶嘅水牛芝士有拉絲效果!包嘅質感鬆熟,入面仲搽咗牛油🧈 原塊西冷以薄切形式呈現,有一定厚度並唔係切到好似打邊爐肥牛咁薄嗰種,食落啖啖肉而且牛味都重,有用黑椒去作調味🐮 配上黑松露醬都唔會搶走牛味及芝士味,味道平衡得唔錯。加埋洋蔥、蘑菇、青瓜片及生菜,食落無咁膩!套餐包一款小食同一罐汽水,小食揀咗原味雞翼(2隻),外賣都好夠脆,醃得入味有少少辣咁,唔會炸到好乾,保持到juicy😉 雞翼兩隻真係啱啱好,因為食完個burger都已經好飽🤣❤️ 雞肉羅勒青醬意粉 $81 (9折後)☞︎ 套餐: 薯角配茄汁 + 可樂意粉分量都幾大兜,意粉彈牙唔會煮得太耐,每條意粉都掛滿羅勒青醬,切件雞肉夠滑有煎香過,加埋車厘茄解吓青醬嘅膩。跟餐薯角微脆,有簡單去調味,炸得乾身,有附上茄
❤️ 西冷黑松露水牛芝士漢堡 $96 (9折後)
☞︎ 套餐: 原味雞翼 2隻 + 西柚梳打

❤️ 雞肉羅勒青醬意粉 $81 (9折後)
☞︎ 套餐: 薯角配茄汁 + 可樂
跟餐薯角微脆,有簡單去調味,炸得乾身,有附上茄汁俾食客蘸點🥫

餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
啱哂九龍灣返工嘅打工仔買個外賣burger食!方便又飽肚😛 呢個分店淨係做外賣無堂食,如果想堂食就要去返上環分店喇~

@lacasaburgerhk
#lacasaburgerhk
外賣自取
$88.5 (午餐)
2022-06-20 67 瀏覽
#九龍灣美食 #野餐食物 #唔落雨即刻去野餐 #零碳天地 真係日日都落雨🥹早幾日見應該放學唔會落就決定出去零碳天地野餐!食物方面就交俾 la casa burger 🥰之前食過上環店所以對味道有信心而且九龍灣分店就響零碳天地隔離,勁方便😌Order咗兩個Combo set:[西冷黑松露水牛芝士漢堡]牛魔王心心當然見到個牛字就揀😅加埋勁多芝士都係佢最愛牛肉口感有咬口,重牛味,唔會太油膩水牛芝士勁浮誇,厚得來又多,落重本!配黑松露醬幾夾又唔會搶味,唔錯![意大利肉丸意粉]雖然隔離有間傢俬店都好出名賣肉丸,不過我就覺得la casa呢個好味啲🤭至少心心食唔停口意粉重香草sauce,都Ok~小食雞翼又係俾芝士包住勁正,有好微辣,所以我食哂🥰蕃茄芝士沙律就俾心心搶咗😂佢話好好味,我無得食…飲品主要係汽水為主,我就揀微氣礦泉水&梳打水食完野就玩下吹波波,跑下跳下,睇下雀仔 #好開心#生活 #平凡な日常 #ca師奶餐廳_九龍灣 #lacasaburgerhk #enjoylife #burgerlover #picnic #picnicday #picnicfood
#九龍灣美食 #野餐食物
#唔落雨即刻去野餐 #零碳天地

真係日日都落雨🥹
早幾日見應該放學唔會落就決定出去零碳天地野餐!
而且九龍灣分店就響零碳天地隔離,勁方便😌

Order咗兩個Combo set:
[西冷黑松露水牛芝士漢堡]
牛魔王心心當然見到個牛字就揀😅加埋勁多芝士都係佢最愛
牛肉口感有咬口,重牛味,唔會太油膩
水牛芝士勁浮誇,厚得來又多,落重本!
配黑松露醬幾夾又唔會搶味,唔錯!

[意大利肉丸意粉]
意粉重香草sauce,都Ok~

小食雞翼又係俾芝士包住勁正,有好微辣,所以我食哂🥰
蕃茄芝士沙律就俾心心搶咗😂佢話好好味,我無得食…
飲品主要係汽水為主,我就揀微氣礦泉水&梳打水

食完野就玩下吹波波,跑下跳下,睇下雀仔 #好開心
#生活 #平凡な日常

2022-06-15 82 瀏覽
朋友介紹之下原來九龍灣零碳天地後面,有一間外賣Burger,我和朋友預先order,一去到邊可以拎走。他們的餐牌有很多選擇,今次試試西冷黑松露水牛芝士漢堡和意大利肉丸意粉。西冷黑松露水牛芝士漢堡西冷牛扒切得很薄,方便咀嚼,牛味很重,黑松露藏於醬料中,味道很特別,水牛芝士讓整個漢堡更有特色意大利肉丸意粉意粉特色是比較乾身,香草和橄欖油味非常突出。 蕃茄味香濃,肉丸juicy拍馬森芝士雞翼雞翼雖然比較細隻,但煎得香脆,芝士味濃,肉嫩油香蕃茄芝士沙律沙律很新鮮,而且份量也很多, 非常健康

西冷黑松露水牛芝士漢堡
西冷牛扒切得很薄,方便咀嚼,牛味很重,
黑松露藏於醬料中,味道很特別,水牛芝士讓整個漢堡更有特色

意大利肉丸意粉

拍馬森芝士雞翼
雞翼雖然比較細隻,但煎得香脆,芝士味濃,肉嫩油香

蕃茄芝士沙律
沙律很新鮮,而且份量也很多, 非常健康
2022-06-11 92 瀏覽
龍蝦汁大蝦意粉套餐($148)賣相:🐧🐧味道:🐧🐧🐧意粉以自家制紙盒包裝,由於未有通風口,倒汗水頗多感覺欠佳。大蝦有4隻,已預先脫殼,配菜則只有切開一半的車厘茄三粒,比較單調。意粉漿成一餅,需要自行人手分散,不理想。味道方面,大蝦口感新鮮爽彈,並未特別加以調味,口味清淡。車厘茄清新爽口,酸酸甜甜十分開胃。意粉口感欠彈性,龍蝦汁份量一般,龍蝦味不算重,鹹度一般。薯條及黑松露醬(+$8)賣相:🥚味道:🐧黑松露醬直接加到薯條內,並以密封紙盒包裝整份薯條,導致薯條已完全被焗冧。味道方面,薯條熔成一團,感覺頗像薯蓉,零口感。黑松露醬黑松露味不足,而且超鹹。雲呢拿雪糕奶昔(+$25)賣相:🥚味道:🐧奶昔用透明膠杯裝載,並未附上冰種或隔溫紙皮,加上跟熱食包裝在一起,送到時已完全溶化成水狀。味道方面,奶味重,雪呢拿味一般,整體偏甜。雪糕由於已完全溶化,未能品評。外送等候時間:🥚在星期五晚上7點幾下單,需要2小時才能送達,比預計時間嚴重延誤1個多小時,極不理想。🐧❤️結語:相信本身食物質素不錯,可惜餐廳無心機做外賣,令整體強差人意。
龍蝦汁大蝦意粉套餐($148)

賣相:🐧🐧
味道:🐧🐧🐧

意粉以自家制紙盒包裝,由於未有通風口,倒汗水頗多感覺欠佳。

意粉漿成一餅,需要自行人手分散,不理想。

味道方面,大蝦口感新鮮爽彈,並未特別加以調味,口味清淡。

車厘茄清新爽口,酸酸甜甜十分開胃。

意粉口感欠彈性,龍蝦汁份量一般,龍蝦味不算重,鹹度一般。

薯條及黑松露醬(+$8)

賣相:🥚
味道:🐧

味道方面,薯條熔成一團,感覺頗像薯蓉,零口感。

黑松露醬黑松露味不足,而且超鹹。

雲呢拿雪糕奶昔(+$25)

賣相:🥚
味道:🐧

味道方面,奶味重,雪呢拿味一般,整體偏甜。

雪糕由於已完全溶化,未能品評。

外送等候時間:🥚

2022-06-10
120 分鐘 (外賣送餐)
2022-06-08 71 瀏覽
👧🏻😋👅🍽✨九龍灣芝士迷福音😍-❤️La Casa Burger & Pasta❤️🇭🇰九龍灣宏光道4號豐隆工業大廈6樓1B室🇭🇰-🍱Megabox附近工廈都幾方便🍱返億京/企業廣場既打工仔lunch外賣有好地方👍🏻🍱裝外賣既紙袋有釘好四個角, D野食唔會fing黎fing去, 幾貼心❤️-🍔🐮🧀西冷黑松露水牛芝士 $89✨薄切西冷牛扒勁嫩滑! 份量都幾多突晒出黎一啖咬落去勁爽😆✨水牛芝士好soft拉絲, 黑松露溝左係沙律醬入面所以唔算好突出✨生菜同青瓜片超fresh, 食落好清新, 中和左牛既肥膩! -🍝🧆意式肉丸意粉 $72✨比較乾身既意粉, 所以香草味都好突出✨芝士主要係面, 因為乾身比較難掛汁係意粉, 好彩番茄醬夠多食落都好夠味✨肉丸好正超juicy, 牛肉味好重-🧅⭕️🥤Combo Up! 加配脆脆洋蔥圈 with soft drink +$18 ✨炸得飽滿, 拎到返屋企都算係咁✨洋蔥好甜, 都叫粗身-🫕🧀🥔🥤Combo Up! 加配雙重芝士特色薯角 with soft drink +$26✨芝士多到睇唔到薯角😂 有芝士醬同芝士好香-
👧🏻😋👅🍽✨
西冷黑松露水牛芝士 $89
✨薄切西冷牛扒勁嫩滑! 份量都幾多突晒出黎一啖咬落去勁爽😆

🍝🧆
意式肉丸意粉 $72
✨比較乾身既意粉, 所以香草味都好突出
✨肉丸好正超juicy, 牛肉味好重

🧅⭕️🥤
✨炸得飽滿, 拎到返屋企都算係咁
✨洋蔥好甜, 都叫粗身

🫕🧀🥔🥤
✨芝士多到睇唔到薯角😂 有芝士醬同芝士好香

2022-06-03 54 瀏覽
小編一向鐘意工廠大廈揾好西😂今日誤打誤撞揾到依間burger店👍🏼-🍴西冷黑松露水牛芝士漢堡 (套餐)佢唔係平時既漢堡扒,而係好似打邊爐既肥牛‼️但肉既份量好多🤣食極都仲有😝雖然松露味唔係好出😅但都叫不過不失🤣-🍴雞肉羅勒青醬意粉 (套餐)雞肉份量又係超多😂而且好滑身好多汁👍🏼但可能係青醬既關係,意粉比較油😝-🍴薯條/薯角配茄汁🍟另外套餐包左薯條/薯角😋個人比較鐘意薯條😚係偏向淋身但又啖啖薯溶既口感🤤-🥤 雪糕奶昔 (雲呢拿)有少少焦糖味😚@lacasaburgerhk#lacasaburgerhk
🍴西冷黑松露水牛芝士漢堡 (套餐)

🍴雞肉羅勒青醬意粉 (套餐)

🍴薯條/薯角配茄汁🍟
🥤 雪糕奶昔 (雲呢拿)
有少少焦糖味😚

@lacasaburgerhk
#lacasaburgerhk
2022-06-01
2022-05-14 171 瀏覽
After finishing our work appointment, my colleague suggested that there is a nice takeaway fast food located in this industrial building. La Casa Burger & Pasta was located at Hong Leong Industrial Complex, near Megabox at Kowloon Bay.  They served only takeaway, with the door opening leading to their kitchen. They served burger, salad. pasta, snacks and drinks. We were able to top up to make it a combo, served with snack and drink.Grapefruit soda was gassy and refreshing, with strong grapefruit

Grapefruit soda was gassy and refreshing, with strong grapefruit taste. Chocolate ice cream milkshake was thick in texture and milky, with plenty of chocolate ice cream blended in it.
Double cheese fries was thick in texture,fried till soft and crispy, with plenty of melting cheese added on it.
Italian beef meatball was tender and juicy, with plenty of sauce added on it to make it flavourful.
Classic beef and cheddar burger came with beef patty, cheddar cheese, lettuce, tomato, pickle and onion in it. Bun was toasted till soft and beef patty was tender and juicy, with plenty of veggie in it which were crunchy.
Aglio olio pasta was cooked till chewy and smooth, very flavourful and slightly oily as plenty of garlic were cooked with it.
2022-05-09 129 瀏覽
中午去咗九龍灣交收文件,女兒喜歡食特別嘅漢堡包,叫我幫忙去買外賣。La Casa 係樓上外賣專門店,主打芝士系列漢堡,亦有供應手工意粉。黑毛豬芳天娜漢堡包:酸甜的蜜糖芥末醬中和了豬腩肉的油膩感。芳天娜芝士味道較濃,帶有鹹香,還有新青瓜和蔬菜,最後加多左一隻煎蛋,口感和味道配搭得宜!香蒜大蝦橄欖油意粉加煎蛋:意粉充滿蒜香非常惹味,大蝦爽口,豐富啲加咗隻蛋,美味可口!原味雞翼兩隻:雞翼雖然細隻啲,但都皮脆肉嫩好入味。薯角配茄汁:薯角係即炸,拎到返屋企雖然有啲林,但都有少許脆口感,點茄汁真係好好食!雪碧汽水兩罐

原味雞翼兩隻:雞翼雖然細隻啲,但都皮脆肉嫩好入味。

雪碧汽水兩罐
2022-05-04
2022-05-05 108 瀏覽
-🔸西冷黑松露水牛芝士漢堡 $89🔸煙肉三重芝士通心粉 $68🔸套餐加薯角&汽水 +$18🔸套餐加雞翼&汽水 +$18-收工同男朋友買外賣返屋企食,嚟到九龍灣工廠大廈裡面嘅La Casa,試試佢啲burger先。Burger揀咗肉味重嘅西冷配好香嘅黑松露醬同半溶勁吸引嘅水牛芝士,仲另外加$10要埋煎蛋,勁足料好厚身呢!另一個主食揀咗煙肉三重芝士焗通心粉,係美式mac & cheese嘅風味,仲加咗$20要大啡菇,焗完好juicy都幾正。
🔸西冷黑松露水牛芝士漢堡 $89
🔸煙肉三重芝士通心粉 $68