2014-10-23
去完韓國旅行,仲好掛住韓國既野食添,發現旺角哩間新開既韓國部隊鍋,即約埋家姐同男友一齊食。👩👨👧好彩一早book定檯,唔洗等就入得,設計簡約,檯與檯間距離舒適,唔覺逼,坐得舒服,一班人聚會都唔錯~坐低就叫咗個部隊湯鍋,跟住就出去揀自己鐘意既材料同配料,材料擺放整齊乾淨,估唔到除咗汽水任飲外,仲有花茶可自己沖泡,岩我哩d唔太中意飲凍野既人,花茶味道獨特,好飲,係香港好少飲到哩隻味~原來韓國部隊鍋係咁得意,可以加芝士同泡菜入湯內,好特別,仲出奇地match,好味,加韓國公仔面一流😊另外平時唔多鐘意食魷魚既我,鐘意咗食,好鮮好好味,魷魚好彈牙喔~同部隊鍋湯好夾,正^^
👍不得不提乳酪雪糕,出去買一杯都要$30,仲要哩個乳酪雪糕甜度岩岩好,可自由配搭糖或糖漿,雖然好飽,但食完熱騰騰既鍋,再食返個凍冰冰既乳酪,無得輸,不知不覺食咗2杯,仲想再食,但俾男朋友阻止😫
另外平時唔多鐘意食魷魚既我,鐘意咗食,好鮮好好味,魷魚好彈牙喔~同部隊鍋湯好夾,正^^ 👍