2025-07-22
嗰日心血來潮,諗住去食韓國🇰🇷嘢,點知就中大伏🫠記憶中金巴利街有幾間韓國嘢食過都唔錯,諗住同老公去食,但我哋食飯嘅時間已經差唔多四五點,好多韓國餐廳已經落咗場,見呢間仲有開睇吓個Menu,個印度籍嘅侍應就向我哋招手,點知係惡夢嘅開始🥲由於都係第一次幫襯,我都好小心,淨係叫咗三碟餸。但我哋第一碟食嘅係全宇宙最難食嘅韓式小菜。試幻想一下,韓式小菜係冇可能難食㗎,但佢真係好難食,啲芽菜係冇味㗎!😫😫😫然後上個蛋捲,個presentation Hea到我懷疑佢有冇心做飲食,完全冇誠意,仲疑似發咗霉。似係喺韓國街買返嚟嘅蛋捲返叮再返叮。然後個冷麵,個湯係冇味㗎 !我食啲冷麵係有啲好似梅子嘅酸味㗎嘛😤😤😤😤認真,我煮都好食過佢。我份人都好公道,個炸雞係OK嘅。埋單三百幾蚊,有種我唔知食咗啲乜嘅感覺。我將我經歷寫出嚟,唔係要投訴討回公道,純粹係想警世,希望唔好有人好似我咁再中伏🙏🏽🙏🏽🙏🏽
由於都係第一次幫襯,我都好小心,淨係叫咗三碟餸。
認真,我煮都好食過佢。