2020-03-18
已經好耐冇聽過 live music喇,啱啱上星期六,有個玩開band 嘅朋友叫我去一間音樂餐廳食飯,就冇諗太多嘢,跟佢地一齊去食飯。間餐廳唔係好大又唔係好細,坐二、三十人左右,環境都算舒服嘅,個band 台都佈置得唔錯,唔係嗰種Rock & Roll 好爆嗰啲,而係走斯文路線。有琴、鼓、結他、Bass, 基本上都齊晒。音響質素方面,唔算好靚,但亦唔覺好嘈或好「拆」,整體聽落都算舒服。樂手基本上係 one man band, 但食飯時候就夠哂嘞,太多樂手可能over 咗。食物質素方面,整體幾好,有幾個晚餐選擇,有湯、蒜蓉多士、沙律、主菜、餐飲,都係百幾蚊,都算抵食。我叫咗個羊架,都幾香口。至於服務方面,見佢地唔算多人,但都幾好服務,幾親切。聽啲員工講,啲客可以唱埋歌,不另收費。本來都想唱下,但嗰日咁啱喉嚨痛(不是肺炎😅)唯有下次先挑戰唱拉闊如果夾啱朋友嘅時間,我就一定會再去,亦响度同大家推介下😁
如果夾啱朋友嘅時間,我就一定會再去,亦响度同大家推介下😁